Falskalarm!

Det här är förresten det här tragiska sms:et jag fick:

"Be för de 22 missionärsfamiljer som ska avrättas idag i Afghanistan.
Sänd vidare så vi blir många som ber."

Om ni läser mitt förra inlägg kan ni se att jag undrar vart det började. Och om ni klickar här får vi tydligen svaret. Tidningen Dagen fick tydligen också nys om saken, men tydligen verkar det vara något som inte stämmer... Enligt tidningen Dagens efterspaningar visar det sig vara ett falskalarm. Läs själva så får ni se.

Roligt att hon som falskalarmet handlar om tar det hela med en klackspark. Hon tycker det är härligt att folk ber för henne, och uppmanar oss att fortsätta. Hehe, så det kan gå. =)

Men samtidigt undrar jag hur i all världen man kan lura folk med något så tragiskt. Särskilt inom kristna kretsar. Tänker på budord åtta...

Säg mig, hur många av er gick på detta "skämt"?

Olika världar knyts samman

Idag fick jag ett likadant kedje-sms från två av mina vänner. Det låter väl kanske inte så konstigt, men grejen är att de var från två helt olika kompiskretsar. Kom att tänka på hur intressant det är.

Tänk bara. För det första undrar jag vem i allsin dar det är som börjar dessa kedje-sms. Vem det än är, så måste ju någon i denna kedja vara någon som har känner båda av dessa mina kompiskretsar. Och det undrar jag verkligen vem det är för så vitt jag vet kan jag inte komma på någon möjlig person... Eller tänker jag fel här?

Båda vännerna är dessutom kristna. Det påminde mig om hur härligt det är i just den kristna kretsen. Det är verkligen så att alla känner alla! Och är det någon du inte känner kan du ge dig sjutton på att din granne känner denne.

Frågan är om det är ett bra eller dåligt tecken. Antingen är det så att vi kristna helt enkelt har en grym gemenskap! Eller så är det så att vi är alldeles för få för att det inte ska bli så här...? Vad tror ni?

Personligen älskar jag att det är så i kristna kretsar. Känner mig hemma...


Hur lever vi som kristna?

Kommer ni ihåg Craxy's tankeställare om livet som kristen? En av dem första tankeställare jag skrev. Jag fick en supermegabra kommentar till den tankeställaren. Och jag vill publicera den som en liten uppföljning."Ja hur lever jag? Ibland undrar man ju.

Bland det första jag insåg när jag blev kristen var att jag ville ju leva ett kristet liv som, något sånär iaf stämde in på det som stod i Bibeln att de kristna levde (gjorde).

Idag så har man väl kommit ett steg på vägen. Men det verkar som det inte finns några genvägar. I grund och botten tror jag det handlar om relationen med Gud. Precis som med en vän, så måste man lägga ner tid på en relation för att den ska bli bra. Ibland kanske man är i kyrkan men man är inte öppen och ärlig inför Gud med sitt eget liv och blir inte förvandlad av honom som person då heller - och då kanske man kallar sig kristen, går i kyrkan men har svårt att leva ett kristet liv som lärljungarna med godhet och gärningar i olika slag.

Så ja, man behöver nog läsa Bibeln och inse att man behöver mer av Guds förvandling i sitt eget liv om man ska kunna representera sin Gud på ett sätt att människor Ghandi eller vem som, inte behöver säga så pga att man inte lever rätt iaf.

Oj de blev långt, men jag skriver inte så ofta i bloggar så det jämnar nog ut sig.

/m (TheSide)"

Världens yngsta mamma; 5 år

Jag kan knappt tro det här....

Världens yngsta förälder är Lina Medina, som födde en fullt frisk liten pojke när hon själv bara var fem år. Detta var år 1939.

Linas föräldrar tog med henne till sjukhuset pga hennes storlek. De trodde att hon kanske hade en tumör. Men det visade sig att hon var gravid, och läkarna gjorde kejsarsnitt.

Lina hade haft regelbunden mens sen tre års ålder, och var även utvecklad som kvinna. Hur detta kunde hända så tidigt är tydligen okänt.

Linas pappa arresterades för incest, men släpptes eftersom dem saknade bevis. Fadern är än idag okänd. Och stackars Lina kunde inte svara när man frågade henne vem som var pappan...

Linas pojke fick heta Gerardo efter Lisas doktor. Han trodde fram till att han var tio år att Lina var hans storasyster.

När Gerardo var 33 år födde Lisa ett syskon till honom.

Gerardo levde tills han var 40 år. Hans död tror man inte har någon koppling till hans så pass unga mamma.

Källor: 1. 2. 3.

Craxy's tankeställare - Stark tro?

När flyttad du berg senast då?

Drivit ut någon demon på sistone?

Helat någon i veckan?Har du ens bett och läst Bibeln idag?
(Inte jag...)

Craxy's tankeställare - Ondska

Hur kan världen vara så fylld av ondska?
Hur kan människan vara så ond?

Hur kan jag vara en del av den ondskan...?


Hur kan Gud älska mig ändå?
Where's the love y'all?


Susannes lista på mirakel-grejer man kan göra i vardagen

Kom igen och haka på!
Än så länge är det bara jag och Susanne som har skrivit en varsin grej.

Jag är övertygad om att du också har ett bra tips att bidra med!

Listan finns på kommentarerna under Craxy's tankeställare - Mirakel.Om många fler förslag kommer upp publicerar jag den i ett eget inlägg sen! =)

Nästa stopp: Norrland

Det är så roligt att fler har börjat läsa min blogg! =D Men det gör också att det plötsligt blev mycket mer saker att svara på. Så ni får ursäkta om det kanske tar lite tid, men det kommer. =)

Har också försökt ladda upp bilder från Dalarna men antingen var datorn dum som krånglade eller så var jag för dum för att fatta hur man gjorde... Men jag ska försöka igen. =)

Fast det kan ta någon vecka, för idag bär det av till Norrland för mig och Andreas. Vi ska hälsa på skolgrupper, ha bokbord, ha bibelstudium samt gå på LUFF, en kristen ungdomsgudstjänst i Umeå. Först blir det Ånge, sen Östersund och sist Umeå. Ska även få träffa Andreas föräldrar för första gången, hehe. Och resan avslutas med 9,5 h bussresande på lördag. Så som ni förstår kommer jag ha fullt upp den här veckan också...

Men på den ljusa sidan innebär det bara att jag kommer återvända fullproppad med nya tankeställare och fler bilder att visa er! =D Och dessutom har jag sportlov nästa veckan, alltså en hel del tid att lägga ner på bloggen. Ser jag fram emot! =D

Fortsätt gärna med era härliga kommentarer under tiden!
=)

Ta hand om er, kära läsare.
Guds välsignelse över er alla.

Craxy's tankeställare - Abort

Från ett inlägg i den bästa kristna bloggen jag vet:

"Men svensk lagstiftning betraktar inte ett människofoster innan vecka 22 som en människa. Det är något annat. Exakt vad det är enligt lagen blir jag inte klok på. Är det ett djur? Eller ett UFO? Nej troligen inte. Kanske en del av kvinnans kropp? Ja det rimmar i alla fall med slagorden. Men hur kan i så fall ”en del av kvinnans kropp” ha ett annat kön än det kvinnliga? Hur kan en gravid kvinna ha en penis? Och om det är en del av kvinnans kropp, hur kommer det sig att läkare går med på att amputera bort denna del trots att den oftast är helt frisk? Ingen läkare skulle gå med på en amputation av en frisk hand bara för att kvinnan sa ”det är min hand och jag gör som jag vill med den – amputera den!” En sådan kvinna har inte problem med sin hand utan med sitt psyke. Nej, jag kan ärligt talat inte förstå vad ett människofoster kan tänkas vara om det inte är en människa."

Craxy's tankeställare - Mirakel

"Wanna see a miracle? Be the miracle yourself."

- Ur filmen "Bruce almighty".(Se den, det är verkligen en tänkvärd film. På många sätt.)

Darwin i Expressen

Wow, tänk att artiklar som dessa faktiskt publiceras i kvällspressen!

Läs och begrunna med stort allvar och förstånd.

http://www.expressen.se/debatt/1.1465304/evolutionsteorin-ar-ett-fuskbygge.

Japanernas tv

Min status på facebook: Vad ska man tro om japanerna när man ser saker som detta? http://www.youtube.com/watch?v=RIYVNr36B08&NR =1.

Clas: http://www.youtube.com/watch?v=cpHh8JGEm5I&feature=related.

Jag: Ja, vad ska man tro? =/

Clas: Att de har mycket roligare TV än vi =P

Craxy's tankeställare - Bön och arbete går hand i hand

Citat från okänd:

"Arbete utan bön är slaveri. Bön utan arbete är hyckleri. Bön och arbete är harmoni."

Sms i Metro idag

Hittade en liten "lustig" sak i Metro idag. Någon hade skickat in ett sms som löd så här:

Inte unikt att vara unik.
Du har helt rätt, Lennie Tofft, jag är unik... Precis som alla andra!

- Mjeek

Kanske ett lite förvånande köp?

För några veckor sedan fick jag hem Richard Dawkins bok "Illusionen om Gud".

Det började med att Rebecca skulle skriva en uppsats om den på Credo Akademin. När hon var klar fick jag låna den. Men när jag läste förordet insåg jag en sak, jag vill ju kunna stryka under i den. För att kunna notera de viktiga bitarna i hans teori, ett sätt att lära känna sin "motståndare" helt enkelt.

Jag tror det är riktigt viktigt att lära sig apologetik, att kunna försvara det man tror på, i detta fall den kristna tron. Då får man se vad det egentligen är man bygger sin tro på. Som kristen är det nog extra viktigt eftersom vi bygger våra liv på det vi tror på. Jag är redo att ge mitt liv till Jesus. Jag vill verkligen veta att jag har starka anledningar att tro på det jag tror på! Annars har jag ju kastat bort mitt liv på en lögn...

Som Jesus säger i Matt 7:24-27 om att bygga sin tro på en stadig grund:

Den som därför hör dessa mina ord och handlar efter dem, han liknar en förståndig man som byggde sitt hus på klippan. Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna blåste och kastade sig mot det huset. Men det föll inte, eftersom det var grundat på klippan. Men den som hör dessa mina ord och inte handlar efter dem, han liknar en dåre som byggde sitt hus på sanden. Regnet öste ner, störtfloden kom och vindarna blåste och slog mot det huset, och det föll samman, och dess fall var stort."

Bokus kostar boken bara 39 kr. Om jag kan betala 39 kr för att lättare nå icke-troendes hjärtan med evangeliet gör jag det mer än gärna!

Petrus skriver i 1 Pet 3:15:

Herren Kristus skall ni hålla helig i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger.

Ja, texten talar ju för sig själv.


Vad säger ni, kära läsare, om apologetik?

Åh, äntligen hemma!

Så skönt det är att vara hemma!

Jag älskar verkligen att bo i Åkeshov och komma till Södertälje då och då. ♥

Gick en härlig promenad på kvällen. Härligt väder, underbart och skönt samtal, mysigt sällskap. Tihi...

Imorgon är det kyrka igen. Jag längtar! Sen har jag faktisk ingenting planerat. Känns ovant, skönt men också lite tråkigt. Är det inte någon som har tid att hitta på något kul? Messa mig! =)

På måndag är jag ledig. Riktigt nice! Då ska jag nog ge blod, och låna del 6 ur Terry Goodkinds serie "Sanningens svärd" samt en mattebok så jag kan öva till högskoleprovet. Nervöst...

Tyvärr glömde jag min sladd till min kamera så bilderna får vänta lite.

Ni vet dem där otroliga människorna som förgyller ens gråa tillvaro så att man blir alldeles paff och glad i själen...

du behövs i ditt team

det ni skulle kunna göra e att uppmuntra varandra när ni e ute


vi gjorde det jätte mycket i början

både sådant vi gjorde bra mne dåligt oxå


god natt min vän

du e dyrbar

glad att jag har fått chansen att lära känna dig


Nästa stopp: Dalarna

Vad roligt att fler och fler har börjat läsa och kommentera! =)

Nu bär det av till Dalarna för min del. Vi ska besöka kristna skolgrupper, ha bokbord, prata om påsklägret i Transtrand, gå på ungdomsgruppen i Gagnef samt be och en massa annat skoj. Nu har jag ju med min digitalkamera så jag tror nog en och annan bild dyker upp här efter resan.

Om ni vill får ni mer än gärna be till Gud att han är med oss på resan. ♥


Craxy's tankeställare - I motgång

Något som kan ge en motivation i motgångar:

Noa var en mycket bättre snickare när arken var färdig än han var när han började.

RSS 2.0