What kind of Christian are you?

Your Result: You Are An Evangelical


You believe that salvation is by grace through faith. That each element is indispensible in bringing a man/woman to salvation. You tend to interpet the bible as it was written and do not seek to add to or take away from its meaning based on your own theology

Varken jag eller Clas är särskilt förvånade över våra resultat ^^ Fast jag var visst lite mer pingstvän än han ;-)

Din tur: http://www.gotoquiz.com/what_kind_of_christian_are_you


Hur ond är du?

Testa du också! XD
http://testportalen.se/ondtest.php

Du är 20% ond!

Du är en aningen ond,
fast i smyg!

Kärlek över gränserna - stora gränser

Har du fått en riktig lejonkram av någon som betytt väldigt mycket för ditt liv någon gång?
Så här har du aldrig sett eller varit med om det förr:

http://www.youtube.com/watch?v=adYbFQFXG0U&feature=related

Gud tar sommarlov?!

http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=2de059b86e7a8af2b4fc

http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=034d54bf002239fd1374

Det är helt sjukt egentligen att så många kyrkor har sommaruppehåll! Tim, en amerikansk missionär i Sverige, blev helt chockad när han fick höra det och frågade om det var på allvar. Och jag förstår honom så väl. Gud tar ju aldrig sommarlov. Och vår Gudsrelation slutar inte vara mindre nödvändig på sommaren! Icke!

Det märks verkligen efter Credo speciellt. Där har man andakt varje dag, umgås i en kristen brödrar- och systerskap varenda dag och får undervisning om den kristna läran varenda dag. Och så plöstligt slutar Credo... Och sommaruppehållet tar vid?! Plötsligt kan man inte gå i sin egen hemförsamling längre och det blir knappert med att hitta en kyrka på söndagarna. Vad hände då med allt man fick uppleva på Credo, och det övriga året när man alltid har en kyrka att gå till på söndagarna? Det försvinner och vips står man där helt ensam som kristen och ska klara sig själv i 2-3 månader. Seriöst, det är ju helt galet fel. Det här har verkligen varit en prövning för mig den här sommaren, liksom för många andra kristna i vårt avlånga land, och kommer säkerligen att vara det kommande somrar. Tyvärr.

Därför blev jag så glad när jag hörde lovsångerna högst upp. Det var så fruktansvärt länge sen jag hörde en lovsång... Jag kunde inte sluta le, inte ens om jag hade försökt. Vilken glädje! Vilken lycka! Vilken Far vi har i Gud! Tack och lov för att han aldrig tar sommarlov från sina älskade människor... ='-)

Kyrkoval -09

Eftersom hela min kyrka är engagerad i POSK blev jag också medlem där. Det här är deras ståndpunkter:

http://www.posk.se/viewNavMenu.do?menuID=9

Men NU har Clas visat mig det absolut bästa partiet i dagens samhälle! Frimodig kyrka! Jag älskar allt jag läst hittills med det partiet! Deras huvudpunkter som de visar i folden är verkligen de bästa. De vågar faktiskt stå upp för sann kristen tro! T.ex. vill de avskaffa vigselrätten, till skillnad mot POSK som inte riktigt har bestämt sig i den frågan än. Sen står de såklart också upp i de, ur kristendomens synvinkel och inte samhällets, större frågorna och påpekar ständigt att de vill föra fram Jesus som Vägen, Sanningen och Livet! Vilket ju inte Svenska kyrkan idag gör alla gånger, inte helhjärtat iaf... Dessutom är det en massa framstående kristna profiler som engagerar sig i detta parti, så som Erik Johansson, Dag Sandahl och Stefan Gustavsson. Så ta och läs vad de står för på den här länken:

http://www.frimodigkyrka.se/content/view/26/45/

Så fort jag gått ur POSK ska jag bli medlem i Frimodig kyrka och stödja dem bl.a. genom att skänka en gåva då och då till deras verksamhet. Och så fort jag fått reda på priset för att få foldrarna hemskickade ska jag beställa några (oavsätt pris). Vill du ha en? =)

På återseende! Inom en snar framtid!
Under tiden kan du ju läsa om Frimodig kyrka och bli medlem där... ;-D


Färre läsare... ='(

Till min stora olycka har jag tappat en massa läsare... ='( Samtidigt antar jag att det är oundvikligt om man sitter i min sits dåra, men jag kan inte undgå att bli lite ledsen. Det visar dock bara att jag hyser kärlek för bloggen och dess läsare, tycker jag.

Jag önskar mig faktiskt en dator tills min födelsedag. Dessvärre fyller jag inte år förän den 11 okt... Sen har jag bestämt att även om jag inte får en laptop då så kommer jag kosta på mig en själv. Så någon gång i oktober; I'll be back!!

Fram tills dess får ni dra med att jag faktiskt inte orkar eller har lust att sätta mig vid datorn det första jag gör när jag besöker vänner och familj. Då sätter jag faktiskt mina relationer framför bloggen ;-)

MEN, jag ska skaffa bibliotekskort på Statsbiblioteket så fort jag får tid. Så liiite aktivare ska jag nog vara ^^ Sen kommer mitt stora breakthrough antagligen någon gång i oktober detta år!

RSS 2.0