Kraften i en dröm

Vilken glädje när jag kollade kalendern och såg att min kyrkas årliga nordiska konferens är redan nästa helg! Det kommer bli som konferensen vi var på i Colombia fast i svensk version och det är bara laddat för fullständig succé! Du är varmt välkommen att delta, klicka på bilden här nere för att registrera din anmälan, men gör det snabbt för platserna är begränsade och eftertraktade av folk från hela Europa ;)


Fråga till dig som läser

Skulle du vara intresserad av en tävling här på bloggen?
Om det är många som visar intresse ska jag se till att fixa en :)

Tips och förslag tar jag emot med glädje - kommentera eller maila mig på [email protected]


En tävling jag styrde upp när jag var Credo Inspiration som exempel ;)

Jag ger min dröm till dig

Mitt hjärta längtar efter något nytt. Snälla Jesus, säg att du har en plan för mig innan augusti... ♥

Dagen då Jesus gick ut som ensam segrare!


Förövrigt världens bästa filmslut genom tiderna. Lyssna extra noga på soundtracket som bara andas den seger och det nya förbund som Jesus uppståndelse innebär för dig och mig och för hela världen ♥

Familjehögtid

Kära läsare, nu när du läser detta sitter jag på bussen på väg till mormor där mina föräldrar redan befinner sig. Ska bli så skönt att få hälsa på mormor och bara umgås med familjen ett par dagar! För mig är påsken en stor familjehögtid och eftersom mamma och pappa åkte till mormor redan i torsdags saknade jag dem igår på långfredagen när jag hade vårt stora hus alldeles för mig själv. Så jag ser fram emot att joina dem. Trist bara att syster min inte fick ledigt från jobbet över påsk så att hon kunde följa med till mormor men det kommer ju fler gånger. När jag kommer hem igen ska jag berätta mer om min fina påsk för er :)

Vad ska du göra i påsk?
♥ Glad påsk ♥

Not just any other day

Det finns ingen lång lista på goda gärningar som Gud kräver av dig för att du ska bli accepterad. Bland alla världens religioner är Jesus Kristus den enda Gud som offrat sig själv för att människan skulle bli frälst. Frälsningen är gratis och vägen till Jesus är öppen på vid gavel. Det är den största kärleken ♥


Jesus för världen givit sitt liv, öppnade ögon, Herre mig giv.
Mig att förlossa offrade han sig, då han på korset dör ock för mig.

O, vilken kärlek, underbar sannt! Aldrig har någon älskat som han

Frälst genom honom, lycklig och fri, vill jag hans egen evigt nu bli.

Tag mig då, Herre, upp till ditt barn, lös mig från alla frestarens garn!
Lär mig att leva, leva för dig, glad i din kärlek, offrade mig.

Tävling om en rosa klänning

Jag brukar inte tävla så ofta men den här gången kunde jag inte låta bli. Titta bara vilket vackert pris man kan vinna. Klänning är mitt absolut favoritplagg! Klicka här om du vill tävla du också :)


Bilden har jag lånat från Sopnedkast, bloggen som håller i tävlingen :)

Tvivelaktiga vuxenpoäng

Åh denna arma förkylning. Man vet att man är vuxen när hostmedicinen inte smakar illa längre :P

Jag ska få dig omvänd

Alexander Wedlund är en cool snubbe med humor som kör sitt eget race. Han skriver blogg precis som jag. Eller egentligen är det en vlog alltså en videoblogg. Jag gillar hans ungdomliga språk och hans halvtokiga idéer som trots allt inte saknar poänger. Jesus blir inte gammal och trist utan hipp och ungdomlig när Alex berättar om sin tro. Hör bara på det här citatet liksom:

"Visst kanske det i svensk mening kan låta klyschigt, konstigt och allmänt hjärntvättat, men det är inte så svårt. Det är inte en så konstig sak att älska honom när du väl mött Jesus."

Hans bästa inlägg är det han skrivit om piratkopiering. Han radar upp alla möjliga argument för fildelning och möter dem alla så klockrent. Tvivlar på att det finns någon kristen som kan fortsätta fildela med gott samvete efter att ha läst det. Du som vågar läsa inlägget kan klicka här ;)

Alex vlogar är snyggt kreativa. Den här nere är jätterolig och nästan grymt kaxig. Jag älskar't ^^


Mer kul saker hittar på du på Alex sida, klicka här :)

Låt oss berätta om det starkaste budskap vi har


Kvällsglädje

Imorgon är en ny dag och jag ser fram emot den :D

När Gud är tyst

Förra sommaren bad jag Gud om en lugn höst utan stress. Det fick jag väl också på sätt och vis. I vintras råkade jag ju ut för en brännskada i ansiktet. Jag fick ställa in det mesta och bara fokusera på att bli frisk. Nu är jag äntligen på benen igen. Mitt ansikte är läkt, mina krafter är starka tack vare all vila och jag är redo för nya utmaningar!

Allt som saknas är att något händer. Det är som att livet tog en paus efter brännskadan.

Det är konstigt. I höstas fick jag profetior av Gud om det jobb som skulle öppna upp sig för mig nu i vår. Nog för att jag fått lite arbete att sysselsätta mig med men det är inte alls det jobb Gud så specifikt pratade om. Till följd av denna "jobböken" är min ekonomi knappt existerande, trots att jag är noga med mitt tionde och offer som enligt Bibeln ska leda till god ekonomi. De drömmar Gud gav mig i Colombia går långsamt framåt och de flesta av dem är knappt påbörjade. Min tomma kalender ser inte alls ut som jag skulle önska. Det är inte det att jag är bitter, bara lite frustrerad ;)

När jag frågar Gud om detta tillfälliga bensinstopp i mitt liv får jag bara ett enda litet irriterande ord. Det ordet har jag fått höra sen februari, både i direkt bön med Gud och via mina vänner när jag rastlöst frågat dem om råd. Ordet är "snart". Suck... Det är nu jag behöver citat som detta exempel jag hittade på en blogg för kristna singeltjejer; Christianity in High Heels (klicka):

"I must continue to believe before the fact. Faith is the one on top of doubt. Faith believes despite the doubt. A practice that takes getting used to, but it's all that's needed for God to move not just swimmingly, but mightily."

Utmaningen ligger i att fortsätta tro trots prövningen. Att tro genom tvivlet, det är det som får Guds hand att röra sig. Jag är övertygad om att genombrottet kommer, att Gud kommer göra inte bara något utan något mäktigt. Genom mitt liv dessutom! Kanske något som är värt att vända på ändå? "Snart" betyder ju faktiskt inte "aldrig", det betyder bara "inte än". Precis som Israels folk är vi ibland tvungna att gå igenom öknar för att komma till det förlovade landet. Under tiden sitter jag här med myror i brallan och en intensiv bön om att "snart" ska förvandlas till "nu och idag"! Längtan är enorm :)


Går tiden framåt även om klockan är av trä och urtavlan virkad?

Girls Night ur kameralinsen

Kvällens magi går givetvis inte att fånga bara genom några enkla bilder. Men ett smakprov ska jag ändå ge :)


Röda mattan är utrullad och männen står på rad stiligt iklädda kostym för att välkomna oss när vi kommer.
Ja, det finns några män där med de är enbart där för att serva oss tjejer så det är rätt lugnt ;)
Första bilden har jag lånat från Rebeccas blogg "Randomness" (klicka här).


Lovsångstjejerna började med att inleda oss i häftig lovsång!


Vår ungdomspastor och kvällen talkshow-host, Sofia tog plats på scen :)


Kvällens första gäst; Jessica. Som vittnade för oss hur hennes föräldrar skilts sig när hon var barn och hur hennes känsla av övergivenhet ledde till självskadebeteende och ångest i hennes tonår. Men så för ungefär ett år sedan åkte hon på en resa med kyrkan. Egentligen mest för att hon tyckte det var skönt att slippa Stockholm, men Jesus började sakta närma sig henne vilket ledde till att hon förändrades totalt! Det är knappt man kan tro att den leende glädjesprudlande tjejen på scen gått igenom det helvete hon beskriver som hennes liv i så många år och i så ung ålder. På Sofias fråga vad hon hade gjort idag om hon inte mött Jesus svarar Jessica att då hade hon nog inte levt idag. Jesus räddade verkligen Jessicas liv ♥


Publiken var mer än dubbelt så stor som den brukar vara en vanlig fredagskväll då vi har ungdomsgrupp. Kyrkan fyller totalt ca 800 personer och den här kvällen fyllde vi undervåningen.
Varav 99,9 % bara var tjejer!


Linda tar plats i soffan, kvällens andra gäst. Hon berättar att hon var tjejen som hade alla svar på allting. Tills hennes bror ställde den enda fråga som ställde henne mot väggen; "vad händer om du dör ikväll, vart hamnar du då?" Plötsligt blev det på liv och död. Hon började lära känna Gud igen, känna honom på riktigt. Det var dock en lång tidskrävande process. Men hon vann tillbaka sina barndomsdrömmar. Som avslutning sjunger hon en sång för oss, en sång hon skrivit själv som handlar om det goda Gud gjort i hennes liv ♥


Många i publiken som sagt!
Hurra för oss tjejer ^^


Rebecca, kvällens tredje och sista gäst. Hon var ett barn som fick växa upp alledeles för snabbt. Hennes pappa led av schizofreni vilket trasade sönder deras familj något fruktansvärt. Alla visste att hennes pappa inte mådde bra men alla trodde det var under kontroll, ingen visste den hemska sanningen. Bråk, misshandel, pappans förföljsemani och kontroll osv. Men sen började Rebeccas mamma, Heidi i en av kyrkans cellgrupper. Cellgruppsledaren hjälpte Heidi och förändringen mot ett bättre liv tog sin början. Rebecca började också i en cellgrupp och hennes cellgruppsledare ville veta sanningen och nöjde sig inte med att låtsas att allting var bra. Genom att möta Gud, med sin celledares stöd och förändringen inom familjen ledde Rebecca till att bli den befriade och leende glada tjejen hon är idag ♥


Joy sjöng en vacker sång.


Den bästa avslutningen. Lollo berättade om vem Jesus är och bjöd in tjejerna till frälsning ♥


Över 30 tjejer gick fram för att de ville lära känna Jesus! De bad frälsningsbön och fick en Kvinnobibel, alltså en vanlig fickbibel fast med kvinnors vittnesbörd om Jesus i början och slutet :)


Ella var där med mig och min mamma kom också (fast hon gillade inte min kamera något vidare).
Ella var en ängel som köpte fika åt mig efter mötet :)


Jag var nämligen upptagen med att stå i bokshopen och sälja böcker för fullt. Inne i butiken hade vi extraerbjudanden. Utanför butiken hade tjejerna café och där fanns stylister som berättade om vårens mode samt en make-up artist och en nageldesigner. Perfekt för oss tjejer!

Jag tycker det blev en fantastiskt lyckad kväll! Inte varje dag hela kyrkan är reserverad bara för oss tjejer liksom ;) Om du vill, det finns mer att läsa om Girls Night på vår hemsida (klicka här).

Jesus i Auschwitz

Hans Weichbrodt predikan på Stortorget i Borås förra sommaren. Hans berättar om S:t Maximiliam Kolbe som tog Jesu bud att vara ljus i mörker till en helt ny nivå. Han var en man som visade enorm kärlek på den plats där det var som svårast men också där behovet var som störst. Ett kärleksbudskap som ekar i historion än idag, mer än 60 år senare. För mig är han en sann inspiration till att delta i Jesus övernaturliga kärleksrevolution

"S:t Maximiliam Kolbe gav sitt liv genom att byta plats med en dödsdömd fånge, medan Jesus Kristus gav sitt liv till lösen för alla människor så de skulle gå fria. Den som tror på honom, som är vägen, sanningen och livet, ska leva om än han är död." Amen.


Fest varje fredag!

Ikväll är det ungdomsgrupp i kyrkan och jag är pepp och inställd på fest! För det har liksom en tendens att bli så när vi ungdomar träffas för att prisa Gud tillsammans varje fredag kl. 19. Checka videon för ett smakprov! Lika hippt, coolt, snyggt, häftigt och ungdomligt som alltid :D

Han som talar i micken i början är Daniel, en av våra härliga ungdomsledare, som kallar oss att komma fram till scenen och festa. Någonstans där i vimlet står jag själv och hoppar av lycka! Två minuter in i videon kommer David upp på scen och kör sina shyssta dancemoves. Låten vi sjunger är "Dentro de mi" av Genereación 12 (klicka för youtube) översatt till svenska, som handlar om att Jesus lever inom oss tack vare Hans offer på korset. En av de bästa låtarna jag minns från Colombia!

Vi finns på Götgatan 87 i Stockholm, t-bana Skanstull. För dig som inte kan låta bli att besöka oss ;)


Profetisk onsdagskväll

Dr. Morris Cerullo har varit amerikansk evangelist sen han var 16 år och idag är han 79 år enligt wikipedia (klicka). Och det är ungefär allt jag vet förutom det att mina pastorer säger att det kommer bli en fantastisk kväll så jag litar på dem! Affischen verkar ju lova bra grejer liksom så jag är pepp hehe ^^

Kl. 19:00 (portarna öppnas 18:30) i Södermalmskyrkan, Götgatan 87, t-bana Skanstull.

Jag står i kyrkans bokshop före och efter mötet om du skulle vilja säga hej :)


Något nytt på jobbfronten

Förra veckan fick jag vikariera på en förskola här i Södertälje. Det var mycket roligare än vad jag minns det från praktiken i gymnasiet. Vi har gjort geggamojja, byggt pippi-puzzel, samlat daggmaskar och gungat enda upp till himlen. Personalen behandlar mig vänligt med respekt, som en i personalen trots att jag "bara" är vikarie, så jag känner mig verkligen välkommen. Dessutom är de kompetenta och vet vad de sysslar med vilket märks på den härliga barngruppen. Med tanke på de skräckhistorier jag hört om Södertäljes dagis tror jag att jag hamnat på ett utav stans bästa.

Utöver det har pappa gett mig lite sekreterarjobb inom hans företag. Med andra ord, förra veckan gick jag från att ha nästan hur mycket tid som helst till att plötsligt ha mycket mer saker att göra vilket gjorde att bloggen fick lida lite. Ber om ursäkta för det, kära vänner, och tar nya tag den här veckan :)

Förresten kan jag inte avsluta det här inlägget utan att tacka Gud för att jag äntligen får göra något som slutar i en liten inkomst! Jesus Kristus min försörjare ♥


Pappa ger mig lite mappar som jag skriver rent :)
Kära nån så gott det känns att vara på benen och göra något igen!

Stormväder

Idag kunde jag nästan luta mig mot den starka vinden. Galet roligt :)

Läsarfråga: Olika perspektiv

Kommer ni ihåg i höstas när jag berättade för er att min dator krånglade utan att datakillarna begrep varför och jag funderade på om Gud försökte säga mig att jag spenderade för mycket tid framför datorn? Jag fick en intressant kommentar som jag vill svara på. Klicka här om du inte vet vilket inlägg jag syftar på.

"Jag har på fullaste allvar försökt avhålla mig från att ställa den här frågan ända sen du postade inlägget, men jag kan inte, för det här är det sjukaste jag läst. Tolka som du vill.

Känns det bra att vara så naiv som du är? Jag menar, du behöver inte ta ett enda beslut själv som du faktiskt behöver ta ansvar för, varje beslut baseras på något du tror att Gud har visat dig. Jag brukar kunna tycka i de flesta fall att "jamen, fine, låt dom tolka det så då..". När folk försöker se en mening i de hemskheter de måste genomgå, förlora anhöriga eller så. Men att din dator är rökt=Gud vill inte att du ska sitta vid datorn så mycket? På allvar?

Jag brukar rent generellt respektera folks rätt till en tro även om jag tycker att det är vrickat, precis som jag respekterar folks politiska åsikter eller whatever. Men du, lilla vän, är tamejfan bara för mycket.

Vet du, ibland är det nästan (NÄSTAN) så att jag önskar att jag faktiskt vore dum nog att tro på sånt här. Livet måste ju vara helt sjukt enkelt."

// Vetauriel

Mitt svar: Om det känns bra att vara naiv? Ja.

Att jag är naiv tänker jag inte förneka för det är jag och det gör faktiskt livet lite lättare. Men du ska inte tro för en sekund att det är lätt att vara kristen. Nog för att många av mina beslut fattas på grund av det som Jesus visar mig men det betyder inte att det är enkla beslut. När man vill följa Jesus måste man dö från allt sitt eget och det säger sig självt att döden sällan sker smärtfritt. Vi måste lämna allt vi älskar till Jesus för att Han ska vara nummer ett i våra liv. Jag måste välja att alltid hålla fast vid tron på att Gud älskar mig om så min värld runt omkring mig skulle rasa samman fullständigt. Du kan radera den tanken ur ditt sinne att skulle vara en dans på rosor att vara kristen för det är lögn. Det är bra tur att Jesus är värd allt detta.

Anledningen till att jag trodde att Gud försökte säga mig något beror på att datakillarna inte hittade något fel trots deras tappra försök. Jag hade känt i mitt samvete att Gud ville jag skulle göra upp med mitt stora datoranvändande men då jag inte ville lyssna antar jag att Gud fick ta till större medel. För mig är det inte det minsta konstigt om det gick till på det sättet. Men så tror jag ju på en personlig Gud som älskar mig och som därför bryr sig om vad det är jag gör utav mitt liv. Jag förstår att det kan låta vrickat (för att använda ditt uttryck). Den som tror utgår från ett helt annat perspektiv än den som inte tror. Det Bibeln säger är sant:

En oandlig människa tar inte emot det som tillhör Guds Ande. Det är dårskap för henne, och hon kan inte förstå det, eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt. 1 Korintierbrevet kapitel 2 vers 14.

Tack för din fråga! Nästa gång behöver du inte försöka avhålla dig. Jag svarar på det mesta med glädje :)


Utnyttja tillfället

I torsdags gick jag på bio mitt på ljusa dagen. Bara för att jag har möjlighet till det nu när jag är arbetslös. Det gäller att passa på :)

Mysigt att vara så få i salongen och mötas av solsken istället för kvällsmörker när filmen var slut. För dig som undrar såg jag Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Den var så bra, säkert den bästa Harry Potter-filmen om inte den sista delen visar sig vara ännu bättre! Gillar du Harry Potter?

Tjejsnack!

Nu på fredag ska vi fylla hela kyrkan med tjejer!
Killarna får stanna hemma och titta på Idol eller något ;)

Kl. 19:30 i Södermalsmkyrkan i Stockholm.
Götgatan 87. T-bana Skanstull.

Det kommer bli lite som en talkshow har jag fått höra. Tänk Oprah fast bättre!
Spelar ingen roll om du är troende eller inte, bara du är tjej är du varmt välkommen ♥

Om du kommenterar och säger att du vill titta förbi så ser jag till att möta upp dig :)


2. Din första kärlek

Du som möter mig som jag är.
Med dig kan jag vara fullständigt ärlig.
Du hjälper mig lösa vanliga vardagsbekymmer.
Och när jag har allvarliga problem finns du där på nolltid.
Likaså när jag ställs inför verklig ondska.
Du utmanar mig ständigt med nya roliga utmaningar.
Uppenbarar mina synder och rädslor så att jag kan bryta med dem och utvecklas som person.
Du tar bort de bördor som är så djupt dolda i mitt inre att jag själv blir förvånad över att jag burit på dem.
För du känner mig bättre än någon annan.
Min bästa vän.
Omständigheterna spelar ingen roll, har jag bara dig vet jag att jag klarar mig.
Du välsignar mina livsdagar med det allra bästa.
Varje dag är en ny dag fylld av din enorma glädje och djupaste frid.
Jag är din ögonsten.
Din prinsessa.
Du har behag till mig.
Du dog hellre för mig än lät mig gå förlorad.
Du har gjort mitt liv till ett stort spännande äventyr.
Längtar efter att alla dina drömmar för mitt liv ska bli verklighet.
Mitt liv flödar över tack vare dig.

Det må vara hur klyschigt som helst men det finns ingen större sanning än detta. Min första kärlek i livet är Jesus Kristus ♥

RSS 2.0