Kyrkoval -09

Eftersom hela min kyrka är engagerad i POSK blev jag också medlem där. Det här är deras ståndpunkter:

http://www.posk.se/viewNavMenu.do?menuID=9

Men NU har Clas visat mig det absolut bästa partiet i dagens samhälle! Frimodig kyrka! Jag älskar allt jag läst hittills med det partiet! Deras huvudpunkter som de visar i folden är verkligen de bästa. De vågar faktiskt stå upp för sann kristen tro! T.ex. vill de avskaffa vigselrätten, till skillnad mot POSK som inte riktigt har bestämt sig i den frågan än. Sen står de såklart också upp i de, ur kristendomens synvinkel och inte samhällets, större frågorna och påpekar ständigt att de vill föra fram Jesus som Vägen, Sanningen och Livet! Vilket ju inte Svenska kyrkan idag gör alla gånger, inte helhjärtat iaf... Dessutom är det en massa framstående kristna profiler som engagerar sig i detta parti, så som Erik Johansson, Dag Sandahl och Stefan Gustavsson. Så ta och läs vad de står för på den här länken:

http://www.frimodigkyrka.se/content/view/26/45/

Så fort jag gått ur POSK ska jag bli medlem i Frimodig kyrka och stödja dem bl.a. genom att skänka en gåva då och då till deras verksamhet. Och så fort jag fått reda på priset för att få foldrarna hemskickade ska jag beställa några (oavsätt pris). Vill du ha en? =)

På återseende! Inom en snar framtid!
Under tiden kan du ju läsa om Frimodig kyrka och bli medlem där... ;-D


Kommentarer
Postat av: Kung Clas

Mot en jordskredsseger i valet 09! Dags för svenska kyrkan att våga vara kristen :D

2008-07-12 @ 22:14:08
URL: http://www.nogg.se/kungclas
Postat av: Josefine

Varför ska man avskaffa vigselrätten? :S

2008-07-14 @ 11:00:04
URL: http://japanen.blogg.se/
Postat av: Kung Clas

Om svenska staten inför homoäktenskap så vill de att svenska kyrkan avsäger sig vigselrätten så att inte SvK blir påtvingat att utföra homoäktenskap

2008-07-14 @ 19:15:06
URL: http://www.nogg.se/kungclas
Postat av: Josefine

Men hur ska jag då göra när jag vill gifta mig? :S

2008-07-17 @ 08:40:15
URL: http://japanen.blogg.se/
Postat av: Kung Clas

Du gifter dig först borgerligt (dvs får kontraktet underskrivet att du är officiellt/juridiskt gift) och därefter kan du då gifta dig i kyrkan. Givetvis skulle det funka i omvänd ordning också :).

2008-07-18 @ 17:58:03
URL: http://www.nogg.se/kungclas
Postat av: Craxyknas

Precis. Clas fick förklara det där för mig också ;) Det är synd att det ska behöva gå så långt. Men jag tycker faktiskt hellre det än att kyrkan tvingas på homoäktenskap. Det skulle också visa hur pass lång vi är att gå för vår kristna övertygelse. Något som SvK nog behöver bli bättre på (vilket även Frimodig kyrka vill att SvK ska bli bättre på).

2008-07-18 @ 23:04:25
URL: http://craxyknas.blogg.se/
Postat av: Josefine

Kan man inte bara säga nej till att viga vissa? Jag förstår ju hur ni menar, men jag tycker egentligen inte äktenskapet har ett dugg(!) med allt det formella att göra. Så om jag inte får gifta mig kyrkligt (utan att massa borgerligt skit ska finnas med) känns det som att "Varför ska man då gifta sig?". Fast jag har ju inte tänkt på det så mycket, men det känns ändå skitskumt!

2008-07-21 @ 11:37:52
URL: http://japanen.blogg.se/
Postat av: Kung Clas

Alltså:

Ett borgergligt äktenskap (den formella delen om du så vill) ger en massa jurdiska och ekonomiska fördelar (och beskydd). Detta är inte bara materialistiskt tänkande utan ganska viktigt, till exempel arv till efterkommande och så. Sen är det så att man underhållsskyldig sin make/maka. Kortfattat så är det helt enkelt en bra idé med den formella biten.Den kyrkliga delen är ju Guds välsignelse av att paret går in ett äktenskap.Båda dessa är kan ju sägas vara instiftade av Gud (äktenskapet är inskrivet i skapelsen, vi skapades till man och kvinnan och inget annat). Ändrar man äktenskapet till att vara könsneutralt är det inte längre ett äktenskap. Men om nu majoriteten i Sverige vill ändra äktenskapet så måste demokratin ha sin gång. Vilket är vad frimodig kyrka hävdar. MEN den kyrkliga biten av äktenskapet ska vi inte kompromissa med, så därför bör SvK avsäga sig vigselrätten om homoäktenskap går igenom.Hoppas detta förklarar det bra =)

Kram

2008-07-28 @ 22:22:06
URL: http://www.nogg.se/kungclas
Postat av: Craxyknas

Go, Clas^^

2008-07-28 @ 22:23:32
URL: http://craxyknas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0