Mösspåtagning

I fredags hade vi mösspåtagning! =D

Det började med att vi kom till skolan och förvånat nog möttes av första-års-elever. Ida berättade för mig att det berodde på att de haft nationella prov. Nationella prov samma dag som vi har mösspåtagning. Mysko tyckte vi. Kunde skolan inte ha planerat bättre liksom? Men egentligen gjorde det inte så mycket. Dem var ju liksom inte i vägen eftersom provet var på förmiddagen.

Vi gick in i klassrummet en stund. Där hade vi fått i uppgift att välja ut klassens myrbyxa, klassens gaphals och klassens latmask haha. Så här såg min klass resultat ut:

Myrbyxa: Josefine (men Linda var inte långt efter haha)
Gaphals: Emelie (förvånad någon?)
Latmask: Jennie (nej, inte särskilt förvånande det heller ;-)

Efter det pratade klassen lite gamla minnen. Mysteriet om vem som hade ritat den konstnärliga bilden på tavlan som suttit där så länge alla kunde minnas fick sitt svar. Det var Fredrik ^^ Hans överraskning låg i hur alla tyckte att det såg ut som en kvinna vid en sjö, för han hade inte haft en tanke på det.

Matsalen nästa. Vi fick hela tjugo minuter på oss att äta. (Ser ni ironin?) Men lunchen bestod av allt för salt kassler och inte helt genomstekt potatis så det var inte så mycket man kunde få ner ändå. Tur i oturen?

Sen bar det av till aulan. Det var det roligaste på hela dagen! Kajsa och någon mer prestenterade hela kvällen. Till att börja med blev vi presenterade oss för några gäster som de bjudit in. Det var följande:

E-type (spelad av Jens, vår kära rektor. Kunde han se något genom allt hår?)
Pernilla Wahlgren (spelad av en kvinnlig idrottslärare som jag inte kan namnet på men glad var hon i alla fall)
Maradona (spelad av Louis, min absoluta favorit bland idrottslärarna. Honom kommer jag sakna...)
Prinsessan Madeleine (spelade av allt-i-allo-läraren Anna-Lena. Hon var den absolut bästa! Riktig snobb ;-)
Prinsessan Madeleines livvakt (spelad av biblotikaren Thomas. Hur skön var inte han, haha?)

Efter presentationen av gästerna följde en presentation av "Igelstavikens fruktade jury" som skulle bedömma de följande tre tävlingarna.

Klassernas gaphalsar skulle sjunga karaoke. Vår klass blev nästan bortglömd men vi hann påminna dem innan det var för sent ;-)

Klassernas latmaskar skulle balansera en boll på foten så länge som möjligt. Det fanns klasser som påstods sig kunna stå där hela dagen, och sen fanns det vår klass. Vi skyllde på att Jennie hade fel skor på sig... ;-)

Klassernas myrbyxor skulle dansa. Vilken överraskning att Anders kunde dansa, haha! =D Eller som han sa: "dansa och dansa, vicka på rumpan lite i alla fall". Twist eller bugg fick dem välja mellan. Josefine twistade jättebra, men vi vann inte =(

Sen var det slut i aulan och det dags att gå ut till akvedukten. Där fick vi höra två tal, ett från en rätt tråkig lärare och ett från en roligare elev. Han brevid klagade rätt mycket. Men det är ju precis hans stil, hehe. Och det vet jag trots att jag inte känner honom ^^ Talen följdes av studentsången.

Sen, fick vi äntligen sätta på oss våra mössor! Vi kramades och gratulerade varandra. Sen slutade det med lite champagne och chips och så i matsalen.

Gabbi och jag stack ner på stan. Jag såg Lex och träffade på Josefine samt några klasskompisar. Hon hade en härlig klasströja ^^ Gabbi och jag gick runt lite och pratade. Jag visade henne skorna som jag funderar på att köpa till studenten. Sen gick vi och fikade. Det var härligt! =D

På kvällen ringde Malin och bjöd hem mig till sig. Jag gick tyvärr inte =( Gabbi hade fått intrycket av att typ inga i klassen skulle komma men så var det visst inte. Men imorgon är det valborg och då får vi se vad som sker efter att brasan har tänts. =)
=D SNART ÄR VI STUDENTER! =D

Kvinnor får lättare förkylningar än män

1. Kvinnor blir oftare förkylda än män.
2. Det är alltid så synd om männen när de är sjuka, medan kvinnorna verkar få mycket lättare sjukdomar.
3. Kvinnor fångar lättare än förkylning än de fångar män.

Det finns alltså tre sätt att läsa denna meningn på.
Hur läste du det?

=)

En massa frågetecken?

Chansen finns att jag har hittat mina skor som jag ska ha på min student. =D Men jag måste kolla lite till innan jag bestämmer mig. Om jag pluggar flitigt i helgen kan jag nog hinna åka ner en stund på måndag förmiddag och kolla på skor och klänning. Jag har fått ett tips på en affär =) Om jag bara minns vad den heter... Men jag vet i alla fall var den ligger ^^

Imorgon har jag mösspåtagning! =D Frågan är om jag verkligen ska gå ut senare på kvällen. Jag vet inte om jag orkar eller vill. Liksom, vi har ju skiva på tisdag. Och det känns nästan roligare att spara pengar tills dess istället. Det beror väl på hur jag mycket jag känner att jag orkar och vilka som ska med ut.

Och vad ska man göra på valborg då? Någon som ska hitta på något kul? Jag har då ingen aning... =/

Jag gick ner på stan en snabbis idag. Jag kom till insikt om en sak (som jag ioförsig redan har klart för mig sen en längre tid tillbaka). Jag starkt ogillar dagens mode! Tajts som slutar halvvägs ner på vaden, tunikor som liknar jag vet inte vad, helknasiga skor som ofta liknar som om de vore tagna ur en porrfilm... Usch! Det värsta är ju att det typ är det enda som går att hitta i affärerna. Men vad gör dem som inte tycker om modet? Som jag till exempel... Jag gick på stan idag i hopp om att hitta något som jag bara inte kunde motstå. Lyckades jag? Nej, såklart inte! Allt ser ju helmysko ut. =(

Louis är helt fantastisk. Min idrottslärare =) Eller före detta kanske man ska kalla honom? Han kommer inte kunna vara närvarande på tisdagens middag klockan sju. Varför? Jo, för att han är bortrest och kommer med flyget klockan nio. Däremot köpte han idag en biljett till själva festen som börjar klockan tio. Så direkt från Arlanda kommer han åka raka vägen till vår klass skiva. Är han inte underbar? =D

Jag, Martina och Gabbi kanske ska vara med i Metro. Om dem blir intresserade av vår artikell. Spännande. Håll tummarna! =)


Inför studentskiva

Har ni några tips på var man köper studentklänningar/studentkjolar? Jag börjar få en aning panik nu...

Igår satt en stor del av klassen kvar i typ 2 h för att skriva ett tal som vi ska läsa upp på vår middag. Det kommer bli jättebra, haha! Måste be om en kopia sen. Jag själv är nämnd ^^ Om det nu är något att "skryta" om eftersom dem tar upp ett av mina misstag samt retar mig ;-)

Snart ska jag ringa LT eller Metro angående redovisningen av projektarbetet. Jippi, en sak som strax är klar! =D

Den 16 maj ska allt i skolan vara inne. Panik? Självklart!

Sen ska jag träffa Daniel. Så att han kan köpa sin studentbiljett. Synd att det var så länge sedan som vi träffades och att jag egentligen inte har tid att träffas idag heller... =( Känns som att jag försummat mina vänner rejält på sista tiden =(

Dessa är dem som jag bjudit på studenskivan:
   > Andreas
   > Sofie
   > Josefine
   > Daniel
   > Ella

Äsch, orka skriva mer nu. Jag har ju egentligen inget roligt att skriva ändå ^^


"Jag är lite full..."

Jag har träningsvärk. Undrar varför. Kanske Bazil kan svara på? ;-)

Jag måste bara skriva vad Josefine sa till mig på hennes skiva. Hon var nog lite full ^^ Bland det första hon sa till mig när jag kom var: "jag är lite full". Mitt svar: "jag märker det". Fem minuter senare: "jag är lite full". Mitt svar: "ja, du sa det". När jag skulle gå och sa hejdå: "jag är nog lite full". Min tanke: "det menar du inte?". Hehe, förlåt mig Josefine men det var bara så roligt =) Minns du det?

Igår fick jag en jättemumsig sallad av mamma! =D Innehållet vat gurka, röd paprika, gul paprika och ost. Mums! Det blev att jag åt upp hela skålen själv ^^ Och tog extra lång tid på mig vid middagen istället för att koncentrera mig på läxorna som jag borde ha gjort.

Kirre-provet gick bra. Matteprovet sköt vi fram till efter nationella provet. Snacka om att vi ligger efter i planeringen inom det ämnet! XD

Och Gabbi blev särskilt glad idag! Jag får nog inte säga varför, men riktig glad för hennes skull är jag =D Synd bara för det där lilla problemet... *suck*

Nu kommer läraren. Bäst jag slutar...

Bilder

Jag vill lägga upp mina bilder som jag sparat på skolans dator så att dem inte försvinner sen =)

 Bön.

 Broderskap.

 Pingsten.

 Gult kors.

 Mitt hjärta brinner för dig...

 Jesus på korset. En lite förfalskad bild men inte utan orsak.

 Bron från Fadern till människorna på jorden.

 Ett ensamt kors på en kulla. Den talar faktiskt starkt åt mig...

 Kors vid solnedgången. Eller soluppgången?

 Vackert utsmyckat kors.

 Så extremt vacker tycker jag...

 Många vackra kors tillsammans.

 Också ett ensamt kors på en kulle...

 Bara en skugga, men likväl ett kors.

 Taizékors.

 Korset som står vid ingången till Taizé.

 Träkors. En av mina favoriter.

 Afrikansk kvinna.

 Gammal dam. Ser ut som en författare^^

 Hula hula - tjejer^^

 Pojkar som ska bada.

 Som taget ur en av Hollywoods romantiska filmer^^

 Söt pojke.

 Naw, så söta små tjejer =)

 Björnen vilar i sin hjärtefåtölj =)

 Vackra delfiner =) Ett av mina favoritdjur faktiskt.

 En söt liten fe^^

 En duva. Eller är det DHA?

 Visst är den söt? =D

 Håll för öronen...

Josefines studentskiva

I fredags bar det av till UG. Det var otroligt kul att träffa Bea igen! Fick höra en massa roliga minnen de hade från Gålö, ön där de konfirmerades. Men bäst var nog när jag höll på att fråga Bea om henens tröja var ny när jag kom på att jag bara sett henne i en tröja tidigare^^ Klant ;-)

I lördags kom Andreas hem till mig efter innebandyn med KU. Jag satt och spandade ut från fönstret i en evighet innan han kom. VI har ju inte setts på över en vecka så snacka om att jag saknade honom! Sen kom han äntligen. Ironiskt nog tog det längre tid än vad det gjort alla andra dagar han kommit till mig efter träningen^^ Bara för att han inte fick skjuts denna gång.

Sen på söndagen var Andreas hos mig hela dagen. Eftersom jag var tvungen att plugga så slutade det med att han låg i min säng och tittade på sport medan jag satt och pluggade vid datorn. Även fast vi kanske inte var så sociala (utom de gånger jag gick upp och hälsade på honom) så var det riktigt skönt att veta att fanns där hos mig.

Sen blev det plötsligt dags för Josefines studentskiva. I början var allt pest och pina. För det första hade jag inte det minsta lust att gå. Jag orkade helt enkelt inte och tyckte att jag skulle göra mer nytta om jag stannade hemma och plugga. Men jag gick ändå, dels eftersom jag redan betalat för det och dels eftersom jag kännde att jag skulle svika alla andra. Främst skulle jag svika min älskade Ella som jag ringde i lördags i all "panik" och undrade om hon ville gå på studentskiva eftersom Gabbi hade lämnat återbud och eftersom hennes biljett redan var betalad. Vad glad jag blev att hon sa ja! För det andra glömde jag mitt pass och mina pengar hemma så pappa fick lov att skjutsa hem mig. Min älskade pappa ♥

Aja, nu tar vi de roliga bitarna. Skivan visade sig vara jättekul trots allt! Det behövde jag. UG-gänget är ett lustigt gäng^^ Typ ingen av killarna ville dansa till en början, men sen tog dem sig upp på dansgolvet ett tag i alla fall hehe. Daniel fick nog lida mest, som blev uppdragen lite när som helst av Sofie^^ Ella dansade på som vanligt. Säg mig någon kille som inte spanade in henne ;-) Jag blev själv erbjuden att dansa faktiskt. Av Bazil. Söt grabb^^ Han fick fråga tre gånger innan jag sa ja...^^ Det var jätteroligt att dansa med honom. Han går på Ragnhild =) Jag ville ha en Smirnoff (var tvungen att sms:a Emelie och fråga vad den hette eftersom jag alltid glömmer det hehe) men när det inte fanns (*mutter*) bestämde jag mig för att spara pengar till min skiva. Jag längtar dit! Josefine, kan du inte ta med lite av din vodka som luktade så gott på min också? Jag fick ju aldrig smaka den igår ;-) Jag var tvungen att åka hem rätt tidigt tyvärr men orka deppa för det. Ella gav mig en massa tips på saker att dricka på vägen hem =) Bailies låter lockande^^ Och så ska jag smaka Josefines "rosa tjejdrink som inte smakar alkohol"^^

Idag satte jag fram klockan en timme. Av någon anledning fick jag 12:30 att bli halv tolv så jag kom till skolan 1 h och 20 min innan vi började hehe. Äsch, då fick jag mer tid på mig att skriva detta långa inlägg ;-) Hoppas ni haft mycket nöje!


Flum-dag m.m.

Igår hade Gabbi en riktig flum-dag. Det var evigheter sen som jag skrattade så mycket som då haha!

Jag hade först tänkt skippa KU den här veckan men när Maria frågade om jag ville sjunga kunde jag inte motstå =) Tyvärr hade jag sagt till Andreas att jag inte tänkte komma och då gjorde han upp andra planer för torsdagen. Har inte sett honom sen i fredags. ='(

Robin sa att jag kunde besöka Credo akademin om jag ville. Det ska jag nog passa på att göra. Om jag har tid innan de slutar...

Hehe, de har inte blockat blogg.se på skolans datorer än. *mohahaha*

Idag ska jag till Elisabet efter skolan. Det ska bli jätteroligt! =D Bea kommer också vara där. Henne tycker jag om =) Vi ska gå på UG sen när det börjar. Joel ska tydligen prata. Om något hemlighetstämplat som Johanna visste lite om ;-)

Och i helgen ska man träffa konfirmanderna inför i sommar. Och gå på  Josefines studenskiva, på söndag natt. Tur att man har "sovmorgon" på måndag...

Frågor om kristendom: vad tror du?

1. Varför är Jesus så viktig för kristendomen?
2. Vad var det Jesus predikade om som var så kontroversiellt?
3. Vad är treenigheten? Jämför med judarnas syn på Gud.
4. Vem var Paulus och varför är han så viktig för kristendomen?

Snälla, hjälp mig med min läxa. =)


Ytterligare en bra dag!

Igår var ytterligare en bra dag. Fantastiskt vad bra dagar jag har haft på senaste tiden! =D

Okej, lektionerna vi hade (psykosocialt arbete och matte) var ju tråkiga såklart. Men vi slutade halv tolv och det var roligt! =) Jag satt kvar i skolan och gjorde klart lite arbeten. Känns jättehärligt att faktiskt få saker gjorda! =)

Sen hade vi kör. Johan jobbade och mådde inte så bra så han var inte där tråkigt nog. Men jag och Karolina hade det jätteroligt! =D Vi sjöng de flesta låtar som vi ska sjunga en söndag i Hovsjö kyrka. Sen visade hon mig en massa andra bra låtar. Åh, vad jag älskar att sjunga! =D

Men det roligaste var nog att "vi kvinnor" applåderade och tackade för underhållningen när vi kom ut ur kyrkan, haha!

Sen var det hemgrupp. Oj, vad jag har saknat det! Jag trodde faktiskt inte det var så förän jag för några dagar sedan insåg hur mycket jag saknade att ha någon att diskutera min tro med. Så det verkligen ett kärt återseende!

Jag fick mina böcker tillbaka också =) Som jag ironiskt nog lånade ut till tjejen i tron om det skulle få henne att må bättre...

Och idag är man ledig för att plugga. Fast jag inte har gjort ett dugg än. Kanske dags att sätta igång nu? Så att man kan få lite skoj i helgen =)

See ya!

Idag: Måndag

Idag har jag haft en bra dag =)

För det första är mina klasskamrater alltid roliga att vara och prata med.
För det andra stressade jag inte så mycket idag faktiskt.
För det tredje fick jag en massa saker gjorda som jag behövde göra.
För det fjärde har jag hopp om att kanske faktiskt hinna med allt jag har att göra.

Men beta gick jättedåligt idag. Grr.

Sms:at med Andreas hela dagen har jag också gjort =) Hade förstårs hellre träffat honom men vad gör man när tiden inte finns? Snyft...

Fick reda på att Gabbi också längtar bort från Södertälje. Och att hon också funderar på att flytta söderut! =D Hon funderar också på att flytta till Dalarna men det har jag bestämt att hon absolut inte får göra! Tänk vilket långt avstånd det skulle bli mellan oss då ='(

Nu ska jag avsluta med en fin rebus jag tycker är väldigt fyndig =)
S + A = SA(NT)

Kan ni lista ut vad den står för? ;-)

TheGingerGirl

Jag har bara varit medlem några timmar, men har redan lyckats bidra med ytterligare en bloggare :-) Okej, det tog ju inte direkt mycket övertalning (jag behövde faktiskt bara berätta att jag skaffat en) för att få Ella, alias TheGingerLady, att börja hon också^^ Min gulliga, lilla, älskvärda, fantastiska, jag-kan-fortsätta-hela-natten-med-att-sprida-lovord-om-min-gullgumma, numera riktigt smala Sötnos!

Inlägg no 1 - påsklov

Ja, detta verkar då bli mitt första inlägg. (Om man borstser från det där automatiska inlägget som alla får ;-) Det tog rätt lång tid för mig att bestämma mig för vad min adress skulle bli men tillslut blev det ju det klassiska aliaset jag brukar använda. Jag är nöjd :-)

Vad skriver man då i en blogg? Jag har inte riktigt bestämt mig än men det kommer väl bli lite blandat kan jag tro ^^ Till att börja med kan jag ju berätta om mitt påsklov kanske :-)

På skärtorsdagen åkte jag, min familj och min Andreas till mormor i Bollnäs/Hälsingland. Tre-fyra timmars bilresande stod framför oss men det gjorde inte så mycket. Jag och Andreas letade mest efter DHL-lastbilar hehe... Eller så hade han roligt åt mig när jag sov... Hm, ja. Inget konstigt med det eller hur? ;-)

Sen spenderade vi några dagar där uppe. Jag, pappa och Andreas gick till kyrkan på långfredagen. En kväll gick jag, Andreas, Rebecca och Lollo på bio och såg Blood diamond. Vilken sevärd film det är! En riktig tankeställare. Annars umgicks vi mest med mormor, såg på film eller spelade scrabble. Eller myste hihi ;-)

På måndagen åkte vi hem igen. Men för Andreas och mig bar det av på tisdagen igen, denna gång till Mjällby/Blekinge där Andreas moster bor. Det visade sig vara en underbar resa! Andreas moster, som för övrigt heter Maria, visade sig vara en urgullig tjej! Och det var Malin också såklart!

Där nere gjorde vi inte så mycket, men det var bara bra :-) Vi gick en massa till att börja med. Första dagen var vi ute i typ tre timmar :-D Och senare på dagen ytterligare en timme för att gå hem från Malins föräldrar. Jag klagade (nästan) inte alls till Andreas förvåning :-) Vi spelade också mycket scrabble, gick till kyrkan, såg på film eller var ute med deras kaniner Rocky, Zelda och Kajsikum. Underbara små filurer! :-D Fast bäst var ju förstårs lilla Fjant, deras söta råtta :-D Och ni skulle ha sett det öppna landskapet! Helt fantastiskt vad vackert! Trodde aldrig jag skulle få se något sådant... Lyckad resa :D

Det enda tråkiga på hela påsklovet var att jag var tvungen att komma hem igen... Jag vill inte hem! :'-( I ärlighetens namn tror jag det börjar bli dags för mig att flytta här i från inom de närmaste åren. Mjällby låter faktiskt lockande... Och passande nog är Andreas också sugen på att bo där :-) Jag ska hålla tummarna!

Så kanske man kan avsluta sitt första inlägg med en glad nyhet: jag och Andreas firar ett halvår tillsammans idag! Min Andreas... <3

Tack så mycket för att ni tog er tid till att läsa denna nya blogg. Välkommen tillbaka :-)


Välkommen till min nya blogg!

Hoppas du ska trivas :) Om du vill maila mig får du gärna göra det på [email protected]!

RSS 2.0