Livet är härligt

Idag har solen skinit så att det nästan varit varmt för första gången nu i vår och jag har skalat mandarin med kniv för skalet var alldeles alldeles jättetunt att jag inte visste hur jag skulle få upp det annars :DTitta här och märk VÄL vilken förändring som skett på mindre än två veckor! :)

Heligt nummer

Den här veckan vill jag vara med i något som heter Fototriss. Det går i korthet ut på att man får ett tema för att sen lägga upp tre egenfotade bilder på sin blogg på just det temat. Veckans tema är "sju".

Och här är mina bidrag, vad tycker ni? :)

Datautskrivet


Det heliga skrivet i gatan

Hjärter 7


Apologia i samarbete med Humanisterna

Här sitter jag i ett rum ovanför de lokaler där vi ska ha konferens i helgen och vet att stämningen stiger förväntansfullt där nere just nu när alla rusar runt och volontärarbetar för att få allting klart inför ikväll då det äntligen börjar. Det är nästan så jag känner hur spänningen stiger genom taket, och jag älskar det! :D

Till dig som tråkigt nog inte kan vara med på hela konferensen tycker jag i alla fall ska dyka upp imorgon kväll kl.19 här i Betlehemskyrkan (t-bana Rådmansgatan). Ja, det är nästan ett måste faktiskt - så häftigt som det kommer bli. Det är nämligen så att John Lennox kommer debattera med Humanisternas ordförande Christer Sturmark och fysikprofessorn Ulf Danielsson! Läs allt om det här. Jag tror nästan det är det alla längtar efter mest här. Debatten kostar hela noll kronor - men kom i tid för platserna är begränsade.

Vet ni med er att ni trots allt inte ens kan komma bara imorgon kväll så misströsta inte. Debatten kommer nämligen tv-sändas på Kulturkanalen. Jag återkommer med mer om det sen. Nu ska jag också ner och volontärarbeta. :)

OM jag längtar säger jag bara! :D


Amen, tack Gud för att Credo och skolgrupperna får fortsätta göra sitt jobb!

Igår var en Credogrupp med på Dagens förstasida. Såg ni det? Så megastolt jag är! :D

Och det som Fredric Skälstad säger gör att jag fortfarande kan känna mig trygg om att Jesus får finnas ute på skolorna, både i kommunala skolor och friskolor. Amen!! ♥

Det innebär inte någon förändring i sak
, utan är ett förtydligande mot bakgrund av att det har förekommit felaktiga uppgifter om att elever på kommunala skolor inte får organisera egna bönegrupper. (...) Det innebär därför inget hinder för att t.ex. elever i kommunala skolor anordnar rastaktiviteter som har konfessionella inslag.Rea-tips

För ett tag sedan gick jag förbi Scorett som skyltade med rea. Hittade ett par grymt snygga skor. Och det fantastiska är att jag fick dem för 390 kr - när det egentligen skulle ha kostat hela 1299 kr! Jag skulle aldrig för mitt liv få för mig att köpa skor för så mycket pengar egentligen, men 70 % rea underlättar ju en hel del må jag säga ^^

En vän lärde mig en gång att det är de dyraste affärerna som har den största rean. Så det tipset vill jag dela med mig av till er nu :)

Snygga och billiga - bästa kombon!

Vårtecknen fortsätter - nu kastar vi ut julgranen också

Våren börjar sakta med säkert besegra vintern för gott! I alla fall för gott den här terminen ^^ Alla måste ju har märkt hur vårsolen börjat lysa med sin värme mer och mer nu på mornarna. Jag har ju redan skrivit om det härliga vädret en gång, som ni kan läsa här om ni vill. En annan sak som jag märkt är hur vintern börjar erkänna sig besegrade även här på tempus. Det har varit en hård och utdragen kamp men nu är vinnaren korad. Ni förstår, i förra veckan tog dem bort julgrannen som stått här ute på gräset!

Ställningen är alltså -0 till vintern, och (minst) +100 till våren. Jag är helnöjd! Den sidan jag hejade på vann precis som jag hoppats och trott, säger jag och leer gott. :)

Jag antar att tjugondag knut inte är en jätteviktigt helg enligt tempus?


Varför vetenskapen inte har alla svaren på livets ursprung

Vi peppar inför helgen med lite intressant apologetik mixat med ett stort paket humor :D


Att söka till universitet och högskola

Inatt hade jag en mardröm. Jag drömde att jag gått på ett tåg som jag inte visste vart det var på väg. Jag hade ingen biljett och jag var klädd i de mest konstiga kläder, eller ska man kanske säga tyglappar så lite som de täckte pinsamt nog. Vi åkte över skyhöga broar igenom en massa industriområden som gjorde mig panikslagen eftersom det var så högt och så okänt, och allt jag ville var att komma hem till Stockholm och min pojkväns kramar. Tillslut blev jag avsläppt på något konstigt ställe jag aldrig varit på förr. Jag sprang runt och försökte hitta min väg ut därifrån utan resultat. Det var då jag kom på att jag kunde ringa pappa och be honom komma och hämta mig. Jag hinner dock knappt ens ta upp min telefon förrän jag tittar upp och ser min fina pappa sitta på möte där i en lokal med glasfönster. Han tittar också upp, ser mig och ler mot mig med kärlek i blicken. Nu har jag plötsligt helt normala kläder på mig. När hans möte är slut får jag skjuts tillbaka till Stockholm och kan kasta mig rakt i Marcus varma famn igen.

Kom på nyss att det är en bra bild för hur det är inför studievalet nu den 15 april.

Det känns som att jag sitter på ett tåg som går mot en okänd framtid vilket gör mig skraj ibland. Jag vet ju inte hur det är att plugga på universitet eller högskola, jag är rädd att jag inte kommer hänga med i tempot och att jag inte kommer klara tentorna. Men även om jag skulle fixa allt detta så står mitt val mellan två alternativ, antingen teater eller socionom. Men teaterhögskolan är det för sent att ansöka för och jag hittar inga andra intressanta kurser inom det ämnet, och socionom har jag inte tillräckligt höga betyg för att komma in på här i Stockholm. För det är i Stockholm jag ska vara, så mycket vet jag. Så vad återstår då? Jo, jag får helt enkelt ringa min himmelska pappa och be honom hämta hem mig igen, hem till tryggheten.

Just nu består det i att jag lyssnar på den här låten. Och förbereder mig inför gudstjänsten imorgon då jag tror att Gud kommer tala och gör hans ledning i mitt liv klarare för mig. För i slutet är det ju allt det handlar om, att jag har gett mitt liv till Jesus. Därför får jag lägga ner det här studievalet inför honom, ge honom mitt hjärta och själ och allt som finns där i. Och bara veta att jag är hans, här och nu och för evig tid. Fullständigt.

 

The secret of life is letting go


I’m laying it down
Down at your feet

Right here in this moment

 

Take my heart
Take my soul
I surrender everything to your control


And let all this is within me lift up to you and say
I am yours and yours alone
Completely

 

This journey of faith is following you
Every step of the way
Through the joy and the pain

 

Right here, right now, and for the rest of my life


Imorgon rullar tåget

Credoväskan är packad och klar, proppfull med inspirerande böcker att sälja och roliga flyers att ge bort. Imorgon reser jag och mitt team till Dalarna för att inspirera en skolgrupp och bada badtunna med en ungdomsgrupp. På lördag em rullar vi hem igen. Lova att ni är med oss i bön, okej? :)


John Lennox gästar Stockholm

Nästa helg får vi finfinbesök till huvudstaden, nämligen matematikprofessorn, Oxford-läraren, författaren, debattören och föreläsaren John Lennox!

Själv vet jag inte så mycket om honom egentligen, men det jag vet är att när vi berättar det här för folk har många av dem plötsligt fått en ljus glimt i ögat och ett stort längtande leende samtidigt som man ser på dem hur de skulle kunna hoppa upp och ner av förväntan. Jag ärlig alltså, så har det varit ett antal gånger. Ingen dålig resumé inte!

Vad i all sin dar är nu på gång kanske ni undrar? Jo ni förstår - Apologia öppnar portarna igen!

Jag har skrivit om deras konferenser förut, här och här. Apologia är helt enkelt en organisation som anordnar konferenser i vårt land där de tar upp olika teman om kristen tro. Den här gången är temat "tro & vetande" och vi kommer helt enkelt prata om relationen mellan tro och vetenskap. Det blir seminarium, föreläsningar med Lennox, medlemsförmåner samt en extra grand finale på lördags kvällen då Lennox debatterar med humanisternas ordförande Christer Sturmark. Minst sagt en spännande helg! :)

Och så mycket mer behöver jag ju egentligen inte skriva eftersom det mesta redan går att hitta Apologias hemsida <--- tryck där så kommer du dit på ett nafs eller fortare.

Jag kommer vara där så jag hoppas även du kommer vara det! Nästa helg, fredag 26 mars tills på söndag 28 mars. I Betlehemskyrkan i Stockholm. Ska vi säga så? Toppen, då är allt du behöver göra att anmäla dig här. Men du får nog snabba dig lite, sista anmälningsdag är imorgon fredag.

Du kan väl komma fram och säga hälsa vetja? :)

Vad säger vetenskapen om Jesus - och vad säger Jesus om vetenskapen?


Härligt väder!

Smutsigt. Blött. Halt. Blaskigt. Kallt. Grått. Trist. Avgassmutsig snö.
Så var det utomhus när jag började bege mig hemåt ikväll.

MEN...
(och det här är ett stort "men")

Det var också ljust!

Jag fylldes med hopp och började sjunga "SOMMAR, sommar o sol" för full hals.
Och det vill jag ju inte vara ensam om så stäm in i den härliga stämman ni nu också ^^

 

Ett ljust Åkeshov - snart är sommaren här ;D

Lördag + Söndag = Helg

Ingen bra helg för sömnen men en väldigt bra helg i allt annat.

Lördag:
På förmiddagen (glöm allt vad sovmorgon heter) lärde mig hur man leder bibelstudium på Credos träff för studenter. Efter lunch bjöds jag på jättegod och jättemycket fika av min kära vän Minna som äntligen kommit hem från missionsresa i Kambodja via UMU. Kärt återseende! På kvällen såg jag, min pojkvän Marcus
och min goa vän Elisabet på Melodifestivalen hemma hos mina föräldrar i Södertälje. Jag gillar vinnarlåten. :) Elisabet sov över. Efter midnatt fick jag springa ut och möta upp Marcus för han hade glömt viktiga prylar hemma hos mig.

Söndag:

Kyrka - och min kyrka börjar inte klockan elva som alla andra, utan klockan halv tio. Direkt efter kyrkan mötte jag upp min nära vän Ella och vi gick till världens absolut mysigaste fik! Jag skojar inte, den som visar mig ett fik som är lika fantastiskt på så många områden den ska ärligt talat få ett pris av mig. Vilket fik visar jag er senare :) Och sen jag hem och åt med mina kära föräldrar. Åkte hem till Stockholm, en resa som tog två timmar och som jag påbörjade vid niotiden. Inte en så bra evaktion. Och så pratade jag lite med Gud innan jag somnade. Det var ljuvligt gott.

Vad har du gjort i helgen?

Festis i förklädnad

Ja, i fredags var ju dagen då det var dags att åka hem från utbildningsveckan. Två timmars väntan i Hässleholm och fem timmar på tåg efter det gjorde att jag tänkte köpa med mig lite god reskost. Så blev det då rakt inte.

Fick syn på den här Festisen med en spännande smak av kiwi och päron. Egentligen brukar jag gillar Festis väldigt mycket. Men denna gång blev det ett rejält nedköp. När jag nästan druckit upp den kollade jag på innehållsförteckningen. Det var då jag upptäckte att jag drack äppeljuice och inget annat.

8,8% äppeljuice står som andra ingrediens näst efter vatten. Efter det kommer 0,1% päron och 0,1% kiwi. En 60 cl flaska som denna består alltså av 0,12 cl päron- och kiwijuice totalt. Jag undrar med rätta varför de inte bara satt ett stort äpple på etiketten istället för att lura oss att tro att festisten är något den inte är. Klart jag blir besviken när jag inte får det jag betalar för. Det är inte okej att lura oss köpare såhär.

Nej, denna Festis var av det sämre slaget. Eller förresten, är det äppeldricka ni är ute efter är ju denna kiwi- och päronfestis ett alternativ. Inte för att jag vill rekommendera det för god var den då inte heller.

Festis FREE. Ja, och nu vet vi precis vad den är "free" från... Besvikelse är ordet.


Sött, salt och busfrön

”Äter du gröt med sylt eller sylt med gröt”, frågar Martin.
”Det är gott”, svarar jag.

 

Sen hällde några salt i andra Martins kaffe.

 

Och vid lunch var det mig som Jakob gav salt, i min saft.Ja, vi är ett gäng busfrön här på utbildningen - ett härligt gäng! :)

 

I övrigt känns mitt hjärta ganska tungt just nu. Be gärna för det, snälla ni.


Gyllene fredag

Förra fredagen var en gyllene fredag! Jag fick en lång sovmorgon. Sen drog jag ner till stan och mötte upp min finaste vän, Ella. Vi gick runt och shoppade lite, och sen hamnade vi på ett fik som inte var Waynes Coffee men som låg precis bredvid Waynes Coffee vid Sergels torg. Jag bjöd henne på hälften, så satt vi där i flera timmar och pratade tjejsnack om vad som hänt sen sist, killar, vänner, Gud och bla bla bla. Det var underbart, jag har saknat både Ella och möjligheten till att snacka äkta tjejsnack!

 

Jag drack te.

 

Käraste Ella - alltid så söt ♥

 

På kvällen fick jag hjälp med att sätta upp lite tavlor och speglar på min vägg. Äntligen fick jag en trivsam lösning på problemet att bo i en studentkorridor där man inte får måla om hur man vill trots att väggen har en ren förskräcklig kissgul-färg. Men se nu så vackert det blev!

 

Det här kommer jag trivas med!

På natten bakade jag chokladbollar. Fast jag tog vaniljsocker istället för jag tycker inte om choklad. Så la jag dem i en hjärtform och smakade på en eller två eller tre innan sängen kallade.

 

Baka är mysigt.


Sitter i ett klassrum i Skåne

I måndags satte jag mig på tåget till Hässleholm. Vi har utbildningsvecka här nere, förstår ni. Det innebär i praktiken att alla vi som går samma ledarutbildning träffas en vecka för att lära oss om Gud av våra duktiga lärare, ha roligt i gemenskapen med varandra och vila lite från vårt övriga arbete. Just den här veckan är vi på Breanäs missionsgård, pratar om de första kapitlen i Johannesevangeliet och spelar en massa roliga brädspel. Ikväll ska vi åka till ett ställe där de har bowling, badhus och gym i ett och vara där ända fram mot natten, helt för oss själva. Jajamen, så roliga saker får man göra som Credo inspiratör! :)

Återser Stockholm på fredag igen, hoppas solen finns kvar då! :)

Here I am, and everything is back to as it should be

Det riktigt kliar i fingrarna mina att få komma igång med bloggandet igen! :D

Jag har suttit uppe en hel natt och sorterat mina gamla inlägg - alla 447 st - in i nya och uppdaterade kategorier. Så många minnen som dök upp till ytan när jag läste genom dem alla! En bra natt, och oroa er inte för jag har sportlov just nu så det är okej ^^

Lite småförändringar kommer det bli, även om det säkert mest är jag som märker av det ;) Jag ska börja skriva lite mer om min vardag för det är något jag längtar efter att göra, och så är det ju faktiskt min bloggs slogan. Och så vill jag få in mer kärlek i min blogg! En del av mina gamla inlägg var ganska hårda och hade nog mått bra av en extra gnutta kärlek tyvärr. För att slippa det här tvånget jag skrev om förut har jag tänkt så att jag skriver när jag vill och har inspiration, alltså inte varje dag men några gånger i veckan sådär. Jag skriver lagom, helt enkelt.

Känner hur den svartrutiga startflaggan börjar viftas framför näsan på mig så nu tar vi allt och KÖR IGÅNG den här fina lilla bloggen igen - bloggpausen är officielt avslutad :D


Välkommen tillbaka, kära läsare ♥Förkasta hela Bibeln och ändå hävda att Jesus inte gick på vattnet?

Det låter ju ganska dumt. För liksom, om Bibeln inte är sann behöver man ju inte hävda att det var is eller stenar som Jesus gick på. För då har det ju liksom inte hänt.

Ändå är det precis det många gör i dagens Sverige. Det är så många påståenden och antaganden som inte är ordentigt igenomtänkta. (Kanske särskilt just påståenden som kritiserar den kristna läran och kristna.)

Därför vill jag nu uppmuntra er att undersöka situationerna noga innan ni drar förhastade slutsatser. Undersök mer än gärna den kristna tron. Du kommer inte ångra dig. Det kan komma att rädda ditt liv...

Boktips:

"Fallet Jesus", av Lee Strobel
Strobel är journalist och i den här boken har han lagt fram bevisen som talar för att evangelierna är sanna och att Jesus har dött och uppstått för vår skull, genom att intervjua ett antal kristna teologer som verkligen vet vad de snackar om. Denna undersökning fick Strobel själv att lämna ateismen och börja ett nytt liv som kristen; "Jag insåg att det skulle krävas mycket större tro för mig att hålla fast vid min ateism än att tro på Jesus från Nasaret."

"Kristen på goda grunder", av Stefan Gustavsson

"Gör som Gud - bli människa", av Stefan Gustavsson
"The universe next door", av James Sire
"Fria eller fälla", av Lee Strobel

=) Humor =)

Ja, alla kanske inte är så där superroliga. Men jag ville ändå publicera lite =) Mycket nöje!

Det var en gång en rik kines som hade en önskan, ända sedan han var ett litet barn, att bli japan. Flera gånger hade han varit hos en specialist men specialisten hade nekat honom alla gånger utom den sista gången, då kinesen hade bjudit många miljoner. För att kunna genomföra operationen behövde man ta bort 5% av kinesens hjärna. Kinesen gick med på det och operatonen genomfördes under 10 långa timmar. När operationen var klar och patienten vaknat upp sade specialisten: - Tyvärr har det blivit ett litet fel, vi har råkat ta bort 95% av din hjärna. Varpå den f.d. kinesen svarar: - Det gör ikke någe!


Peter visade sitt nya rum för sin kompis: -Jag har inrett det efter eget huvud!
-Jag ser det, det är väldigt tomt....

Anonymt telefonsamtal till polisen:
- Jag vill att ni håller ett öga på Larssons frukt & bär. Jag har hört att de säljer svart vinbärssaft.


En optimist är en person som går in på en restaurang och beställer ostron och
hoppas kunna betala dem med en upphittad pärla.RSS 2.0