Hur kan jag säga att det inte finns någon Gud när jag hör vinden viska hans namn?

Skönheten värker i hjärtat på mig, den talar till min själ och till Anden som bor i mig.

Har era ögon skådat något så vackert?
Har era öron hört något så vackert?

 

 

I have felt the wind blow,
Whispering your name…

I have seen your tears fall,
When I watch the rain.

How could I say there is no God?

When all around creation calls!!
A singing bird, a mighty tree,
The vast expanse of open sea…

Gazing at a bird in flight,
Soaring through the air.
Lying down beneath the stars,
I feel your presence there.

I love to stand at ocean shore
And feel the thundering breakers roar,
To walk through golden fields of grain
With endless bloom horizons fray.

Listening to a river run,
Watering the Earth.
Fragrance of a rose in bloom,
A newborns cry at birth.

I love to stand at ocean shore
And feel the thundering breakers roar,
To walk through golden fields of grain
With endless bloom horizons fray

I believe
I believe
I believe


Dagens utmaning - Lyssna till signalen; när nöden är uppenbar är också bönens behov uppenbar

Signalen är ju faktiskt inte bara typ olidligt hög utan anledning, och bilen kör ju inte i 140 km/h bara för att den har lust att störa trafiken en stund. Utan vad betyder det egentligen på riktigt? Jo, någon eller några är i fara... Och vad är bästa botemedlet när något inte står rätt till? Gud, som vi når via bön.

Nästan varenda gång jag hör signalen så tänker jag på det, att "nu, nu finns det någon människa som är älskad av Gud och som verkligen skulle behöva Guds nåd och hjälp". Och eftersom jag inte kan vara där och hjälpa till praktiskt gör jag det lilla jag kan göra. Jag ber. Ofta väldigt kort, en sekund eller två. Att Gud ska vara med personen som just nu är i nöd och hjälpa denne, för att han älskar oss så oändligt.

Jag skriver inte det här för att visa hur bra jag är som har tänkt på det här. Inte alls därför! Utan för att där två eller tre är samlade i Jesus namn, där är han mitt bland dem (Matt 18:20). Därför kan vi lita på att om vi tillsammans ber och bjuder inte Jesus i situationen å den nödställdes vägnar, då kommer våra böner göra skillnad. Tillsammans är vi starka, och tillsammans kan vi påverka! Påverka i en värld där allt för många ambulanssignaler ljuder var dag.

En sorglig syn i en annars så idyllisk och vacker miljö.

Kanske årets viktigaste påminnelse!

Glöm för allt i världen INTE bort att rösta i kyrkovalet nu på söndag!

Om du har svårt att välja vad du ska rösta på kan du titta här. Det är en sammanställning av olika frågor som partierna har deltagit i. Leta efter den fråga du finner viktigast, titta vilket parti som röstade på det svar du håller med om och bestäm dig för att gå till en vallokal på söndag och rösta på det partiet. Är vi överrens?

För det här är liksom din chans, din chans att påverka! Och jag som kristen brinner verkligen för de frågorna jag tycker är viktiga. Jag är medlem i Svenska kyrkan och jag går i kyrkan varje söndag. Det var i Svenska kyrkan jag blev frälst en gång för länge sedan, och det är i Svenska kyrkan jag nu lever och får utvecklas i min tro. Det viktigaste jag har i mitt liv är just min tro, det är den jag bygger hela min existens på. Så ja, kyrkovalet är liksom en big deal. Att strunta eller ignorera kyrkovalet, det finns inte, inte någonstans. För det resultat som valet får, det kommer att påverka mig och hela grunden för mitt liv. Så även till er som själva känner att det kanske inte spelar just er så stor roll, tänk på oss som det faktiskt spelar gigantisk stor roll för. Snälla? Din röst behövs!

En särskild fråga jag brinner för är att de politiska partierna ska ut ur kyrkan. Helt enkelt för att det inte blir vi som faktiskt är aktiva i kyrkan som får komma till tals då. Vilket ju varje vettig människa borde förstå är helt befängt! Men, det var inte förän jag läste Lars B Stenströms artikel som jag insåg exakt hur pass viktig just den frågan är. Läs och kom till insikt ni också, för den är grymt bra skriven och helt baktung av vishet.

Det finns två partier i kyrkovalet som brinner för denna fråga, POSK och Frimodig kyrka. De två skiljer sig inte alls så mycket från varandra, bortsett på en avgörande punkt; ska homosexuella få gifta sig i kyrkan eller inte? POSK har inte kunnat enats i den frågan, vilket jag inte känner mig trygg med. Frimodig kyrka har en bestämd åsikt om att de inte ska få det vilket är en mycket klok åsikt. Dessutom vill Frimodig kyrka särskilt peka på att Jesus Kristus ska vara Herre över sin egen kyrka. Vad säger ni? Min röst är given.


Alla dessa Jesusar...

Vilken Jesus ska jag tro på?

Det är temat på det som händer i Johannebergskyrkan och Buråskyrkan i centrala Göteborg den 16-18 oktober. För första gången i Sveriges historia, låt mig presentera en apologetisk konferens!

Say what now? Mjo, det handlar om apologetik. Apologetik betyder försvar av det man tror på, alltså i det här fallet, försvar av kristen tro. Vi är några shyssta kristna människor som träffas för att tillsammans pröva, ifrågasätta och diskutera vår tro. Helt enkelt. Dagens samhälle bjuder på så många frågor om just kristen tro, Jesus, Bibeln, vetenskapen och så vidare och så vidare. Det är en hel del som vi som kristna måste bemöta. Därför kan det vara bra att ta ett tillfälle för att ta upp just dessa frågor. Men det är klart, vill du som inte är troende komma dit är du ju också oerhört hjärtligt välkommen! Vilket utmärkt tillfälle att få veta mer! :)

Hela helgen kostar bara 200 kr (är du under 19 år får du dessutom 50% rabatt)! I priset ingår en hel del jättesköna föreläsningar av Sverige apologetiska elit (med andra ord, de vet vad dem pratar om - och det är dessutom riktigt hög klass på det), seminarier fredag-söndag, pausfika, lätt kvällsmat och vårt goda sällskap.

Boende och andra måltider får du dock ordna på egen hand, men behöver du hjälp med det är det bara att kontakta Apologia (den nystartade föreningen som annordnar konferensen) så hjälper dem dig. Skicka bara ett meddelande till dem här.

Du kan läsa mer om konferansen här. Och här anmäler du dig. Om du vill titta på programmet är det bara för dig att klicka här lite snabbt.

Om jag vore du, och om jag inte redan hade bokat mina tågbiljetter, skulle jag först anmäla mig till konferensen snabbt som ögat för att sen boka bussbiljetter ännu snabbare. Det är nämligen så att NU I HELGEN, den 19-20 SEPTEMBER, har GoByBus 70% RABATT på alla sina resor fram till den 18 oktober på alla destinationer! Ange kampanjkoden GLADA DAGAR och bli medlem i deras bonussystem så är allt biff sen. För vi ses väl där, eller hur? Jag längtar! :DKänner du igen flyern? :)

Jag ramlar av stolen när Alex Schulman hoppar upp i predikstolen?!

Alex Schulman ska predika i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm nu på söndag kl. 17.00.

Vad är detta?? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Eller bara gilla läget?

Dagen har gjort en intervju med Alex inför söndag, check it out here. Nog för att han verkar ta det på stort allvar och nog för att han är uppväxt i ett, som han lite lustigt uttrycker det, väldigt kristet hem. Men samtidigt, på frågan om han fick med sig Gud upp i vuxenlivet svarar han att han bara går till kyrkan på de stora helgerna och att han nog är en
ganska klassisk sekulariserad stockholmare.

Min första reaktion var att här ligger det minsann en död hund begravd. För det kan väl bara sluta på två sätt. Antingen ställer han sig där och predikar om något som han själv inte tror på och knappt har koll på vad det egentligen handlar om, eller så snackar han om något sekulärt som vi djupt troende inte alls får ut något av. Det skriver han ju själv på sin blogg, att han hoppas att vi inte kommer dit för att bli stärkta. Låter det lovande? Nej.

Men så läste jag den här killens blogginlägg om det hela, och plötsligt blev jag väldigt osäker. Berättelsen om Göran Skytte. Som dessutom började skrivas i ett Credo-sammanhang, samma organisation som jag själv är aktiv inom och funnit styrka i... Är det verkligen så att det kan vara välsignat att bjuda in människor som vacklande börjat ta sina små första steg på frälsningens väg till att dela sin tro med oss? Det funkade ju för Göran Skytte. Och som Alex själv säger i Dagen-intervjun, att han hoppas få ner sin tro i hjärtat eftersom han är avundsjuk på oss kristna som är så rofyllda, och att han själv hoppas på att få uppleva det en dag.

Nä du, jag vet verkligen inte vad jag ska tro. Det här är något jag måste höra med egna öron innan jag kan säga något mer om saken. Söndagens tema är "ett är nödvändigt". Jag undrar vad i all sin dar han kan hitta på att predika om inom det ämnet. Blir spännande att se vilken utgång det hela får.

Ses vi där? :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett som är säkert iaf, är att vi behöver be inför det här.
Så får vi se vad Gud kan hitta på... :)


Nytänkande kylskåpspoesi

 

Bildligt talat


God bless you, Johnny! You can't do enough to make me hate you, I'm gonna love you and I'm gonna pray for you whether you like it or not.

Finns det någon i den kristna världen som har missat denna video? Om ja, bra! För då får du chansen att se den här och nu :) Och om inte, bra! För den tåls att se om och om igen. Om du klickar på play typ nu så kommer du att om 4,08 minuter ha hört en helt fantastiskt, och även ganska skrattretande, historia som rubbar din världsbild totalt. Helt uppochner. Och det säger jag utan att överdriva. För här, här har du äkta kärlek i praktiken. Den typen av kärlek som kan flytta berg, eller som i detta fall, störta hela ku klux klanen.


And don't you just luv his accent? ^^


Craxy's tankeställare - Nyckeln till att älska sina fiender

"Det är svårt att ge bort vänlighet. Den kommer hela tiden tillbaka till dig."
- Cort Flint

Just nu har jag detta ord som bakgrundsbild på mobilen.
Bara för att det är så värt att alltid komma ihåg och bära med sig.

Dagens utmaning - Det gyllene ordet

Säg hej.
Enkelt, och ovärderligt.

 

 


Något för oss kristna läslusar

När jag var liten flicka samlade jag på bokmärken. Det slutade med att jag idag har en hel hög olika sorters roliga och unika bokmärken. Och det är heltoppen, särskilt för en såda läslus som jag! Men nu, nu har nya vyer öppnats framför mina ögon. Nu har jag upptäckt det bokmärke jag allra helst använder för att hålla koll på vart i boken jag är någonstans. Ett favoritbibelord och/eller en fin bön t.ex. Fader vår. Myskänslan förhöjs till tusen och jag börjar läsningen med ett leende eftersom det är en så fin påminnelse om det bästa jag har här i livet. Då mår jag gott. ♥Vilket bibelord skulle du välja som bokmärke? :)

Craxy's tankeställare - Mod

John Ortberg, en författare jag har hört en massa gott om på olika håll men som jag tyvärr aldrig läst något om. Än. Som om inte alla lovord han fått från mina vänner skulle vara nog. När jag fick se en av hans boktitlar, ja man kan ju minst sagt säga att han fångade mitt intresse! För tillfället har jag redan tillräckligt med böcker jag fokuserar på, men inom en snar framtid, då är det sannerligen John Ortbergs tur kan jag lova. Håller ni inte med? :)

 "Om du vill gå på vatten, måste du ta dig ur båten."
Boktiteln som både utmanar och väcker intresse.


Siffran 7

Är det inte lite intressant, att det blev sju kommentarer på just det här inlägget? :)


Har du packat matsäcken?

"Vår församling har elva hemgrupper. Vi samlas i hemmen i hemlighet. Under tiden av frihet värdesatte vi inte tillräckligt att vår församling var registrerad. Vi tänkte: 'så här kommer det alltid att vara'. Sedan tog förföljelserna fart. Församlingen miste sin registrering, de tog ifrån oss biblar, sångböcker och kristen litteratur. Endast det vi hade inom oss blev kvar och vi började kämpa för vår överlevnad. Då fick vi uppleva hur viktigt det är att ha 'reserver av andlig mat' inom sig."

Det här skrev tidningen Ljus i Öster i sitt augustinummer, det är ett utdrag ur ett brev från Centralasien.

Och det fick mig att börja fundera. För det är ju precis så här som jag tänker! Jag har svårt att föreställa mig att det kan bli en förföljelse av detta slag i vårt lilla land vi kallar Sverige. Men precis som dem skriver är det kanske så man har lätt för att tänka under tiden av frihet. Att vi har biblar, sångböcker och annan kristen litteratur på svenska är ju egentligen en oerhörd stor välsignelse när man tänker efter, för vem har sagt att det är en självklarhet? Det är kanske bäst att börja se deras rätta värden innan förföljelserna kommer, innan det är försent. För jag kan ärligt säga att om denna förföljelse skulle dyka upp i Sverige här idag, jag är inte säker på att det lilla jag har i huvudet som min andliga matsäck skulle räcka för överlevnad. Så är det, den tragiska sanningen.

Den glada nyheten är väl att det ännu inte är försent! Så det är väl lika bra att börja bre mackorna på en gång. Häromdagen övade jag lite på Psalm 23 "Herren är min herde, mig skall intet fattas". Jag skulle också vilja lära mig salighetsprisningarna i Matt 5:3-12, till att börja med liksom.

Någon av er kära läsare som vill haka på? Vi gör det här tillsammans! :D

Grön färg på söndagen i Svenska Kyrkan är en symbol för tillväxt i tron.


Gott nytt termins-år

Och nu har jag äntligen börjat mitt andra år som inspiratörCredo! Vilket också innebär att jag börjat blogga på ett annat håll igen, nämligen vår inspiratörsblogg. Här hittar ni den. Jag skrev nyss ett första inlägg, och det hittar du här. Mycket nöje! :)

RSS 2.0