Julminnen

Fint folk kommer sent? Asch mina trognaste läsare har säkert lärt sig vid det här laget att jag kan vara lite sen med mina inlägg ibland. Men det är också därför det här inlägget går under titeln minnen :)


Ett par dagar innan jul gjorde min käraste syster 105 st hemmagjorda köttbullar.
Lollo är som ni ser både en glad och skicklig kock :)


Pappa och Lollo hjälptes åt med att griljera julskinkan.
Julskinka på hårt bröd med senap på - en julklassiker som alltid smakar mums :)


Lollo visade sina kvinnliga köksmuskler och bakade två enorma vörtbröd!
Hon hade i konstiga ingredienser så som julmust och öl. Men slutresultatet blev gott - smakade glögg :)


Jag ville hålla Lollo sällskap i köket och bakade gigantiska lussebullar :)
Mitt i processen såg degen motbjudande ut, men som färdiggrillade blev de excellenta. (Eller i varje fall första plåten som var i ugnen lagom länge och inte blev bränd...)Jag gjorde pepparkaksdeg och eftersom Lollo var klar mycket snabbare än mig hjälpte hon mig forma pepparkakorna. Jag förstår inte hur hon kunde jobba så fort? En annan sak jag inte förstår är varför jag lyckades göra min pepparkaksdeg grå - ska den vara så innan den gräddas? Den vart i alla fall brun när kakorna var färdiggräddade så jag kunde lättad pusta ut tillslut. Min systers favorit-pepparkaksform visade sig vara katter så vi fick en massa kattpepparkakor den här julen :)


Dagen innan julafton klädde vi granen med vackra änglar och ljus :)


Och lekte lite med glittret såklart. Visst ser min syster härligt jullycklig ut!
(Varför jag har bandage i ansiktet ska jag strax berätta för er.)


Sen blev det äntligen julaftonsmorgon! Dags för mig och pappa att gå på julkrubbegudstjänst i vanlig ordning. Jag fick i uppdrag att sätta fåret i stallet. Bäää.

Efter det julfikade hela familjen. Såg lite på Kalle Anka innan vi insåg att det var samma gamla vanliga story i år igen och tröttnade. Då kokade vi potatis, la fram sill och förberedde julmiddagen istället. Givetvis åt vi den sen också ;)


Julklappsutdelning. Mamma skrattade gott åt det konstiga paketet jag gav henne.
Handtaget på stekpannan fick inte plats i kartongen så fixade en kreativ lösning :)


Lollo förundrades över sin inte så lilla kasse som var fylld med massa hårda paket :)


Istället för julbock - julkatt såklart :)


På juldagen kom vår kära mormor på besök ♥
Vi tittade i det fotoalbum jag gett pappa i julklapp och mormor berättade historier från sitt liv. Mys :)


Vi hade julklappsutdelning med mormor.


Mormor fick precis som Lollo en jättekasse. Ungefär lika lång som mormor själv när hon sitter ner ^^
Den innehöll en enorm jättevarm kofta så mormor slipper frysa om värmen hemma hos henne krånglar igen.


Det syns nog inte utanpå - men den här lilla asken innehöll ett biobesök till mormor från lilla mig :)


Istället för snögubbar inuti är det en varsin bild på mig och på Lollo med sin söta katt Mao, och istället för snöflingor är det små röda hjärtan som snurrar runt när man skakar den. Vi fixade dem på fotoaffären och mormor blev jätteglad för att hon fick något unikt som ingen annan har. Rara mormor :)


Nyår firade jag tillsammans med min kyrka :) Det var roligt, men det minnet existerar bara i mitt huvud eftersom jag inte tog några bilder. Så, det här var min mysiga jul 2010. Mmm ljuva minnen ♥

Dela med sig

5 Mosebok 15:10 Du skall villigt ge åt honom och ditt hjärta skall inte vara motvilligt när du ger, ty för en sådan gåvas skull skall HERREN, din Gud, välsigna dig i alla dina verk och i allt vad du företar dig.

Matteusevangeliet 5:39-42
Jag säger er: Stå inte emot den som är ond, utan om någon slår dig på den högra kinden, så vänd också den andra åt honom. Om någon vill ställa dig inför rätta och ta din livklädnad, så låt honom få din mantel också. Om någon tvingar dig att gå med en mil, gå två mil med honom. Ge åt den som ber dig, och vänd dig inte bort från den som vill låna av dig.

För några år sen satt jag och finaste Minna och bad på trappan vid Sergels torg. Jag hade just köpt en klase bananer. En missbrukare kom fram och bad att få en banan. Glatt gav jag honom två - mäkta stolt över att jag gav dubbelt så mycket än vad han bett om. Idag undrar jag varför i all sin dar jag inte gav honom hela klasen. Jag hade lätt kunnat köpa en ny klase om det vore så.

Min syster sa att hon behövde svarta strumpor. Jag kom på att min strumplåda nästan svämmar över av svarta strumpor som jag inte hinner använda. "Det här är fler än jag har plats för. Nu behöver jag aldrig köpa svarta strumpor igen", skrattade hon när fick den stora påsen med strumpor. Det gladde mig att få se hennes glädje över en så enkel liten gest.

När min kära vän Maria (kolla hennes blogg här) flyttade till Stockholm i höstas erbjöd jag henne min blåa bäddsoffa om hon skulle behöva det. Nu har det blivit lite av en vana att kommer till mig och sover över. En vana jag uppskattar djupt må jag säga. En gång var vi tre personer som sov i mitt lilla tempusrum på 19 kvadratmeter. Det går bara man vill och anstränger sig lite.

Clas är en hejjare på att dela med sig av sitt hem. Vårt gäng hänger ofta där och spelar singstar och brädspel och bara har roligt tillsammans. När man kommer över till honom själv brukar han bjuda en på mat. Det är så rart, man känner sig liksom extra välkommen. Bara för någon vecka sedan bjöd han ett helt gäng på lunch hemma hos sig efter kyrkan. Jag vet inte ens om jag har tackat honom för det. Dumt. Jag vet att du läser min blogg, Clas, så stort tack ska du ha för den lunchen! Kolla Clas blogg här.

Några av mina personliga exempel på givmildhet. Vad är dina exempel? Skriv och berätta :)


En av bananerna jag inte gav bort. Knasigt.

365 soliga dagar

Detta är den dag som HERREN har gjort, låt oss på den jubla och vara glada! (Psaltaren 118:24)

När jag har mina grå dagar då allt känns trist och inget jag gör är meningsfullt. För att inte säga de dagar då allt viktigt jag har att göra reser sig över mig som ett alldeles för högt berg att jag tillslut inte orkar göra något alls. Vad som kan verka som fullständigt värdelösa dagar, ni vet säkert vad jag menar. Men här är ett bibelord som hjälp mig så mycket på det här området. Det påminner mig om att oavsett hur jag känner mig på dagarna så kvarstår ju faktiskt ett faktum; att varje dag är en dag som Herren gjort. Om inte det räcker som en källa till glädje och sol kan man lägga till att idag - just idag och varje dag som ligger för dig framöver - är ytterliggare en dag som vi får gåvan att leva i Herrens nåd. Varje dag är ett tillfälle att tänka på och ta emot det offer han gjorde för oss på korset. Varje dag är en anledning att tacka Herren för hans offer är en gåva som alltid består. I alla väder oavsett vad vi går igenom. Varje dag är ett tillfälle att fira, sjunga och dansa till Herrens ära på grund av hans offer. Varje dag är en "happy day". 

Tänk om vi kunde börja leva i den tacksamheten, det firandet, den glädjen! Vilken livsförändring! Vilken revolution! :D


Gud som uppfann humorn

Låt mig visa er mina åtta favoritklipp från "dolda kameran". Klipp som alltid får mig att skratta, oavsett hur många gånger jag ser på dem! Har du något favoritklipp som ständigt får dig att dra på smilbanden? Kommentera eller maila craxknas@live.se. Vem vet, kanske kan vi knåpa ihop en till lista? Humor är ju alltid roligare i gemenskap så låt oss dela glädjen :)

8. Det är rolig. Men hamnar ändå så långt ner på listan, eftersom jag tycker den är snudd på elak. Att leka med någon annans känslor är sällan okej. Jag skulle i varje fall inte bli glad innan de avslöjade skämtet :P


7. Så härligt oförutsägbar. Desperata situationer kräver desperata lösningar. Desperata roliga lösningar. Ehm ja, om man nu kan kalla deras försök för lösningar. Räcker kanske med bara desperata? :)


6.
Konceptet som alltid går hem; att göra verklighet av sådant man annars bara ser på film. Morrande buskar som fått fnatt t.ex. Och stencoola gubbar som tar kål på sina ufon genom att stirra dem till omotivation!


5. Någon bara väntar otåligt. En annan petar och blir skrämd. Den tredje sparkar till ordentligt. Det här klippet verkar sjukt trovärdigt så långt in i skämtet. Det uppskattas hos mig som tittar på och får sig ett gott skratt. Ska man luras kan man ju passa på att göra det ordentligt. Bygga upp förtroende först liksom ^^


4. Bombsäkra skratt ;)
I varje fall för oss som vet att storyn slutar gott...


Tredje platsen: Jag älskar skämt som kräver lite extra ansträngning! Skulle bra gärna vilja veta vad de tänker när andra dörren är låst. Jag skulle nog undra över hur jag i huvudtaget kom in i rummet. När tjejerna sen kommer tillbaka och allt verkar normalt... Hur starka inbillningar kan man ha egentligen?! Aldrig att jag skulle lista ut sanningen själv... XD


Andra platsen: Dra aldrig förhastade slutsatser. Måste inte alltid vara som omständigheterna ser ut att vara. Undersök saken först så slipper det gå dig illa bara för att du förväntar dig det värsta. Kanske låter som för kloka ord för andra platsen i en humorlista (?) men se klippet så förstår ni. Jag älskar't varje gång ;D


FÖRSTA PLATSEN: Måste vara genier som kom på det här skämtet. För hur i all sin dar kläcks idéen liksom? Magnifikt påhitt och hysteriskt roligt! Verkligen det sista de väntar sig ska dyka upp... ;D


Din tur. Vilket klipp är din favorit? Berätta :)

Fototriss: Tid

Tvätta tvätta, packa packa packa, handla det sista nödvändiga och bra-att-ha, ingen sömn och för lite tid för att hinna äta mat mellan varven. Jag har fixat allt det sista inför resan idag förstår ni. Har verkligen tagit hela dagen (och natten) men nu är allt KLART och om mindre än 12 timmar sitter vi på flygplanet och är på väg. Gaaah helt fantastiskt surrealistisk att det äntligen är dags nu, som vi har längtat!

Men innan jag åker vill jag vara med i veckans fototriss. Har hittat så fina bilder som jag är så nöjd med. Väcker en hel del tankar och minnen till liv... :)


Vi börjar enkelt. En av de snyggaste bilderna jag tagit enligt min egen åsikt. Undrar hur många av veckans triss som innehåller klockor i olika slag :)


För lääänge sen hade jag en god vän som hette Emma. Vad unga vi är på bilden! Vi tappade kontakten ett tag men här om veckan sågs vi igen och jag fascinerades över att det kändes som att det bara var igår vi satt i hennes rum och tittade på Sailor Moon tillsammans. Gammal vänskap rostar aldrig? Jag hoppas i varje fall att vår vänskap ska få blomstra upp igen det här året :) (Ber om ursäkt för våra läskiga röda ögon...)


I veckan hittade jag en hel hög med vackra gamla brev och vykort i min gamla skrivbordslåda. Som det här t.ex, till mig från min moster år 1990. Året innan min syster föddes. Hade jag ett liv innan jag fick en så fin syster? Jag minns ju inget av den tiden för jag var så ung och idag är Lollo en så självklar del av mitt liv att tanken på att vara utan henne är helt befängd. Jag kom av mig när jag såg det här datumet, trodde faktiskt inte att det var sant. Min syster som är så underbar och som gör mitt liv så rikt. Har inte hon alltid funnits vid min sida? Logiskt vet jag ju att det är tre års ålderskillnad, men i hjärtat mitt känns det som att jag älskat henne hela livet och inte bara de senaste 19 åren ♥

Det var mina tre bidrag. Klicka här för att hitta de andra bidrag på samma tema!

Colombiaaaa!

Vi har längtat sen september, och nu är det ÄNTLIGEN dags! Imorgon åker jag med några kompisar från kyrkan till... Bogotá i Colombiaaa :D

Vi ska besöka International Charismatic Mission Church (klicka här för att läsa mer på wikipedia) som håller i sin årliga konferens. Det är en kyrka som startade med 8 medlemmar år 1983 och idag är de över 250,000 st medlemmar och är tydligen en av världens snabbast växande kyrkor i dagsläget. Det är något helt annat än våra tomma svenska kyrkor eller min kyrka på 800 medlemmar för den delen! Deras tillväxt beror på att de använder sig av en speciell evangeliseringsmetod som kallas G12, en metod Gud uppenbarade för kyrkans pastor Céasar Castellanos en gång för länge sen när Céasar bad om att få se större tillväxt i sitt pastorsarbete. Man kan säga att Gud gav honom svar eller hur ^^ G12 är en vision som går ut på att alla församlingsmedlemmar ska (inget tvång såklart men det är det målet och önskan) ha en egen cellgrupp med 12 egna lärjungar precis så som Jesus hade tolv lärjungar. Vi använder G12-visionen i min kyrka, Södermalmskyrkan också och det är underbart att se vilken frukt det bär! När jag kommer hem ska jag berätta mer om G12 för er ty det är fantastisk vision att jobba efter :)

Det kommer kristna från hela världen till den här konferensen och vi som åker från Sverige är väl drygt 20 st. Vi kommer bo på hotell. Eskorteras av en colombiansk guide som håller oss trygga då Colombia tyvärr är känt för sin kriminalitet. Men vår kyrka brukar åka dit varje år på konferens och det värsta de har stött på är ficktjuvar så vi ska säkert klara oss fint. Om inte annat har vi ju Guds beskydd som är det tryggaste av allt. Konferensen är en pastorskonferens vilket betyder att undervisningen kommer vara tung vilket i sin tur betyder att jag är jättepirrig inför vad Gud kan tänkas hitta på i mitt liv via den här konferensen. Inte visste jag att Gud tyckte jag var redo för en pastorstjänst? Spännande tider!

Vi är borta i 10 dagar. Konferensen pågår i 5 dagar så de andra dagarna ska vi bl.a. gå upp i bergen och besöka någon grannby om det blir som planerat. Mycket kan hända då den colombianska kulturen tydligen är helt annorlunda än den i Sverige. Som exempel; här i Sverige kan det utlösa många ilskna reaktioner om man råkar vara säg en kvart sen till ett bestämt möte - i Colombia bestämmer man tid kl. 12 vilken indirekt betyder att möts upp kl. 14 och skulle man fråga när gudstjänsten börjar på söndag kan svaret lätt bli "jag tror det börjar elva men det kan lika gärna börja tre eller fem beroende hur det artar sig". "Flexibilitet" är resans huvudord har vi fått lära oss då det planerade schemat inte alltid måste bli som det är tänkt. Det kommer bli en rolig annorlunda upplevelse, om inte annat bra för att öva tålamodet, hehe.

Jag har bestämt mig för att lämna datorn hemma bara för att lätta på bandaget och för att kunna lägga allt mitt fokus på resan utan tanke på bloggandet. Men titta ändå in här då och då för jag har förberett några tidsinställda inlägg eftersom jag är borta så länge :)

Jag är helt hundra på att jag kommer ha massor att berätta för er när jag kommer hem igen, så mycket intryck, så mycket upplevelser, tusen bilder och ton med undervisning i Guds Ord att jag säkert spricker om jag inte sätter mig ner och berättar allt för er sen. Så vi ses i februari igen hoppas jag ♥

Här är förresten vinjetten (eller vad det nu heter) inför konferensen. Hittade ingen på engelska men kanske har jag någon spanktalande vänlig själ där ute som kan översätta? Jag har då ingen aning om vad de talar om mer än att Soulfire Revolution är band som spelar jättebra musik (har skrivit om dem tidigare, klicka här) :)


Dagens bibelord - Källan till vishet

Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet.
Kol 3:16a

För en sekund stannar jag kvar här hos dig

Lovsångsbandet ljuder starkt från scen och jag hör församlingen sjunga med i kör.
Alltid lika vackert och underbart. Ståendes känns det som att Jesus ger mig en stor varm kram.
På knä känner jag Jesu trygga starka hand på mitt huvud. Blundar och försöker lyssna till
änglarnas vindslag för jag vet att de är i kyrkosalen med oss, dansandes till vår härliga lovprisning.


Det låter som en dröm, men oj vad det är sant. Jag var på bönen i kyrkan (klicka här om du inte hänger med på vad jag talar om) i torsdags och fredags och kära nån vad Jesus var oss nära! Jag önskar att alla ofrälsta skulle komma på våra bönemöten så att de själva kan få uppleva bönens oerhörda kraft; vårt starkaste vapen mot otro. Skölden som har makt att släcka den Ondes brinnande pilar.

Har jag sagt att min pappa är ekonom? Har jag sagt att min pappa läser min blogg?

Älskade pappa ♥
Har jag sagt att en av dina bästa sidor - är din humor? ;)


Dagens bibelord - Övervinna världen

Vem kan besegra världen utom den som tror att Jesus är Guds son?
1 Johannes brev 5:5

För att det är så roligt att blogga


Att vara bloggare är jätteroligt! Jag har ständigt massa härliga inlägg i huvudet som bara väntar på att bli nedskrivna. Internet är verkligen en rolig plats att vittna om Jesus på. Om ni vill stödja mig och hjälpa mig sprida min blogg till fler dyrbara människor där ute skulle jag bli så glad. Allt som behövs är ett klick på rutan där uppe. Om du orkar får du gärna passa på att klicka på några länka i högerspalten också. Du skulle göra mig så glad :)

Till dig som röstar. Tusen tack. Du är bäst

Toppendag

Kinamat till lunch med en god vän. Rea på massa strumpbyxor. Förlösande, känslosam och kraftfull bön i kyrkan. En toppendag som går hos hem hos vilken kristen tjej som helst :)

För en godare värld; Gud verkar genom pannkakor

Kära läsare, har ni hört talas om "Pannkakskyrkan"? Deras hemsida har en härlig förklaring på deras verksamhet, den riktigt sprudlar av glädje :) Så här lyder den i förkortad version:
"Som namnet antyder så har det något med himmel och pannkakor att göra. Allt började för några år med några ungdomar som kände en nöd för ungdomar i Uppsala och kände att vi som kyrka, och speciellt ungdomar i samma generation, har ett ansvar och borde göra något för den generation vi växer upp med. Vi drömmer och längtar om att verkligen få betyda något för just dig! Precis där du är i livet just nu. Vi som är med i pannkakskyrkan har helt olika bakgrunder men har alla upplevt hur Gud har rört och förvandlat våra liv på ett olika sätt. För många av oss är det absolut bästa som någonsin har hänt oss. Vi räknar och firar månader, år sedan allt började! Vi vill inte vara tysta med det vi fått uppleva och sett, utan vi vill ge dig möjligheten att också få se och uppleva det! Tänk efter, om om det finns en Gud som vill leva tillsammans med dig, som vill ta hand om dig, va med dig, skratta och gråta, och vad som än händer så finns Han där.. Hey universums Skapare!! Vore inte det great?! Hur som helst så är du mycket välkommen att få en pannkaka! För vem gillar inte pannkakor?!" Du som vill läsa deras fullständiga förklaring kan klicka här.

Pannkakskyrkan hade nyligen ett litet evenemang i Uppsala. En av dem som var där var tydligen författaren till bloggen Hela Pingsten (klicka här för att läsa). Nu har han skrivit ner några av de vittnesbörd de fick ta del av på det här eventet. Helt toppen för oss att läsa, eller hur! För det är alltid lika fantastiskt att läsa om hur Gud verkar och vi bär frukt när vi bara går ut och älskar och ger av oss själva till andra underbara människor som Gud har ett så stort hjärta för. Den här gången handlar det om helande och matunder. Är inte det spännande så säg :D Vill du också läsa kan du klicka dig fram till inlägget här. Jag har kopierat lite smakprov: 

”'Alltså, det här är ju läskigt', sa han. Därefter fick de be för killens lungor. Han rökte väldigt mycket vilket hade gjort att de tagit skada. De la händerna på honom och bad. Även tjejen som inte var kristen ville vara med och la sin hand på honom. När de hade bett färdigt tog alla bort sina händer utom hon, som fortsatte be. Plötsligt skrek hon till och tog bort handen. Hon sa att hon kände hur hans rygg blev varm – trots att han hade jacka på sig."

"De smärtor som han hade haft i fem år hade en kväll försvunnit helt plötsligt och oförklarligt. Tidpunkten var exakt densamma som när Benjamin bad till Gud att smärtorna skulle försvinna på en pub inte långt därifrån. Mannen dog senare i cancern, men under hans sista tid slapp han de smärtor som hade plågat honom, något som gav hans ateistiske son mycket huvudbry."

"...berättade en av tjejerna hur de en kväll för några månader sedan hade väldigt lite pannkakssmet. Sorgsna insåg de att de var tvungna att gå hem tidigare än de hade tänkt. När en av dem räckte efter flaskan för att hälla i smet (de flesta pannkakskyrkor har smeten i stora tvålitersflaskor för att det ska vara enkelt att transportera och hälla i stekpannorna) förvånades hon över hur tung den var. När hon tittade på den såg hon hur den hade fyllts med smet till omkring tre fjärdedelar. Glada och aningen omtumlade fortsatte gänget att dela ut pannkakor, och när grillkolen var slut hade de fortfarande lite smet över. Ingen var framme och grejade med dem. Ändå innehöll en av dem plötsligt pannkakssmet som några sekunder tidigare inte existerat. De gick runt och frågade alla om någon hade fyllt på flaskan, men alla nekade. Och vad skulle de fyllt på den med?"


Jag har själv aldrig varit ute med pannkakskyrkan. Men jag har vänner som har det och jag fascineras över vilka häftiga vittnesbörd Gud ger dem! Pannkakor kan vara gott på fler än ett sätt uppenbarligen :)

För att listor är himla roligt

Hittade en lista och tänkte "listor är ju roligt". Listor är väl ändå ett obligatoriskt fenomen hos oss bloggare? Skämt åsido, hehe. Jag erkänner jag tog bort de frågor jag tyckte kändes orelevanta. Inte för jag tror det kommer märkas. Listan blev ändå milslång. Det tyckte jag var roligt :)

KÄRLEK
1. Är du singel nu? - Jaaa och livet har faktiskt aldrig varit bättre! Singellivet är sjukt underskattat i dagens samhälle :)
2. Föredrar du långa förhållanden istället för korta? - Ja, det är klart. Varför slösa tid på relationer som ändå inte kommer leda någon vart? Onödigt.
3. Är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? - Det tror jag Gud vet bättre än jag.
4. Sagt jag älskar dig till någon utan att mena det? - Ja tyvärr någon gång när jag var tonåring och känslorna förvirrade mig som dem så ofta gör i den perioden av livet. Idag har jag lärt mig att ärligt kunna tolka mina känslor och det är jag djupt tacksam över.
5. Sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat det? - Absolut :) Mina närmsta vänner som stöttar mig i allt och lite till ♥
6. Somnat gråtande pga kärleken? - Nej. Hur skulle det vara möjligt, kärlekens karaktär är ju av alltid av godo. Däremot har jag gjort det pga bristen på kärlek. Alltså när jag eller någon jag känner valt att såra istället för att älska. Dumt val för övrigt. Råder er att försöka låta bli det.
7. Varit på en blind date? - Haha. Nej :)
8.Hur länge har du varit tillsammans med någon som längst? - Ärligt talat så tappade jag räkningen. Vilket egentligen bara visade sig vara bra då det inte höll i längden. Nu ser jag fram emot den livslånga relation Gud planerat för mig. DÅ kommer jag inte tappa räkningen! :)
9. Är du kär nu? Hehe. Inte alls faktiskt :)
10. Har någon du varit tillsammans med någon som ljugit för dig? - Ja.

KOMPISAR
1. Har du nån bästa vän? - Jag tror det. Alltså jag menar bara att det är svårt att välja enbart en :)
2. Är du ofta med dina vänner? - Ja! Det är viktigt att jobba på att bevara vänskapen ty vänskap är en dyrbar gåva vi bör ta vara på. Sen är ju mina vänner så himla härliga att umgås med så hur skulle jag kunna låta bli liksom :D
3. Vad brukar ni hitta på? - Prata massor, hehe. Äta. Spela spel. Gå i kyrkan. Fika. Shoppa. Be. Gå på bio och teater.
4. Bästa minnet med nån vän? - Det måste ha varit nu i vintras. De gav mig ett så oerhört stort stöd när jag behövde det som allra mest. De fick mig att känna mig djupt älskad och oerhört värdefull. Gav mig hopp när det såg som mörkast ut. Ett inlägg om vad som hände och varför deras stöd var så ovärderligt är på gång. Stay tuned, sannerligen en historia värd att vänta på :)
5. Säg namnet på en riktigt bra vän? - Ella. Clas. Maria. Sofie A. Elisabet E. Josefine. Carolina. Jonna. Min syster, Louise. Eller jaha. Bara EN stod det... ;)
6. Kan du vara dig själv med dina kompisar? - Absolut.
7. Litar du på din bästa vän? - Det är väl klart. Vänskap utan tillit vore inte äkta.
8. Har någon av dina närmaste vänner någonsin svikit dig? - Är inte det oundvikligt? Vi är ju inte mer än människor i en felvriden värld. Tack Gud för förlåtelse!
9. Har någon av dina närmaste vänner fått dig att gråta? - Säkert. Även det oundvikligt skulle jag tro. Men igen, tack Gud för förlåtelse och upprättelse!
10. Vart bor din bästa vän? - Södertälje och Stockholm. Som sagt, kan inte välja bara en bästa vän ;)
11. Snackar du och dina vänner mycket skit om andra? - Nej.
12. Har du ljugit för någon kompis någon gång? - "Någon gång" som i någon gång i hela livet? Ja säkert. Men inte nu för tiden. Ärlighet lönar sig har jag lärt mig.
13. Vilken kompis var du senast med? - Om man inte räknar mina föräldrar, Emma L när vi fikade igår :)
14. Har du många kompisar i din klass? - Det är svårt. Jag går liksom inte i skolan just nu ;)
15. Två stycken vänner som du känt sen du var liten? - Det låter kanske tråkigt, men jag har ingen av mina barndomsvänner kvar idag. Har en kompis som jag känt sen dagis och vi pratar väl några gånger om året sådär. Annars är det Josefine som jag känt längst, sen årkurs åtta. Hon är en fin tjej :)

SISTA SOM
1. Du fick en puss av? Jag tror pappa pussade mig på kinden igår.
2. Sov med dig i samma säng? - Stampe? Min kramgoa gosekanin :)
3. Du delade ett riktigt skratt med? - Jag, Maria och Sofie S kiknade av skratt i söndags. Då Clas och Jonas drämde på med Darkness "I believe in a thing call love" i högsta falsett på Singstar. Skitkul, haha!
4. Du gick på bio med? - Allra senast jag var på bio gick jag själv och njöt av mitt eget sällskap. Men innan dess var det med Ella då vi såg "Tusen gånger starkare". Ingen höjdarfilm förövrigt.
5. Du höll i handen? - Också pappa tror jag bestämt :)
6. Du gick på stan med? - Emma L. Hon följde med mig för att titta på pulkor.
7. Delade en pizza med? - Jag delar aldrig pizza, tar alltid en egen. Annars blir man ju inte mätt :P
8. Du ringde? - Vaccincentralen, haha!
9. Skickade ett sms till dig? - Carolina, mina kära celledare :)
10. Du kramade? - Pappa!
11. Gjorde dig lite besviken? - Mig själv. För att jag inte gick och la mig i tid igår. Oerhört dumt.
12. Gjorde dig mycket besviken? -  Jag blir sällan djupt besviken som väl är så det har jag glömt.
13. Du skrev med på msn? - Ella och Clas om jag minns rätt. Var så länge sen att jag nästan glömt att msn existerar.
14. Du snackade skit om? - Jag försöker låta bli att slösa energi på att snacka skit.
15. Du åkte bil med? - Pappa.
16. Gav dig en komplimang? - Clas tror jag.
17. Du kollade på film med? - Pappa.
18. Du åt med på resturang? - Mamma. Vi åt tacotallrik :)
19. Betalade någon åt dig? - Ja, mamma bjöd så rar som hon är.
20. Du grät inför? - Gud.

BOENDE
1. Bor dina föräldrar tillsammans? - Jajamen :)
2. Har du eget rum? - Snart.
3. Egen tv? - Ja tyvärr. Jag gillar inte tv, man fastnar så lätt vid den och får inget gjort. Den lever verkligen upp till sitt smeknamn; dumburk.
4. DVD? - Inbyggd i tv:en och datorn.
5. Boxer? - Nej. Men det är bara skönt att slippa.
6. Vilka färger går i ditt rum? Fråga mig i mars igen. Det är först då jag har ett eget rum. Jag har flyttat hem till mina föräldrar igen förstår ni. Förut bodde jag ju i Åkeshov. Så nu måste jag rensa ut mitt gamla barnrum innan jag kan börja bo och leva där. Mycket jobb men SÅ värt det :)
7. Har du stor golvyta ? - Inte stor men tillräckligt.
8. Får man plats att sova fler än en i din säng? - Då får man nog ligga trångt. Men det spelar ju ingen roll för mig. Jag ska ändå inte dela säng med någon förrän jag gift mig och då har jag och min man säkert införskaffat en dubbelsäng.
9. Är köket stort? - Jag tycker det.
10. Ismaskin - Nej. Känns väl onödigt?
11. Micro? - Ja.
12. Glass i frysen just nu? - Nej. Men godis i godisskålen ;)
13. Fler än ett badrum? - En toa och ett badrum.
14. Badkar eller dusch? - Dusch.
15. Tvättstuga? - Ja.
16. Balkong? - Ja.
17. Bra grannar? - Oja :)

DIVERSE
1. Favoritfärg? - Rött.
2. Mobiltelefon ? - Sony Ericsson. Fråga inte vilka bokstäver och siffror som följer efter för det vet jag inte.
3. Skola och program? - Ingen och ingen. Hehe.
4. Senaste filmen du såg? - Jurassic Park 3. Om den gills, för jag somnade efter halva.
5. Senaste låten du lyssnade på? - Through Heaven's Eyes av Brian Stokes Mitchelle, från filmen "Prinsen av Egypten".
6. Vad står det i ditt äldsta sms som du har kvar i mobiltelefonen - "Hallå tjejen... Skulle du me ti grönan imorgon? Jag följer me om du följer med" Från Linda D förrförrförra sommaren :)
7. Hur många timmar har totalt pratas i din telefon? - På min nuvarande mobil 115 timmar. Jisses vad mycket!
8. Hur många SMS har du totalt fått på din telefon? - Fått vet jag inte. Men jag har skickat 21759 st. Är en så hög siffra normal eller har jag skickat skrämmande många...?
9. Hur många MMS har du totalt fått på din telefon? - Fått vet jag inte. Men jag har skickat 105 st.
10.Vad åt du till middag igår? - Risotto med kyckling och paprika, mums! Min systers härliga tips :)
11. Har du duschat idag? - Haha. Nej... Igår.
12. Vad var det senaste du sa till din mamma ? - Att det var mormor i telefon :)
13. Vad var det senaste din mamma sa till dig? - Hon frågade vad jag gjorde. Om man inte räknar hennes "ok" som svar då jag sa att mormor ringde... Hehe.
14. Har du skolkat någon gång? - Nästan aldrig faktiskt. Jag är väldigt plikttrogen av mig och gillar inte att bryta regler.
15. Är du en svartsjuk person? - Inte om man satsar på att bygga tillit som en grundsten i relationen.
16. Går vänner före en partner?  - Det beror lite på vad som är på gång för tillfället.
17. Kommer du bra överens med din familj? - Ja ♥
18. Vad ska du äta till middag ikväll ? - Risotto. Matlåda från gårdagen :)


Så. Nu vet ni ännu lite mer om mig :)
Jag tycker om dig.

Julevangeliet 2.0

Egentligen är det väl lite sent ute. Men eftersom snön ännu ligger kvar och det på så sätt och vis fortfarande är vinter så kör vi ändå. Videon är för snygg för att missas. Den fick mig att le flera gånger. Här med presenteras; Julevangeliet - som det hade sett ut om det hade skrivits på 2000-talet. Lite up to date liksom. För den moderna människan, eller för den som gillar Facebook :)


Intensiv bön

Dags för 2011. Gud ger oss ännu ett nytt år, wohoo! Om vi på riktigt vill ta vara på det nya året är det viktigt att vi pratar med Gud om vad han har planerat ska ske de kommande 359 dagarna. Därför känns det så gott att tillsammans med min kyrka får börja året med tre veckors intensiv bön :D 

Med start nu på måndag. Bön varje vardagskväll kl. 19:00 i Södermalmskyrkan (du som behöver karta kan klicka här). Tre veckor framöver. Jag har bestämt mig för att gå minst fyra gånger de två första veckorna, den tredje veckan är jag utomlands förstår ni så jag får vara extra intensiv innan dess. Du kan väl också ta och titta förbi en kväll eller två? Du är så varmt välkommen att be tillsammans med oss! Om du skickar iväg en liten kommentar här nere kan jag säkert komma och möta upp dig :)

Jesus uppmanade oss med orden: "bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er." Så låt oss bulta, hårt och intensivt med allt vad vi har!


Näst bästa sidan att gilla på Facebook

Den allra bästa sidan att gilla på Facebook har jag ju redan skrivit om. Klicka här för att komma till mitt inlägg om den. Nu har jag hittat den näst bästa sidan att gilla! Den här:

When I die, I give my friends permission to change my status to "is chillin with Jesus" ;)
(Fast det är klart att jag hoppas det dröjer många många år innan våra vänner behöver överväga detta.)

RSS 2.0