Studentönskelista

Ja, det här är alltså min lista på vad jag önskar mig till studenten. Josefine frågade och eftersom jag inte minns allt i huvudet just då och eftersom hon är en så aktiv bloggare så kom jag på idéen att publicera den här =)

  • CD: Ljuva country legender, Peter Jöback - Flera sidor av samma man 1990-2006, Shania Twain - Greatest hits, Dixie chicks - Taking the long way, Johnny Cash (jag har ingen än så länge så det är bara att köpa ;-)
  • Presentkort: HM, Vero Moda, Åhléns, Kringlans skivor, DinSko, SF bio.
  • Film: 10 orsaker att hata dig, Dirty dancing, Den lilla prinsessan, Farliga sinnen, Men in black, Phone boot, Skicka vidare, Vertical limit, Vinterviken.
  • Spel: Twister.
  • Böcker: Tim Laltaye & Jerry B. Jenkins - Left Behind-böckerna (en kristen bokserie om den sista tiden), någon andlig bok.
  • Övrigt: USB-minne, överraskningar, pengar.

Jag rekomenderar att spara kvittot eller att "plasta in" sakerna så att jag kan byta om dubletter av presenter förekommer. Haha, nu lät det som att jag förväntar mig en massa saker men det var inte så jag menade. Det var bara ett tips... =)

Jag hoppas listan är tydlig nog. Konstigt nog har jag inga flytta-hemifrån-grejer på listan. Men det är för att det helt enkelt känns för oaktuellt för mig att flytta hemifrån just nu. Så det kommer säkert längre fram i tiden =)


Helgen och veckan efter att betygen är satta, även kallad massor av dötid

I fredags gjorde jag mitt sista prov för denna termin. Fatta vad skönt det känns! =D

På kvällen gick vi på bio; Spiderman 3. Jag älskade den! Precis lika bra som de andra filmerna om inte bättre. Andreas däremot. Han tröttnade snabbt... =P

På kvällen åkte vi hem till honom och satte oss framför datorn. Vi spelade lite spel, Goldminer. Sen åt vi och skulle ha sett på film. Men jag somnade i soffan... ^^

söndagen skulle vi ha gått i kyrkan, men vi låg kvar i sängen lite längre istället. Något jag ångrar lite nu. Saknar kyrkan =( Och snart kommer det ju bli sommaruppehåll. Usch, jag måste verkligen få ordning på min gudsrelation...



Den här veckan har börjat bra och kommer med all säkerhet fortsätta så =) Alla betyg är ju redan satta så inga lektioner är ju direkt seriösa. Igår hade vi typ tre lektioner som tillsammans kanske tog en timme. Snacka om att vi hade mycket dötid att slå ihjäl i skolan. Vi spelade bland annat kort. Linda retade mig när jag blev neger =P

Tyvärr hade jag jättetråkigt igår kväll. Försökte se på Cracking the Da Vinci code men den var ju hur dålig som helst. Sms:ade lite med Robin så det var ju roligt =)

Idag trodde vi att vi skulle ha lektion fast det var visst nästa vecka. Så vi är egentligen lediga hela dagen. Precis som vi är på torsdag ^^ Imorgon ska vi på Gröna Lund! =D På fredag är det drakbåtar som gäller och sen hoppas jag att det blir bio på kvällen. På lördag ska jag göra en hittils hemlig sak och på söndag ska jag åka upp till Stockholm och se på avslutningen av två dagars scrabbleturneringen som äger rum i helgen. Heja! =) Han har förresten skaffat blogg nu. http://www.scrabblegeek.blogg.se. Fast han har ju inte skrivit så mycket än ;-)

Jag måste bara få berätta om min och min klasskompis så kallade "utskällning" vi fick idag... Igår hade vi gjort en utvärdering av våra kurser. Jag var fullt ärlig, även om en lärare som jag inte tyckte om. Så idag blev vi konfronterade, fast utvärderingarna ska vara anonyma. Hon berättade att hon jämförde våra stilar med det vi tidigare skrivit. Klart hon kunde lista ut vilka vi var då men samtidigt har hon ju ingen som helst rätt till det. Utvärderingarna ska vara anonyma av en anledning. Okej, jag medger att jag uttryckte mig väldigt dålig men jag sa vad jag tyckte. Hon har ingen som helst rätt att konfrontera mig. Klasskompisarna sa åt oss att gå till rektorn för hon har ingen rättighet att göra så som hon gjorde. Men jag tror jag struntar i det. Jag känner mig inte så illa behandlad. Nu vet hon i alla fall varför jag skrev som jag gjorde. Nu får hon ta tag i det. Hennes bekymmer liksom. Fast det är klart att jag följer med om min klasskompis vill prata med rektorn.

Nej, nu ska jag ta bussen ner till stan och köpa shampoo. Sen ska jag åka hem och vänta tills klockan blir sju då vi har hemgruppsavslutning. Jag verkar ha mycket tråkigt idag också... =( Kan inte någon rädda mig? Ring eller vad som helst...

Credo!

Var tvungen att gå upp lite över sex. Usch... Men det var det värt =)

Robin försökte signalera till mig var han satt någonstans. Jag såg honom inte. Jag undrade bara vilken konstig person det var som stod och viftade med en krycka ur en av vagnarna... ^^

Alla i Robins klass var så snälla =) De flesta hälsade på mig och frågade vem jag kände och så. En tjej hette Sofie och hade också gått BF när hon gick på gymnasiet ^^

Första lektionen var tydligen en av de sämre lektionerna. Ämnet var kristna vegetarianer, något jag inte tror på. Han som pratade hade världens sämta argument för det och han avslutade det hela med att säga att det inte var fel att äta kött trots att han hela tiden innan verkade försöka omvända oss till vegetarianer. Efter ett tag blev det bara tjatigt, samma sak om och om igen. Så nja, det var väl inte så intressant. Även om det var ett helt nytt ämne för mig. Men det kändes liksom som att göra en höna av en fjäder. Alltså, jag tyckte det var onödigt att så starkt argumentera för något som Jesus inte tog upp och alltså inte kan ha tyckt varit så viktigt. Det roligaste på hela förmiddagen var väl när vi kom på tusen argument för att äta kött samt att se på när Robin och hans klasskompis spelade fem-i-rad med annorlunda figurer ^^

Lunchen var trevlig. Robin följde med mig till ett ställe där jag kunde vara nyttig för en gångs skull och köpa en sallad. Mm... =) Jag pratade lite mer med hans klasskompisar och satt och lyssnade lite på när Robin spelade piano i kyrkan. Jag insåg hur vackert lovsång kan vara genom att bara spela melodin utan att sjunga. Jag njöt... =)

Eftermiddagslektionen var roligare. Även om jag inte förstod så mycket där heller. Min tanke var typ "undrar vad jag gett mig in på"... ^^ En massa svåra begrepp och en massa konstiga gubbar jag aldrig hört om. Men det var Mats som höll i lektionen och han är ju alltid så rolig! =D Han överdramatiserar allt ^^ Och han kände igen mig ;-)

Efter dagens slut, som var redan vid tre hör och häpna, så stannade jag kvar och skrattade lite åt komiker ;-) Har ni hört han som läser ur Bamse? Haha! Och Johan Glans är asrolig ^^ Men sen var jag tvungen att skynda hem igen. Skulle hämta en sak i skolan innan den stängde. Så jag hann inte fika med hon på Credo =( Men hon var otroligt förstående och sa att hon skulle höra av sig så att vi kan bestämma nytt datum! =)

Tack, Robin! För att du tog med mig till Credo. Jag hade jätteroligt =D


Helgens aktiviteter

I lördags var jag hos min älskade sötnos, Ella. Hon hade bjudit mig på lunch eftersom de gjort om nästan hela hennes hem. Åh, så vackert det blev! =D Trodde nästan inte att det kunde se ut så men jag blev glatt överraskad ^^ Lunchen bestod av kryddig kyckling och ris. Mm... :d

Sen gjorde vi en massa skoj. Vi gick ner och hyrde film (även om vi inte såg dem sen...), åt en massa kex och kakor och popcorn, fick igång hennes gamla stenåldersdator, kollade vad det var för roliga saker Ella sparat på sin dator, såg på tv, pratade... Jag njöt i fulla drag! =) Fick låna några böcker av henne också. Så nu kan jag knappt vänta tills jag får krypa upp i soffan och läsa utan avbrott... =)

När jag varit hos Ella åkte jag hem och väntade på Andreas. Vi hann inte göra så mycket eftersom jag var tvungen att plugga... Men äsch ;-) Det var trevligt med sällskap i alla fall. Det sporrade mig till att bli klar =)

söndagen stack jag, pappa och Andreas till kyrkan. Jag skulle sjunga där. Pirrigt... På repetitionen gick det bra, men uppvisningen kunde gått bättre. Glömde bort texten i första sången, Andreas sa att Karolina överröstade mig och jag sjöng inte från magen så det lät inte så bra som jag tycker det borde ha låtit. Och sen var Robin tvungen att reta mig också ;-) Men låt mig för all del inte glömma all den beröm jag också fick, trots allt! =) Det var riktigt trevligt! =D

Efter kyrkan gick jag och Andreas en promenad till vårt vanliga ställe ^^ Det var skönt så länge solen sken. När den gick i moln ville jag gå hem för jag frös och var trött. Andreas har en förmåga att hålla mig uppe på nätterna... ;-)

På kvällen blev det bio. "The number 23". Vi kom dit redan klockan fem typ, men filmen började inte förän över nio. Så vi åt middag och sen gick vi för att spela bowling. Det var billigare än jag trodde det skulle vara =) Första matchen vann jag! Andra matchen ska vi inte tala om... Vad jag däremot ska tala om är Yasmine (eller hur hon nu stavas). Det var en jättegullig flicka där! Hennes léende var gigantiskt och hon vinkade lite blygt. Naw... =)

Filmen då? Jag tyckte om den =) Men inte Andreas ^^

Igår, måndag, hade vi idrottsdag. Inte för att jag förstår vad det hade med idrott att göra..? Vi åkte Ejdern till Birka och Slandön. På Birka fick vi guidad tur och på Slandön grillade vi korv och lekte femkamp och dragkamp. Låt mig inte heller glömma lilla Bernt-Otto, min muffins. Jag bar på den så länge så Malin döpte den ^^

Studentkläder

Ja, nu har man hittat det också. Jag är helnöjd! =D

En vit (ja, den är faktiskt det) klänning. Utan armar och utan band. Sitter tajt på överkroppen och går ut vid midjan. Ett litet band vid midjan blir pricken över i:et. Till det ett par vita skor med låg klack med skåror i så att det påminner lite om krokodilskinn. Samt ett sött litet halsband. Och överst på knoppen studenmössan =)

Jag hittade ett par affärer i Stockholm som jag inte tittat i förut. Men de verkar ha riktigt snygga kläder så jag ska allt gå dit fler gånger =)

Det var lovsång på Sergels torg när jag gick förbi. Då njöt jag... ^^

Dikt

Sofie e så trevligt o rar.
Ja, faktiskt den bästa vän jag har.
Hon får mig o må bra,
precis varje da'.
Hon har många vänner,
o hon vet att de kommer älska henne, vad som än händer :-)



Nicole ♥ skrev den till mig.
Jag kände att jag ville spara den.
Hon är viktig för mig!

Piratkopiering

Haha! Jag har en så söt vän =) Önskar verkligen jag kunde träffa honom oftare men han bor ju så långt bort. Tack och lov för msn! Vi började diskutera piratkopiering och jag bara måste skriva hans ursäkter till varför han piratkopierar ^^

1. "Jag köper faktiskt också en del filmer och musik. Och jag laddar aldrig ner spel."
2. "Jag brukade vara emot piratkopiering men det vara bara för att jag inte hade dator."
3. "Att alla gör det är ingen ursäkt. Men... Men... Nästan alla."
4. "Jag KROSSAR alliansen."

Ella, om jag säger rollspel vet du nog vem det är ;-) Haha! Tack för att du är min vän, min söta vän =)

Bloggläsare

Jag kollade min statistik. Jösses, vad många som är intresserade av att läsa min blogg! Ibland är det hela 80 stycken! Jag undrar vilka ni är. Kan ni inte kommentera lite? Det vore roligt =)

Jag trodde inte så många visste om den här bloggen men jag hade visst fel. På min andra blogg är det inte alls så många besökare. http://craxyknas.bloggspace.se Men den andra har jag mest för att Gabbi blev medlem där ^^ Och mina inlägg är oftats typ exakt densamma som här ^^

Jag längtar tills imorgon. Då ska den jämförande romananalysen vara klar! Tack för förklaringen, Josefine =)

Eurovision Song Contest 2007

Jag trodde jag skulle få titta på ESC ensam, men Andreas kom hit trots allt =)

Fast det var ju inga höjdarbidrag med i år. Inte många man fastnade för liksom. Fast Ukrainas bidrag kunde man ju inte missa haha ^^ Och Litauens ballad tyckte jag var vacker =) Men vinnaren, den var ju klart en av de bästa! =) Det tyckte Andreas också. Konstigt att inte Sverige kom högre upp bara... Jag trodde vi var bra... Tja, då blir det att satsa allt på semifinalen nästan år. Håll tummarna! =) Även om vi är värda mer än att vara tvugna att gå igenom semifinalen först... *näsan i vädret*

Imorgon ska jag göra klart min jämförande romananlys. Det är jättesvårt! Och jag blir så frustrerad... Det är assvårt att skilja mellan vad som ska vara med i resultatet (endast fakta och tolkningar) och i diskussionen (endast mina åsikter). Hur tusan ska jag veta skillnaden mellan tolkningar och åsikter?! GAH! Dessutom är man sent ute med alltihopa >.< Förlåt mig, jag är bara tvungen att få ut min frustration... *morr*

Men veckan ser ljusare ut i alla fall =) Läxorna börjar ta slut ^^ På fredag ska jag shoppa studentkläder =) Och sen är det bara att vänta på den 8 juni *glädjedans*

Reklam

Rädda ett träd.
Ät en bäver.

Va? Är det bara jag eller låter den reklamen aningen konstig och kanske lite motsägelsefull också? Fast den är rätt lustig när man tänker på det, haha ^^



Det är inte lågt att gå före.
Inte lågt att plasta sitsen.
Inte lågt att sätta lappar.
De säger det är lågt men det är inte lågt.
För det är inte lika lågt som Glocalnet.


Musiken har ju en härlig rytm i alla fall ^^ Men har inte Glocalnet gått lite för långt?



Jag måste bara säga att jag faktiskt är nöjd med nationella provet i matte. Det gick över förväntan! Det är troligen bara en önskedröm men kanske lyckades jag till och med få VG... =D Drömma kan man ju alltid. Något jag har gjort mycket på sista tiden... =)

Det är Eurovision Song Contest på lördag. Det får man inte missa! =)

Kör - tisdagarnas höjdpunkt

Ja, kören har verkligen blivit tisdagens höjdpunkt! Det är alltid så roligt =D Karolina är helskön person =) Jätterolig att prata med, jätterolig att umgås med, hon skjutsar mig alltid och ger mig beröm... =) Idag pratade vi om kärlek och dess problem. Det är fantastiskt hur lätt det är att prata med henne för innan jag visste ordet av det hade jag berättat om mina problem utan att vara det minsta orolig över att jag kanske avslöjade för mycket eller så. Hon började berätta om sina erfarenheter när hon var ung och gav mig lite tips och råd =) Nu väntar jag bara på att tillfället ska komma. Undrar verkligen vad som kommer ske efter... Spännande! Men samtidigt sorgligt... En sak kom jag i alla fall att undra över när Karolina berättat en av sina intressanta historier. Vad är det vi håller på med egentligen? Jag funderar på att ställa ett ultimatum... Hm...

Vice bitch

Trots att jag gick och la mig sent in på natten igår kväll och trots att jag var dödstrött idag och faktiskt nästan somnade på teckenspråkslektionen så var det en lyckad dag! =)

Okej, jag medger att den inte började så bra. Jag försov mig och kom ungefär en halvtimme försent till engelskan ^^

Och på religionen började jag gråta för att jag tycker att vår lärare är hemsk på att planera. Om det är någon lärare som tror att hans ämnen är de enda vi har så är det just han... Men det löste sig sen när jag fick reda på att jag har två dagar extra på mig med hans uppgifter. Så det lär gå tillslut. Bara drygt en vecka kvar att stå ut ;-)

Sen blev det lunch. Vi spelade neger och president. Av någon anledning lyckades jag bli vice bitch, haha. Så resten av dagen spelade jag (eller var det på riktigt?) en riktig bitch. Fick komplimanger för mina teatergener ^^

Matten gick något så där. Vi har nationella på torsdag. Med tanke på hur mycket efter vi ligger med planeringen lär ju det inte gå bra på något sätt...

Sen var det då tecken. Jag somnade ju nästan som sagt. Men äsch, sånna dagar får man också ha ibland. Det var faktiskt otroligt jobbigt att sitta och försöka förstå vad de andra i klassen berättar på teckenspråk. Jag var tvungen att koncentrera mig hårt, och ni kan ju tänka er hur det gick när jag var så pass trött... ^^

Vi fick gå hem på historian! =D Dessutom är jag klar med den så fatta vad skönt det kändes!

Kom hem. Skulle plugga men insåg att jag var tvungen att vila ett tag först. Kunde inte alls koncentrera mig. Sen väckte Lollo mig och sa att vi skulle gå till pizzerian. Så då gjorde vi det. Sen fastnade vi framför tv:en... ^^ Det var faktiskt riktigt trevligt att spendera lite tid med min söta syster! =) Det har jag saknat...

Nej, nu måste jag väl plugga lite. Så att jag får lite gjort idag. Paniken börjar smyga sig på nu...

Robert Wells - born to boogie

Robert Wells var ju hur bra som helst! =D

Middagen innan var mindre bra. Den påminde nästan läskigt mycket om min studentskivas middag ^^ Först toastskagen. Jag vet att förrätter ska vara små men nog ska dem väl ändå vara synliga för blotta ögat? Efter det oxfilé med grekisk sallad och färskpotatis. Potatisarna var pyttesmå, mindre än värmeljus. De smälte nästan in i salladen. Och köttet var genomstekt. Usch, rött ska det vara!  Till efterrätt blev det kaffe med chokladtryffel. Alla som känner mig vet ju att jag älskar båda sakerna. Inte!

Då var musiken desto bättre! Shirley Clamp och Jill Johnsson var där =D Samt en jätteduktig imitatör som var kvällens komiker, haha. "Fatta vad många artister man får på köpet när man bokar honom", sa Wells ^^

Jag såg tre gamla klasskompisar från Pershagens skola. Samt en fröken på min gamla APU-plats. Och en massa människor, gamla som unga, rocka loss till Wells underbara toner... *drömmer mig bort*

Han spelade min för tillfället favorit bland hans låtar =D Born to boggie. Finns på hans nya skiva. Köptips! =)

Soar

When they push
When they pull
Tell me can you hold on
When they say you should change
Can you lift your head high
And stay strong
Will you give up, give in
When you heart's crying out that it's wrong
Will you love you for you at the end of it all

In life,
There's gonna be times when you're feeling low
And in your mind
Insecurity seems to take control
We start to look outside ourselves
For acceptance and approval
We keep forgetin that the one thing we should know is

Chorus:
Don't be scared to fly alone
Find a path that is your own
Love will open every door
It's in your hands
The world is yours
Don't hold back and always know
All the answers will unfold
What are you waiting for
Spread your wings and soar

The boy who wonders is he good enough for them
Keeps trying to please them all
But he just never seems to fit in
Then there's the girl who thinks
She'll never ever be good enought for him
Keeps tryin to change and that's a game she'll never win

Now in life
There's gonna be time when you're feeling low
And in your mind
Insecurites seem to take control
We start to look outside ourselves
For acceptance and approval
We keep forgeting that the one thing we should know is

Chorus

In the mirror is where she comes face to face with her fears
Her own reflection
Now foreign to her after all these years
All of her life she has tried to be something besides herself
Now time has passed and she's ended up someone else with regret

What is it in us that makes us feel the need to keep pretending
Gotta let ourselves be

Chorus x2



Jag älskar den låten!
Det är Christina Aguilera som sjunger den.

Så kom ihåg att inte vara rädda utan sprid ut dina vingar!

Katastrofen var ett faktum

Jag kunde behärska mig. Det var mer än jag trodde. Men personen verkade rätt blyg. Pratade nästan inte alls med mig. Men det lilla personen sa var väl okej. Tyvärr..? Personen sa att det var kul att träffas. Men det var nog bara en artighetsfras för personen såg blyg, nästan livrädd, ut... Den andra personen sa att vi ses snart igen. Men tänk om jag inte vill det då? Klarar jag de tro? Tveksamt... Men samtidigt vill jag inte förlora vår vänskap. Tror jag.

Usch, jag vill inte att livet ska vara så här!

Hemska tanke... Hemska upplevelser...

Föreläsningen var knepig att förstå. Om jag citerar bland den första meningen föreläsaren sa så förstår ni nog varför. "Jag utgår från att alla här är naturvetare." Katastrofen var ett faktum.

Träffade Andreas på vägen hem. Han kallade mig konstig. Han skulle bara veta...

Jag hade nyss engelska nationella. Jag tror faktiskt jag gjorde rätt bra ifrån mig, trots att jag inte läst häftet vi fick innan ^^

Imorgon är det Robert Wells i Axa sport center! =D

Ont i magen

Alltså, jag har världens magont. Det är så tragisk att jag nästan inte kan göra annat än skratta. Och ändå är allt så hemskt att jag bara vill gråta. Men få tårar har kommit än så länge...

Fast jag kunde inte somna i natt. Jag kände mig klarvaken. Allt jag kunde tänka på är ... och så är det fortfarande.

Hur tusan ska jag kunna gå där och le och vara trevlig som om jag menar det när hela mitt inre har vänts upp och ner? Och ändå ska jag vara där som en bra vän och ta emot personen i fråga med glädje. Hopplöst. borde jag har gått med på det? Jag vill kunna var en bra vän men kommer det verkligen lyckas? Tveksamt.

Tänk om det märks på mig... Hur kan jag någonsin dölja det? Jag är ju usel på att dölja mina sanna känslor. Fast ändå, är det kanske just detta känslodöljande som dragit in mig i detta från första början.

Det är så många som är inblandade. Usch! Jag vill inte att någon ska bli sårad. Men det verkar oundvikligt... Jag kan helt enkelt inte fortsätta som jag gör nu.

Så många frågor i mitt huvud. Om personen i fråga. Antagligen får jag svar på en hel del ikväll. Men är det så bra egentligen? Kommer det få mig att må bättre, eller är ovissheten det mest smärtsamma?

Jag kan inte äta. Åt ungefär en hel sked fil med flingor till lunch. Frukosten hann jag inte tänkte på för den kastade jag i mig. Nyss var jag hungrig, men nu vill jag inte äta. Min magont fyller upp alla mina känslor i magen. Dessutom är jag rädd för att jag kommer få upp allt lika snabbt igen. Illamående.

Varför gjorde jag som jag gjorde istället för det som jag inte gjorde? Jag vill åka tillbaka i tiden. Och ändra hela min framtid. Ty den har fått en ordentlig törn... Tillfällig eller inte?

Vad kommer ske i framtiden? Vad tycker personen? Helt plötsligt är allt glasklart för mig och jag vet exakt hur jag känner och varför. Men vad gör det nu? Det är med största sannolikhet försent. Personen borde vara överlycklig. Och jag känner att jag främst önskar att det ska vara så, att personen är lycklig. Skit samma i hur jag mår. Jag får skylla mig själv. Är personen lycklig blir jag också lycklig. För dens skull. Men varför är min mage så orolig? Den har ingen rätt att ha det. Jag borde skämmas... Hemskt.

Jag måste gå till lektionen nu. Det är synd om Gabbi och mig idag... Och för resten av livet?

RSS 2.0