Leila bakar i Frankrike. Jamie Oliver lagat mat på 30 minuter. Sofie, ja hon försöker allt hon med!


Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder... Om dessa fina prylar.
Tävla du också! Tävlingen pågår fram t.o.m 17 juli :)

Vanlig vardag med Gud

En av de finaste sakerna hos Gud är hans tendens att välsigna alla våra livsdagar. Till och med vanliga vardagar bär en särskild ljuvlighet med sig. Som idag till exempel. Började dagen med ett ohyggligt tidigt jobbpass, min buss gick 6:20 i morse. Ja alltså det känns ohyggligt då väckarklockan ringer och sängen är som mysigast. Men jag brukar ha piggnat till när jag väl är framme på kontoret och sen brukar dagen bara bli bättre och bättre så man får tänka på det och bita ihop de första "värsta" timmarna :)

Hade ett kort arbetspass idag för en gångs skull och inte heller några bestämda kvällsplaner (också för en gångs skull). Slappnade av med en glass ute i solen. Slumrade till lite på parkbänken faktiskt, hehe. Läste Jesus ord om den sista tiden och blev uppmuntrad av Guds rika omsorg. Åkte hem och passade på att inte göra så mycket mer vettigt. Och det låter kanske inte som att idag var något särskilt och det var det väl inte heller. Men det som gjorde hela skillnaden var att Gud varit så nära precis hela tiden. Tänk va, att Gud är så ivrig att ge av sina goda gåvor att han till och med välsignar de dagar vi inte gör något särskilt utav. Som om Gud väljer att välsigna liksom bara för att han kan, precis som vi gärna skämmer bort dem vi älskar. 

Nu återstår bara att sätta upp håret i min vanliga nattfrisyr Lilla-My-knuten, en fin liten kvällsandakt och en lååång god natt sömn. Imorgon ska jag upp och träna innan ett kvällspass på jobbet. Sov gott, kära läsare!


Bilden är ett par veckor gammal, från en helg då jag sov över hos min vän Sofie :)

Lugnet innan stormen

Jag vet att jag varit oförskämt tyst här de senaste veckorna. Förlåt för det, vänner. Jag hoppas ni inte tror att jag lagt ner för det har jag inte. Tvärtom faktiskt. Något nytt och stort är på väg. Håller på att fixa ihop alla sluttampar bara. Kan ni komma på vad det är jag pratar om tro? Vem vet, kan hända att den av er som bär på den bästa gissningen får ett litet pris i slutändan...? Skriv ner er idé i kommentarfältet så får vi se ;)

Spänningen stiger!

Ny arbetsrutin

Förra veckan hade jag risgrynsgröt med mig som lunch på jobbet. De andra tjejerna började prata om hur gott gröt faktiskt är. Rätt som det var hade de infört något som vi kallar "grötmåndag". Betyder helt enkelt att vi alla äter gröt till lunch på måndagar. Jobbet blir så mycket roligare med så goa arbetskamrater :D

Om natten är det bara Gud och jag

Jag borde egentligen somnat för länge länge sen om man tänker på när jag ska upp imorgon. Men idag var en sån där dag då jag kände hur Gud manade mig stanna uppe en extra stund för att bara vara med honom. Till och med Jesus var ju uppe och bad vissa nätter så helt tokigt kan det ju inte vara även om sömn givetvis också är jätteviktigt.

På Guds uppmaning satte jag mig alltså för att skriva till Gud i min drömbok. Lite lugn lovsång spelade i bakgrunden. När jag skrivit klart öppnade jag min Bibel, och vilket sammanträffande att jag "råkade" läsa just den här versen just då:

"Om dagen sänder Herren sin nåd och om natten är hans sång hos mig, en lovsång till mitt livs Gud."
Ps 42:9

Vilken äkta bekräftelse! Då visste jag genast, att Gud är med mig och att han har läst mina drömmar som jag skrev ner till honom i min bok. Så god som han är har han säkert redan börjat jobba på att förverkliga dem också. Min kärlek till Jesus svämmar över lite i natt känner jag ♥

Fototriss; kroatiska flaggan

Den här veckan är temat i Fototriss färgerna i den kroatiska flaggan; rött, vitt och blått. Man kan presentera bilderna hur man vill men jag valde att kombinera alla tre färger i varje bild för att göra det lite svårare då det generellt är rätt lätt att hitta färger som motiv.

Om man har tur (och snygga bilder) kan man vinna ett presentkort hos Solresor värde 3.000 kronor. Mitt drömresemål skulle i så fall vara Grekland (klicka här). Vill du titta på fler färgglada bilder eller veta mer om vad Fototriss är kan du klicka dig in på hemsidan via den här länken :)


Röd penna på vita och blå korsordsrutor.


Mitt röda second-hand bälte på en blå klänning.
Vita prickar på bältet och lite vitt i blommorna på klänningen.


Färgglad statistik. Blå och röd kurva på vit bakgrund.

Nytt ut-seende

Jag har länge drömt om ett par nya glasögon, mina gamla började se så små ut på mig. Nu har äntligen min dröm kommit i uppfyllelse! Jag gick på Specsavers och tog erbjudandet köp 2 betala för 1. Totalt blev det bara 3090:- och så vitt jag förstår är det megabilligt i glasögonvärlden då några av mina vänner fått betala nästan trippelt så mycket för bara ett par glasögon. Jag kan alltså verkligen rekommendera Specsavers!
Fast mest av allt vill jag bara visa hur snygg jag nu för tiden ;)


Det här är mina mer "mogna" glasögon. Jag ser lite mer vuxen ut i dem. Passar jättebra på mitt nya jobb eftersom dem får mig att se mer professionell ut. Bågarna är vinröda vilket jag tycker ligger bra mot mitt bruna hår. Dessa bågar är mer än vad jag vågade hoppas på så jag vill bara ge min syster Louise ett stort blogg-tack för det var hon som hittade dem åt mig när hon följde med som smakråd :)


Mina drömbågar! Jag visste att jag ville ha överdrivet stora bågar som nästan får mig att se ut som en glasögonnörd fast snygg. Jag älskar den stilen. Dessa är guldiga i färgen vilken också passar mitt hår. Fyrkantiga bågar visade sig vara min typ av form på bågarna. Helt fantastiskt att mina drömbågar faktiskt fanns i verkligheten och att just jag lyckades hitta dem. Är så himla nöjd och glad, och snygg givetvis :D

(Greppar ni det lite halvlama skämtet i rubriken förresten? ;)

Fest x 3

I förrgår tog vackra Zandrah studenten. Ikväll har Clas examenfest. Imorgon firar vi mormor som fyllde 90 år i veckan. Jag har alltså en del festfixande att fixa med för tillfället. Ber att få återkomma nästa vecka istället. Lär bli en hel del bildbomber om vi har tur :)

Hur firar ni långhelgen, kära vänner? ♥

RSS 2.0