Stiltest

Eftersom jag gillar min vän Susannes blogg så otroligt mycket har jag härmat henne ännu en gång. ^^ Den här gången via ett stiltest som hon hittat. Så här blev mitt resultat, lustigt nog precis samma resultat som Susanne fick, hehe.

Grattis, du skulle passa perfekt på 1970-talet!
Du har fattat att lyxshopping inte nödvändigtvis gör dig lyckligare, och att du ser minst lika fantastisk ut i vintagefynd och egendesignat. Du går på klubben för att lyssna på bandet, inte för att festa, och din perfekta kväll slutar helst med en soft diskussion på någons vardagsrumsgolv. Du planerar semestern efter festivaldatumen, är bäst i din umgängeskrets på att få lönen att räcka länge utan att tulla på livskvaliteten (eftersom din livsstil faktiskt inte kräver tiotusentals kronor varje månad) och vi andra avundas din naturliga look, din grymma jeansrumpa och din bohemiska approach till livet.

Kan inte du också härma Susanne så jag inte känner mig helt ensam som härmapa? ;-)

Utdraget norgeskämt

Jag vet att jag härmar dig nu, Susanne, men den där youtube-videon var så rolig, haha!
Klicka här så förstår ni också vad jag menar... XD

(Vill bara poängtera att jag inte har något som helst emot norrmän. Jag tycker bara låten är rolig, och det är mest för att rimmen är så bra och inte för att det stämmer in så bra på norrmännen. Jag tänker att norrmännen drar samma skämt om oss svenskar, så lite får man ta med en nypa salt.)

GratisMode.se

Jag hittade en kul sida. Här kan man samla ihop poäng som man sen kan göra om till presentkort på t.ex. SF Bio, Trisslotter, Nelly.com och andra saker. Jag ska i alla fall försöka samla ihop en del. Det tycker jag du också ska göra. Så här i juletid kan man behöva ett extra presentkort när pengarna tagit slut, hehe. Klicka på denna länk och registrera dig and you're off to go! =)

→ Jag har redan, på bara några minuter skramlat ihop 62 poäng!!
Och det bara genom att registrera mig och besöka några hemsidor... ^^

Och det är helt gratis, ingen hake! =)

Jultips

Jag vet att det är lite sent ute, men jag vill ändå dela med mig av några härliga sidor som man kan ha nytta av så här inför julen. Ni kan ju spara dem till nästa år om inte annat. ;-)

Vad ger man till en som redan har allt? En upplevelse! Surfa in här och välj och vraka mellan spökvandringar, chokladprovning, fallskärmshoppning, kanotpaddling, golfweekend, chokladmassage och en massa annat skoj. Har du svårt att välja kan du enkelt beställa ett presentkort. Måste dock lägga fram en varning om att allting är väldigt dyrt, i alla fall om man är fattig student. Jag har skramlat ihop till det billigaste dem hade; spökvandring i Stockholm för 255 kr.

Vad ger man till en som redan äger allt och upplevt allt? En god gärning! På den här sidan, som Webaid ansvarar för, kan man ge bort mat, djur, vitaminer, skolrelaterade saker, medicin, cyklar, symaskiner mm till dem som verkligen behöver en julklapp och en extra tanke så här i juletid. Som hemsidan själva skriver; "Det du köper blir till hjälp för fattiga och utsatta människor, samtidigt som du visar dina släktingar, vänner eller kunder omtanke." Det går till så att du väljer vad du vill köpa, om du vill fixar ett fint diplom som du kan ge till den du ska köpa till, och betalar. Här är det inte alls lika dyrt som på sidan där man kan köpa upplevelser. Själv har jag köpt två träd för bara 100 kr. Även här kan man köpa ett presentkort om man inte kan bestämma sig. Eller starta en egen insamling. Några av mina vänner har använt sig av det här som en protest mot allt materiellt man brukar ge bort i jul, hehe.

Problem med rimmen? Då ska du kolla in Rimstugan. Här kan du lägga in dina julklappar så att andra kan gå in och rimma åt dig. Det är jätteroligt! Vi brukar inte rimma i min familj men jag har lagt in julklapparna här ändå bara för att det är så kul, hihi. ^^

Ni har väl inte missat årets julkalender?! Det är ju roliga Anders och Måns som har gjort denna. Väldigt rolig. ^^ Jag vill tacka min team-kamrat, Elin för att hon fick mig att börja titta på den. Jag är inte så bra på att skriva resumér så ni får helt enkelt kolla själva. ;-)

Vill du ge en present till någon som bor för långt bort? Har du tittat på Gift2day? Ge bort en blomma, choklad eller en present som levereras direkt till dennes dörr. Enkelt. =) Dock aningen dyrt, men man måste ju inte välja det dyraste. Jag funderar på att skicka 3 rosor för bara 99 kr till min älskade mormor i Bollnäs.

Letar du efter den perfekta kristna presenten? Då ska du kolla in XP-media. Dem säljer Biblar, kristna böcker, bibelfodral och sådant. Eller gå in på Flatebo och beställ en cool tröja, kanske med ditt egna tryck.

Som ett sista tips vill jag uppmana er att tänka på dem som troligen inte kommer ha en så mysig jul. Kanske skänka en peng till Stockholms Stadsmission, som en extra julklapp till dem som behöver det? Jag ska nog ge något till Erikshjälpen och deras missionarbete i Laos. För någon vecka sedan fick vi berättat för oss om arbetet där och det var väldigt gripande... ♥

GOD JUL, alla läsare!


Stanna eller gå?

Man blir inte hörd. Inte accepterad som en del av helheten, i alla fall inte en lika viktig del. Undrar om dem tar till hänsyn annorlunda och nya åsikter, alltså mina åsikter, som skiljer sig från deras inrutade mönster. Och ändå är vi ett gigantiskt gäng som förespråkar dessa åsikter. Har dem ens fattat vad det är vi gör egentligen? Det känns som en lögn när man ska representera det hela, när man inte ens tror på allt själv. Falskt, en dubbelhet. En synd, ett brott mot det åttonde budet. Har vi ens lyssnat på Gud, vad säger han?! Vad säger Bibeln, Guds ord, om detta?

Men trots allt kallade Gud mig hit. Eller? Och om han gjorde det undrar jag varför?

Ett dilemma.
Ska jag kämpa på för det jag starkt tror på, eller ska jag visa vad jag tycker genom att inte komma tillbaka?

Vad skulle du ha gjort i denna situation?

Underliga ting mina ögon skådat

Ja, nu var det länge sedan ni fick se ett nytt inlägg här. Har haft värsta julruschen på jobbet så det har varit lite mycket annat att stå i. Men jag kan lova att jag har lite intressant på lager... ^^

Igår fick jag se hur det går till när de byter affischer nere i tunnelbanan. Mycket intressant. ^^ Det var några som stod och limmade på affischernas baksida så att det skvätte om det, sen klistrade några andra upp affischen (som förresten är uppskurna i ett antal bitar så det blir som ett puzzel) bit för bit men en väldig van handrörelse. Sen tutar tågen när de kommer och dem får rusa upp. Undrar om det är jobbigt att hela tiden avbryta sitt arbete. Tunnelbanorna kommer ju ganska tätt ändå, även på kvällen. Så nu vet ni vad jag funderar på på dagarna, haha, så intressant.. ;-)

Och vi har väl alla skådat en grön jul...? Motvilligt. *suck*

Nyårslägret börjar ta form inför våra ögon. Vi planerar seminarium. De i Umeå måste planera två, ett som handlar om grunderna i den kristna tron och ett om att vara kristen i skolan. Vi i Uppsala kommer bara planera ett om att vara kristen i skolan. Och det kommer bli sååå superbt bra!! =D Du som inte åker till Livskraft i år kommer missa något alltså.

Idag fick vi också se Credos nya reklamfilm, och fy vad bra den är!! ♥ Ordet reklamfilm låter väldigt tråkigt och jobbigt men jag lovar att den här inte är det. Jag vill bara jubla när jag ser den! Och på nyårslägrena kommer den lanseras för första gången. Yes! =D Vi har också sett Credos nya medlemskort, som också är skitsnygga. =)

På Lucia-natten var jag och några vänner och några nya bekanta på Lucia Movie Night. Vi fick se tre filmer som inte hade haft premiär då, "YesMan" med Jim Carrey, "Zack and Miri makes a porno" och "Pride & glory" .

Den första var skitbra och jätterolig, hehe. Den bästa av filmerna. Den andra funderade vi alla på varför i all sin dar dem tog med?! Vi har alltså betalat för att se en porrfilm, usch! Okej, den var inte genomrutten, för poängen och så var väldigt fin. Men sättet de kom fram till poängen och scenerna fram tills dess, alltså nej... Skulle det föreställa kvällen romantiska komedi så undrar jag vart samhället är på väg... Den tredje och sista var det lite action i och det var kul. Spännande också. Men eftersom jag började bli lite trött då, och till och med somnade i slutet, så hängde jag inte riktigt med i allt.

Mellan filmerna fick vi en massa fika som mackor, popcorn, dricka, kaffe, nacho chips och mycket mer. Och allt för bara 220 kronor!! Sjukt bra! =) Och så var det bara 7 minuter från tempus så det var skönt. Då hann man hem och sova lite innan det var dags att bege sig till Södertälje igen för hemgrupp. LuciaMovieNight var slut typ vid sex och hemgruppen började tolv. Full fart, hehe. Men det ledde också till att jag fick huvudvärk och mådde illa i söndags... ;-)

Nu ska vi ha Credo-möte över Skype. För första gången. Hoppas det blir bra. Och hoppas mötet blir givande... Förresten kan ni ju adda mig om ni också har skype. Heter craxyknas om ni inte redan listat ut det... ;-)

See ya! Take care! God jul!

Bra 3,52 min lång skräckfilm

Häftigt hur de har lyckats härma en skräckfilm så bra på bara 3,52 minuter.
Fast det kanske bara är jag... ;-)

Du kan ju kolla på den om du vill. ^^

Kärlek i bagaget

Älskar du Jesus? Då behövs du här... Nu. Och ha med dig Jesu kärlek i bagaget. ♥

Inspiratörsbloggen

Ni glömmer väl inte att kolla in den andra bloggen jag skriver på med jämna mellanrum? =) Det är jag och de andra inspiratörerna, Andreas, Sofie och Elin samt de andra i de andra regionerna, som skriver om det som händer i vårt arbete. Mycket intressant och uppbyggande läsning! Igår skrev jag t.ex. om ett bokbord vi hade i Södertälje. Och Andreas skrev senast om sitt händelserika bokbord i Brännkyrka.

Klicka här och njut. =)

Kristen tro - allt eller inget

Kunde inte ha sagt det bättre själv, Stefan!
Kolla in hans suveräna blogg-inlägg på CredoAkademins blogg.

Tag varning, Svenska kyrkan!

Clas och min roliga konversation

Måste bara dela med mig av denna roliga konversation ^^
Från facebook såklart ;-)

Clas status: Clas gör klart hemtentan, stör gärna-.

Jag kommenterar: Okej =) *stör*

Clas svarar: Haha, förresten, såg att du och Anders började prata Vampire (det hamnar ju på förstasidan =P) Det är ett rollspel med vampyrer och ja jag är lite av en pyroman där...vilket är en rejäl ironi då det värsta vampyrer vet är eld =P

Jag: Wow, min och Anders konversation är så bäst så den hamnar på första sidan ;-D Ett riktigt rollspel eller är det det där som finns här på fb? Eftersom jag aldrig spelat det förstår jag inte. Jag tycker det verkar vettigt att vara pyroman mot vampyrer om det är det värsta de vet. Eller går det inte ut på att utrota dem? *förklaring önskas* ;-)

Clas: Det är ett riktigt rollspel och saken är att man är vampyrer. Därav det komiska i min pyromani =P

Jag: Okej. Komiskt, eller bara helt dumt tänkt... ;-P

Clas: Sen när är jag inte knasig? =P

Jag: ... Citerar Jesus: "Du har själv sagt det."

Clas: Haha =P

Enkelt sätt att följa sina favoritbloggar

Måste bara slå ett slag för en megajättebra sida jag fann för ett tag sedan! Bloggkoll heter den. Det funkar så att man söker upp sina bloggar och klickar på ett plustecken så vips så kan man säga att man premunerar på dem. Det innebär att när du går in på bloggkoll så kommer alla de bloggar som har skrivit nya inlägg finnas på din sida med bevakade bloggar. Så slipper man själv gå runt och klicka på alla ens vänners bloggar. Är det inte smart så säg? =) Många av ni, mina kära vänner och läsare, ligger redan där i min bevakning ;-) Toppensida!

Kristna bloggar kan vara jobbiga, tydligen

Ni minns den där bloggen jag skrev om förut, som jag frågade om den var bra eller inte? Apg 29. Jag har följt den ett tag nu och har väl tyckt att den var helt okej, om än lite för fundamentalistisk kanske. Men nu har jag fått nog... Jag får verkligen inte ut något av att läsa hans jobbiga inlägg (ja, de är faktiskt jobbiga). Det är ju bara samma sak om och om igen. Och så verkar han lite självgod, som om han inte är öppen för vad andra har att säga och som att han ska förklara saker hit och dit. Nej, nu ger jag upp den bloggen och hoppas på att få tag i en annan sund kristen blogg som jag faktiskt kommer tycka om att läsa.

Sista minuten - kom joina oss!

Det börjar bli tajt om tid om ni ska med på Livskraft-lägret nu i år.
Och det är ju klart att ni ska! :D

Jag och Elin ska till Livskraft Mitt i Uppsala och Andreas och Sofie ska till Livskraft Norr i Umeå. Livskraft Norr är redan fullbokat men vi skulle bli väldigt glada om vi kunde fylla Livskraft Mitt också! Vi kommer bland annat hålla i egna seminarium, ha bokbord, umgås som bara den, sjunga ljuvlig lovsång, träffa härliga människor...

Klicka på denna länk och fyll i uppgifterna, innan det blir försent och ni ångrar er ;-)

Det kommer bli sjukt bra!

Gud överraskar

Alltså, vilket flyt vi haft idag!

Vi har fått två bokbord imorgon! Till och med att vi nästan har kort om folk ^^

Och sen direkt efter ringde en ungdomsgrupp i Västerås och ville ha upp oss nu på fredag. Lustigt, för vi funderade på att lägga det på hyllan just nu eftersom det är så kort varsel, och så ringer dem och ber om ursäkt för det korta varslet! Så nu ska Sofie och Andreas dit (de enda som inte åker bort på annat håll i helgen ;-)) och sova över till och med, så att de kan vara med på hela samlingen från åtta till tolv.

Matt 13:33
Ännu en liknelse framställde han för dem: “Himmelriket är likt en surdeg, som en kvinna tar och blandar in i tre mått*mjöl, till dess alltsammans blir syrat.”

Bibelorden kommer till liv framför våra ögon, och vi förundras åter igen över Guds storhet…

En av livets stora njutningar

Jag har nyss märkt hur underbart mycket bra musik det finns där ute! Sitter och diggar typ dagarna igenom och allt jag vill är att sjunga med i det fantastiska texterna ^^ Tänkte dela med mig av mina nuvarande favoriter =)

Tips: Lyssna på texterna! Jag har en grej om att jag typ inte kan lyssna på en låt om texten inte är bra. Det är också därför som jag oftast har länkat till videor som visar texterna, och inte låtarna orginal-videos. Då slipper man dessutom bli distraherad av videorna, en tendens jag har ;-)

Skillet, ett kristet hårdrocksband. Har lyssnat på några låtar på youtube och det här är dem som jag inte tycker bara låter som en massa skrik utan mening: Whispers in the dark och Rebirth.

Jessica Simpsons, I wanna love you forever. Jag fullkomligt älskar låtar som går så här högt och som handlar om kärlek. Det är dem låtarna jag trivs bäst med att sjunga med i, för full hals ;-)

Carola. Ja, jag tycker faktiskt om hennes musik =P Här är hennes låtar Jag ger allt och Jag lever livet. Jag tycker dessa beskriver mitt liv och min inställning typ så bra som det någonsin kan beskrivas. Dem ger mig inspiration och gör mig glad =)

- Lyssna och njut -

Bön fungerar!!

Clas tackar mig för att jag puschade honom att delta i böneveckan. Trots att han redan hade veckan fullbokad var det precis det han behövde, det är hans egna ord.

Gustaf tackar mig också att jag drog med honom till böneveckan, och det trots att han inte ens hittade själva bönerummet.

Nils ber en timme innan jobbet, inser att en timme är för kort och bokar in sig på ytterliggare två timmar.

Rebecca var skeptisk till att börja med men sen ber hon en natt med Credo Akademin och inser hur härligt det faktiskt var.

Marcus bad flera gånger under veckan, tillsammans med sin vän. Och han ser redan fram emot nästa bönevecka som vi planerar att ha i vår.

För att inte tala om vad böneveckan har givit mig personligen. Men det tror jag redan jag skrivit om.

Behöver jag säga mer eller?!
BÖN GÖR VERKAN

- Try it -


RSS 2.0