Vad gör hon i Lund?

För er som undrar varför jag skrev att jag skulle ta ett tidigt tåg till Lund imorse, det är Apologia-konferens den här helgen. Jag har faktiskt inte varit så trött som jag fruktade. Det är en rätt lustig historia som jag gärna berättar en annan dag. Nu måste jag sova eftersom det blir en tidigt morgon även imorgon. 

Om du är på samma konferens, kom fram och säg hej om du känner igen mig vetja :)

Jag ska öppna mitt takfönster

Vilken tuff dag. Jag har inte hunnit hälften av vad jag borde så jag ligger fortfarande efter. Jag vet inte vad det är med mig men när jag känner mig stressad så orkar jag ingenting. Imorgon går tåget mot Lund halv nio och klockan är alldeles för mycket för mitt eget bästa. Jag kommer vara sjukt trött. Som att jag inte var det tillräckligt idag. Hoppas jag inte försover mig och missar tåget. Det här är inte roligt någonstans!

Tack då för ljuvliga bloggare som Lindström som länkar till underbara inlägg likt Ullas där hon skriver så här:

"Är inte 'sköt dig själv och skit i andra' ett tidstecken som vi måste arbeta mot för att inte gå under?

När Noa byggde arken, Gud tyckte nog ändå,
att den blev ganska dyster, han sade därför så:
Gör dig ett fönster upptill, så att när stormen gnyr,
du kan ha fri sikt uppåt och se mig när jag styr.

Jag är nog inte ensam om att längta efter ett liv i balans, ett liv där jag varken springer i ekorrhjulet eller lever ett liv som utbränd. Det gäller att ha dagliga andpausar. Man kan inte andas bara på helgen. Jag måste dagligen andas in Gud i mitt liv. För mig blev sången om fönstret upptill en påminnelse om att odla min relation till Gud i stressiga dagar riktigt påtaglig, alltså bygga ett fönster för direktkontakt med Gud, så att kanalen är klar när det börjar storma."Det här behövde jag höra just i denna stund. Bäst jag går och sover nu så jag får lite vila ändå. Men först ska jag tända ett ljus för att lugna ner mig och för att öppa mitt takfönster och titta på Gud en stund ♥

En ärofylld gästblogg

När fru Flatebö frågade efter bilder på pins från deras webbutik kom jag på att jag ju faktiskt hade en bild. En bild som jag gjort ett helt blogginlägg om. Så jag gav henne länken till inlägget. Nog för att jag hoppades att hon skulle tycka om det, men inte hade jag räknat med den enormt fina respons jag fick... Hon kallade det strålande och sa att det fick henne att smälta! Så frågade hon om hon fick sno bilden och texten och lägga upp på sin blogg. Vad svarar man på det annat än självklart liksom??

Det är en stor ära att få gästblogga hos en så kreativ och inspirerande förebild som Josephine. Och mina vänners fina kommentarer är bara för söta. Tack, underbara ni ♥ Jag är djupt rörd för alla dessa fina ord :')

Klicka här för att läsa mitt "dyrbara" gästinlägg :)


En bekant bild för de som har läst min blogg länge, eller..?

Clas handlar frukt

Jag stod och hade beslutsångest över vilken frukt jag skulle köpa. Då kom Clas och la en sån här i min korg som att det vore den mest naturliga frukten i världen... 

Han maniska blick passar väldigt bra i Halloween-tider, eller hur. Ren lycka att ha en så rolig vän som han :)


Vill du följa med Clas på fler av hans roliga (och kloka) upptåg,
klicka här för att läsa hans blogg
:)

Jullängtan - vaddå bara oktober?


I onsdags inledde jag julen med min första Sandwish pepparkaka.
När den här godingen återkommer varje år är det jul på riktigt så är det bara :)


I torsdags såg jag årets första julskyltning :)Och någonstans där emellan kom den första snön till Stockholm och Södertälje.

Jag längtar så mycket. Efter allt som är juligt. Lekar i snön. Pulkaåkning med fina vänner. Varmt tefika just som man kommit in i värmen undan vinterkylan. Stilla natt & O helga natt. Undersöka om julkalendern är tillräckligt bra för att följas i år eller inte. Pepparkaksbak. Julmarknader. Julrush efter de allra sista julklapparna (jag är alltid ute i sista minuten bara för att det hör till och är så mysigt). Julklappsinslagningen. Pappas goda julskinka. Julgranens mysiga sken. Familjemyset. Att göra sig julaftonsfin på morgonen innan kyrkan. Och om man hinner, avsluta med en underbar midnattsmässa ♥

Nog måste la julen vara här nu - oavsett vad kalendern säger?! :D

Jesus datahacker?

- Vi har haft den på i två dagar och kört belastningsprogram som representerar 7-8 program samtidigt, men vi hittar inget fel på den??

Datakillen lät väldigt förbryllad men själv vart jag faktiskt inte så överraskad. Jag kände på mig att Gud hade ett finger med i spelet. Jag tror han ville lära mig något; det finns en värld utanför Internet. Det är allt för ofta som jag fastnat vid datorn och låtit timmar passera där jag kunnat göra så mycket annan nytta. Jag antar att Gud vill arbeta med och genom mig på fler sätt än bara framför skärmen. Det blir spännande att upptäcka vad! :)

Från och med nu blir det mindre Facebook-surfande och antalet bloggar jag följer på bloggkoll har minskat betydligt. Det känns skönt, befriande. En nyttig insikt om att mitt liv inte behöver vara beroende av Internet alla gånger. Nu när jag inte haft någon dator hemma har jag ju varit tvungen att hitta på andra saker att göra med min tid. Att jag inte heller har tv och varken cd-spelare eller mp3 som fungerar gjorde bara saken ännu mer intressant. Jag fick en massa tid över som jag inte visste att jag hade, haha ^^

Men även om min datortid ska minska hädanefter så kommer bloggen fortsätta som vanligt. Den är alldeles för rolig och bra för att inte göra det :) Planen är att jag ska komma ifatt med att svara på era fina kommentarer och skriva chiffhangern senare i veckan. Jag måste bara göra lite skoluppgifter först. En hel vecka utan dator gör att man kommer efter en del så jag har saker att ta igen. Önska mig lycka till ;)


Tjohoo - min fina dator är hemma igen :)

Soulfire Revolution på Europaturné

Soulfire Revolution är ett band från Bogota i Colombia som består av tre döttrar till César och Claudia Castellanos, grundarna av International Charismatic Mission (ICM) som just nu är en av de snabbast växande kyrkorna i världen. Därför är jag är himla stolt och jätteglad för nästa helg då kommer de till Sverige och har konsert i vår kyrka!

Jag har värmt upp med att lyssna på deras låtar på MySpace, klicka här för att göra det du också och "gillat" dem på Facebook. Särskilt förälskad är jag i låtarna "Your love is real" och "The Revolution" (som vi faktiskt brukar sjunga i kyrkan ibland). Alltså jag är helt galet taggad! Det här kommer bli så bra och du som kommer får gärna skriva en kommentar här så kan vi säga hej :D

Söndag kl. 19 i Södermalmkyrkan i Stockholm

Här är deras vinjett för Europaturnén. Som förövrigt känns jättekonstig att lyssna på utan det obligatoriska jublet som alltid kommer 52 sekunder in i videon när vi visar den i kyrkan ;)


3 gånger Dagen

Sturmark diskriminerar religiös tro
"När Sturmark i sin bok skriver att "centrala värden är respekt för människors värdighet, frihet, demokrati, jämställdhet och rättstatsprincipen" undrar man var den troende människans frihet består av?"

Äntligen en artikel som tar upp problemet med Sturmarks sekulära drömsamhälle. Det går inte att utrota religionen i det offentliga rummet och samtidigt prata om ett samhälle med fria människor. Jag skulle inte vara ett dugg fri utan min religion. Att vara fri innebär väl att man får välja trosuppfattning själv. Låt mig då tro på Jesus om jag vill, offentligt och inte bara privat. Vad är det som gör den sekulära trosuppfattning mer auktoritär och "friare" än den religiösa? Det låter mer som diktatur i mina öron.

Dödahavsrullarna ska läggas ut på nätet helt gratis
"Det blir möjligt för alla att läsa de 30 000 fragmenten och att söka i dem. (...) Projektet görs i samarbete med Googles dotterbolag i Israel. Med hjälp av den nya teknologin, framtagen av amerikanska rymdprogrammet Nasa framträder nu ord och bokstäver som bleknat bort genom årtusendena, vilket kan ge forskare nya inblickar."

Tack! Det var på tiden. Det här är sannerligen dokument som bör offentliggöras, dokument som alla bör ha rätt till att få läsa. För visst är det så att kristendomen har arkeologiska fynd att bygga upp sin tro med! Och nu kan alla få veta det - yey :)

Våga välja vilan
"Det är inte fult att vara trött. (...) Många springer fortare än de orkar. Man glömmer att stanna upp och fundera på vart man vill, och vart man är på väg. (...) Att den där tiden när man bara är, faktiskt är nödvändig. (...) Betona att han inte sjunger långsamhetens lov - snarare tempoväxlingarnas. (...) Att vila är att ta ansvar. (...) Det är i vilan som kärleken växer."

En gripande historia om en pappa som förlorat båda sina barn, men där glädjen mot alla odds har övervunnit sorgen. Många visdomsord som förklarar en hel del om varför Gud gav oss en vilodag.

Jesus ger aldrig upp på mig

Man kan säga att jag har haft bättre dagar än de som nyss passerat. Det har känt som att all världens bekymmer legat på mina axlar och jag har fått luta mig på Jesus ordentligt för att få kraft. Jag tror faktiskt jag hade gått under om det inte varit för Jesus. Han är min klippa. Därför var det så passande igår när jag lyssnade på den här låten. Lovsång är ljuvligt, liksom andlig föda och man känner att orken sakta men säkert återvänder. Att Jesus, oavsett vad som händer, aldrig ger upp mig utan alltid står där med öppna armar och en outgrundlig kärlek utan dess like. Plus att melodin är så där ljuvligt lugn och behaglig att den lugnar mina spända nerver. Puh. Det är bara att lyssna och vila ut i hans famn. Kanske gråta en skvätt om det skulle behövas. Tack, Jesus ♥


Time after time you ran after me
When I was still running away

You never give up on me
No, You never give up on me
Though I'm weak you are strong
You told me I still belong
No, you never, never give up on me


Time after time I've used your grace
As a way to do what I please
I've taken for granted prayers that you answered
Never been all I could be
You are holding out your hands
And now I clearly see

You always erase all my mistakes
You lift me up when I'm down
Through all the ages, Your love never changes
You welcome me just as I am

Craxy's tankeställare - Våga drömma Guds drömmar!

Vi kör en till tankeställare när jag ändå är igång. Bara för att den är så himla bra :)

"Guds drömmar är omöjliga. Annars hade de ju inte varit Guds drömmar. Människans drömmar är ju inget svårt, men Guds drömmar - dem är omöjliga."
Ur pastor Carolinas predikan på gudstjänsten igår.

I Lukasevangeliet kapitel 18 vers 27 säger Jesus att det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud. Jag vill vara en drömmare, en drömmare som drömmer Guds drömmar ♥


Craxy's tankeställare - Gud vet mer än vi och tack och lov för det

"Ibland vägrar Gud ge oss det vi vill ha för att kunna ge oss vad vi behöver."
Don Piper


Min dator är fortfarande på felsökning men jag passar på att blogga ett kort men vist inlägg när jag sitter på Universitetet med ett arbete. Det här citat känns precis träffande för min situation i livet just nu. Hur känner ni andra?

Det är något fel på min dator

Kära läsare,
min dator har lämnats in på felsökning eftersom den stänger av sig själv utan anledning. Minst en vecka sa dem att det skulle ta. Och då förstår ni att bloggen kommer vara ganska oaktiv den kommande veckan. Dels för att jag måste färdas minst en halvtimme för att komma till närmaste dator, dels för att de blogginlägg jag planerat kräver bilder som jag bara har på min inlämnade dator. Allt förskjuts liksom en vecka, och så även den planerade cliffhangern tyvärr. Allt kommer, tar bara lite längre tid som jag hoppas ni har överseende med. Ibland kan man inte styra över tekniken helt enkelt.

Men jag tycker inte mitt datakrångel ska hindra er från att vara aktiva här! Har ni t.ex. sett vilka debatter som uppstått i kommentarfältet på mina inlägg om homosexualitet samt synd & vår fria vilja? Det är häftigt att läsa alla era åsikter och tankar så fortsätt gärna dela med er av dem! Jag lovar att svara så fort jag kan :)

Tills vi hörs igen, ta hand om er alla ni fina ♥

Min välsignade dopdag

Söndagen den 26 september genomförde jag mitt livs bästa beslut. Det var då jag döptes in i gemenskapen i Södermalmkyrkan.

Det var jag och tio andra; kvinnor och män, unga och gamla. Jag var den som fick gå ner i dopfunden först. Vattnet hade en behaglig värme. Jag hade gärna velat stannat där i och badat lite granna men allt gick så fort. I omklädningsrummet efteråt fanns både överflödande glädjeskratt och genomvåta kinder orsakade av lyckosamma tårar. Guds Ande var sannerligen påtaglig och det var helt underbart!

Jag, mina kära föräldrar och min finaste Ella åt lunch tillsammans efter dopgudstjänsten, på McDonalds eftersom jag hade lite halvbråttom tillbaka till kyrkans ledarskolan som jag går på varje söndagseftermiddag den här hösten. Jag fick ha dopmiddag med mina kära vänner på kvällen. Vi var nio stycken som begav till Vapiano i Gamla stan vid sextiden. Det var både mina närmaste vänner och äldre kompisar som jag inte hört av på länge och som jag minst sagt blev glatt överraskad över att se där. Många av oss var fint uppklädda, den glada stämningen var inte av denna värld (jag skojar inte, jag är övertygad om att det låg något övernaturligt i luften) och det var tydligt att alla av oss blivit påverkade av det stora Gud gjort den dagen vilket verkligen var magnifikt att få bevittna och rikligt välsignat att få vara en del av. Efter dopmiddagen var att åka hem och sova det sista jag ville så några av oss drog ihop en spelkväll sådär härligt impulsivt.

Tack alla ni fina som kom och delade min dopdag med mig! Ni ska veta att det betydde ovärderligt mycket för mig att ni gjorde det ♥

Men det som är lite konstigt är att jag knappt minns själv dopet. Faktum är att det största tecknet jag har på att Gud faktiskt förlöste något i mitt liv när jag döpte mig är allt det som hänt i mitt liv veckorna efter min dopdag. Själva dophandlingen var inte jättemärkbar i sig. Däremot märker jag att det är betydligt enklare att be nu än det var innan jag döpte mig. Jag längtar efter att be och läsa Bibeln mer än jag gjorde förut. Mitt tungotal har förlösts ordentligt i mig vilket jag nästan fått pressa ur mig innan. Min tro har stärkts och min övertygelse har aldrig varit så stark som nu. Jag har avsagt mig ett stort antal synder och mitt liv känns lättare. Det är många stora saker som hänt på kort tid och jag känner mig flera kilo lättare.

Men själva dopdagen i sig - nej då är det faktiskt något annat som ligger högst. När mina vänner på middagen frågade mig hur det hade känts nämnde jag knappt själva vattennedsänkningen utan pratade bara om det otroliga som hände ungefär en timme efteråt. Helt enkelt för att det är så himla ofattbart. Jag har aldrig varit med om något liknande, och jag hade sannerligen inte räknat med att få vara med om det där och då! Lyckan var överflödande! Mer exakt vad det handlar om... well, kom tillbaka senare i veckan så får ni veta mer ;) Cliffhanger!

Tack Jesus! Tack för att du en dag för 2000 år sedan frivilligt valde att gå korsets makabra väg bara för att jag skulle hitta hem till din varma famn igen. Tack för att min dopdag fick vara så välsignad som den var. Amen.


Alla vi som ska döpas tas upp på scenen. Om bara några sekunder är det dags...!


"Det här är Sofie som vill döpas in i gemenskapen med Kristus"
berättas det för församlingen på 800 personer.


NYDÖPT !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ♥

Tusen tack till min älskade vän, Maria som fotade dessa vackra bilder :)

Fortfarande Guds vackra dotter

Igår var min tjugoandra födelsedag :D

Nu har jag alltså varit myndig i fyra år. Inte för att det spelar någon roll för Gud. Gud kommer aldrig kalla mig vuxen. Jag kommer för alltid vara Guds lilla vackra dotter, och jag älskar't ♥

Helt otroligt vilka älskvärda ord jag fick igår. Det är när man fyller år som ens vänner sätter ord på sina sanna känslor för en verkar det som. Tacksamhet och oändlig glädje är vad jag känner för dessa ord. Vissa ord var så fina att jag knappt vågar tro dem fast jag vet att dem inte skulle ha blivit skrivna/sagda om det inte varit för att de faktiskt är sanna. Tack alla ni fina som bidrog till att förgylla mitt livs enda 22-års-dag!

88 grattis-hälsningar på min facebook-wall
12 perfekta presenter (och jag väntar minst två till lyxigt nog)
9 grattis-sms
4 grattis-hälsningar på min facebook-status
4 gillade min facebook-status
4 grattis-telefonsamtal (även Hempapper ringde men inte för att gratta mig så jag tror inte det gills)
1 sovmorgon
1 mysig frukost med min kära mamma
1 grattis-i-förskott-hälsning på min facebook-wall
1 grattis-meddelande på facebook
1 happy-birthday-sång från youtube publicerad på min facebook-wall
1 ljuvligt god familjemiddag med tända ljus och världens godaste potatisgratäng al'a min älskade lillasyster
1 söt prinsesstårta
1 rosa marsipanros
1 oplanerad men gudagiven vilodag
Oändligt antal förskottsgrattis igår i kyrkan
Så många kramar att jag inte höll räkningen

Fylla år borde man verkligen göra fler än en gång per år :')


Perfekt städmusik

Idag måste jag städa för i helgen får jag en underbar gäst som förtjänar mer än att sova i ett dammigt litet rum. Hon ska minsann få sova i ett rent litet rum :)

För att överkomma det här träsket om att städning är så fruktansvärt tråkigt sätter jag på världens bästa städmusik; underbart svängig lovsång som gör att man ändå inte kan sitta still utan måste röra på sig! Det här är nog min favoritlovsång för tillfället. Jag älskar dess betoning på Gamla Testamentet (GT) och hur den ger GT så stort värde. Det är det få moderna lovsånger som gör idag tyvärr. Samtidigt som refrängen knyter samman allt med Uppenbarelseboken i Nya Testamentet och den sista tiden, den tiden vi befinner oss i just nu. Men det bästa av allt är nog att Guds storhet och väldiga makt blir så uppenbar i texten. ♥

Lyssna, njut, dansa järnet och såklart prisa Herren allt vad du kan du också. Det ska jag göra nu - wiee! :DThese are the days of Elijah,
Declaring the word of the Lord:
And these are the days of Your servant Moses,
Righteousness being restored.
And though these are days of great trial,
Of famine and darkness and sword,
Still, we are the voice in the desert crying
'Prepare ye the way of the Lord!'

Behold He comes riding on the clouds,
Shining like the sun at the trumpet call;
Lift your voice, it's the year of jubilee,
And out of Zion's hill salvation comes.


These are the days of Ezekiel,
The dry bones becoming as flesh;
And these are the days of Your servant David,
Rebuilding a temple of praise.
These are the days of the harvest,
The fields are as white in Your world,
And we are the labourers in Your vineyard,
Declaring the word of the Lord!

There's no God like Jehovah.
There's no God like Jehovah!

Nytt: Dagens bibelord

Jag har tänkt på att det finns en sån där en miljon bibelord som talar bra för själv utan en lång teologisk utläggning. Därför tänkte jag börja med att lägga upp sådana bibelord här. Ganska enkla inlägg alltså, men inte utan oändligt stort djup och gigantisk stor sanningshalt. Säg gärna till om dem talar rätt in i ditt liv och ditt hjärta, som dem så ofta gör hos mig. Faktum är att jag inte tänker lägger upp dem som "dagens bibelord" om dem inte berört mig först.

Det här trygga ordet kom i ett mail från kristna studentgruppen på Södertörns högskola igår. Precis vad jag behövde höra just då. Tack så mycket.

"Oroa er inte för någonting, utan be till Gud om allt. Tala om för honom vad ni behöver, och glöm inte att tacka honom. Då kommer Guds frid, som är långt underbarare än vad vi kan förstå, att ge era tankar och ert sinne ro och skydd genom tron på Jesus Kristus."

- Filipperbrevet 4:6-7

Den fria viljan i rörliga bilder

För dig som tycker Frågoveckans tredje del innehöll alldeles för mycket text att läsa kommer här en video som pratar om människans fria vilja. Den svarar också på hur Gud kan vara både god och allsmäktig när det finns ondska i världen vilket kommer vara temat på den sista och fjärde delen i Frågoveckan. Huvudpersonen Jesus får också vara med på ett hörn i slutet av videon. Den hinner med mycket på bara 1 minut och 42 sekunder, hehe. Vad tycker du om den, kära läsare? :)

Freedom without choise is like a square circle, it's a logical contradiction.
God is responsible for the fact of freedom - humans are responsible for the act of freedom.


Frågoveckan 3: Synd & vår fria vilja

Om du vill läsa de andra delarna i frågoveckan klicka här för del 1 och här för del 2 :)

Den här gången svarar jag på Özgürs frågor :)
om Gud är allsmäktig - hur kan människan och djävulen ha en fri vilja?


Tänk såhär. Om du skulle programmera in på din dator så att den säger ”jag älskar dig” varje gång du startar den. Skulle du tro på den då? Knappast. Datorn har ju ingen fri vilja. Det var ju du som ”tvingade” den att göra så när du programmerade den till det. Din dator älskar dig inte alls. Den är en maskin och är helt enkelt inte kapabel till att känna kärlek.

När Gud skapade oss ville han inte ha något maskiner till människor som bara sa det han programmerat dem till. Gud ville inte ha något annat än äkta kärlek. Därför gav han oss den fria viljan, för att vi frivilligt ska kunna säga till Jesus att vi älskar honom. För att vi skulle kunna säga det och mena det. För att vi skulle få känna på hur det är att älska.

Jag tänker mig att det är samma sak med änglarna. Djävulen var ju från början en ängel, men han föll. Gud vill inte ha några programmerade sändebud som tjänar honom. Gud vill bara ha äkta kärlek. Och ärlig äkta sann kärlek, den kärlek som Jesus erbjuder oss, det går bara att finna tillsammans med den fria viljan. Precis som Jesus inte älskar oss för att han är tvungen till det så har jag inte valt Jesus som Herre över mitt liv för att jag måste – men för att jag vill.

om Gud är allsmäktig och God - varför lät Gud ormen, Eva och Adam hållas i Edens lustgård när han visste hur mycket lidande och död syndafallet skulle orsaka. Tyckte han att det var för lite action i Edens lustgård?
Ungefär av samma anledning som på förra frågan. Gud vill inte ha robotar, han vill ha människorna och deras äkta kärlek. För att den fria viljan skulle vara just fri vilja behövde vi någon gång ställas inför det ultimata valet. Att antingen följa det Gud sagt eller förledas av de ondas frestelser. Hade vi inte ställts inför det valet hade det handlat om tvång och vår vilja hade inte längre varit fri. Det handlar inte alls om att Eden var så himla tråkigt så Gud ville det skulle hända saker. Tro mig, livet med Gud är det största äventyret du kan få. Pröva själv så märker du vad jag menar :)

Om Gud är allsmäktig - varför döms VI för våra synder? Det är väl förarens eller tillverkarens fel att bilen går sönder - inte bilens eget fel.


Jag förstår vad du vill säga med din liknelse men det går inte att jämföra så. Bilen är ett dött föremål, människor har en fri vilja och det har inte bilar. Vi kan alltid välja att göra rätt respektive fel val. Det kan inte bilen, den bara gör som den blivit tillverkad eller kommenderad till att göra. Precis som exemplet med datorn jag drog tidigare. Den fria viljan gör en väsentlig skillnad.

Vi döms helt enkelt för att vi är skyldiga. Som vi läste i frågan innan fick mänskligheten ett val i Edens lustgård. Och vi valde fel väg. Även idag väljer alla människor fel väg någon gång i livet. Ingen är ju perfekt, eller hur. Precis som vi bör haffa tjuven, och inte hans föräldrar, för stölden han begick behöver vi dömas för de synder vi gjort. För det var vårt val att göra dem och inte Guds. Gud har alltid velat att vi skulle välja rätt väg. Frågan är om vi lyssnar på honom eller inte. Gör vi inte det, ja då förtjänar vi helt enkelt vårt straff. Precis som det inte är mer än rätt att tjuven ställs inför rätta och straffas.

MEN! Det är det här som det härliga med vår kristna tro :) Trots att vi är skyldiga och trots att vi får vad vi förtjänar. Så när Gud såg hur illa det skulle gå för oss i domen (ja domen är ju obligatorisk för vad vore Gud för gud om han lät all ondskan gå ostraffad, inte särskilt god Gud då eller hur) så brast hans hjärta. Ja det brast så mycket att han var villig att sända sin son Jesus för att bli som en av oss så att han kunde ta på sig all vår skuld och synd åt oss. Han visste att när det väl skulle bli dags för vår dom så skulle vi faila så fett mycket att han hellre sände sin älskade son Jesus och lät honom dömas och straffas för vår skull så att vi skulle slippa. Det var det som Jesus gjorde på korset. Han misshandlades, pinades, hånades ja till och med dog – Gud själv dog – för att vi skulle bli fria! Tack vare Jesus blir vi dömda som oskyldiga för att Jesus gick in som ställföreträdare i vårt ställe. Jesus frälste oss. Varför ska vi dömas skyldiga nu när priset redan är betalt liksom? Har du hört på maken vilken kärlek! Ingen har större kärlek än den som dör för sina vänner, står det i Johannesevangeliet kapitel 15 vers 13. ♥


Så som svar på din fråga. Man skulle kunna säga att det i slutändan var Gud som blev ”dömd” ;) Men det förutsätter förståss att vi tar emot Guds gåva på korset och gör oss villiga att fortsätta gå på Guds väg från och med nu. Guds tvingar sig inte på något hans gåva, vi måste själva ta emot den. Jag hoppas just du tar emot Guds största gåva - frälsningsgåvan. Det kommer förändra ditt liv.


Världens coolaste streckgubbe!

Att en så enkel illustration kan vara så rolig! Jag skrattar högt varenda gång. Gör inte ni det också?


Så där cool och laid-back vill jag också se ut på dansgolvet :D

Craxy's tankeställare - Ingen kallelse är för liten, allt handlar om vad man väljer att göra med den

"Om en man är kallad till att vara gatsopare, så ska han sopa gatorna som Michelangelo målade, som Beethoven komponerade musik, som Shakespeare skrev poesi. Han ska sopa gatorna så att himmelens och jordens härskare stannar upp och säger 'Här levde en stor gatsopare, som gjorde sitt jobb väl'"
- Martin Luther King Jr

RSS 2.0