Tjugofem små hjärtesaker

tända ljus i kvällsmörkret. en ny klänning som får en att känna sig som den vackraste prinsessan. nytvättade kläder och ordning i garderoben. nygräddade bakverk. gudstjänst i min fina församling. volontärtjänst i kyrkans bokshop. ledarskola. tidiga dimmiga söndagsmornar. mjölk och flingor. mandarinjuice. kära vänner som ställer upp i alla väder och som jag får dela många goda skratt med. bebisar vars små söta händer håller om mitt pekfinger. fantasifulla maskeradutstyrslar. sjunga ut själen. nya upptäckter i Guds ord. långa tågresor när man vet att något gott väntar på slutdestinationen. att övervinna rädslor. komplimanger som kommer från hjärtat. mina föräldrar som ställer upp när jag behöver det som mest. vågigt vackert hår. välskrivna blogginlägg. second hand. solskenspromenader. pengar på kontot. sommarlängtan. ♥

Frimodigt kopierat från vackra Johannas blogg :)

Dagens bibelord

Eller kanske snarare kvällens bibelord?

Du lär mig livets väg. Inför ditt ansikte mättas jag av glädje, av ljuvlighet på din högra sida för evigt ♥
Psaltaren kapitel 16 vers 11

Ensamtid


Vad gör man när man finner sig själv ensam på stan med lite extra tid över? Perfekt stund för lite ensamtid! Då går jag till ett café eller en restaurant, beställer något gott och njutbart för att sen sitta ner i lugnan ro tillsammans med en god bok. En timme eller två utan stress där jag får njuta ostört med ensamheten som enda sällskap. Lika underbart varje gång ♥


Den här gången åt jag taco-tallrik och läste boken ni ser på bilden.
Nu är boken utläst och jag ska snart berätta för er här på bloggen hur bra den var :)

Undersökning

Så, kära läsare. Hur många av er kom en timme sent till gudstjänsten i morse? ;)

I ett kallt Sverige behövs varma kristna


För att få ut det mesta av den sista vintern stack jag och Clas ut för att bygga snögubbe :D


Vi började i det lilla...Bygga Bygga Bygga


Clas a la snögubbe.


Craxyknas i snögubbeformat! Vi är normala (?)


Säg "hej" till Snögubben Sebulon!
Sebulon har morotsnäsa, barkmun, pinnarmar, kartongknappar, lite hår som står upp här och där samt en sån där träkvast som snögubbar brukar ha. Hans lövögon är lite skela så ur ena vinkeln ser han söt ut och i andra vinkeln sur. Det är svårt att läsa av honom ibland. Trogna kristna som vi är döpte vi honom efter Bibeln, närmare bestämt Uppenbarelseboken kapitel 7 vers 8. Ingen av oss har någon aning om vad namnet betyder men att det ska komma 12.000 från hans stam låter liksom lovande så vi slog till ^^Kompisar :)


Det här gjorde vi bra, high-five!


Som den ultimata avslutningen på en eftermiddag ute i vintersolen ville jag slänga mig i snön!


Wieee!


Bror min var inte sen att haka på :)


Rubriken på inlägget är lånad från en pins beställd på Flatebo.se - Sveriges hippade kristna webbutik.
Klicka här och få hem en egen lika cool pins vetja :)

1. Presentera dig

Jag har ju hakat på en av de senaste bloggtrenderna, 30-dagars-listan. Klicka här för alla detaljer!

Tjenixen!
Jag som skriver heter Sofie Brånedal. 22 år. Har just flyttat från Åkeshov tillbaka till Södertälje där jag är uppväxt. Arbetssökande för tillfället. Jag tror på Gud och är aktiv inom frikyrkan. På fritiden gillar jag att träffa vänner, läsa, spela spel, kläder, kramas, baka, resa, sjunga och skriva såklart.

Anledningen till att jag skriver blogg är för att jag vill vara ett ljus på Internet. Här finns redan så mycket skräp så en glad och positiv blogg som omväxling tror jag sitter rätt bra. Bloggen är dessutom min privata röst i samhället och ett sätt för mig att berätta för dig om min personliga tro. Min önskan är att jag som skriver och du som läser har en öppen konversation så dina kommentarer är för mig mycket värdefulla. Jag läser dem alla och svarar så gott jag kan.

Vad vill ni mer veta om mig? Ställ gärna frågor :)


That's me dear friends! Varmt välkomna till mig blogg :D

Läsarfråga: Vad är det att vara kristen?

"Du har gud som idol och dyrkar honom. 
Du har gemenskap med de som dyrkar din idol. 

Är det detta som du kallar kristen? eller är det bara grunden till allt, eftersom du blir helt i extas på Gudstjänst och så? Jag gillar Bruce Springsteen, och hans musik. Och på konserter blir jag oxå i extas nästan. Är det då samma sak, enligt dig? Att jag gillar hans musik och du gillar Guds ord. (Det verkar vara samma, tycker jag.)"


// kickan34

Mitt svar: Tack för din fråga :)

Att jag kallar mig själv kristen har att jag göra med att jag tror på den bibliske Guden och har en personlig vänskapsrelation med Honom. Det är grunden i min kristna tro. Att jag dyrkar Gud och umgås i en kristen gemenskap är snarare en följd av min relation med Gud än anledningen till min tro. Jag förstår att du ser mycket likheter för det finns säkert många likheter t.ex. de som du beskriver. Men med tanke på att jag tror på att Gud är sann evig allsmäktig Gud och frälser oss kristna till evigt liv vill jag inte säga att det är exakt samma sak som med Bruce Springsteen eftersom inte han eller någon annan idol äger dessa gudomliga egenskaper. 

Jag hoppas jag uttryckte mig tydligt. Om inte får du gärna fråga mig igen!


Från en gudstjänst där jag fick äran att hjälpa till på scen under predikan :)
Jag är hon som sitter ner i röda byxor. Bilden är från Södermalmskyrkans hemsida.

Dagens bibelord - Horn står för styrka och Messias är vårt horn

Han har upphöjt ett horn för sitt folk till lovsång för alla sina fromma,
för Israels barn, det folk som står honom nära. Halleluja!

Psaltaren 148:14

Tills döden skiljer oss åt - kanske?

Victoria Milan. Livet blir inte mer levande för att man har en affär. Du får ett dubbelliv fullt med lögner, rädsla, svek, skuld och skam. För att citera ett klokt blogginlägg (klicka): "Vad hände med att vårda sitt äktenskap, så att det hålls levande?"

Vi har ingen rätt att leka med människors liv såhär. Det här är på riktigt, det är verkliga människor som såras och riktiga familjer som splittras. Du sviker dem som står dig närmast och som du påstår att du älskar. Liia Muñoz från min kyrka har skrivit ett öppet brev på Facebook (klicka) där hon uttrycker det såhär: "Jag undrar när ska vi som människor, medborgare i ett fritt samhälle börja ta ansvar för våra liv men framförallt för våra medmänniskor. Er hemsida uppmuntrar till ett enbart egoistiskt levnadssätt. En affär, eller en flirt är startskottet för en krossad familj. Istället för att lösa problemen som kan finnas i ett äktenskap eller i en familj så gör ni bördan tyngre och såren djupare."

Det har kommit in rekordmånga anmälningar till Reklamombudsmannen (klicka). Jag kan stolt säga att en av dessa anmälningar är min. Klicka här för att göra en anmälan du också, tar max 5 minuter. Våga höj din röst i den här debatten, för Gud vet att din röst behövs! Sigurd Vedal, sajtens grundare och vd säger: "Vi lanserar en tjänst för ett beteende som redan finns". Desto större anledning till att börja jobba på våra äktenskap, inte uppmuntra till dumheter som otrohet. Det här är inte den värdegrund jag tänker vara med och bygga svenska samhälle på.

Helena Soto går också i min kyrka och i hennes insändare i SvD (klicka) berättar hon att det här inte är den värld där hon vill att hennes barn ska leva. Jag kan bara hålla med och citera hennes välskrivna mening som lyder: "Det värsta är egentligen inte att kejsaren i en sådan värld är naken, det allra farligaste med en sådan värld är att undersåtarna i det kungariket är blinda." Är vi verkligen så blinda att vi inte ser de avskyvärda konsekvenserna av denna lek?

"Om otrohet hade varit det naturliga hade det inte varit förknippat med skam och smärta." Skriver Josephine Flatebö i sin insändare (klicka). "Det där med att leta efter sitt livs kärlek och bygga ett gemensamt liv för att sedan riskera att förlora allt för ett billigt ligg. Snacka om bortkastat."

Syftet med äktenskapet försvinner ju om man inte menar något när man lovar varandra trohet "tills döden skiljer oss åt". Jag ser fram emot en relation där jag och min man kan lita på varandra. Finns det inte tillit i relationen, ja då är jag hellre lycklig singel resten av livet.


To go thoose extra miles

En gammal vän från min gymnasieklass bor utanför Västerås. Jag kollade runt lite på SJ:s resor och upptäckte att den staden ju inte alls låg långt bort. Roligt, tänkte jag och en billig biljett bokades strax. Så i lördag promenerade jag och min vän runt i Västerås solsken och köpcenter. Kärt återseende! Som lärde mig något om hur givande det kan vara att umgås med någon som lever ett liv helt olikt ens eget. Där finns många erfarenheter och lärdomar att utbyta med varandra. Verkligen en lördag som var värd att åka lite extra tåg för ♥

Schlagerkvällen

Jag älskar melodifestivalen! Varje år försöker jag samla ett gäng av mina förhoppningsvis också schlagertokiga vänner så att vi kan titta på programmet, äta snacks, diskutera bidragen och sjunga med i snabbreprisen. Givetvis även i år, det här fantastiska evenemanget kan ju inte missas. Vem som får äran att representera Sverige är en viktig sak när man älskar sitt land :)


Emma & Ella ♥ Dessa söta tjejer kom förbi lite tidigare för att fixa middag.
Inte tvillingar även om man kan tro det på den här bilden :)


Ungefär här, precis när Ella diskat klart allt, kom jag på att vi har ju faktiskt diskmaskin hihihihi ^^


Middagen blev så god att vi åt under tystnad. Det kan man inte tro om man känner oss och vet hur vi alla tre kan tjattra på rätt bra ibland ;) Fläskfilé i äkta chilensk marinad, ris, sallad och kantarellsås - mmm...!


Det ringde på dörren och in kom dessa vackra flickor! Angie, i militärbyxorna som jag känner från kyrkan, och Nina som jag egentligen bara känt en dag men som i sin bedrövelse saknade någon att se Melodifestivalen tillsammans med. Perfekt tänkte jag, vi kan behöva ytterliggare en schlagertokig vän i soffan :)


Jag hällde upp chips och poppade brända popcorn, ställde fram läsk och satte på kaffe, laddade kameran och försökte vara en allmänt god värd. Så var vi taggade och äntligen igång!


Emma gjorde sin plikt och röstade :)


Vi tyckte inte om alla bidrag kanske... (Mute-knappen)


Röstningen oliiiiiiiiiiiidligt spännande...!


Oh if only Saade wasn't that popular.


De som har Facebook i mobilen uppdaterade bistert sina statusar.


Det här sammarfattar nog rätt bra vad vi tyckte om vinnaren. Svenska folket valde en låt med noll budskap i texten och ett hyfsat tråkigt framträdande. Om Europa slagits av en plötslig kärlek till pop pop och bara massa pop utan rim och reson tror kanske vi har en chans. Men jag tvivlar på det. Bevisa mig gärna fel.Asch. Jag kunde i varje fall inte fått en bättre kväll med mina både nyfunna och sedan länge trogna vänner :D
Även pappa satt med på ett hörn, i sin favoritfotölj givetvis!

Närma sig Gud

"Alla såg att jag inte mådde bra, men det var min bror som på julen i åttan gav mig en bok som hette 'Närma dig Gud'. Jag läste den iallafall, insåg själv att jag måste bli bättre, och en kväll tog jag beslutet att försöka ändå inte kan bli värre. Boken handlade om att om man närmar sig Gud, kommer han att närma sig oss, men vi måste ta det första steget. Jag minns att jag böjde mina knän vid sängen och bad honom komma,det var kväll, men det var på något sätt gryningen för mig."

Jag läste en så vacker dikt idag. Du bör också läsa den, eller du missar något om du inte gör det. Det här är för dig som lider av allvarlig ångest och söker efter är väg ur eländet ♥

Dikten heter: Den jag varit är jag inte längre (klicka).

Bön från en arbetssökande

Om jag fixar CV får du fixa jobbet, Gud. Deal?

Söndagseftermiddag och Jesu efterföljare går på krogen


Förmiddagsgudstjänst i Södermalmskyrkan där jag är medlem. Lunch på Jensens Biffhouse. Besök på Hillsong Churchs eftermiddagsgudstjänst. Det har blivit lite av mina goda vänners söndagsrutiner och jag hakar gärna på ibland. Som för en vecka sen till exempel :)


Ni vet väl att Hillsong Church håller till i Göta Källare? Tycker det är så coolt att kristna kommer dit för att prisa Gud på en plats som alla andra dagar i veckan inte är särskilt gudsfruktig. Hur välsignad och hur fritt svävar inte Guds Ande i GK:s lokaler efter tre stora gudstjänster liksom, på ett ställe det där sannerligen kan behövas! Mitt hjärta hoppas och tror att Hillsong gör skillnad i Stockholm. De tar Jesu kallelse att vara ljus i mörker till en ny härlig nivå.


Jonas & Clas kör sina standard-poser i väntan på att dörrarna ska öppnas :)


Syskon i Kristus :)


Sen kände vi på dörren och upptäckte att den redan var öppen.
Jonas gör sig redo för "Jesus-disco" ^^


Clas lämnade in sin jacka och fick ett garderobsnummer. Nr3.


Vi gick ner och satt i loungen. Lyxigt med en kyrka som har en lounge eller hur!
Det här är då jag för er som blivit förvirrade av alla bilder på mina fina vänner ;)

Så kom dessa fina flickor och var glada! Josefine & Sara :D


På gudstjänsten var det fest som vanligt. Wiee så underbart :)


Och det var vår kväll på Göta Källare det! En av dem sista faktiskt. För nu byter Hillsong lokaler för att spräcka sina begränsningar och erövra nya områden. De ska till Nalen! Sjukt inspirerande!
Läs mer om flytten i Dagens artikel här :)

It's gonna be funFörra helgen åkte jag hem till Clas och han bjöd på lunch snäll som han är :)
Vårrullar med chilisås och fullständigt ekologisk sallad; gurka, paprika och advokado - mums!Vi satte på datorn och lyssnade på pastor Mark Driscoll. För några år sedan fick hans kyrka ställa massa frågor som kyrkan sen sammanställde till en predikoserie där Mark svarar på de nio vanligaste frågorna. Serien heter "Religion saves" där frågor om humor hamnade på åttonde plats av mest förekommande. Det är sant som människor säger; Bibeln berättar att Jesus grät (Joh 11:35) men aldrig att Han skrattade. Marks predikan låter oss dock förstå att det inte alls betyder att Guds son inte hade humor. Titta bara på några av Jesu liknelser. Det skulle vara rätt roligt om jag gick runt med en faktiskt bjälkte i mitt öga och störde mig på din lilla flisa (Matt 7:1-5). Och kan man verkligen trä en kamel genom ett nålöga (Matt 19:23-24)? Mark tar in en utskuren kamel i verklig storlek för att försöka! Ni hör ju att det är en mycket lovande predikning utöver det vanliga. Klicka här och lyssna själva - högst rekomendrat :D

Glada nyheter!

"Var alltid glada."
1 Tessalonikerbrevet kapitel 5 vers 16.

Laboratorieförsök har visat att positiv sinnesstämning minskar de stressrelaterade hormonerna, styrker immunförsvaret och hjälper hjärtats återhämtning efter fysiska ansträngningar. Forskarna har kommit fram till att glädje kanske till och med är viktigare för hälsan än motion och nyttig mat.

Så skriver Dagen i sin artikel. Läs den här (klicka). Gud gav oss aldrig uppmaningar som inte är möjliga att uppnå tillsammans med hans Ande. Visst är det roligt när vetenskapen stödjer vår tro? :)


Livsglädje gör livet så mycket lättare och med Jesus i mitt liv blir de flesta dagar fyllda av jubel. Den här är från förra sommaren. Jag hoppas på att få en ny lika härligt glad bild denna sommar. Wohooooo!! :D

Det finns en saga som väntar på att bli läst

Den 16 februari publicerade Marcus Birro en fullständigt fabulös krönika i Expressen. Jag vill lyfta fram främst två områden som Birro berör så väl samt bjuda på några härliga citat som sticker ut lite extra. Det är en krönika som vill uppmuntra oss att söka efter denna helighet och exceptionellt stora kärlek. I slutändan är det en krönika om det vackra evangliet. Läs den här (klicka).

1. Helighet
- "Det uppfattas som progressivt och radikalt att omänskliggöra grundläggande värderingar som livets okränkbara värde, Gud, kärlek och sexualitet. Vilket misstag det är."
- "Människor som lever sina liv utan något heligt missar flera dimensioner av tillvaron. Det är en helt och hållet magisk värld där döden inte är det slutgiltiga mörkret, där trygghet är på riktigt, där samtalet med Gud är en kärleksrelation genom livet, där trösten finns bara en liten bit bort, precis där ljuset bryts. Människor utan känsla för helighet kommer en dag upptäcka att livet planas ut, att tillvaron går ner för landning på en enda grå åker av värkande vardag."
- "Livet har ett okränkbart värde, långt bortanför allt politiskt korrekt och slentrianmässiga konstruktion. Ni kan håna tills all luft runnit ur er. Ni kan förstöra med all er kraft. För vi andra är inte ens där längre. Vi andra har rört oss bort från det som drar ner och utplånar oss. Jag är där trösten är."

2. Kärlek större än hat
- "Alla kan hata, det är enkelt. Att älska är tusen gånger svårare."
- "Hatet är hårt, smärtsamt men kort. Kärleken har ett långt minne och du ryms i detta minne, du också."


"Livets mysterium står kvar, även om du inte bryr dig om att lösa det."

Precis som gamla tider


Förr i tiden hängde vi alltid hos Emma och bakade vaniljmuffins. Nu när Emma och jag återupptagit kontakten igen tänkte ville vi återuppleva gamla minnen. Så en lördag åkte jag hem till Emma (såklart) och vi bakade härliga vaniljmuffins (såklart) :)


Älskade fikastunder! Hos Emma får gästerna välja tekopp. Jag valde en gul och glad :)


Ser ni så delikata de blev? Mums!


Emma visade mig hur man spelade tv-spel. Jag ska få vara med på en av hennes och Ellas spelkvällar. Jag spelar redan brädspel, dataspel och gameboy så att lägga till tv-spel på det ska bli roligt :)

Börja handla

"Vi kan aldrig veta vad en handling driven av kärlek gör i någon annans liv, men vi vet att om vi inte handlar gör vi definitivt ingen skillnad åtminstone inte en positiv sådan. Keep caring!" //Emilia Gustafsson

Letar vidare

Så säger den Helige och Sanne, han som har Davids nyckel, han som öppnar så att ingen kan stänga, och stänger så att ingen kan öppna: Jag känner dina gärningar. Se, jag har låtit en dörr stå öppen för dig, en dörr som ingen kan stänga, ty din kraft är ringa och du har hållit fast vid mitt ord och inte förnekat mitt namn. Uppenbarelseboken kapitel 3 vers 7 och 8.

Jag fick inte jobbet (läs här). Arbetssökandet går vidare i tryggheten om att Herren kommer öppna en annan en bättre port för mig. Allt jag behöver göra är att i tro stå fast vid Hans Ord. Tack till dig som ber för mig att jag ska hitta arbete! Dina böner hjälper mig att fortsätta framåt :)

Mer Bibel till Hollywood

Såg ni också Spider-man 3 på tv i torsdagskväll? La ni också märke till de många bibelparalleller som finns i den filmen? Du som inte sett den men vill se den får jag varna för spoilers och du bör typ sluta läsa... NU.

"Även om världen inte förstår att Jesus är Gud, så förstår de att vi behöver en hjälte för att rädda oss!" Citat från en Facebook-vän.


För att börja med det mest uppenbara; en god och en ond sida som strider om ens inre känns nog igen hos alla kristna. Det är sant som Paulus skrev i Romarbrevet kapitel 7 vers 19: "Ja, det goda som jag vill gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag." Synden som kan smaka så gott vid första anblicken, som precis som Peter Parker säger "you'll loose yourself". Det är inte värt det. Som Spiderman gör i klippet behöver vi "ta av oss masken" alltså omvända oss till Jesus för att bli fullständigt fria. Hur svårt det än kan vara, här ser vi ju Spidermans svåra kamp och hur trött han blir av det. Men vi ser också hur mycket bättre han mår efteråt, han blir sig själv igen den han är tänkt att vara. Romarbrevet kapitel 8 vers 13 säger: "Om ni lever efter köttet kommer ni att dö. Men om ni genom Anden dödar kroppens gärningar skall ni leva."


"A man have to be understanding, put his wife before himself." Aunt Mays ord låter likt det Paulus säger i Efesierbrevet kapitel 5 vers 25: "Ni män, älska era hustrur, så som Kristus har älskat församlingen och offrat sig för den." Om det var något Jesus gjorde var det att sätta ditt och mitt liv framför hans eget. Jag tycker också det är intressant hur Aunt May berättar att hon sa nej första gången Uncle Ben friade. För de var inte redo. Det där tror jag är viktigt. Äktenskapet är ett livslångt åtagande. Att dela sitt liv med någon och bilda familj tillsammans är inte småpotatis. Därför försöker jag nu när jag är singel låta Gud arbeta med mitt inre och förbereda mitt hjärta. Det är vackert att innan jag blir flickvän och fru bara får vila i att vara Guds älskade dotter, lärjunge och vän.


Det är fint att Harry och Peter tillslut väljer kärlek och vänskap framför hat. Harry kommer till Peters undsättning när han behöver det som mest, vilket slutar med att Harry dör i Peters ställe. Precis som Jesus. I en scen innan den där Harry dör väljer Peter att förlåta Sandmannen och allt det han har gjort mot honom. Jag tycker det är så fint för man får se vilket frihet förlåtelse innebär. Jesus valde att förlåta oss när Han var i sin fulla rätt att döma. Som Peter säger under scenerna av Harrys begravning att det alltid finns ett val att välja goda. Jesus gav sitt liv av fri vilja liksom Harry gjorde i filmen. Med vår fria vilja kan vi välja att tacka Gud för det stora offret och hänge våra liv till följa Hans goda exempel att leva ett liv i kärlekens fotspår ♥

Bloglovin & Blogkeen

Det funkar som så att när jag skrivit ett inlägg kommer det inlägget upp på din registrerade sida. Superenkelt och jättebra då man kan samla alla sina bloggar på ett och samma ställer för att slippa klicka runt på alla tusen adresser stup i kvarten. Starkt rekomenderat för dig som gillar att läsa bloggar :)

Klicka här:

bloglovin

...eller här:

Craxyknas - Mitt kristna liv - nu öppet för allmänheten

...eller här om du hänger på Facebook ofta :)

Craxyknas - Mitt kristna liv - nu öppet för allmänheten

Jag ger allt

I förrgår var jag på arbetsintervju. Ett arbete som jag stött på i förbifarten och som egentligen inte alls var inom den inriktning jag känt mig kallad att söka jobb. Trots det kände jag inte att Gud sa stopp till att gå på intervjun så jag bestämde mig för att ge det en chans, medveten om att Gud är den som öppnar och stänger de dörrar vi stöter på i våra liv. På vägen till intervjun gjorde jag mig av med allt tvivel genom att lägga hela mitt jobbsökande i Guds händer. Jag bad Gud om ett Ord att stå på och slog upp en tumvers; Galatierbrevet kapitel 1 vers 1

"Från Paulus, apostel, utsänd inte av människor eller genom någon människa utan av Jesus Kristus och Gud, Fadern, som har uppväckt honom från de döda."

Hur det än skulle gå på intervjun så vet jag att jag är utsänd av Gud och ingen människa. Tvivlet byttes ut mot trygghet. Jag kunde inte ha fått ett mer träffande bibelord :)

Arbetsintervjun gick över förväntan bra och jobbet verkade betydligt mer intressant än vad jag först hade trott. På kvällen gick jag på cellgrupp och fylldes av ännu mer trygghet och tro när vår kära celledare Carro berättade för oss att Gud har ett syfte med våra liv. Vi sjöng den här underbara lovsången tillsammans och fick lämna allt vad vi är och har till Gud. Någon skulle kanske tycka att den är lite tjatig men jag är fullständigt förälskad i det lugn den skänker. Passar perfekt att lyssna på i stunder av tillbedjan ♥

Återstår bara att se vart Gud för mig här näst. Idag är dagen de skulle ringa och berätta om jag fick jobbet eller inte men än så länge har jag inte hört något. Spännande tider!


Allt som jag är lämnar jag kvar här hos dig.
Inget jag har är någonting värt här hos dig.

I'm gonna be a speaker of truth to all mankind

När jag ser det här klippet minns jag hur jag och mina klasskompisar stod inför vår lärare och berättade om hur en i vår klass blivit mobbad av samma person i flera år. Vi bad vår lärare göra något, vad som helst, åtminstonde försöka sätta stopp för det helvete som pågick. Det enda läraren gjorde var att sitta tyst och le. En stenvägg hade reagerat häftigare. Flera gånger tog vi upp saken. Hände ingenting. Needless to say att så borde det inte vara.

Jag tänker också på hur Jesus umgicks med "samhällets slödder"; prostituterade, tullindrivare, spetälska. Han valde vanliga människor som simpla fiskare till sina närmaste män när han kunde ha valt fariséerna som hade gott religiöst anseende. Folket bad dem hålla tyst medan Kristus valde att hela dem som skrek om förbarmande. 

Vi behöver bryta tystnaden. Säga sanningen. Vara ett ljus i mörkret. Följa Jesus på allvar. För vem ska göra det om inte du & jag?


Veckans välsignelser

Det finns en blogg som uppmuntrar oss att räkna våra välsignelser. Om man tänker efter inser man faktiskt hur påtaglig Gud är i ens liv och så många goda gåvor Han ger oss. Varje morgon vaknar jag med en förväntan och glädje i bröstet för jag vet att just denna dag har Gud något speciellt för just mig som jag bara längtar efter att upptäcka tillsammans med Honom! Än så länge har endast halva veckan gått och Gud har redan värmt mitt hjärta med dessa tre gyllene ögonblick. Hur har Gud välsignat dig? Count my blessings-bloggen kan du läsa här (klicka).

- Pappas spontana skratt när jag råkade spruta vatten på honom med duschslangen.
- Vårsolen som värmde mitt ansikte när jag vaknade i morse.
- Hembakad jordgubbs- och vaniljsockerkaka.


RSS 2.0