Together we could be the change that we all want to see


Säga vad man vill om Jesusmanifestationen som ägde rum förrförra lördagen, men det finns en god sak som dem har lyckats exceptionellt väl med och som jag verkligen lyfta fram i ljuset; förtjusningen med ekumenik.

Tusentals kristna från massa olika sammanhang och geografiska områden samlades i Kungsträdgården och hade gudstjänst - tillsammans. Det spelade ingen roll vart du kom från, med så många olika gudstjänstordning som fick vara med på mötet så måste alla ha känts sig hemma. Den ortodox prästens (jag tror han var det i varje fall) monoton sång var på latin så ingen förstod ett ord, men för mig gjorde det ingenting för det var så vackert att stå där och lyssna på hur den mannen prisade Jesus. Må inte vara på det sätt som jag är van vid men vad spelar det för roll då vi prisar samma Gud. Alla är vi unika och ingen annan är den andre lik så det är la inte så konstigt att vår kärlek till Gud tar olika uttryck. Frälsningsarméns kör må ha varit liten och enkel men ack så vacker. Deras lovsång bar på en enorm kraft. Ulf Ekman från Livets Ord fick oss alla att knäböja i enhetlig bön. Ung eller gammal, motorcykelknutte eller modemedveten - en sån mix bland människor! Vilken lycka att se förbi våra ytliga skillnader och rikta blicken mot vår den Gud vi alla har gemensamt!

Jag tror Sveriges kyrkor behöver mer enhet. Vi kan välja att lägga bort allt debatterande, kritiserande, skvaller och munhuggande. Lägga ner vår skeptism mot de gudstjänstordningar som inte följer de mönster vi är vara vid och se att vår vision och dröm är densamma. Om vi på riktigt vill erövra Sverige och Stockholm för vår stora Guds skull - då måste vi sluta upp att motarbeta varandra. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi genomföra den förändring vi alla drömmer om i vårt kära avlånga land. Vi behöver kämpa med en gemensam ande. Ekumenik är nyckeln. Det handlar om kärlek till våra syskon i Kristus ♥På förmiddagen hade olika kyrkor haft gudstjänst på de olika torgen i vår kära huvudstad. Fast jag rullade in i Stockholm först vid tretiden. Då den stora gudstjänsten i Kungsträdgården började, dagens huvudnummer!


Jag var där med vackra Angelica :)


Som vanligt träffar man en massa kristna kompisar där. Dessa snyggingar har jag lyckan att gå i
samma kyrka tillsammans med. Hon i sjal lånade mig en tidning att sitta på - tack snälla :)


Runt om i trädgården fanns det en massa intressanta stånd att titta på.
Bönestationen var en klar favorit. Alla har vi rätt att bli bedda för :)


KRIK (= kristen idrottskontakt) hade ju lätt bästa priset i sin tävling.


Kreativt sätt att marknadsföra tröjor på må jag säga ^^


Jag samlade på mig ett antal bra tidningar. Samtliga fasligt rekommenderade.


Det här begrep jag aldrig... Haha ^^


"Kristet godis" (Jesusfiskar)


Jag tyckte bara den här mannen var så söt, så noga som han vaktar kollektboxen :)I slutet knäböjde vi alla i bön inför Gud. Vackraste tidpunkten på hela dagen ♥

Hade du oturen att inte kunna delta den här lördagen har tidningen Dagen en god nyhet till dig, dem har spelat in hela Kungsträdgårds-mötet på webb-tv; klicka och titta här! Är du intresserad av att läsa tidningsartiklar på ämnet har du några alternativ att klicka på här: Dagens NyheterSvenska DagbladetDagen

Women, this is for you


See you there :)

Visdomsord - För väntans tider

Inte det perfekta citatet, men nån slags skatt bär den på ändå:

"Maybe the reason why all the doors are closed are so you could open one that leads you to the perfect road. Like a lightning bolt your heart will blow and when it's time you know."

- Kate Perry i låten "Firework" (klicka här)

Nya marker att erövra

Gud har svarat på mina böner! Jag har fått jobb!
Kundtjänst på Teleperformance. Heltidstjänst till på köpet (vilket sannerligen är en omställning då jag haft 100 % fritid sen december haha). Vi började i måndags. En månads utbildning innan vi kör igång på riktigt. Imorgon ska vi få svara i telefon själva för första gången. Nervöst men ack så roligt på samma gång!
Helt lätt är det inte, mycket nytt att lära sig och hålla reda på. Men så är det väl för de flesta kan jag tänka mig. Jag tror man lär sig med tiden. Arbetsplatsen är riktigt skön och arbetskamraterna är så snälla och välkomnande. Jag är inställt på att göra så bra jag kan ifrån mig. En så spännande utmaning Gud för mig in i, hur kan jag göra annat liksom? Känns så himla roligt att få träda in på helt nya marker för något sånt här har jag aldrig gjort förr :D
Tjänsten är i Stockholm och för mig som bor i Södertälje innebär det ungefär 1 h 30 minuters resväg varje morgon och kväll. Med andra ord, dags att sluta blogga och börja borsta tänderna, hehe.
Sov gott, älskade läsare ♥
Gud har svarat på mina böner! Jag har fått jobb!!

Kundservice på Teleperformance. Heltidstjänst till på köpet (vilket sannerligen är en omställning då jag haft 100% fritid sen december haha). Vi började i måndags. En månads utbildning innan vi kör igång på riktigt. Imorgon ska vi få svara i telefon själva för första gången. Nervöst men ack så roligt på samma gång!

Helt lätt är det inte, mycket nytt att lära sig och hålla reda på. Men så är det väl på de flesta nya jobb kan jag tänka mig. Jag tror man lär sig med tiden. Arbetsplatsen är riktigt skön och arbetskamraterna så varma och välkomnande. Jag är inställt på att göra så bra jag kan ifrån mig. En så spännande utmaning Gud för mig in i, hur kan jag göra annat liksom? Känns så himla roligt att få träda in på helt nya marker för något sånt här har jag aldrig gjort förr :D

Tjänsten är i Stockholm och för mig som bor i Södertälje innebär det ungefär 1 h 30 minuters resväg varje morgon och kväll. Med andra ord, dags att sluta blogga och börja borsta tänderna innan sängen, hehe.

Sov gott, älskade läsare ♥

Eftersom jag älskar att bakaJag tävlar om detta rosa bak & dekorationspaket hos Bakverk och Fikastunder..
Tävla du också! Tävlingen pågår fram t.o.m den 12 juni
:)

Gud känner oss

Det ramlade ner ett vittnesbörd i min inkorg på Facebook här om dagen. Det var bara så fint att jag var tvungen att fråga om jag fick publicera det på min blogg. Talar verkligen om Guds omtänksamhet och särskilda förmåga att nå till oss, sina älskade barn, trots våra mänskliga begränsningar ♥

Med några få redigeringar, varsågod. Läs och låt det tala till ditt hjärta in i din personliga situation:


"När jag var påväg hem med pendeln så satt det en tjej snett framför mig (inte så konstigt^^). Hon satt med huvudet nedböjt och skrev på post-it-lappar, så jag såg först inte hennes ansikte. Men så tittade hon upp ett ögonblick. När jag såg hennes ansikte fick jag en såå stark känsla av att 'Jesus älskar den här tjejen såå mycket!'. Jag fundera på om jag skulle säga det till henne, och hjärtat började banka. Har märkt att det brukar göra det när det är något som Gud vill att jag ska göra.

När jag har sagt till någon 'random' person på stan tidigare gånger att Jesus älskar dem så har det typ vart precis när man går av spårvagnen eller liknande... För då behöver man inte 'skämmas så mycket'... Men jag brukar alltid tänka, fast att jag aldrig vågar, att man borde säga det med en gång man får tanken för då hinner dem kanske ställa frågor osv om dom vill...

Ja i alla fall... Jag satt jag en stund, de va väl inte så länge egentligen, och fundera på om jag ska säga det till henne sådär öppet på pendeln lixom... Det kanske kan bli dumt också, jag vet inte... Så fick jag tanken att jag kunde skriva en liten lapp och ge henne. Så jag skrev JESUS ÄLSKAR DIG! ♥ och rev av den... Satt och samlade mod, tittade lite på henne och vi möttes med blicken några gånger. Tillslut bara gjorde jag det. Hon tog emot den, läste snabbt och så tog hon upp sin penna och sina post-it...

...och så skrev hon : HUR visste du att jag inte hör?

Fattar du? Gud ville säga till den tjejen att Han älskar henne och han visste att hon är döv. Så därför ordnade Han så att hon fick en lapp så hon kunde förstå.

Vi fortsatte en konversation på hennes post-it-lappar och hon undrade massa varför 'jag' valde just henne och frågade om jag var kristen osv... Hon tackade flera gånger och skrev 'tack att du gör mig glad'...

Sen en ganska betydande detalj som jag kom på är också att på morgonen bad jag en bön som jag inte alltid kommer ihåg att be och det var: 'Gud använd mig idag!' Och det gjorde han sannerligen. Haha! När vi ber från vårt hjärta, 'Gud använd mig', då gör han det!"


Dagens bibelord - Känn ingen oro

Varför är du så bedrövad, min själ, och så orolig i mig? Sätt ditt hopp till Herren.
Ps 42:6

Bön, ingen svår ekvation

En ameriansk familj berättar en så fin historia på Dagens hemsida (klicka här). De hade försökt i nio år och så äntligen blev de gravida, med trillingar dessutom! Kan bara föreställa mig deras stora lycka! Men så en dag fick de reda på att chansen att alla tre barnen skulle överleva var 1% och att en av dem skulle behöva dö för att rädda de andra två. Föräldrarna började be - och barnen klarade sig. Tre givna bönesvar.

- En mor ska aldrig behöva välja vilka av hennes barn som ska fortsätta leva. Så vi bad till Gud att han skulle ta bort det alternativet, säger modern Dara McMillin.

Enkla böner sprungna ur kärlek - det är dessa böner som når Guds hjärta ♥


Okänt datum

Harold Camping heter domedagsprofeten som "förutspått" att världen kommer gå under imorgon lördag den 21 maj. Dagen har skrivit artikelar på ämnet som du kan läsa här (klicka) och här (klicka). Han säger att han ser tecken på undergång t.ex. svåra jordbävningar och sexuella perversioner. På sin hemsida (klicka här) har han lagt ut en massa bibelord som han säger visar på att Gud förr givit människorna en förvisning om när någon stor händelse är på ingång. Överst på hemsidan kan vi läsa Apg 17:31 där Paulus säger i en predikan att Gud fastställt ett datum för domedagen.

Här är grejen. Det är sant att det finns tecken på att jordens undergång är nära, så som svåra jordbävningar och sexuella pervesioner om man ska ta de exempel Mr Camping återger. Bibeln säger att skapelsen suckar och våndas (Rom 8:22) i sitt förgängliga tillstånd i väntan på Guds härlighet och jag tror att jordbävningarna är en del av skapelsen våndor då jag inte kan tänka mig att jordbävningar var med i Guds goda plan från början. Bibeln säger att somliga människor i sista tiden inte ska stå ut med den sunda läran utan välja lärare efter sina begär (1 Tim 4:3) och sexuella begär är säkert inberäknat där. Det är helt sant att Gud ger sina barn en fingervisning om när det börjar närma sig, som sagt det finns tecken. Och det är fullständigt sant att Gud redan har bestämt ett datum för när domedagen ska äga rum för jag är fullt förvissad om att Paulus predikade Guds ord i Apostlagärningarna.

Men att Gud ger oss tecken på att det är nära är verkligen inte detsamma som att sätta ett datum. Här är det som Mr Camping fått om bakfoten. Det är inte upp till människan att veta det exakta datumet. Det är upp till mäninskan att vara vaken och uppmärksam på tecknena, som Skriften säger på många ställen bl.a. i Luk 12:38, men att veta datumet är Guds sak och ingen annans. Som Jesus själv säger i Matt 24:36 att "om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern". Det är alltså bara Gud Fadern och ingen annan som känner till själva datumet. Inte ens Sonen (a.k.a. Jesus) vet och då är det ändå Jesus som vi väntar på.

Men som min vän Clas påpekade. Lite lustigt är det att det falska domedagsdatumet är samma datum som vi har Jesusmanifestation här i Sverige, haha! Det är väl ett bra sätt att fortsätta vaka om inte annat. Vi ses i Kungsträdgården i morgon, vänner! För ni kommer väl?! :)


Jesusmanifestationen för 2 år sen, Kungsträdgården. Proppfullt :)

Regnväder

I tisdags bäddade jag ner mig själv under täcket, tittade ut på spöregnet och njöt av att göra ingenting.
(Stjärnan är förresten ingen julstjärna utan en vanlig lampa. Om någon började fundera alltså...)


Tillslut tog jag mig i kragen och fixade mig i ordning. Valde kläder som får mig att känna mig som värsta bästa stadstjejen - jeans och en snygg vanlig randig tröja. Säkert mitt vanligaste plagg i garderoben om man säger så, enkelt mönstrad och svart-vit. Det mesta i min garderob är färgglatt och sticker ofta ut ur mängden. Hursom, med min gröna jacka på blev stadslooken fulländad :)


Åkte in till stan och tittade på regnet istället.


Från McDonalds utebalkong. Mysigt när regnet smattrade på trätaket sådär. Älskar att vara ute när det regnar och åskar. Det luktar så gott och känns så fräscht. Skapar fina känslor ♥

Södertälje kan vara riktigt vackert - särskilt i solskenet efter åskovädret


Jag trivs så bra här ♥

Älskade pensionärer

En främmande gammal dam på bussen knackade mig på armen idag, enbart för att göra mig uppmärksam på alla vackra tulpaner någon planerat vid vägen. En annan dam fnissade glatt åt mig när jag försökte ta kort på mig själv. På vägen hem satt ännu en äldre dam och slumrade bredvid mig. Åh dessa underbara människor som bär på så mycket värdefull livskunskap!

Om ett par veckor får jag träffa min egna allra käraste pensionär. Då mormor fyller 90 år ♥

Hälsa på mig i bokshopen


Här sitter jag i kyrkans fina bokshop. Musiken spelar i bakgrunden och hyllorna är laddade med massor av bra böcker. Människorna rusar förbi utanför medan jag sitter ensam här inne. Kan du inte komma förbi och sällskapa med mig? Om du känner för att handla så kom förbi med ett leende, det är alltid gratis och du skulle göra mig så glad. Götgatan 87 är adressen, t-banan är Skanstull. Jag finns här på eftermiddagarna onsdag till fredag nu i veckan. Sitter redan och spanar efter dig :)


Vi har fullt med bra böcker som längtar efter att välsigna någons liv. Ditt t.ex. :)


Bland annat alla våra G12-böcker. Finns på både svenska, engelska och spanska. G12 är den vision vi arbetar med i vår kyrka. En vision baserad på missionsbefallningen som Jesus gav oss. Jag ska förklara visionen mer grundligt för er en annan dag. I vilket fall som helst, G12-böckerna är de bästa böckerna jag någonsin läst. Lovar, och då jag läser mycket.


På mittenbordet brukar vi lägga våra spännande nyheter!


Skyltfönstret visar upp en massa vackra saker. Blommiga smyckeskrin, fjärilsmuggar, pennskrin, bokmärken, anteckningpapper, rosiga fotoalbum med mera... Vi är inte bara en simpel bokshop vet du :)


Söta småplock som vackra bokmärken och vykort med fin text på samt anteckningspapper med ♥ på asken.


Vår massiva cd- och dvd-hylla. Kristen pop, kristen rock, kristen r'n'b... Svenska, engelska eller spanska... Kända och mindre kända artister... Egenkomponerat finns också... Ska det vara ska det vara ordentligt!


När jag sitter här och sneglar på barnhyllan blir jag så glad över att vi inte glömmer bort barnen i vår församling. Liten eller stor, vem du än är så har du rätt att få höra om Jesus. Så är det bara. Det är nåd.Bakom disken har vi vår Bibelhylla. Finns på flera språk och i olika storlekar.
Ni ser också en skymt av gamla predikningar som vi spelat in från våra gudstjänster.


Bredvid kassan har vi våra snygga smycken från VÅGA. Något våra kvinnliga kunder gillar att beundra ;)

Nu kan du väl inte undgå att bli sugen på ett besök?!
Själv ser jag fram emot att få se ditt leende :)

Ordet är livsnjutning

Katten väckte mig, kurrade i mitt öra och gosade med min hand. Klädde på mig en skjortliknande kreation och snygga klackskor. Arbetsintervju i Sturegallerian. Kände mig lite extra cool bara tack vare platsen. Själva intervjun gick över förväntan. Kvinnan som intervjuade mig var så go och riktigt intresserad av min kristna tro. På vägen därifrån kunde jag lite på skoj konstatera att Stureplan är precis så snobbigt som ryktet säger. Gav mig själv ett tyst litet jubel för att jag hittade hem till Nathalie från tunnelbanan helt på egen hand. Vännen min skämde bort mig totalt med hemmalagad lyxasiatisk mat och himmelsk god smulpaj med bär och vaniljsås som faktiskt nästan var nyttig. (Jag sa att hon inte behövde anstränga sig för min skull.) Jag fick låna skönare skor så att vi kunde ta en långpromenad i solskenet. Spontanbesök på en mysig second hand butik mitt ute i ingenstans. Drömmen att få inreda mitt egna lilla krypin väcktes till liv igen. Kramade Nathalie hejdå med ett stort tack för allt. Känslan av att inte ha något som helst tid att passa och därmed slippa rusa till tunnelbanan i all hast. Satte mig på en bänk, tittade i fickspegeln och noterade glatt hur söt jag var. Kom till pendeln i precis rätt tid vilket aldrig händer. Köpte en godispåse (orka fortsätta vara nyttig, jag ska träna imorgon) och satte mig i solen med en god bok. Lät bussen hem passera förbi mig. Två gånger. Bara för att jag kunde det, solen var så skön. Tittade på alla människor som stressat sprang till tåget. Bilar och bussar passerade. Jag satt fridfullt kvar. En ensam svart fågel spatserade förbi. Hälsade artigt på busschauffören. Kom hem till föräldrarna som redan lagat middag så att jag slapp tänka på det. Lekte lite med katten som tydligen saknat mig. Glädjen i att nöjt välja boken framför tv:en och känna kreativiteten återvända med ny styrka tack vare att jag fyllde mitt sinne med goda saker som inte distraherade. Spontant samtal från en fjärran kompis i norra delen av landet. Kvällen slutade rätt sent eftersom kreativiteten inte ville gå och lägga sig förrän jag blivit fullständigt klar med allt vackert.


Far & dottertid

Jag är välsignad med en sån där rar pappa som sällan har något emot att hämta upp mig med bilen när jag varit ute på äventyr. Då passar vi på att prata om ditten och datten. Efter några minuter brukar jag sätta på cd-spelaren. Rhapsody in rock med Robert Wells är en kär favorit för oss båda. Vi lyssnar och klappar takten till de mäktiga instrumenten som nästan ger mig rysningar. Jag fascineras varenda gång över hur de kan kombinera alla instrument och toner så att det låter så himla häftigt som det gör. Sannerligen talangfulla musiker! Den tillfälliga favoritlåten är Tito Beltran som sjunger operan Funiculi Funicula. Inbäddningen är inaktiverad på begäran men du kan lyssna på youtube (klicka här) för seriöst den är helt enkelt för bra för att missas. Opera i kombination med Robert Wells orkester - oslagbart. Fast allra bäst är nog att få dela dessa fina stunder och denna fantastiska musik med min älskade pappa. (Har dock ingen aning om vad låttexten betyder så jag hoppas inte det är något oanständigt...)

Har du och din familj också något special moment som ni delar tillsammans? ♥

Älskade sommar

Frukost ute. Fågelkvitter. Linne. Piratbyxor. Glass i solen. Picnic i parken. Värme. Solsken. Ljusa kvällar. Mm, det är sommar ♥

Visdomsord

;)

Visst låter "visdomsord" lite mjukare i tonen än "tankeställare"? Därför byter jag namn på denna kategori nu.

Uppdaterat länklistan

Under tiden som jag är på konferens och har det megagott vill jag berätta det att jag uppdaterat min länklista som finns här längre ner på sidan i menyn till höger. Bara att klicka på all text som är understryken och läsa så förnöjt. Har ni också något att göra medan jag är på konferens och har det super ;)

Apologetik på svenska
Jakob från Göteborg svarar på alla möjliga svåra argument mot kristen tro, fast på ett enkelt sätt så att vi som inte är teologer också kan förstå. Apologetik betyder "försvar av det vi tror på", alltså kristen tro.

Beroende av Treo
En kompis till mig var en gång i tiden beroende av treo. Följ hennes väg ur eländet och läs hennes tips och råd om du lider av liknande problem.

Bibeln på Internet
Alltid bra att ha nära till hands om man behöver slå upp ett Ord vid datorn.

Credo Akademins webbshop
Credo Akademin är egentligen en bibelskola, som jag själv gått på faktiskt. Här kan du köpa skolans kurslitteratur och andra mycket bra apologetiska böcker. Rena skattkistan för den som söker genomtänkta svar på kristendomens svåraste frågor eller bara vill gnugga geniknölarna lite extra.

Donationsregistret
Jag har skrivit på att jag vill donera mina organ efter min död. Om jag själv inte behöver dem längre men om dem kan rädda livet på min nästa, då finns det ju ingen anledning att tveka. Jag ber till Gud att de ska komma i rätt händer och till rätt person.

En lagom dos grönt
Bästa bloggen jag känner till om ekologiskt leverne! De testar en mängd ekologiska varor inom olika områden och prisgrupper för att sen skriva en liten recension. Uppskattar att dem är ärliga och grundliga i sina redogörelser samt att de utgår från ett vardagligt perspektiv.

Fina brev till fina människor
Precis vad det låter som. Breven är hemmagjorda och personliga och skickas till dem som förtjänar det. Vilket sätt att glädja sin nästa på, eller hur. Kreativitet i sin bästa form!

Flatebo
Din kristna coola hippa glammiga webbutik! Det bästa är ju att de lever upp till alla de orden på riktigt också. T-shirts, pins, väggdekorer, smycken, väskor, vykort, barnkläder och massa annat är vad de erbjuder oss.

Fridens pensionat
Celia lägger upp kristna anekdoter på sin blogg. De bär alltid på en djup kristen sanning och av någon anledning talar dem för det mesta rakt in i mitt liv och hjärta.

Ge blod - rädda liv
4 gånger om året om du är man. 3 gånger om året om du är kvinna. Tar ungefär 10 minuter varje gång och efteråt bjuds man på gratisfika och en liten gåva. Tänk vad lätt det kan vara att rädda någons liv. Lätt värt.

Kung Clas
Min kära broder i Kristus bloggar om sitt liv som Jesu lärjunge i Sverige på 2000-talet. Ni får gärna skriva till honom i en kommentar att det är på tiden att han uppdaterar bloggen. Hälsa från mig ;)

My milk toof
Hon berättar sagor med hjälp av sina mjölktänder Ickle och Lardee. Allt är i miniatyr. Supersött och kreativt som inget annat jag sett tidigare.

Oss tjejer emellan
Linn Fenerström, pastorsdottern i vår kyrka som gick bort förra året. Hennes blogg är av förklarliga skäl inte aktiv längre, men hennes visdom finns kvar för oss att läsa och lära av.

She smiles, she writes
Från djupet av hennes hjärta. Ärlig och sann. Den vackraste jag läst bland kristna bloggar.

Stefan Gustavsson; samtid och sanning
Sveriges främste apologet, enastående lärare på Credoakademin och författare till storsäljaren "Kristen på goda grunder". Han uttrycker sig bra mycket smartare än jag någonsin kommer lära mig. Följ med i hans aktuella och alltid lika briljanta teologiska utläggningar som han publicerar på sin blogg.

Södermalmskyrkan
Min älskade församling! Som efter varje gudstjänst och andra kyrkoevents lägger upp ett gäng bilder och lite text på vad som hänt. Så det är lätt att hålla sig uppdaterad :)


Fortsätt klicka... Skicka mig gärna fler länktips om ni har :)

Live-tv

Hur har ni det, ni som inte är på världens bästa konferens just nu? ;D

Jag upptäckte en så cool sak igår; att vi sänder live från konferensen på vår hemsida! Så klickar du här kan du också ta del av Rich Witners livsförvandlande predikningar och den underbara lovsången. Om du vill se vad det är jag sysslar med den här helgen liksom :)

Flytthjälp


När jag flyttade hemifrån första gången var pappa snabb med att ställa upp som flytthjälp. När jag flyttade hem igen tidigare i våras ställde pappa upp ännu en gång. Förra veckan fick jag återgälda tjänsten då pappa flyttade sitt kontor. Att hjälpa dem som behöver hjälp måste vara bland det vackraste som finns.


Pärmarna tog oss ungefär två dagar att plocka i kartongerna, och sen två dagar att packa upp dem igen. Så glad att jag kunde hjälpa pappa med det. Även om det innebar att jag fick missa valborg :)


Vi sopsorterade så klart. Viktigt att tänka på mijön!


...smygreklam... Min pappa är så himla bra!!


Nu kan min kära pappa sitta på sitt nya fina kontor och arbeta produktivt.
Med håret på ända liksom alla tankspridda genier brukar ha det ♥

Megataggad!!!

Hur ska man kunna sova i natt?! Spänningen inför morgondagens konferens är total :D

Hedersgäst från USA

Om du har det så olyckligt att du inte kan närvara på hela konferensen i helgen (klicka här om du undrar vad jag snackar om) så vill jag bara säga det att det på fredagskvällen kl. 19:30 är öppet möte för alla ungdomar i stan och på lördagskvällen samma tid är en öppen konsert för alla som vill komma, där Matthew Johnson är hedersgäst. Det var han som spelade i Kungsträdsgården förra sommaren minns du? Då var han grym och jag tror han kommer vara minst lika grym i år så kom gärna och titta! Släng iväg en kommentar om du vill möta mig där :)


Mutter... Banern såg mycket större ut på hemsidan (klicka) :P

Påskas

Jag sa ju att jag skulle berätta om min påsk för er so here we go :)

Skärtorsdag: Jag målade ägg med min cellgrupp. Kändes bra att inleda påsken med lite mysigt pyssel. På kvällen var hade vi Getsemanekväll i kyrkan där vi firade nattvard tillsammans och tackade Gud för hans stora påskmirakel. Rofyllt och vackert, alltid lika gott att få samlas i bön med min fina församling.

Långfredag: Önskar jag kunde säga att detta var den mest speciella dagen. Men sanningen är att jag spenderade största delen av dagen hemma ensam i vårt stora hus saknades mina föräldrar som åkt till mormor. På kvällen drog jag till kyrkan för att se påskkonserten. Exceptionellt bra som alltid när det gäller min kyrka ;) Min kamera hade påskledigt men för dig som är intresserad finn det bilder från konserten finns det på vår hemsida, klicka här!

Påskafton: Satte mig på bussen upp till mormor i Hälsingland. Härligt att återförenas med familjen på en familjehögtid som påsken :) Mormor bjöd på påskgodis i överflöd och vi åt god middag då mormor är en riktig drottning i köket.

Påskdagen: Vi var kvar hos mormor och myste. Mammas barndomskompis kom över på middag. Mormor och jag undersökte om vi var smartare än en femteklassare. Det var vi inte. Haha :)

Annandag påsk. Vi åkte hem igen. Jag önskar vi hade kunnat stanna längre hos mormor. Tur att vi snart åker upp igen ♥

Beneath the dying Son

En av sångerna de sjöng för oss på påskkonserten. Efteråt gick jag hem och sökte på youtube för att lyssna på den igen och igen och igen och ig... Ja ni fattar. Det behövs fler fräscha moderna lovsånger. Finns allt för mycket profan (icke-kristen) musik där ute som har sånt häftigt framträdande men vars förskräckliga text skär i öronen så att man inte står ut. Vi behöver visa världen att Gud kan vara rätt cool han också! Jag märker att människor idag söker efter mer action än bara lugna psalmer. De vill ha glädje och feststämning och vi har ju världens potensial för det i dagens kyrkor så varför inte utnyttja det liksom. Vår kallelse är ju att vara som en jude för judarna och därmed som en svensk för svenskarna och därför bör vi väl ge folket vad de önskar tänker jag. Jag känner att jag vill berätta för er vad det är jag tänker på när jag sjunger med i den härliga texten...

Like a million other mornings just the same. The people of the town begin their ordinary lives. Unsuspecting of a world about to change.
Något hela församlingen lärde sig i höstas, när en av våra pastorers unga döttrar hastigt gick bort, är att vi inte har en aning om vad som väntar oss imorgon. Du kan fatta ett beslut som är avgörande för resten av ditt liv utan att du behöver vara medveten om det. Det kan komma något eller någon i din väg som vänder upp och ner på allt du fem minuter tidigare litade fullständigt på. På det som på den tiden såg ut som vilken annan dag som helst, hände ett mirakel på korset som inte ens lärjungarna kunde ana just då. Men det är klart att det skapade reagerar när Skaparen själv går i döden.

Little did they know that on the other side of town.
The sin of all humanity would bleed beneath a crown. Of a man whose only blame was being born a king. Att korsfästa på den tiden korsfästa de grövsta förbrytarna var inget ovanligt. Det var bara det att Jesus var oskyldig. Hans enda skuld bestod i att vara den han sa att han var. Att folket inte trodde på honom var inte hans fel. Tror du på honom?

And I wish that I could have felt the rain on me.
Regn som är så vanligt och välbekant. Hur kändes det regn som föll när livsanden for ur den som ursprungligen skapade regnet?

"Is this what you've been telling me 2000 years!"
Även för den icke-troende måste ju detta säga något om att Jesus död var något utöver det vanliga. Två tusen år är en lång tid och kyrkan är fortfarande aktiv och växande. Måste ju finnas någon anledning till att kristendomen är så djupt rotad, tycker du inte.

But no one stopped to notice that before this day would end t
he sick and the afflicted needn't ever hurt again. Gud står framför dig och varenda fiber i hans kropp längtar efter att få hela dig från allt ont och all lidelse. Tack vare Jesus död på korset kan han faktiskt göra det också. Tack Jesus!

The fulfillment of a promise had been done.
Det dröjde inte en dag efter att människan valt fel väg förrän Gud lovade henne en väg tillbaka, lovade att göra allt han kunde för att föra henne hem igen. Bara tre kapitel in i den tjocka Bibeln finns första profetian om Jesus Kristus.

I would have heard with my own ears.
Undrar hur det hade känts att stå nedanför sin Fader, mästare och Gud och se honom dö - för min skull. Ofattbart... Men det är i den verklighet och sanning som jag lever.


Din tur att lyssna. Vad rör sig i ditt sinne under speltidens gång?

Barnsligt roligt

Igår upptäckte jag hur kul det är att hoppa på stora kartonger! Sen är det jättelätt att pressa in den i det lilla facket på containernen till sopsorteringen. För att kombinerat nytta med nöje :)

Dubbelt upp

Imorgon är det första maj och min kyrka firar genom att ta ett nytt steg i tron; dubbla gudstjänster! De nya tiderna är kl. 10 och kl. 12. Jag är så förväntansfull på allt vad Gud kan tänkas hitta på i och med detta. Vår gudstjänstlokal fyller ungefär 800 personer och nu ger vi Gud möjligheten att fylla den två gånger varje söndag, hur coolt är inte det?! Ni som hängt med min blogg länge vet att min älskade kyrka heter Södermalmskyrkan och att den ligger på Götgatan 87 i Stockholm, t-bana Skanstull. Så om du har vägarna förbi titta gärna in och säg hej och har du inte vägarna förbi så kom ändå. Du är så vamt välkommen! Imorgon ska jag stå i bokshopen före och efter 12-gudstjänsten och sälja massa böcker, så nu vet du vart du hittar mig :)


Söndagsvacker och redo att sälja rubbet ;)

RSS 2.0