Bugg i systemet

Något har hänt med min blogg. Sidmenyn på startsidan har hamnat under inläggen istället för till höger om inläggen där de ska och brukar sitta. Problemet är att jag inte har någon som helst aning om vad det beror på eller hur jag ska lösa det. Vänligen håll ut medan jag undersöker saken. Förslag på lösningar tas tacksamt emot om ni har några på lager!

Tillbaka till Gotland

Igår fick jag ett sms från min kära vän Joselyn. "Kom till Gotland nästa vecka" stod det. Rätt upp och ner. För ovanlighetens skull bestämde jag mig för att inte tveka. Trots att jag fortfarande inte är säker på hur vi ska bo eller hur schemat ser ut. Men om Gud tar hand om liljorna på ängen så tar hand om mig och mina vänner också, eller hur! Jag har ändå ingenting annat inplanerat. Hellre resa iväg än sitta hemma sysslolös. Så på tisdag åker jag, för andra gången den här månaden, till Sveriges största ö. Tar färjan hem igen på fredag eftermiddag.
 
Det här är nog min mest spontana långresa någonsin, måste jag erkänna. Det vore lögn om jag påstod att jag inte är det minsta osäker. Jag är bra på att planera och ha koll. Jag är mindre bra på oplanerad spontanitet. Men det är nyttigt att utmana sig själv emellanåt. Jag tycker inte om att vara bunden under fruktan och tillåta rädslan att styra mitt liv, eller snarare begränsa mitt liv. Ser fram emot att spränga mina gränser, och kliva ur min egen bekvämlighetszon. Det mår man bara bra av i längden.
 
Peppa sig själv får man göra. Heja mig!

Jag är ett bloggtips

Ellen frågade mig om hon fick tipsa om min blogg. Självklart, inte måste ni fråga mig om en sådan ära! Jag bara tackar och tar emot, lycklig för att ni vill välsigna mig med en så vacker gåva. Hjärtat värmer av att läsa era beskrivningar av min blogg och vad det är just ni tycker om med den. Jag vet hur och med vilka ord jag själv skulle beskriva min blogg. Men det är något speciellt med att få min läsares beskrivningar av den, uttryck med era egna ord. Det ger nya perspektiv och fordrar utvecklingen av bloggen. Därför menar jag det verkligen när jag säger T-A-C-K ♥
 
Om du har några tankar om min blogg, vad du gillar och vad du vill se mer av, så tveka inte att skriva en kommentar eller två. Ta en minut och berätta för mig varför just du läser min blogg?
 
Klicka på bilden för att besöka Ellen och hennes glada Mumin-blogg!

Herren är min herde

"Herden går in genom grinden. Grindvakten öppnar grinden för honom, och fåren lyssnar till hans röst. Han vet vad varje får heter, och han ropar på dem och leder dem ut." Joh 10:2-3 BSV

 


Bollnäs folkhögskola

Mina föräldrar åkte hem i söndags men själv är jag kvar hos mormor. Den här veckan tar jag nämligen en sommarkurs i skrivande på Bollnäs folkhögskola. Vi skriver och läser mest hela dagarna. Det är fantastiskt roligt. Jag lever som i en dröm. Halva veckan har gått och jag har redan lärt mig så mycket nytt. En perfekt grund och förberedelse inför hösten då jag ska få privilegiet att syssla med det här på heltid.

Jag lovar att återkomma med fler detaljer om vad som händer den här veckan och om vad som händer i höst. Just nu måste jag återgå till mina papper. Sommarkursen är inte alls så slapp som jag trodde att den skulle vara. Har en hel hög med saker jag måste hinna med och det är fort. Jag tackar Gud för att det är så kul!


Livet som singel #3

Dessa älskvärda släktingar som jämt, ständigt och alltid försöker fixa ihop dig med så gott som varenda kille de känner. Det är ganska lustigt egentligen, hur mycket jag vet om mormors granne trots att jag aldrig någonsin pratat med honom själv.

Livet som singel #2

Förvisad till barnhörnan.

 


En idyllisk midsommar på landet

Vi firade midsommar på landet igår. Jag dansade små grodorna med min moster, rensade sju liter jordgubbar med mamma, åt buffé med en fantastiskt god gravad lax, busade med kusinbarnen, åt lyxig Hälsinge-ostkaka till efterrätt och gosade ännu lite mer med kusinbarnen framför ett par barnfilmer. Egentligen är jag inte mycket för att fira en hednisk fruktbarhetshelg som midsommar, men en ursäkt för att andas ut och umgås med fina släkten en hel dag tackar jag ju sällan nej till. Så årets midsommar var en midsommar precis i min smak. Hoppas ni hade det lika trevligt igår? Hur firade ni?

Glad midsommar i efterskott, kära läsare!

 


Minnesluckor

Träffade min bästa bror Clas i förrgår. Vi pratade om busstrejken. Vi pratade om demens. Sedan satte vi oss ner och väntade på bussen!
 
Clas kommentar när jag skrev det på Facebook: "Det minns jag inte?"

Roadtrip

Jag och mina föräldrar har spenderat större delen av dagen på vägen. Min moster har hyrt ett hus i Hälsinglands skogar där Brånedal-klanen ska fira midsommar i helgen. Bilkön var så lång så jag börjar undra om halva Sverige har samma planer som vi. Inte för att jag klagar. Jag älskar att resa. Timmarna på flyget, tåget, bussen eller i bilen är ibland nästan roligare än själva resmålet. Det är då jag tar fram min Bibel, min bästa Spotify-lista, en annan god bok och bara är för ett par timmar. Älskar det ♥
 
 Idag hade jag dessutom hela baksätet för mig själv så jag kunde sträcka ut benen. Lyx!

Ett äkta lov

Förlåt, nu har det gått så där långt mellan inläggen igen vilket ju inte var meningen. Efter att vi kom hem från Göteborg där vi firade min kusins student, så har jag bara tagit det lugnt. Helt enkelt passat på att njuta av sommaren och ledigheten så mycket som möjligt. Idag har vi legat i soffan under en varm filt och tittat på film mest hela dagen. Jag, mamma och katten. Det är vad jag kallar ett äkta lov.

Hur njuter ni av sommaren och ledigheten?

 


Hemkommen från det ljuvliga Gotland


Intervju

Här är en annan sak jag var upptagen med i förra veckan. Jag skulle på intervju för min drömskola till hösten! Så. Galet. Nervöst. Min kära vän Stina hade också en intervju den dagen passande nog. Fast för sitt drömjobb. Efter våra varsina intervjuer var vi bara tvungna att mötas upp och fira att vi gjort så bra ifrån oss genom att äta på Bagel House. Och genom att ta några snygga seger-foton så klart.
 
Vet ni vad? Intervjun lyckades. JAG KOM IN PÅ MIN DRÖMUTBILDNING!
 
Två oerhört grymma tjejer!
 
...och lite knasiga, men det är också därför vi tycker om varandra ♥

Ny profilbild

Efter skolavslutningen i fredags:
 
"Tårta blir mycket godare om man äter den med hela ansiktet" sa Malin och bevisade det för mig. Hon hade rätt. Och det var garanterat mycket roligare!
 
Vad säger ni om min nya profilbild på Facebook?

Skolavslutning

I fredags tog Bibelskolan slut. Lite vemodigt såklart, samtidigt som det känns otroligt skönt. Efter att ha blivit matad ett helt år med Guds Ord av kyrkans allra starkaste ledare och tjänare så ser jag fram emot att kliva ut i världen och praktisera allt jag lärt mig. Det kommer bli en spännande höst. Jag ska berätta mer om vad den och framtiden innebär i ett kommande inlägg. Just nu ska vi tala om Bibelskolans avslutning.
 
Klassen och ungefär halva lärarkåren hade samlats till fest.
 
Dukat till ordentlig fest.
 
Det är inte varje dag som man får äta så här mycket godsaker innan klockan hunnit slå tio en helt vanlig vardag. Gäller att passa på när det är fest.
 
Hembakat alltihop bör tilläggas. Lyxig fest.
 
Vi fick diplom. Jag fick en ros som tack för att jag hjälp till att tolka från svenska till engelska hela året. Våra utländska studenter har verkligen visat sin uppskattning och tacksamhet vilket glädjer mitt hjärta. Tack.
 
Vi sjöng lovsång tillsammans. Lärarna bad för oss elever. Sen blev ordet fritt, och jag och ett par klasskompisar intog scenen för att tacka våra lärare och framför allt våra rektorer som ställt upp för oss i alla väder. Klassen hade samlat ihop pengar så att vi skulle kunna tacka dem med en gåva. Vi fick ihop över 1300 kronor. Ofattbart mycket. Det räckte till en hel del. Vi såg till att en duktig tecknare i kyrkan tecknade en varsin tavla till rektorerna. Vi köpte ett kort och en ros till alla lärare som varit där och undervisat mer än en gång, totalt 14 stycken. I korten tecknade jag lärarnas namn lite snyggt och så fick de i klassen som ville skriva en varsin hälsning till lärarna. En av lärarna berättade för mig att han hade öppnat och läst tre kommentarer innan han blev gråtmild och blev tvungen att vänta med att läsa resten till senare. Det var bland annat det här jag var upptagen med hela förra veckan när jag inte hann blogga så det är riktigt roligt att veta att det uppskattades och att det var värt mödan. På bilden ser ni vilka motiv vi valde till korten.
 
Festen avslutades med att alla rusade runt för att ta så många gruppfoton som möjligt.
 
En del klassiska, en del... mindre klassiska.
 
Så sa vi "hejdå" till klassrummet och ett av de bästa åren i mitt liv. Jag är oändligt tacksam till Gud för allt vad det här året har inneburit. För den skillnad det har gjort i mitt liv och för den frukt som jag vet kommer att skördas tack vare det. Om ni ännu inte är på det klara med vad ni ska göra till hösten så kan jag varmt rekommendera Södermalmskyrkan Bibelskola och Ledarakademi. Det kommer förvandla ditt liv ♥
 
Ps: Någon som vet hur många gånger jag överkonsumerade ordet "fest" i det här inlägget? Jag använde det med flit så ofta som möjligt. Busigt.

Vad har hänt sen sist?

Jag är inte den som brukar be om ursäkt för att jag inte bloggat på ett tag. Ni vet de riktigt stora bloggarna som ber om ursäkt för att de bara hunnit skriva ett inlägg på hela dagen? Jag tycker det är så fånigt. Alla läsare vet att bloggarna har ett liv utanför Internet. Det borde inte komma som en överraskning att man kan bli upptagen med annat emellanåt. Det brukar generellt vara min åsikt. Men, nu har till och med jag nått min gräns. Jag har inte bloggat på över en vecka utan att ha gett er den minsta förklaring till varför. För det, kära läsare, ber jag så mycket om ursäkt.
 
Jag har tänkt logga in och skriva något flera gånger den senaste veckan. Men det kom ständigt saker i vägen. Förra veckan hade jag bland annat flera saker att förbereda inför avslutningen på Bibelskolan, och när helst jag fick någon tid över så var jag alldeles för trött för att skriva något vettigt så det fick helt enkelt vänta. Ni som läst min blogg sen långt tillbaka vet ju att jag föredrar kvalitet före kvantitet. I helgen så åkte vi till mormor för att överraska henne på hennes födelsedag så då fanns det inte heller någon tid att undvara. Hon blev väldigt förvånad kan jag tillägga. Jag ringde först och grattade, och sa att mamma vilade men att hon skulle höra av sig senare under dagen. Mindre än en halvtimme senare ringer vi på på mormors dörr. Det hade hon inte väntat sig, min söta lilla mormor. Hennes glatt överraskade min finns på video och om jag lyckas lista ut hur man roterar videon är chansen väldigt stor att den publiceras här. Någon som vet hur man gör när man vill rotera en video på en Mac? Hjälp tas tacksamt emot. 
 
Hur som helst, jag är inne i en period av resor just nu. Låt oss börja med första resan. London var fantastiskt! Det var en resa av tro och nåd. Gud var med oss hela tiden. Det är helt otroligt hur många saker vi hann med på de korta dagarna och jag har så mycket roligt att visa er. Grejen är den att min kamera fick slut batteri under resan, och det var ett evinnerligt strul med adaptrar innan jag lyckades ladda den igen. Så jag lånade min resekamrat Nathalies kamera under ett par dagar och det är hennes bilder jag väntar på att få nu. Så fort jag har dem ska jag gladeligen dela med mig till er om alla detaljer. Så fort som resan är komplett i bilder.
 
Andra resan var med familjen upp till mormor i Bollnäs som sagt. Tredje resan börjar redan i eftermiddag. Jag och min vän Jessicca tar färjan över till Gotland. Planen är att bo på hotell, äta långa hotellfrukostar, ligga vid poolen, promenera, gå på loopis, delta i nationaldagsfirandet och bara ta det allmänt lugnt. Vi kommer hem på söndag, och jag hinner inte ens vara hemma en hel dag innan fjärde resan tar vid och det bär av till Göteborg då min kusin tar studenten. Efter det är jag hemma en vecka. Sen bär det av till Bollnäs igen. Denna gång för att fira midsommar med släkten. Efter midsommarhelgen kommer jag stanna hos mormor ytterligare en vecka. Som jag sa, en period av resande.
 
Datorn kommer få stanna när jag på Gotland och i Göteborg. Jag har förberett några blogginlägg till er men långt i från så många som jag hade velat måste jag erkänna. Som kompensation kan jag lova att vi kommer ha väldigt kul när jag kommer hem igen. Som att London inte vore nog så har jag minst två videoinlägg planerade. Tillsammans med en massa annat smått och gott förstås. Dessutom kommer ni få följa med på mina äventyer i Bollnäs senare i sommar, och jag lovar att det är betydligt mer spännande än vad det kanske låter som. Så håll till godo, kära läsare. Bloggen må vara ovanligt händelselös just nu men det är bara tillfälligt vill jag lova. Jag kommer inte kunna hålla mig borta från bloggen allt för länge. Jag tycker alldeles för mycket om den.
 
Just det, innan jag avslutar så måste jag ju tacka för alla era fina kommentarer jag fick medan jag var i London. Tusen tack, ni skulle bara veta hur glad jag blev. Fortsätt gärna skriva fina kommentarer när jag är på Gotland. Skriv ett extra fint välkommen-hem-meddelande, berätta om något kul du varit med om på sistone, ställ en fråga, tipsa om något eller bara babbla massa nonsens. Det spelar inte så stor roll vad egentligen. Kommentera vad du har lust med. Jag blir glad bara jag har något kul att läsa när jag kommer tillbaka. Tack på förhand, och Gud välsigne er ♥

Tveksamt vårtecken

Jag har ett stort kliande myggbett i ansiktet. Måste säga att det finns andra mycket vackrare vårtecken som jag uppskattar mer.


RSS 2.0