Kristen & Snygg

Jag fick pröva på att vara modell för en dag, en rolig och annorlunda upplevelse. Att någon annan drar en sminkborste över mitt ansikte, att bli instruerad i hur man ska stå och vart man ska titta, snabba klädbyten och med olika bakgrunder. Jag som själv ytterst sällan sminkar mig och oftast själv bestämmer mina motiv utan klädbyten, hehe. Ah, det var kul att pröva på en dag sådär. Bilderna vi valde att köpa, visst blev de bra? Några av bilderna ser faktiskt ut som att de kunde fotats till en riktig reklamkampanj. För visst kan man vara kristen, och snygg! :)

John Lennox-debatt på webben, för alla att se och tänka över

OJ! Jag har visst glömt bort att berätta för er om att debatten mellan John Lennox och Christer Sturmark från Apologia konferensen har lagts upp på UR Play! Men det är egentligen ingen större fara för klippen ligger uppe fram till den 30 oktober, så ni har goood tid på er. Klicka bara på bilden här nere så kommer du dit :)

Jag tyckte det var så häftigt att vara där! Att se Sturmark möta någon som faktiskt kunde ta hans argument och dessutom bryta ner dem i småbitar så att vi fick se hur svaga dem egentligen är. Personligen tyckte jag att Lennox vann större än stort. Och inte nog med det, han gjorde det på ett helt otroligt avslappnat och kärleksfullt sätt. Jag visste inte att man kunde argumentera på det sättet. Han. Är. Helt. Enkelt. Awesome, I'm telling ya! Så se klippet, det är ett historiskt ögonblick i Sverige som man bara inte får missa, som alla svenskar bör ta del av. Varför? Jo, för att citera Lennox själv, för att det bara är den otroende sidan av allt som visas i media. Och när vi vet sanningen så är det helt out of the question till att bara sitta och titta på utan att göra något åt det. So let's do something about, ok?! :)

Här har ni förresten också en intervju med Stefan Gustavsson, som satt med på Lennox sida, efter debatten.

I was there - I've got pictureproof... ;)
Och jag var inte den enda, kyrkan var smockfull och jag menar smockfull!

3 saker som alltid bör finnas på Sergels torg

När jag gick förbi Sergels torg i lördags fick jag syn på 3 häftiga saker. Varför kan de inte alltid stå tillgängligt på Sergels torg? Utifall att någon skulle behöva. Så folk utanför kyrkorna skulle få en chans på annat håll.

Jag hoppas verkligen dessa saker fick ge kraft i lördags ♥

Får vi be för dig?

Healingroom - Jesus helade, då kan vi som går i hans fotspår också göra det :)

Ni förstår konceptet? Bygga ett torn av backar för att tillslut uppnå happiness och lycka.
Skulle du klara det? Är det värt kampen?

Eller finns det något bättre att satsa på i livet..?

Min Jesusmanifestation

I have a confession to make. Om ni inte såg mig i Humlegården beror det antagligen på att jag inte var där. Och såg ni mig inte i Kungsan förrän väldigt sent beror det på att jag kom dit väldigt sent. Jag. Är. Så. Himla. Seg. Får väl ta och glädjas åt att jag inte missade allt iaf. Nästa år har jag lovat mig själv att inte göra om samma idiotiska misstag! Jag bad Marcus nypa mig som straff så nu har jag två blåmärken som påminner mig om det :P (Observera att det var mitt initiativ, så det handlar inte om flickvänsmisshandel här ;)

Lovsången som ljöd över hela parken, likt en kristen konsert helt offentligt med tillhörande dans bara för att prisa och upphöja vår Gud! Jag gillar skarpt citatet "ingen kan nu säga att kristendomen är död i Sverige", för det märks verkligen när vi gör en sån här stor satsning och samlas så otroligt många. Tänk er, vi var 25,000 personer i Kungsan och ALLA är vi syskon i Kristus! Ännu ett citat: "även om människor talar olika språk, är födda i olika länder och har olika traditioner är vi alla ett i Kristus" och det är precis det vi visar på när vi förenas över gränserna så här. Vilket vittnesbörd! Till och med den svenska regeringen var ju representerad och folk åkte 170 mil för att vara med! Jag tycker det blir mer och mer tydligt att Gud vill hela vår nation, som han lovar i sitt ord i 2 Krönikeboken 7:14. Och man ser ju på frukten att Gud använder Jesusmanifestationen för att göra saker på, det finns t.ex. folk som döpte sig och andra som blir berörda. Nästa år kommer vi manifestera Jesus på flera olika håll i landet och det tror jag blir toppen. Även om jag såklart själviskt önskar att vi alla kunde åka till Stockholm så vet jag ändå att fler städer i vårt land behöver tecken som detta. Så Guds rike sprids och får möjlighet att slå igenom ännu mer med sin kraft.

Som Jesusmanifestationens ordförande uttrycker det: "Ärligt talat är det ett helt galet projekt. De samfund som håller årsmöten har kanske 1 500 personer som kommer på besök, och till det finns ett helt kansli som sköter förberedelserna. Till vårt arrangemang kommer det mellan 20000 och 30000 och vi har ingen heltidsanställd. Dessutom är vi utomhus hela tiden. Det får helt enkelt bära eller brista, vi kan bara vila i Guds hand." Jag kan inte säga annat än AMEN ♥

Min Jesusmanifestation bestod i att jag först stod vid Credos bokbord några timmar. Sen sprang jag och Marcus runt där bland alla stånden och kollade nyfiket på vad de erbjöd. Jag hoppas jämfota av lycka och gemenskap varenda gång jag såg något jag själv är med i, t.ex. Vita Nykterhetsrörelsen och Frimodig kyrka! Och så träffade vi en massa massa vänner; från kyrkan, från Credo, från UMU, folk som bor nära och de som bor lite längre bort och ja jag träffade till och med en person från bloggvärlden. Faktum är att jag hade min första "läsarträff" där. Lindströms funderingar är en blogg jag läst en tid nu, och när det visade sig att hon skulle vara med här i år så mailade hon mig om att träffas. Så då gjorde vi det! Här är bilden, på mig och Fröken Lindström, se så glada vi är :D Det var första gången vi träffades, men antagligen inte den sista :)

Jag och Lindström :D

 

Vill du läsa mer om Jesusmanifestationen är det här en bra artikel. 
Och ordförandet sammanfattar altet väldigt bra i en annan artikel här :)


Morgondagens kalas

Nedräkningen står på 9 timmar 21 minuter och några sekunder. Jag har frågat ett par stycken idag så jag passar på att fråga er också; ses vi på Jesusmanifestationen imorgon??! Prisa Gud, halleluja, dagen är äntligen kommen! Imorgon ska vi gå genom hela Stockholm stad och proklamera vem som är Herre. Du hittar mig vid Credos bokbord i Kungsträdgården kl. 10-12. Sen drar jag vidare till Humlegården, Södermalmkyrkans fäste, för att gå tillsammans med dem i tåget. Ses vi där eller ses vi där? Svaret är givet! Kom gärna fram och säg hej så kan vi hylla Jesus tillsammans :D

Min uppenbarelse

Igår pratade jag med Credos generalsekreterare om Uppenbarelseboken. Vi kom fram till att budskapet handlar om att vända om till Gud. Och igår förstod jag äntligen att det gäller mig också och inte bara alla otroende där ute. Igår gick ett ljus upp för mig om att vi behöver omvända oss till Gud dagligen. Daglig bön, daglig bibelläsning, daglig syndabekännelse och att dagligen ge sitt liv till Gud. Så det ska jag börja göra mer seriöst nu framöver. Min första dag i mitt nya liv är idag, amen. I Guds namn jag vill gå. Det kommer inte bli lätt, jag kommer falla. Men det är där korset kommer in. Jag vill lära känna Gud på nytt. So here we go!


Craxy's tankeställare - Din skönhet

Beauty starts in your head, not in the mirror ♥

Dagens utmaning - Öva i att gå din egen väg

Marcus kallar mig unik. Jag älskar't. Jag vill inte vara som alla andra. Att gå emot strömmen är så himla kul! Visa för andra att man inte alltid behöver göra som medelsvensson gör bara för att det är "normalt". Folk får rynka på pannan hur mycket de vill, jag är bara glad att jag är fri nog att göra som jag känner när omgivningens självklarheten egentligen är helknasiga om man tittar på dem i ljuset av sanningen.

Idag åt jag gröt med gaffel. Känn på den du ;) Men varför inte liksom? Funkar lika bra som sked och det smakar nästan godare bara för att det är så annorlunda och emot alla principer. Om min omgivning väljer att titta snett på mig bara för en sån simpel sak ja då är det faktiskt deras problem och inte mitt, och jag har fått den reaktionen flera gånger.

Äta gröt med gaffel, en simpel sak att göra om man vill öva sig på att våga gå emot strömmen :)

Gröt är gott :)

Sådant vi gärna skyltar med

Veckans fototriss handlar om skyltar och jag har ett par riktigt häftiga och vettiga skyltar att visa upp för er, mycket häftigare och vettigare än alla reklamskyltarna som finns överallt. Varför kan vi inte byta ut de mot skyltar likt dessa istället? Vi kan göra en cup att börja sätta upp positiva skyltar istället så att vi totalt konkurrerar ut reklamen! Allt för att göra vår omgivning till en bättre och mindre stressig miljö! Är ni på? :D

En tidig morgon på t-centralen, finns ingen bättre plats för en glädjande skylt som denna :)Sanningen skriven på en reklamplats på pendeln mellan Stockholm och Södertälje, amen :)Råkade sätta mig precis bredvid den här på tunnelbanan en gång.
Jag vet att just den här skylten kan vara lite väl sisådär, låt oss kalla det provocerande på fel sätt,
men ni måste ju hålla med om att fler Jesus-skyltar till folket vore klockrent bra :)

"Du kan tro utan kyrkor och präster, *någon som ser vad det står här?*
och teologier. Tro och följ Gud Skaparen och Jesus Kristus Guds son Frälsaren.
Samlas i hemmen. Jesus Kristus Guds son kommer igen!"

Craxy's tankeställare - Det här är varför vi prisar Jesus Kristus

Jag fick se och lyssna på en fashinerande predikan idag. Och jag blev jätteglad när jag såg att delarna finns på YouTube för då kan jag ju dela den med er! Man skulle kunna säga väldans mycket att säga om det han berättar för oss, samtidigt som allt är så överväldigande att jag blir mållös. Ni får helt enkelt se för er själva, då kommer ni förstå vad jag menar. Titta, njut & begrunda:

Vår Gud andas ut stjärnor, men det betyder väl inte att han vet bäst angående mitt liv.
Eller, så är det precis det som det betyder... ♥

Sötnos

Idag känner jag mig söt :)

(En riktig fjortisbild, jag vet. Men vad ska man annars göra när ens personliga fotograf tagit ledigt? ;)


Craxy's tankeställare - En allsmäktig Gud

"Tillsammans med Gud kan det svåra göras omedelbart - det omöjliga tar något längre tid."

Mammor är bra

"Do you think your mother is to old, useless and of no real value? Sell your mother!"

Jag älskar min mamma. Det var hon som födde mig till världen och hon har sett till mig i hela mitt liv och kommer fortsätta göra det. Nej, hon är verkligen inte perfekt men vem är det. Jag är inte perfekt, ändå har min mamma älskat mig från första början. Hon och pappa skaffade mig för att de ville ha mig, jag var och är önskvärd tack vare dessa underbara människor. Detta gör henne till allt annat än gammal, värdelös och än mindre värd att säljas för Sprite.

Miljoner av människor ser dessa reklamskyltar varenda dag. Vad är det för budskap vi sprider till våra medmänniskor egentligen, till vår nästa generation om att respektera sina föräldrar? Plötsligt blev det himla tydligt att vi lever i en bristfällig värld. Jag vill aldrig mer köpa Sprite, jag vill inte stödja deras ideologi någonstans.

Nu kanske du invänder att reklamen ändå är lite rolig. Men då måste jag bara säga att där har du fel. Respektlöshet är inte roligt. Det är bara dumt. 1 Korintierbrevet kapitel 16 vers 14 säger att vi ska låta allt hos oss ske i kärlek, vilket inkluderar humor.

(Jag hade kunnat hålla på i photoshop för att ta bort lampans reflektion och snygga till bilden som man gör nu för tiden. Men eftersom man får komma som man är på min blogg så lät jag bli med gott samvete :)Gå i Herrens frid

Livet i Taizé är något alldeles särskilt, där handlar det liksom bara om Jesus. Jag läste kristna böcker som Gud själv uppmanat mig att läsa, och i dem lärde jag mig om Guds storslagna kärlek han har för just mig vilket var överväldigande. Jag läste Bibeln och hittade nya guldklimpar att bära med mig i mitt liv. Jag var omringad av nästan bara kristna människor. Eftermiddagarna var fria och innehöll inga måsten så jag kunde ägna mig åt det jag ville göra, söka Gud alltså. Maten lades upp på en bricka inför en och sen var det bara att äta, utan tanke på tillagning eller disk. Vi bad i kyrkan tre gånger om dagen och fick sjunga rofyllda Taizésånger, och eftersom det var den enda musiken man hörde var det just dessa sånger man nynnade på också utanför kyrkan. Det är ett mysigt och litet område man har att röra sig på, det mesta inom max 7 minuters gångavstånd. Inga reklampelare. Inget lättillgängligt internet. Ingen tv. Knappt något skräp utanför papperskorgarna. Helt enkelt, en plats där lugnet själv skulle bosätta sig om den var personifierad.

Så är det inte i Stockholm. Jag fick en chock i måndags när jag var nyss hemkommen. Jag stod vid t-centralens tunnelbanespärrar och kände hur stressklumpen i min mage växte. Tillslut fick jag titta in i väggen för att jag inte stod ut med eländet.

Så himla passande att jag stötte på detta citat utanför S:ta Klaras kyrkoport bara någon minut senare:

Dagens timmar ila, mitt i gärning bråd.
Hjärtat har sin vila, i en nyfödd nåd.

För att vara död verkar Jesus ovanligt levande i Sverige just nu

Det är uppenbart att jag inte är i Taizé längre. Där var allt så lugnt och stilla, nu är jag tillbaka i staden och är händer allt på samma gång. Det är därför jag varit så dålig på att blogga och svara på era fina kommentarer nu när jag kommit hem. Har haft en massa att göra. Jag ber ödmjukast om ursäkt, det kommer bara inte just nu.

I helgen är det också något som händer. Då ska jag på en konferens i Södermalmkyrkan. G12-konferens med temat att "nå dina generationer". Exakt vad G12 är får jag berätta för er en annan dag men ni hör ju på temat att det handlar om att sprida evangeliet till min generation, alltså Sverige.

Jag tror Gud vill göra saker i vårt älskade land. Och inte bara där, jag tror han kommer (!) göra saker. Vi har världens möjligheter med en allsmäktig, käreksfull Gud som övervunnit döden. Hör bara på Göran Skytte och vad han sa på Jesusmanifestationen förra året. Visst blir man så himla pepp, eller hur? :D

AMEN! ♥


Taizé på svenska

Hej igen, kära vänner! :)

Taizé var som balsam för min själ, precis vad jag behövde och längtat efter. Jag ville stanna mycket längre än vad jag gjorde. En dag ska jag tillbaka, och jag längtar redan.

Hela Taizé genomsyras av bönen som sjungs fram. Tre gånger om dagen; morgon, middag och kväll. Två olika världar möts, besökarna som åker dit för att få en paus i vardagen samt munkarna vars vardag är just detta. Jag tycker det är fascinerande, tänk att munkarna faktiskt lever så här!

Typiska taizésånger är lugna och fyllda av ro, alla på olika språk och översättningar. Ofta består texterna av bara ett par enkla meningar men dock med djup mening. Texterna är så korta och man sjunger de flera gånger om så det är lätt att hänga med och fokusera Gud och innebörden i det man sjunger. En stark upplevelse att trotsa språkgränserna genom att förenas i gudomlig sång på det här unika sättet.

Det finns en sång på svenska. Och det är den bästa sången. Då kände jag äkta djup gemenskap med alla där. Att veta att även de som inte är från Sverige sjunger just på vårt språk bara för att vi är där med dem, och även om de inte förstår allt så vet de och litar på att de sjunger till samme Jesus som vi alla är förenade i tron på. Så vackert så jag nästan blir tårögd.

Jag hittade en video där de sjunger just den svenska sången och visar bilder från Taizé. Liksom en smakbit av Taizé och vad jag har fått uppleva förra veckan när jag var där. För det är för underbart för att missa. ♥

Kristus, din Ande i oss är en källa med porlande vatten.


RSS 2.0