Gud välsigne Norge

Jag vet att jag är alldeles för sen med att nämna Norge (klicka här) på bloggen. Men det är också därför jag vill nämna det för att ni inte ska tro att jag inte blivit berörd för det har jag såklart. Jag kan inte göra annat än sörja för dem som förlorade livet där ute den där mardrömslika dagen. Samtidigt beundrar jag alla dem modiga människor vi hört om på nyheterna som osjälviskt nog stannade upp i allt kaos för att hjälpa de skadade vilket ledde till att deras liv kunde räddas. Vilka hjältar!

Å andra sidan undrar jag hur djupa såren i ens själ blir efter att ha överlevt sådan terror. Hoppas minnesgudstjänsten (klicka här) och återbesöket på Utöya (klicka här) hjälpte dem en bit på vägen. Fru Flatebö skrev ett så vackert inlägg där hon påminner att trots allt som trasats sönder, trots all grym saknad och trots all obegriplig ondska -- så ekar det ett tröstens ord till Guds älskade barn:

"Ljuset lyser i mörket, och mörket har inte övervunnit det." 
Johannes evangelium kapitel 1 vers 15

Vi som tror på Gud har ju läst hur historien slutar i Uppenbarelseboken. De goda vinner. Något som vi måste tro på när det onda slår till. Som Fru Flatebö säger, det är till Gud vi får gå med vår sorg i tider som dessa. Mina böner fortsätter gå ut till alla drabbade, i tryggheten och vissheten om att Gud hör och sörjer med oss ♥ 

Klicka här för att läsa Fru Flatebös hela inlägg.

Leva som på stenåldern

Jag har inte något Internet hemma för tillfället. Mitt modem gick sönder i lördags så det är därför bloggen varit oaktiv ett tag. Det roliga är att jag inte saknar datorn. Jag skulle faktiskt rekommendera alla som har en tendens att fastna vid datorn stänga av den i en vecka eller så bara för att bevisa för sig själv att det går. Om människorna på stenåldern överlevde utan dator borde vi väl också klara av det. Faktum är att det går utan problem. Pröva! :)


I Stockholm har vi aldrig tråkigt


En av de bästa sakerna med Stockholm är att det alltid finns något att göra. Rätt som det är råkar man hamna på en matfestival eller något annat kul som pågår i Kungsträdgården just då. Som när jag och Sofie gick omkring i stan och ramlade in på Stockholm Street festival där vi fick se massa roliga gratisshower. Jättekul!


Försöker göra några coola rörelser bara för att det är street liksom. Det gick väl... sådär ;)

Tid att minnas Guds löften"När regnbågen syns i skyn och jag ser på den, skall jag tänka på det eviga förbundet mellan Gud och alla levande varelser, allt liv på jorden." Och Gud sade till Noa: "Detta är tecknet på det förbund 
som jag har upprättat mellan mig och allt liv på jorden." 1 Mosebok 9:16-17

Strålande morgon!

Idag är det måndag och jag måste åka hemifrån tio i sex på morgonen för att hinna till jobbet i tid. Men asch, orka haka upp sig på det. Varje dag är en ny gåva från Gud, en ny skimrande möjlighet att göra något bra och stort utav! En helt ny vecka ligger framför oss och jag tänker i varje fall inte låta omständigheterna förstöra mina drömmar eller min glädje :)

"Detta är den dag som HERREN har gjort,
låt oss på den jubla och vara glada!"
Psaltaren 118:24

"Mourning into dancing" av Tommy Walker


Bröllopsservitrice

Förra lördagen var det bröllop och jag fick vara med och servera. Faktiskt jätteroligt och stort att få tjäna Sanna och Joel på deras allra första dag som gift äkta par. Ni vet ju hur gott Bibeln talar om tjänande så det var verkligen speciellt att få vara med och tjäna dem på en av deras liv största dagar! Dessutom var det ju världens bästa kollegor att jobba tillsammans med så det var ju ännu mera toppen :)

Den som är trogen i det lilla ska bli satt över mycket (Lukasevangeliet kapitel 19) och det är Herren Jesus Kristus vi tjänar och det är av honom vi väntar vår lön (Kolosserbrevet kapitel 3). Bär man dessa verser med sig i hjärtat varje dag, ja då går det inte annat än att ägna resten av sitt liv åt tjänande! Du hittar all motivation och peppning du behöver i dessa löftesfyllda verser :D

Brudparet i sin tur gav oss som serverade en varsin fin godisskål som tack :)

Hemresa

Klockan blev väldigt sent i lördags och jag fick skjuts enda från Ekerö hem till dörren i Södertälje. Så otroligt snällt att jag inte vet vad!

RSS 2.0