2011 alltså - vilket FANTASTISKT år det kommer bli

‎Jag har ingen som helst aning om vad som väntar. Det enda jag vet är att Gud kommer göra mycket för och genom mig och i slutändan är det allt jag behöver ♥

När min famn blir en moders famn

Då ska jag spela denna vackra visa när jag så stilla gungar mitt barn. Beundra det lilla underverk som givits mig och min man. Kanske tända ett ljus. Bara mysa. Älska. Lära känna min nyfödde. Be att dennes dagar får bli till andras glädje och att alla möter han eller hon med kärlek mild och god. På riktigt sjunka in i min nya roll som mor. Förundras över den stora gåva Gud gett mig att skydda denna natt. Tacka Gud för Världens ljus [Jesus] som strålar över mitt barn. Be att vår skatt redan i unga dagar finner trygghet och lär känna Himmelsdiamanten Jesus som sin ende Frälsare. Det är min dröm ♥


Craxy's tankeställare - Till dig som inte är på topp

Som regel gör själen större framsteg när den själv tror det som minst... och oftast när den tror att den misslyckats totalt. //Johannes av Korset

Bästa julsången

En sån vördnad inför vår helige Gud! Vilken kärlek till Jesus och världen! Varenda ord och ton är skriven med sådan omsorg. När refrängen tar fart ryser jag ändå in i själen av välbehag. Då dessa ljuvliga toner spelas här hemma råder heliga minuter ♥


O helga natt, o helga stund för världen,
då Gudamänskan till jorden steg ned!
För att försona världens brott och synder,
för oss han dödens smärta led.
Och hoppets stråle går igenom världen,
och ljuset skimrar över land och hav.

Folk, fall nu neder, och hälsa glatt din frihet.
|: O helga natt, du frälsning åt oss gav.
O helga natt, du frälsning åt oss gav.:|

Ty frälsar'n krossat våra tunga bojor.
Vår jord är fri, himlen öppen nu är.
Uti din slav du ser en älskad broder,
och se, din ovän blir dig kär.
Från himlen bragte frälsaren oss friden,
för oss han nedsteg i sin stilla grav.

Folk, fall nu neder, och hälsa glatt din frihet.
|: O helga natt, du frälsning åt oss gav.
O helga natt, du frälsning åt oss gav.:|

Kära läsare, GOD JUL


Jesus föddes inte den 25 december - men vad är problemet?

Patrik Lindenfors, forskare i evolutionsbiologi har tillsammans med Humanisternas ordförande Christer Sturmark skrivit en artikel i SvD där de klagar på att vi kristna firar Jesus födelse i juletider när vi inte kan vara helt säkra på den egentliga tidpunkten då till och med de äldsta firanden av födelsen man känner till varierade på olika platser. Man har helt enkelt ingen aning om när Jesus födelse ägde rum. Klicka här för att läsa hela artikeln.

Lindenfors och Sturmark blir upprörda över att kyrkorna inte informerar sina församlingsmedlemmar om att vi firar Jesus födelse på fel datum. "Man kan inte annat än fascineras av kyrkans marknadsföringsavdelning, som kan få ett politiskt beslut taget för mer än 1600 år sedan att bli 'kunskap', trots att den inte stämmer" säger artikeln. Jag kan försäkra dig om att den enda sanningen vi kristna påstår äga är den sanningen om att Jesus blev människa och föddes in i världen med det enda syftet att dö i vårt ställe för att befria oss från vår skuld gentemot Gud. När på året det ägde rum är inget jag som kristen påstår något om. Nu är det som så att om vi inte vet tidpunkten måste vi ju välja ett passande datum för vårt firande. Vårt val är antingen det eller att inte fira alls och Jesu fantastiska budskap är allt för glädjande för att låta bli att fira. Det viktiga är inte när vi firar - utan att vi firar.

"Vad gäller julen så är den inte bara en kristen högtid, utan en helgdag som hör till årstiden. (...) I den karga nordiska vinternatten behövs en högtid som minner om ljus och generositet. Julen är därför inte exkluderande utan alla kan vara med i firandet, oberoende av religiös tillhörighet eller livsåskådning" avslutar männen artikeln. Sen när är vi kristna de enda som firar jul, undrar jag? Enligt rapporter från amerikanska forskningsinstitut ligger Jesus minst sagt i underläge vid jul, klicka här om du vill läsa mer om det. (Däremot är det sant att vinternatten kan behöva påminnas om ljus och generositet. Jag önskar så att ni lät mig berätta om Jesu evangelium som inte bara berättar om ljus utan närmare bestämt Världens Ljus, som kom med den största generositet världshistorien skådat; sitt eget gudomliga blod.)

Jag vill ställa samma fråga som Stefan Gustavsson ställer på sin blogg här; ni som inte är aktiva i någon kristen församling, hur vet ni allt detta?

Läsarfråga: Politik

Vilket politiskt parti röstar du på och varför? :) //Anna
Jag är stolt Kristdemokrat :) De har den sällsynta styrkan att de vågar stå fast för sina politiska värderingar och inte vänder kappan efter vinden bara för att samhället förändras. Deras kamp för människovärdet är ovärderligt ty vi människor är alla dyrbara och värdefulla. Jag älskar KD:s familjepolitik för jag har en stark tro på vårt lands välbefinnande tar sin början i våra familjer. Det är där våra karaktärer formas från grunden, alltså är det viktigt att ta tid till familjen så att familjen blir en källa av sann kärlek i våra liv. Jag röstade på dem i årets val för att de är alldeles för värdefulla för att åka ur riksdagen.

KD:s ideologi, det vill säga grunden som all deras politik utgår från, är helt i linje med den värdegrund jag tror på. Jag har sammanfattat deras ideologi för er, läs dem mer utförligt på KD:s hemsida genom att klicka här: (Parenteserna är mina egna tankar, tillägg och slutsatser)

Personalistisk människosyn - Ingen människa klarar sig helt på egen hand, alla är vi beroende av gemenskap på något plan. Samtidigt som varje människa är unik och utgör en speciell plats i vårt samhälle. KD:s politik har sin grund i människans behov både på det kroppsliga, andliga och själsliga planet. (Det är ju trots allt människan som gör samhället och politiken, eller hur.)

Människans ofullkomlighet - Vi människor är kapabla till att göra mycket gott. Samtidigt som ingen av oss är perfekt utan alla kan vi göra misstag och alla förtjänar vi en andra chans. Vi har ansvar för våra egna handlingar. Denna insikt gör att vi i KD strävar efter maktdelning och har ödmjukhet inför vår egna politiska insats. (Helt enkelt för att vårt samhälle ska få möjlighet till och byggas på så få misstag som möjligt. Inte för att vi kan bygga det perfekt samhället på jorden, men vi måste ju sträva efter att bygga det bästa möjliga så mycket vi kan.)

Förvaltarskapstanken - Vi människor har ett ansvar att på ett gott sätt förvalta de resurser vi är lyckosamma att ha. Bruka och bevara istället för att slita, slänga och förbruka. Eftersom allt vi gör påverkar vår nutid och framtid. Denna princip innebär att KD inte är för konsumentsamhällets konsekvens; en materialistiskt inspirerad slit- och slängfilosofi. Däremot gillar vi källsortering. 

Subsidiaritetsprincipen - Det här beskriver KD:s hemsida så bra att det kändes onödigt att skriva om så jag har bara kopierat deras beskrivning: "Denna princip är ett arbetsverktyg som innebär att beslut ska fattas på lägsta möjliga ändamålsenliga nivå. Det familjen kan bestämma på egen hand, ska inte kommunerna lägga sig i. Det kommunerna klarar på egen hand får inte bli en fråga för riksdag och regering." Vi kristdemokrater tycker alltså inte att EU ska lägga sig i de beslut som Sverige klarar av att ta hand om själva. Däremot bekämpas miljöproblemen både på en europeisk och internationell nivå (eftersom det är ett globalt problem som rör oss alla och inte bara svenskar och européer.)

Solidaritetsprincipen - Allt vad du vill att människor ska göra för dig ska du göra för dem. Solidaritet är lika med kärlek och medmänsklighet. Åter igen direkt hämtat från KD:s hemsida: "Vi vill värna alla människors liv, frihet och värdighet, avsett geografiskt avstånd. Vi vill solidarisera oss med de svaga och förtryckta, sträva efter social rättvisa, utjämna strukturella orättvisor och skapa en rättvis fördelning av samhällets goda. Alla räknas och omfattas av samhällsgemenskapen."


KD:s humoristiska valkampanj. Han som gömmer sig i gorilladräkten är min vän och bror Clas :)

Läsarfråga: Vackraste syster ♥

det som jag tycker är någolunda konstigt är att du aldrig nämner din syrra i din blogg, men alla andra i din familj. konstigt eller bara elakt. //marcus

Jag älskar min syster. Att jag får vara hennes syster är ett välsignat privilegium som gör mig glad i hjärtat. Hon är godhjärtad och otroligt smart. Hennes konstnärliga förmåga är fenomenal och hon äger en matlagningsförmåga som är utsökt för att bara nämna några av hennes fina egenskaper. Anledningen till att jag inte skrivit om henne här är för att jag inte trott hon velat det. Min syster är nämligen inte överförtjust i att bli fotograferad alla gånger och därför har jag tagit för givet att hon inte vill vara med på Internet där i stort sett hela världen kan se och läsa om henne. Av kärlek till henne har jag velat respektera det.

Men, i och med att du ställde denna fråga, har jag nu faktiskt frågat henne om vad hon tycker om att vara med här. Sanningen visade sig vara att så länge det är bilder hon tycker om är hon helt okej med det. Så idag är en speciell dag, dagen då ni får se min vackra syster här på bloggen för första gången! Kan ni inte vara snälla och ge henne en eller två fina komplimanger i kommentarfältet så blir hon extra glad :D

Och min syster heter Louise. En gång i tiden kallades hon för Lollo fast igår fick vi veta att det tydligen bara är jag och pappa som fortfarande kallar henne för det, hehe ^^


"För du har tagit studenten, för du har tagit studenten, för du har tagit studenten - HURRA vad du är bra"
I somras tog min syster studenten. Mormor beundrade hennes barnbarns alla glittrande smycken.
Lägg särskilt märke till Lollo vackra solbruna händer :)


Min syster har en söt liten katt som hon älskar. Katten heter Mao och är nästan lika varm och go som hennes ägare. Mao är lite mer belevad än alla andra katter, hon kan säga sitt eget namn förstår ni :)


Osminkad syster - en naturlig skönhet ♥
Ni ser en skymt av hennes tatuering på ena axeln. Den tog fyra timmar att göra. Säg att ni är imponerade :)


I år fyllde Lollo 19 år.  Hon fick fyra ljuslyktor av mig som jag köpt på Indiska. Egentligen önskade hon sig hela Indiskas sortiment, men fyra ljuslyktor var ju i alla fall en början ;)


Och så här bedårande vacker är min syster när hon är uppklädd för julbord och pratar med vår mamma :)
Jag älskar min familj och min syster ♥

Fototriss: Glitter

Glitter är så vackert. Jag blev glad när jag såg att det är veckans tema i Fototriss. Måste ju passa på att vara med då ju. Vad tycker ni? :)


En bild jag älskar. Äntligen får jag dela den med er!


En massa glittrande teskedar. Är ni lika sugna som jag på att ha ett megastort te-party? :D


Så här glittrig och fin var min kyrka förra julen. Ett rum fyllt av kärlek ♥

Kära 2012... Du har fel

Jesus lär oss i Matteus 24:36-39:

Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla - så skall Människosonens ankomst vara.

Alltså. Det här är sanningen. Det är bara Gud Fadern som vet när domedagen kommer. Inte ens Människosonen Jesus själv vet det. Domedagen kommer utan att någon vet om det, vi människor kommer vara fullt upptagna med att leva våra liv så vi kommer inte heller vara helt hundra på när det sker. Så, nu vet vi hur det ligger till på riktigt :)

Fast förmodligen visste ni läsare det redan. Och egentligen var allt jag ville tipsa er om ett inlägg på en humorblogg som jag tyckte var rätt så lustigt. Skratta med mig genom att klicka här. Kom igen, erkänn det var kul :)

Tack Gud för att jag får ha så fina middagsgäster som underbara Elisabet


Illustrera mera: Aim for the stars

Susanna Axelsson heter kvinnan som gör så här snygga illustrationer. Jag läser hennes blogg (klicka här och läs du med) och jag fascineras över hur färgglada, glädjespridande, söta och visa hennes illustrationer är. Jag älskar dem och har velat köpa en eller två eller tio flera gånger men tråkigt nog känt att jag inte haft råd. Så jag tänkte jag skulle delta i bloggen En mammas dagbok:s tävling där man kan vinna en valfri tavla. Klicka här och var med i tävlingen du med. Här nere är tavlan jag hoppas på att vinna. Skulle vara fint att ha en sådan inspiration på väggen hemma :) 

Här kan du titta på, njuta av, förundras över och köpa Susannas illustrationer. Kanske hittar du den ultimata julklappen till någon? För det skulle då verkligen inte förvåna mig så bra som Susanna är :)


Dagens bibelord: Jesus julklapp till dig (som han längtar efter att ge dig året runt)

Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd.
Joh 10:10b

Någonsin funderat på kyrkans ungdomsgrupp?

Igår upptäckte jag en tidningsintervju som en av mina gamla Credokollegor Jasmine deltagit i (klicka här för att läsa henne blogg). Tänkte jag skulle visa den för er eftersom den beskrev så pass bra vad ungdomsgrupperna i kyrkan egentligen sysslar med och varför man kan gå dit. Perfekt för dig som ung och nyfiken på Gud eller oss kristna :)
Många forskare blir troende när de
fördjupar sig,

Så klicka här för att läsa tidningen i pdf-format och scrolla till sida 10. Tidningen heter Kyrkbladet och är ges ut av Svenska kyrkan i Kungälv och Ytterby. Ungdomsgruppen är den i Kastala kyrka.

– Det är inte ledarnas Kefas utan ungdomarnas – det här är deras ställe, säger Jasmine. Vi fikar tillsammans och har bön tillsammans. Alla är här på lika villkor. Och det känns väldigt skönt att det är fokus på Gud, det ungdomarna själv som vill det.

– Jag hoppas få ge ungdomarna förtroende och kunna hjälpa dem in i en relation med Gud. Jag blir så positivt överraskad av konfirmanderna varje gång, de är så härliga! Jag känner att jag har något att ge dem och att jag blir använd av Gud.

Jag vill verkligen rekommendera dig att söka upp din närmaste kyrkas ungdomsgrupp. Du som är nyfiken, ta med dig en vän och undersök vad kyrkan egentligen är för något. Du som är skeptisk, ta med en vän och gå ändå. Du kan ju inte dissa någon som du inte känner till, eller hur. Och om du ändå inte tror på Gud har du la inget att oroa dig för. Kom igen - gör ett försök. Det värsta som kan hända är att ditt liv blir upprättat, förvandlat och tusenfalt välsignat :)

(Känner dock att jag måste lägga till en liten varningstext. Se till att ditt kyrkobesök blir hos en sann bibeltrogen kyrka där människorna prisar och älskar Jesus och strävar efter att tjäna honom. Annars kan det bli så fel så fel. En tråkig varning men tyvärr nödvändig då så många av dagens svenska kyrkor fallet i det liberala träsket för att mer likna en fritidsgård än en kristen ungdomsgrupp och det är en stor skillnad.)

Mig hittar du de flesta fredagar på Götgatan 87 här i Stockholm (t-bana Skanstull) där min kyrka har sin ungdomsgrupp. Du är så varmt välkommen :)

Julkonsert

I helgen kommer julen på riktigt till Södermalmkyrkan! Tre gånger har vi julkonsert där vi ska få lyssna på fantastisk musik tillsammans med julens evangelium som är så fullt med hopp. Du som inte har biljetter får snabba dig att köpa en eller två eller tjugo NU innan det blir utsålt. Vart du kan köpa biljetter och var och när konserterna håller hus står på affischen, läs där :)

Varmt välkomna!

Craxy's tankeställare - Äkta problemlösning

Tala inte om för Gud hur stora dina problem är - tala om för problemen hur stor din Gud är!
Visdomsord jag hittade på min väns facebook-profil. Jag har visa vänner :)

Fredagskul - för att säga det uppenbara

Klicka här och bli pepp :)

RSS 2.0