Ingen fråga är för dum - ställ alla du har vetja

Jag tror mig ha kommit på hur jag kan hålla bloggen aktiv fastän jag knappt skriver något den närmaste månaden. Jag tänkte mig en frågestund! Eller frågoveckor snarare. Eftersom jag kommer hem från konfalägret den 12 juli kan ni ställa alla frågor ni har fram tills dess. Så du har lååång tid på dig att fundera ut några riktigt kluriga frågor att ställa! :) Jag har aldrig gjort det här förut så frågan är hur det kommer gå. Men det är klart ni kommer se till att det blir succé, eller hur. ;-)

 

Är ni med eller - bring all you got ^^


När man befinner sig ute i bushen med ett Internet som är segt och ett tätt schema får bloggen lida lite granna...

Japp, som rubriken säger, så är det. Det råkar ju vara så att jag har åkt på konfirmationsläger. Vi kom hit till Hjelmserydstiftelsen igår så nu är det här mitt hem en månad framöver. Det ska bli roligt på många olika sätt, men en lite sorlig sak är ju att min blogg inte kommer vara lika aktiv den närmaste månaden. Lite halvtråkigt, men så får det bli. Dock hoppas jag kunna dela åtminstone några saker med er, om Internet och jag kan komma överens... Annars får ni gärna be för oss och vårt läger så länge. :)Till er, kära läsare, under tiden bloggen är lite oaktiv.
Välsigne er alla. Jättemycket.

Tack, fina Maria!

Glädjen sprider sig i min kropps alla fibrer. Jag har fått vad jag tror är min första rekommendation!

Maria skriver att hon imponeras av min blogg och med glädje följer den.
Och säger att jag är välformulerad och intressant.

Nu ska jag glädjeskutta lite granna upp och ner och runt i cirklar :D


... ♥ ...Tack Jesus... ♥ ...

Sommarlov

I fredags fick jag sommarlov. Äntligen! Men trots att jag är "ledig" är det mycket jag ska hinna med. Idag åker jag till Schweiz och hälsar på min älskade vän Ella som är au pair där. På måndag börjar ett konfaläger där jag ska vara ledare, i en hel månad. Senare i juli blir det TEJP-läger och dit ska jag fixa lek-seminarium och grejer. Och det kommer bli hur roligt som helst, det är jag bergsäker på! Jag bara hoppas att jag ska kunna vila ut lite också... Därför vill jag bära med mig den här bönen.

Gode Gud, du är Herre över både vila och arbete.
Låt mig få glädje och kraft av min semester.
Hjälp mig att med alla sinnen uppleva den underbara värld som du har skapat.
Hjälp mig att verkligen komma tillrätta med mig själv.
Du är alltid densamma.
Följ mig vart jag än går, vad med mig både istillhet och oro.
Förnya mig och ge mig trygghet i dig.


Av K-G Hilderbrand.Mm... Sommar. ♥

Craxy's tankeställare - Vänskap

Min vän Minna sa ett sanningens ord i förra veckan.

"Alltså, den här människan har faktiskt tagit sig tid till att träffa mig.
Den har tagit en del av sin fritid och ägnat åt mig. Det är stort."


Amen, säger jag. Det är kärlek. ♥

Craxy's tankeställare - Fred

"Det största hotet mot freden i dag är det oskyldiga ofödda barnets rop. För om en mor kan döda sitt eget barn i sitt eget sköte, hur mycket mer kan då inte du och jag döda varandra?"
     - Moder Teresa


Det kunde ha varit jag. Det kan bli jag nästa gång...

Jag vill inte leva i ett iskallt hav

För att fortsätta på temat med favoritlåtar. Det här är en låt som talar till mitt inre, till mitt hjärta. Den kunde lika gärna ha skrivits utifrån mitt liv.

Hela jag smälter när jag hör första meningen i åten, du ser igenom du ser förbi. När resten av texten rullar på vill jag bara gråta. Av lättnad. Av trygghet. Av vissheten att Gud ser mig - mig som jag verkligen är innerst inne. Så som ingen annan ser mig, så ser han mig. Att veta det är den bästa känslan i världen. Utan dig blir frågorna aldrig svar, då tänker jag på Credoakademin. Den apologetiska bibelskolan jag gick efter gymnasiet, där jag fick svar på en massa frågor som gjorde att jag insåg att det håller att vara kristen. Ett år som gav mig en ny verklighet att leva i, och jag är så tacksam att Gud ledde mig dit. Så oändligt glad och tacksam. Utan dig är livet ett iskallt hav, och jag tänker på alla dem gånger jag velat ta mitt liv för att jag inte stod ut längre. Men tänk att jag istället för att ta slut på allting hittade något så oerhört värdefullt, jag hittade hem. Idag är det Jesus som är liv pulserande inom mig och som varje andetag beror på. Mitt liv är ingenting utan dig, sannerligen. Jag blir aldrig densamme igen, det är inte möjligt när jag vet vad Gud gjort och fortfarande gör för mig och i mig. ♥

Som vanligt, lyssna på texten. Det är den som gör sången. Och det är därför jag kan visa det här klippet trots att det inte är den bästa versionen som framförts. Texten är densamma, och det gör den förtrollande underbar.Du ser igenom.
Du ser förbi
Allting jag skapat och försökt bli
Mitt liv är en öppen bok i din hand
Ändå måste jag komma, ändå måste jag fram
Du väckte min längtan.
Du sa mitt namn
Jag blir aldrig densamme och ett är nu sant

Utan Dig blir hösten för alltid kvar
Utan Dig blir frågorna aldrig svar
Utan Dig är livet ett iskallt hav
Utan Dig, utan dig
Du är liv pulserande inom mig
Varje andetag beror på dig
Du är vårvinden som omger mig
Mitt liv är ingenting utan Dig

Smygreklam

Har ni sett den här reklamen?
Om man skulle ta och vinkla den lite såhär istället, pilarna pekar ju ändå uppåt... ;)Gud har skapat dig till sin avbild och blev själv människa för din skull.
Han känner mig bättre än jag känner mig själv, det har jag fått erfara många gånger.Bara en bön bort! :)Gud är alltid uppkopplad och ständigt tillgänglig för dig och dina böner.Jadå, det gäller även kvällar, helger och nätter.
När som helst du behöver honom!

Och eftersom Jesus förstår mig så innerligt och alltid finns tillgänglig är han liksom den ultimata personen
att gå till närhelst jag har problem, frågor eller helt enkelt vill dela min glädje med någon.

"Välj en" säger reklamen. Lätt val, säger jag.

Jesus - min bästa vän.

Liknelsen om polkagrisen

Jag har visst njutit av sommarsolen och Guds fina natur lite för mycket...Jag är rödvit randig... Lik en polkagris, som mina vänner så fint påpekade. ;)

Ta vara på Credos resurser till max

Imåndags åt jag både frukost och lunch på Credos altan. Jag bestämde mig för att göra det varenda dag den här veckan. Det gäller ju att utnyttja Credo till max, särskilt eftersom det här är sista veckan för våren och jag inte har en egen altan hemma. Men regnet kom ivägen. Attans osis.Jag älskar att läsa när jag äter. Bästa läsningen just nu är Credos egen tidning, Credo.nu,
som just kommit ut med ett extra stort sommarnummer. Jag ska berätta mer om tidningen senare. :)

Och så har jag gjort det igen...

Ännu en gång var det min tur att blogga på Credos inspiratörs blogg. Förra veckan åkte vi till Helsjön för sista gången det här året. Mycket glädje men också mycket nostalgi. Läs mer om allt roligt vi hade här. :)


Craxy's tankeställare - Guds armé är inte perfektMoses var ingen bra talare. Jona flydde från Gud. Stamfadern Jakob var en lögnare. Noa söp sig full. Rahab var en prostituerad. David hade en affär. Jeremia var deprimerad, en hel del. Salomon var jättevis men applicerade det inte i sitt liv alltid. Johannes Döparen var fattig. Timoteus var för ung. Abraham var för gammal. Lasaros var död. Sara var ofruktsam. Naomi var änka. Gideon och Tomas var båda tvivlare, liksom Sara. Petrus saknade självkontroll. Lärjungarnar Johannes och Jakob var högmodiga. Paulus hade kort stubin, liksom Petrus och Moses. För att inte nämna dem alla som var mördare...

Åh, så skönt att Guds armé inte är perfekt. Då kan ju jag också vara med i den! :)

Jag har en favoritlåt

En fantastisk låt som alltid är mysig att lyssna på, man blir så glad av den. Så den passar på deppiga gråa dagar när man behöver bli peppad. Samt på glada soliga dagar då man känner för att le och dansa runt lite granna. :)Just det här är ett så härligt klipp också.
Den bästa versionen av sången och lite roligheter i början. Bäst.

Lyssna på texten - den är grym!

RSS 2.0