Viktiga budskap tål att upprepas

Nåd vare med er och frid från Gud, vår Fader, och Herren Jesus Kristus.

Upprepningar i Bibeln är ett tecken på att det är något extra viktigt författaren vill visa på. Siffran 7 är Guds nummer och när Bibeln nämner den specifika siffran eller det specifika antalet är det ett tecken på något gott och heligt som Gud verkligen är för. Därför blev jag överväldigad glad när jag upptäckte att denna fras nämns 7 gånger i Bibeln (svensk översättning). Alla gånger i Nya testamentet, och alla gånger som en hälningsfras från Paulus. Att Jesus kommer med nåd och frid åt oss, det är mäktigt... ♥

1 Korinthierbrevet 1:3
2 Korinthierbrevet 1:2
Galaterbrevet 1:3
Efesierbrevet 1:2
Filipperbrevet 1:2
2 Thessalonikerbrevet 1:2
Filemonbrevet 3

 

Studera Bibeln, och du kommer upptäcka en helt ny värld med en massa nya rikedomar...

Kyrkovalet är viktigt

Det är något fel med Svenska kyrkan idag.

De som styr i kyrkan är dem som själva inte går i kyrkan, inte läser Bibeln och som inte kallar sig kristna. Det behövs inget geni för att inse att dem famlar i mörkret. Äktenskapet förnyas så att det nu inte bara gäller man och kvinna, trots att själva instiftaren av äktenskapet (Gud alltså) alltid är densamme och inte förändras bara för att samhället gör det. Så nu splittras den kristna brödrargemenskapen när samhället sätter griller i huvudet på oss kristna och små ynka människor vågar sig på att ställa sig i kyrkan och säga att Gud, äktenskapets instifare som sagt, välsignar något som inte alls är hans ursprungliga tanke med äktenskapet. Och vad är egentligen grejen med att Svenska kyrkan inte deltar i Jesusmanifestationen? En manifestation som hyllar precis det som det kyrka Gud grundade vill lyfta fram i fokus, Jesus, samt som främjar den kristna syskongemenskapen. Vad är det Svenska kyrkan inte vill hålla med om liksom? Med mera, med mera, med mera...

Någon som verkligen vet vad han snackar om och som kan få ner sina tankar i bloggform betydligt bättre än vad jag kan är min käre lärare och vän Daniel Astgård. Läs hans blogginlägg om kyrkovalet här, det är många visheter samlade på ett ställe det där.

Jag kommer rösta på Frimodig kyrka den 20 september, och deras valplattform finns att läsa här. Det är en röst som röstar för att alla polistiska partier inte har i kyrkan att göra. Jag vill att Jesus Kristus själv ska vara Herre över sin egen kyrka, vilket är det som Frimodig kyrka står för. De vill även att "Svenska kyrkan ska bli mer frimodig med en ökad kärlek till Bibeln, som visar sig i omsorg om och öppenhet mot alla människor, ansvarstagande för skapelsen och iver att föra allt fler till en levande relation med Jesus Kristus." Det är min drömröst. Jag tror Frimodig kyrka kan förändra det som för tillfället är fel i Svenska kyrkan, men då behöver dem din hjälp. De behöver din röst den 20 september.

Göran Skytte har gjort en fantastiskt bra intervju om Frimodig kyrka och Svenska kyrkan, finns att läsa här. För mig är Skytte en stor förebild och här lyckas han verkligen sätta huvudet på spiken så att säga. :)Leta efter den här symbolen på valdagen den 20 september!

Dagens utmaning - Att avstå från något vi har kärt för att en annan ska klara sig

(Minns ni den här kategorin? Det är en sån där svår kategori som inte får vara med så ofta just eftersom den är så svår. Men när den väl kommer med är den viktig. Läs mer här, och kom gärna med egna tips på vad jag kan skriva om. :)

Jag har två vänner, som behöver din hjälp. Din ekonomiska hjälp.

Min första vän är en fantastiskt go tjej på 23 år. Förra året åkte hon ut på missionsresa med UMU:s disciple training school och i år ska hon själv vara ledare där. Hon och jag var ledare tillsammans på Hjelmseryds konfiramtionsläger i somras och det var så vi träffades, vilket jag är väldigt glad för. Hon är en fin, glad, omtänksam och tjäck vän som bär på en stark tro i sitt hjärta.

Min andra vän är egentligen inte min vän utan en väns vän. Han döpte sig härom dagen och ska i höst börja på Strandhems bibelskola. Egentligen kommer han från en muslimsk familj men blev kristen för ett tag sedan (hur lång tid sedan vet jag inte), vilket hans familj verkligen inte kunde acceptera. Dem har protesterat på en mängd olika sätt, bl.a. genom dödshot, men trots det älskar han dem och vägrar vika av från den rätta vägen. Hans vittnesbörd är helt otroligt och tidningen Insidan skrev om det för några nummer sedan, om du vill läsa. Mer än så vet jag faktiskt inte om honom, men trots det är han en kär broder i Kristus.

Jag ska definitivt bidra med pengar till dessa två kära människor, och jag tycker verkligen du ska göra detsamma! För oss är ett eller ett par hundra i månaden inte särskilt mycket att skiljas ifrån, men för dem kan det göra ovärderlig skillnad.

Vill du hjälpa dessa två, eller endast en av dessa två, önskar jag att du skriver en kommentar till detta inlägg. Skriv din mailadress i fältet där dem ber om din e-postadress. Det publiceras inte officiellt på bloggen, men jag kan se den och när jag fått den kommer jag att maila dig de kontouppgifter du behöver för att göra detta möjligt. Glöm inte heller att skriva vem det är du vill stödja.

På mina vänners vägnar vill jag säga ett enormt stort TACK!

Craxy's tankeställare - Älska

Älska mig mest när jag förtjänar det som minst, för då behöver jag det bäst.

(Åh, vad jag önskar att jag kunde leva efter det här. Det är så vackert, och jag tycker det återspeglar evangeliet på ett sätt. Attans bara att det ska vara så fruktansvärt svårt...)

Det finns hopp!

Titta på svt:s inslag om branden i Hovsjö, för skolungdomarna finns det hopp! Det finns även hopp för vår församling, vår kyrka är till synes oskadad, den är "bara" rök- och vattenskadad!

Jag finner lite tröst i det som en fin vän sa till mig; kom ihåg att en kyrka är människor som tillber Gud tillsammans och inte en byggnad! Och det är ju så sant, så det ska bli riktigt gott att på söndag börja terminen med att fira gudstjänst utomhus så nära vår kyrka som möjligt. Samtidigt som vi tillsammans hoppas och ber och tror att vi snart ska få komma hem igen. Då ska jag själv få se hur det egentligen ser ut, med egna ögon...Sen återstår bara att be för vad vi ska göra av kyrkan, om det blir sannering, renovering, ombygge eller vad som.

Be gärna med oss, bröder och systrar i Kristus. Tack. ♥

Craxy's tankeställare - Ondskans seger

"All that is necessary for evil to succeed is that good men do nothing."
Edmund Burke

Det är min kyrka den handlar om, mitt hem, min församling där jag blev frälst en gång för 6 somrar sedan...

Nu har LT skrivit lite mer om den hemska branden i vår fina kyrka. Här och här. Nu ska dem tydligen förhöra vittnen, eftersom dem misstänker att branden var anlagd.

Även Dagen har noterat det, och dem har intervjuat vår kära präst, Stellan Bengtsson. Kyrkan är rök- och vattenskadad och behöver nu saneras. Hur lång tid det kommer ta innan lokalen kan tas i bruk är oklart. Men den är i alla fall inte nedbrunnen, tack Gud!

Här hittar ni fler videos att se om ni vill. Och fler bilder finns här.Dem gula dörrarna, som jag så väl känner igen... Sorgligt.

Min kyrka brinner

Nu behöver jag och min församling verkligen er hjälp i förbön!

här ser det ut i Södertälje just nu. Min kyrka brinner, mitt hem brinner... Lyckligtvis är ingen människa skadad och tack och lov lyckades några hjältar ur min församling ta ut allting ovärdeligt ur kyrkan innan. Så det gamla fina handgjorda korset är kvar, samt alla lovsångspärmar och sådär. Tack, Gud!

Alla i min kyrka är helt förkrossade, såklart. Har snackat med några stycken och jag vill bara gråta. Det är så sjukt frustrerande för jag är utanför Göteborg, på andra sidan landet, och kan varken hjälpa till, säga hejdå till platsen eller någonting! Jag vill ju vara där, se det så att jag vet att det är verkligt liksom. Och trösta mina kära vänner. Jag vill vara en av de där hjältarna som bar ut allting ur kyrkan. Men det går inte... Allt jag kan göra är be, och be er att göra detsamma...

För nu behöver vi en ny lokal, ett nytt ställe där vi kan känna oss hemma. Nu på torsdag skulle Kyrkans Ungdom ha startat igen för den här terminen. Och kyrkan låg ju i en skola, som nu är totalt förstörd (se bilden), vilket gör att helt gäng elever inte har någonstans att ta vägen nu i höst. Så vad kommer hända nu?

Dem misstänker att det är en anlagd brand. Vilket inte vore helt konstigt eftersom Södertälje haft flera andläggda bränder på sistone, och det ryktas om pyromaner i staden. Är det något jag vill göra i Södertälje i höst som inspiratör så är det att starta bönevandringar. För Södertälje är en stad i nöd och i kraftigt behov av Guds nåd och kraft och hjälp! ♥

Jag undrar när det egentligen var senast jag var där i kyrkan. Det var sista gången jag någonsin satte min fot där...

Göteborgsposten skriver om det. Liksom Aftonbladet och Expressen. Och Länstidningen såklart. Läs, och be, snälla ni.Jag kan knappt tro det... :'(

Kyrkan + Facebook = SANT

Bemöt människor i deras naturliga miljö eller vaddå?
Här har vi kyrkan som är öppen för nya missionssätt, haha!Från tidningen Dagen.

En evig att-göra-lista

Idag har jag så fullt upp att jag inte ens hinner med hälften av allt jag måste göra!
Är det kanske dessa dagar man ska tänka så här?


Det underlättar att tänka glada tankar :)

Har du inget att göra i höst?

Själv ska jag ska vara Credoinspiratör i höst. Och min fråga är till dig, vill du haka på?

Det finns 310 000 ungdomar på Sveriges högstadie- och gymnasieskolor, som alla behöver Jesus. Och det är där du som Credoinspiratör behövs! Din främsta uppgift kommer vara att stötta kristna skolgrupper, besöka dem och ge dem kraft och mod att orka fortsätta vara ljus och salt på sina skolor. Det kommer också bli till att besöka en mängd olika ungdomsgrupper och läger samt hålla i en hel del religionslektioner. Spännande, eller hur?! Vi har våra team i Göteborg, Lund och Stockholm och det är främst i Stockholm som vi behöver fler inspiratörer. För just nu är det bara jag där...

Som Credoinspiratör blir du inskriven på Helsjöns folkhögskola och får CSN-bidrag samtidigt som Credo hjälper till med din hyra. Du har sex utbildningsveckor på hela året där du får högklassig undervisning tillsammans med de andra teamen samt en massa ungdomsledare runt om i landet. Resten av tiden har du handledarledd utbildning med mycket eget ansvar, så det blir allt en liten utmaning. I arbetet utvecklas du som person och ledare på en massa olika områden, något jag själv har fått erfara eftersom jag redan varit inspiratör ett år och nu ska göra mitt andra år. Och det är jag så glad för att jag får göra.

Du kan inte förneka att det låter intressant, eller hur?! Så om du känner att du blir lite extra sugen, eller känner någon som du vet skulle passa utomordentligt för det här, tycker jag du ska gå in här för att läsa mer samt skriva ut ansökningsblanketter. Gör det nu - för nästa vecka sätter vi igång!Credos vision - om du vill vara med och göra den till verklighet är Credoinspiratör något för dig.

Jag är ett total freak

(Inte världens bästa video men jag hittade ingen annan...)

Separated, I cut myself clean
From a past that comes back in my darkest of dreams
Been apprehended by a spiritual force
And a grace that replaced all the me Ive divorced

I saw a man with tat on his big fat belly
It wiggled around like marmalade jelly
It took me a while to catch what it said
Cause I had to match the rhythm
Of his belly with my head

Jesus saves is what it raved in a typical tattoo green
He stood on a box in the middle of the city
And claimed he had a dream

I dont really care if they label me a Jesus freak
There aint no disguising the truth

The high and lofty, they see me as weak
Cause I wont live and die for the power they seek

There was a man from the desert with naps in his head
The sand that he walked was also his bed
The words that he spoke made the people assume
There wasnt too much left in the upper room
With skins on his back and hair on his face
They thought he was strange by the locusts he ate
The pharisees tripped when they heard him speak
Until the king took the head of this Jesus freak

My best friend was born in a manger

Visst är texten välskriven och underbar!
En annan av DC Talks låtar jag verkligen gillar hittar ni här.

En riktigt bra predikant

Brukar ni lyssna på predikningar hemma i vardagssoffan? Det är en skönhet som jag har upptäckt på sista tiden. Som idag t.ex. lyssnade jag på denna härliga predikan av Hans Weichbrodt.

Halleluja vilken bra predikan!
Vad tycker du?

RSS 2.0