Ett par mindre trista dagar

Nu har det blivit lite mindre trist =) I alla fall de två sista dagarna.

Igår var jag i Stockholm och spelade scrabble IRL. Det kunde gått bättre men det var ändå rätt kul. Den här gången tog jag med mig mitt pass, hehe ^^ Vakten kände igen mig, hehe.

Jag hann bara spela en match, som gick uruselt. Min motspelare fick precis allt som var bra. Och jag hade ingenting. Hujedamig, sånna matcher är hemska.

Men det var inte det värsta med kvällen. Det värsta var serveringen på det där fördömda stället. Usch, säger jag bara! Jag fick vänta i mer än en timme på att få beställa. Sen var jag tvungen att gå fram till de och fråga om jag kunde få beställa. Som att inte det vore nog så var jag tvungen att gå fram till de två gånger!! Hur illa är inte det på en skala? Så ska det verkligen inte gå till! Nej, jag skulle ha följt med zagg (hon heter inte så, det är henens nick på beta, och jag kan omöjligt varken komma ihåg eller stava till hennes ovanliga namn) och köpt en hamburgare istället. Då hade jag fått trevligt sällskap, min mat på nolltid samt 60 :- mer i plåboken. Men självklart gjorde jag inte det. Jag är ju inte så vidare överförtjust i skräpmat... Dumt nog kunde jag inte ha överseende med det igår >.< Nästa vecka äter jag hemma innan jag åker!

Aja, det var de negativa delarna. Det roliga var sextemat som hela tiden verkade återkomma i spelen, hehe ^^ En försökte lägga SÄNG(P)ORR men av någon konstig anledning blev han synad och fick ta tillbaka det, haha. Lite synd, för hans motspelare hade kunnat lägga BAS(SÄNGPORR) på det bara för att det var roligt, haha ^^

Förutom det så fick jag lite nya kontakter inom scrabble =) Särskilt zagg var rolig! Vi satt och diggade till schlagerlåtar som puben spelade ^^

Sen idag vaknade jag i hans juvliga armar *suckar lyckligt* Vi skiljdes åt, eftersom han skulle jobba, och jag åkte hem. Där satte jag mig vid tv:en och satt där mest hela dagen ^^ Fast jag njöt faktiskt lite av solen också. Gick en promenad och så =) Fick lite fina återblickar till min tid i Pershagensskolan. Blev lite nostalgisk där för ett tag... :'-) Tänk att det faktiskt kunde hända med den skolan... Men vill du veta en hemsk sak, Sofie? De har tagit bort snurrgungan... Den som vi hade så mycket roligt med, minns du? Och nu är den borta... *snyft*

Kvällen (eller natten om du så vill) har jag spenderat åt beta. Såklart ;-) Jag rullade hela tre gånger. Börjar nog bli bra på det här ;-) Först BRoTtARE, som jag la när det var noll brickor kvar i påsen =) Men jag förlorade matchen tyvärr. Sen TRÖStARE. Förlorade den matchen också. Egentligen gör det inte så mycket, det är bara det att jag förlorade med tio ynka irriterande poäng... Till sist fick jag lägga en rull som jag länge drömt om att få lägga, i öppningsdraget dessutom =) CENtRAL blev det. Den matchen vann jag. Som avslut för ikväll/inatt spelade jag en match som jag vann och därmed fick upp min rating till över 1900 på beta =)

Och för er som inte förstod så mycket om vad jag skrivit så är en förklaring om vad scrabble och beta och rull och allt vad det är egentligen är för något på väg ^^

Trist

Åh, jag tror jag redan börjar tröttna på att ha sommarlov. Eller nja, jag börjar tröttna på att inte ha något att göra. Jag gör ju inget annat än sitter inne och läser, tittar på tv eller sitter vid datorn. Nu har det gått så långt att jag nästan blev glad eller lättad när mamma bad mig ta ner ballongerna från vår veranda. Jösses... Jag måste verkligen sticka ut och göra något! Visst finns det saker jag borde och ska göra, men orka liksom, hehe. Jag kanske ska hälsa på Lina förskola, ringa Ella, ringa Gabbi, sticka ut och cykla, gå och shoppa. Usch. Jag kommer bli deprimerad om jag sitter inne längre... Att ringa någon låter lite lockande. Men samtidigt ligger det där gamla grollet om att "ingen ringer mig utan jag måste ta och ringa alla" och gnager i bakhuvudet. Då får man liksom ingen lust längre. Dessutom är jag lite feg av mitt när det kommer till att ringa andra... Jösses, hoppas jag inte håller på att bli paranoid också =/

Här är en lista på saker jag borde eller kan göra:
> Ringa till Lina och bestämma datum för mitt besök.
> Besöka Lina.
> Ringa och träffa Ella.
> Ringa eller bestämma träff med Gabbi.
> Ringa någon annan kompis och bestämma träff.
> Ringa och höra hur det är med Malin, Emelie, Linda eller någon annan från före detta BF3000.
> Städa rummet.
> Åka till stan och shoppa lös på mina presentkort.
> Åka till stranden och skaffa solbränna.
> Ringa Malin, Emma, Nicole eller någon annan i gänget och dra med de till stranden.
> Fixa cykeln.
> Sticka ut och cykla.
> Gå promenader.
> Gå på picnic.
> Dra med någon på bio.
> Dra med minst en motståndare i bangolf.

Jag önskar jag kunde säga att jag skulle jobba men tyvärr har jag inte fått mitt arbetsschema än heller. Men imorgon ska jag få det, om min chef har fått i ordning det än... Jag är i alla fall otroligt lycklig över att jag ska sticka till Stockholm imorgon och spela scrabble! Den ända nackdelen är att jag antaligen kommer spela med SAOL 13 vilket innebär en massa nya ord som jag inte har en aning om existerar. Vilken tur att det bara är träning. Och i vilket fall som helst, så får jag komma ut lite! =)


Snälla du...

Emma, jag är inte sur på dig längre. Jag är fullt redo att prata ut med dig i vanlig ton. Det är du som är så envis och vägrar. Jag fattar inte vad jag gör som är så illa. Alla mår dåligt av hur situationen ser ut just nu, särskilt våra vänner. Det är hemskt! De ska inte behöva dras mellan oss. Det är dags att vi gräver ner yxan och pratar ut. Det behöver vi alla. Innan allt är försent och våra vänner lämnar oss ensamma för att de inte orkar. Vi har bråkat i snart sex månader så tiden börjar rinna ut. Snälla, lägg ner stoltheten och gör oss alla en tjänst.

Ge mig en tjänst att förklara. Jag vet att jag har gjort fel. Låt mig prata ut, förklara, konfrontera dina handlingar och diskutera hela händelse så kommer jag känna mig redo att be dig om ursäkt. Men som du säkert förstår kan jag verkligen inte göra det utan att ha fått prata med dig först. Inte skälla, utan prata! Så kan vi alla gå vidare sen.

Annars börjar jag nästan tro att du inte vill få ett slut på det här. Och jag hoppas verkligen inte att du är så tjurskallig, envis eller egoistisk. Och innan du protesterar mot detta påstående, ta och fundera på varför du inte stämmer in på det. Berätta det sen för mig. (Gärna på ett bra sätt så att jag förstår.)

En rolig historia :D
En man kommer inspringandes till en bensinmack och frågar hur lång en pingvin kan bli. - Den kan väl bli sisådär 1 meter eller nått, säger expediten. - Blir den inte längre? Frågar mannen. - Tja, kungspingvinen kan väl bli 1.50 meter. - Ohh skit, då var det en nunna jag körde på.

Scrabble IRL (med mera)

Dagen började med min kära syster, Lollos, skolavslutning. Nu har hon äntligen gått ut grundskolan! Stolt över henne! =)

Stack och fikade med Daniel. Alltid lika kul. Vi pratade om många saker; scrabble, schack, sommaren... Berättade lite om Hovsjö kyrkas negativa situation också. Han sa några tröstande ord.

Sen stack jag till Eagle för att spela scrabble IRL (in real life). Oftast är det mycket roligare än att spela online. Man får en annan kontakt liksom. Men det är mycket att hålla reda på; klockan, kryssa för alla bokstäver, räkna rätt poäng... Efter ett tag kommer man lyckligtvis in i rutinerna =)

Jag är väldigt nöjd med dagens spel. Första matchen vann jag (en annan av dess slag) som inte bara vann mot mig i ABC cupen utan även tog hem hela turneringen där. Snacka om att vara stolt eller vad! =D Dessutom, som att inte det vore nog, fick jag rulla (det kallas så när man lägger ut alla brickor på handen på en gång) min andra åtta (ett ord på åtta bokstäver) någonsin! =D (F)INSTILT var ordet. Det var lite lustigt, för precis innan jag såg den trodde jag det var hopplöst ^^ Att ha en massa I på handen gör mig alltid negativ. Det är något som jag har emot den bokstaven alltså... Precis som med D ^^ Pst, rullningen var utan joker också måste jag bara få påpeka ;-)

Andra matchen ledde jag ganska stort. Men sen kom min motspelare igen. Jag hade MÄKLARE på handen men eftersom brädet var så stängt kunde jag inte få ut den... Så jag förlorade med typ 100 poäng tillslut. Så det kan gå ^^

Hm, ska man ta en match nu innan man går och lägger sig? Det är ju så roligt =) Och beroendeframkallande... ^^

Och det gjorde jag verkligen rätt i märkte jag! Jag är bara tvungen att lägga till detta i mitt inlägg ^^ Matchen blev nämligen min första match där jag rullade två gånger! =D Först D(R)ESSERA för 59 poäng. Lite poäng men ändå min tredje åtta =) Snacka om kort tid mellan den andra och tredje ^^ Andra rullen var BADGÄST för 95 poäng. Den rull som jag fått mest poäng för på standardbräde. Ingen av rullarna innehöll någon joker heller. Det var verkligen en lyckad match att avsluta dagen med! =)

Café Adam

Ja, det är så glassbaren i Kungsträdgården heter.

Nu har jag varit där i två dagar. Tror att jag fortfarande är där "på prov" så att säga men jag tror också att det kommer ändras strax =)

Det är kul, men det är så mycket man måste lära sig. Glassmakerna har jag äntligen lärt mig skilja på. Jag håller fortfarande finslipa på mina tunnbrödsrullar, hamburgare och framför allt mjukglassar. Det är jättesvårt att göra mjukglass! Fatta vad mycket jag har fått träna på det idag... Några av priserna kan jag inte riktigt heller ännu.

Och så måste man ha öronen på skaft också när de beställer. Det är t.ex. väldigt lätt att höra fel på chokladdoppning och chokladtopping.

Det känns verkligen inte som att man har slutat skolan redan. Det är som att jag fortfarande kommer träffa mina klasskamrater när helgen är slut liksom. Men snart börjar man väl fatta, och då slår det en plötsligt. Dem är inte mina klasskamrater längre... ='( Jag måste ringa alla snart...

Sitter och lyssnar på Tokio Hotels nya cd på engelska som jag fick i studentpresent. De signerade ju skivor igår. Usch, jag hade också velat åka dit men nu blev det inte så. Det hade ju varit ascoolt att se dem i verkligheten, haha =D

Måste bara tillägga lite roliga saker från Café Adam också, hehe. Det är faktiskt roligt =) Tiden flyter på som bara den (utom när vi knappt har några kunder dåra ;-). Och till lunchen igår grillade jag min egen hamburgare. Den smakade mycket godare än vanligt, haha =)

Som avslut ska jag berätta om igår efter att jag slutat jobbet. Sen bar det av till puben där jag och resten av scrabblegänget spelar scrabble på tisdagar. Tyvärr kom jag inte in. Man var tvungen att ha legg med sig, vilket jag så klart inte hade. Jag har inte riktigt vant mig vid det där att jag måste ha legg med mig... Dessutom ser jag tydligen yngre ut än 18, hmpf... Hur som helst, scrabblegänget (bestående av fyra pers inklusiver mig) begav oss för att hitta en annan plats att spela på. Så snälla var dem =) Efter lite sökande hittade vi ingen bättre plats än centralstationen. Så det slutade med att vi fyra spelade på två bänkar i vänthallen, haha =D Lite lustigt tycker jag ^^

Nu när vi ändå pratar om scrabble tror jag att jag ska ta och spela lite nu =)


Gröna lund och drakbåtspaddling

Imorgon klockan elva ska jag vara i Stockholm på mitt sommarjobb. Visserligen bara på prövning men äsch, det kommer gå bra =)

Jag tänkte ta och berätta lite om när vår klass var på Gröna Lund förrförra veckan samt om när vi paddlade drakbåtar. Jag har ju lovat en uppdatering =)Gröna Lund

Ja, fast egentligen började vi ju inte på där. Vi började med att gå till Slottet. För att få åka på en sån här rolig dag var vi nämnligen tvugna att göra något skolrelaterat först. Det var vackert där. Mycket pampigt. Trots det, inget ställe jag skulle vilja bo på. Jag drömmer fortfarande om en liten villa på landet... *suckar lyckligt* Gabbi kom i alla fall att tänka på hur det vore att skrida ner från den långa trappan i en förtjusande klänning med stor hjärtklappning möta sin ståtliga prins... (Hm, okej, jag medger att jag kanske la till några detaljer, hihi, för det låter inte riktigt allt igenom som Gabbi.)

Efter slottet väntade vi på att det skulle bli lunchtid så att vi kunde gå till restaurangen vi beställt bort på. Vi såg Nanne Grönwall i sin bil ^^

Efter restaurangen (som inte var något vidare faktiskt) gick vi till Grönan. Det var skönt =) Vi satte oss på ett café och väntade tills klockan skulle bli tre eftersom Grönan inte öppnar innan dess. Det var rätt tråkigt att bara sitta och vänta.

Äntligen var det dags för Grönan! VI fick till och med smita före till en annan ingång =) Sen var det bara att börja åka. Hurra! =D

Jag tror det var Pop Expressen vi började med. Alltid lika rolig! Sen följde Lustiga Huset. Jag och Sofie åkte Slänggungorna en gång. Vi blev hängade vid Radiobilarna en rätt lång stund. Det är ju förstårligt, för det var så otroligt roligt att genomföra vår cup gång på gång, haha. Man kan sammanfatta cupen rätt lätt; alla på taxibilen! Stackars taxichaufförena förstod inte alls varför alla var på honom, haha ^^ Jag gick Spökhuset för första gången. Faktiskt inte alls så läskigt som jag trott. Jag fick en ny favoritattraktion; Blå Tåget. Det allra bästa är i slutet när de där tallrikarna hotar att ramla ner på en. Jag försökte alltid skydda mitt huvud för dem, och Fredrik hade riktigt roligt åt mig ^^ Jag lyckades också åka den nya attraktionen; bergochdalbanan Kvasten. Även om jag backade ut första gången gick det betydligt bättre efter det. Säkert bara för att jag fick hålla Linda och Sofie i handen ;-) Jag och Gabbi trog i snöret. Jag vann en penna som minne, och hon en nyckelring/lipgloss samt ett äckligt ägg ^^  Drakbåtarna

Fredagen, en vecka innan vi tog studenten, körde vi drakbåtar i Maren. Man tävlade om sin placering i tåget upp till Torekällberget på den stora dagen, samt i bästa utstyrsel.

Vår klass sög ju paddlingen. Behöver jag säga att vi förlorade mot den andra klassen? Men jag är ändå stolt. För instruktörerna sa att vi var den mest diciplinerade klassen =) Till skillnad mot klassen innan som hade diskats... ^^

Jag är också riktigt stolt över vår fina utstyrsel, haha! Vi gjorde stort narr av idrottskillarna. Vi BF:are har ju fått stått i skuggan av idrottsklasserna ända sedan Igelsta blev en idrottskola så nu skulle vi allt ge igen! Mohaha!

Vi hade fått låna ishockeytröjor av Tullinges ishockeylag. Under tröjorna hade vi flytvästarna eftersom vi då skulle se mycket maffigare ut. Vi hade målat mustasch och skägg på oss. De flesta hade gele eller vax i håret så att det skulle se svettigt ut. Vi hade även en ishockeyhjälm, och Gabbi hade med sig en sverigeflagga.

Där stod vi, i vår fina klädsel, och hade manlig uppvärmning, hihi ^^ Lite uppmärksamhet fick vi nog. Fast kanske inte lika mycket som piraterna. Och vi vann ju inte utklädnadstävlingen heller. Det gjorde de som var utklädda till statyer.

Vad vi däremot vann var att vår skola fick gå först i tåget. Riktigt skönt med tanke på den otroliga värmen i fredags.  Vad ännu bättre var att vår klass fick gå ut som fyra =)

Årets första dopp

Japp, idag den 10 juni 2007, tog jag årets första dopp. Ofrivilligt. Vi åkte ju till Alphyddan efter gudstjänsten, där vi paddlade kanot som såklart kontrade. Jag och Jeanette plumsade i. Detta startade en trend som gick ut på att bada med kläderna på så plötsligt gjorde alla det =) Dagen till ära bar jag Credo-tröjan och min röda kjol, haha. Tack och lov för solen som torkade oss så snabbt =)

Måste bara citera ett av Johnnys typiska ramsor som han kom på idag:
"Jag är en lifeguard och jag lifar..."

Och så har man tagit studenten också! =D Roligt, men trots det har jag en liten tom känsla i magen. Man undrar ju liksom vad som ska hända nu? Tur att jag har kommit in på Credo =) Då har jag i alla fall ett år planlagt framför mig. Ett riktigt spännande år dessutom! =)

Inga seriösa skoldagar här inte

Ja, det var bara så roligt. Inga vanliga lektioner denna vecka heller ^^ Om vi börjar med i måndags. På morgonen var vi endast fem närvarande, på eftermiddagen förökade vi oss till typ åtta. Starkt jobbat, haha ;-) Fast det gjorde väl egentligen ingenting heller. På första lektionen såg vi på film, eftersom vi föredrog det framför att sitta och stirra in i väggen. Varken religion eller matte hade vi. På teckenspråket (som började typ runt två...) hade läraren bett oss att komma. Då körde vi tävling. (Det var föresten den läraren som skällde ut mig och min klasskompis förra veckan...) På historian gjorde vi två utvärderingar. Sen var dagen slut. Då hade vi suttit i skolan sen nio till ungefär fyra ^^

Jag måste bara berätta om en lurig sida Malin visade oss i måndags, haha. http://peteranswers.com. Hon lyckades lura oss riktigt ordentligen ^^ Kan du hemligheten? Om inte ska jag allt visa dig när tillfälle ges ;-)

Efter skolan drog jag ner på stan och träffade Ella och Lex. Det var jätteroligt =D Vi satt på en parkbänk vid lekplatsen på gågatan och pratade. Ju mer man träffar Lex desto roligare blir han. Ella bjöd på kex och Loka, vilket resulterade i att jag åt upp 98 % av hennes kex och drack upp 50 % av hennes Loka. Ledsen, Ella, jag lovar att bjuda igen ^^ Sen träffade vi på Sussie som ville dra med oss och shoppa. Så vi gick till HM, om än lite motvilligt från min och Lex sida. Här är förklaringen på det; när han och jag tittat igenom hela övervåningen hade Ella och Sussie tittat igenom de två första hyllorna. Lex och jag kom överrens om att speedshopping är det bästa ^^ Jag spenderade lite tid med att lösa korsord. Ni vet, det är ju helt normalt att lösa korsord på HM ;-) Jag fick faktiskt en penna av Ella ^^

Sen bar det av hem. Lollo hade gjort en jättegod kycklinggryta. Mums! =D Sen hjälpte jag henne med matten så att hon kunde klara av ett prov. Vi hade jätteroligt när jag bevisade för henne att wikipedia inte är en trovärdig källa, haha. Hon blev förvånad ^^

I tisdags gjorde vi inget särskilt i skolan heller. Såklart ;-) Vi lyssnade på en redovisning och planerade lite inför fredag typ. Vi valde låtar till flaket. Jag valde It's the final countdown. Förstår ni budskapet? ;-)

Jag har tyvärr inte haft tid att uppdatera om allt roligt jag var med om förra veckan. Har haft för lite tid till datorn =( Men det är på väg! Snart så ska jag ta mig tid. Jag såg förresten att min besöksstatistik har stigit. Roligt! =D Forstsätt så ^^

Nej, nu har jag skrivit detta två gånger (ja, för första gången försvann ju allt av någon anledning *mutter*) och jag är trött och klockan är mycket så jag tänkte gå och lägga mig. Tack för att ni läst =)

Bara 2 dagar kvar...

Hemgruppsavslutning

Jag har insett att jag inte har skrivit något på väldigt länge. Därav har jag mycket att ta igen, och tyvärr för lite tid just nu. Men jag tänkte ändå passa på att skriva lite om i tisdags. Om vår hemgruppsavslutning. Något måste jag ju skriva, så att jag fortfarande har några läsare kvar ;-)

Jag kom dit lite tidigare, eftersom vi skulle göra det om vi ville hjälpa till med maten. Fast när jag kom dit så sa de att de hade brist på arbetsuppgifter så jag hade inget jobb att göra. Liksom majoriteten inte hade ^^  

När allt slit var slut var det äntligen dags att få njuta av pajerna som vi alla lagt så mycket av våra själar i (yeah right ;-). Det var en tacopaj, en kycklingpaj och en skink- och ostpaj samt grekisk sallad och läsk eller vatten. Mums! Fast innan vi fick äta skulle vi vänta på Gustaf. Sofia sprang mellan sin stol och dörren varenda gång hon hörde portdörren slås igen i tron om att det var han. Naaaw =)

Efter huvudrätten vankades det efterrätt. Glass med strössel, kolasås och bananer. Mm... Efter det fick vi ytterligare saker att äta; godis ^^ Medan vi spelade Tabu. Det var minsann ett roligt spel! =) Mitt lag vann en gång, och förlorade en gång. Jag är stolt över våra insatser. Och glad. Jag lyckades beskriva sex ord som max. Visserligen på dubbel tid men vad gör det. Skryta får man göra ändå ;-)

Till sist blev det bön, psalmsjungande och planering inför i höst. Det var verkligen en lyckad och mysig avslutning!

Synd bara att Gustaf inte kommer vara med oss i höst. Jag förstår honom varför han vill sluta men det hindrar inte det faktum att vi med all säkerhet kommer sakna honom. Det var ju tack vare honom som vi inte var en tjejgrupp. Och dessutom var han vår ledare... Han kommer lämna spår efter sig. Tro mig.

Det var en sak som jag ville dela med mig av =) Nu återstår bara Gröna Lund, drakbåtspaddlingen, bion samt det-hemliga-imorgon. För att inte tala om studenten! Så våga inte byta kanal mellan reklampausen! ;-)


RSS 2.0