EttOrd

1. Var är din mobiltelefon? Osäker
2. Var är din andra hälft? Vilse
3. Ditt hår? Tvättat
4. Din mamma? Tedrickare
5. Din pappa? Sover
6. Det bästa du vet? Jesus!
7. Din dröm i natt? Knäpp
8. Din dröm/ditt mål? Bönerum
9. Rummet du är i? Rörigt
10. Din hobby? Läsa
11. Din skräck? Bergochdalbanor
12. Vad vill du vara om sex år? Fru
13. Var var du igår kväll? Hemma
14. En sak du önskar dig? Jobb
15. Var växte du upp? Södertälje
16. Det senaste du gjorde? Bloggläste
17. Dina kläder? Myskläder
18. Din tv? Bortskänkt
19. Ditt/dina husdjur? Gosedjur
20. Din dator? Grå
21. Ditt humör? Nöjd
22. Saknar någon? Alltid
23. Din bil? Oexisterande
24. Något du inte har på dig? Halsband
25. Favoritaffär? Södermalmskyrkan-bokshopen
26. Din sommar? Oplanerad
27. Älskar någon? Flera :)
28. Favoritfärg? Jätteröd
29. När skrattade du senast? Idag
30. När grät du senast? Eftermiddags

Härifrån :)

Vart håller jag hus?

Jag har som sagt massor jag vill skriva! Bara det att just nu har jag fullt upp med att flytta, städa och hälsa på släkten. Återkommer när jag hunnit med det jag måste :)

Du vet väl om att du är värdefull.

Dagens bibelord

Jesus sade till henne: "Har jag inte sagt dig att om du tror, skall du få se Guds härlighet?"
Johannes evangelium kapitel 11 vers 40

30 bloggämnen

Jag har ett helt papper fyllt med framtida blogginlägg som än så länge bara finns i mitt huvud, så jag borde kanske inte haka på bloggtrenden innan jag skrivit klart alla dem. Men jag vill så gärna så det får gå ändå :)

Ni kan säkert redan drillen. Jag bloggar varje dag om det ämne som står på tur i listan här nere. Utmärkt tillfälle att i skrift få vittna om mitt liv! Fast jag har tagit bort ordet "dag" innan alla nummer så jag får mer frihet och mindre press. Känns bra? Då kör vi!

01 – Presentera dig
02 – Din första kärlek

03 – Din familj
04 – Din största önskan
05 – Något du aldrig glömmer

06 – Din bästa vän
07 – En favorit
08 – Någon du älskar
09 – Någon du saknar
10 – Vad du hade på dig
11 – Din dag
12 – En person du upplevde något nytt med
13 – Den här veckan
14 – Din första kyss
15 – Något du ångrar

16 – Dina rädslor
17 – Din favorit plats 
18 – Dina svårigheter 
19 – Ett favorit minne
20 – En resa
21 – Något som gör dig glad
22 – Din framtid
23 – En hemlighet
24 – Din dag
25 – Något som gör dig ledsen
26 – Någon du uppskattar
27 – Din åsikt om kärlek 
28 – Din barndom
29 – Den här månaden

30 – Något du vill ändra på


Rocky predikar för oss

Sylvester Stalone sätter frimodigt ord på vad ett kristet liv erbjuder. Jag kan bara säga att det är e.x.a.k.t så här jag och andra kristna världen över upplever Jesus ♥

"Ju oftare jag går i kyrkan, ju mer jag lever i processen med tron, ju mer jag överlåter åt Jesus, lyssnar till hans ord och låter honom leda mig, märker jag hur trycket på mig själv tas bort.

Om du inte har en stark kontakt med Gud kan det sluta i förskräckelse. Det kristna fundamentet är det perfekta idealet, på vilket man ska grunda varje ställningstagande. Därifrån kommer ett sinne i älskvärdhet, givande och ärlighet. Jag besparas saker som jag varje dag, i min bransch, blir utsatt för - habegär, girighet, avundsjuka och bitterhet.

De som sätter sin tro och förtröstan till Jesus Kristus har upptäckt att de personliga kontakterna med Gud inte bara är ett tillbehör i livet, ett plåster på såren. Tron är den enda kraften som är stark nog, en kraft till seger för evigt liv. Bibeln säger att de som blir efterföljare till Kristus är nya skapelser. Du har en andlig kraft för livet, inte på grund av din egen klokhet eller styrka utan en kraft från en allsmäktig Gud, genom Jesus Kristus som lever i dig."


Alltid kul att när kändisar bekänner sig till Jesus! Evangeliet når ut till människor överallt och fans som ser upp till dem lyssnar förhoppningsvis en extra gång :) Läs hela Dagens artikel här.

Snökärlek

Clas: Jag tycker inte om snön.
Jag: Men snön tycker om dig :) Det är därför den kommer tillbaka så ofta och i så stor mängd!

Dagens goda gärning

Kära Emma stod med mig ute i kylan när jag fick vänta på bussen i jättemånga minuter. Hon värmde mitt hjärta så det kändes som att termometern steg några grader ♥

(Egentligen är det gårdagens goda gärning. Men det var inte lika snyggt som rubrik.)

Utmaning på S

Jag heter: Sofie
Jag vill dricka: Sockerdricka
Jag har: Solsken i hjärtat
Jag är rädd för: Synd?
Jag är inte: Sur
Jag sjunger: Skönsång
Ett djur jag påminner om: Späckhuggare

Kopiera detta till din Facebook-status eller blogg och svara på frågorna med ett ord som börjar på första bokstaven i ditt namn. Anta utmaningen du med och skicka din länk i en kommentar här nere för jag vill också titta :)

Colombia dag 4


Tidigt på tisdagsmorgonen befann vi oss i kyrkolokalen i väntan på att konferensen skulle börja för dagen.
Sötnosarna Carro & Zandra ♥
Joel busar i bakgrunden :)


Vi var säkert ett tjugotal olika nationer på konferensen, samtliga megastolta över sitt land! 
Vart helst man gick kom det fram folk som ville fota oss bara för att vi var för Sverige. Minikändis ^^De bjöd oss på häftiga ljusshower och en minst sagt högklassig skuggteater. Glöm den här skrönan om att alla kristna är gamla, grå och trista! Självklart kan man prisa Gud på det coola moderna högteknologiska sättet också! Vi ska ju ära Gud med allt vi har, modern teknologi inte att förglömma. Även Gud hänger med i samhällets utveckling vet du, det var ju Han som ville att vi skulle lägga jorden under oss och uppfylla den. Sen kom det också en enmansteater som handlade om Paulus. Tänk att få in mer teater i kyrkan, wow :)


Dagens undervisning handlade om vilket sinneslag atleten behöver ha för att vinna segerkransen, med utgångspunkt i 1 Korintierbrevet kapitel 9 vers 24-27. Ha en dröm - ett mål. Disciplin. Gör dig av med tungt bagage som saktar ner ditt race. Tänk inte på förlust utan vet att du är en vinnare. Snacka om peppande!


Klassisk colombiansk middag; gigantisk köttbit med jättelite potatis eller ris till. Jag som älskar kött tyckte det var världens lyx med så stora köttbitar! De första dagarna... Efter det började man längta efter en ordentlig sallad alltså... ;)


Dunkin Donuts till efterrätt :)


Éxito - Colombias motsvarighet till Ica eller Coop.


Där sålde de verkligen allt. Jag menar ALLT. Typ gigantiska mango-frukter...
(Undrar hur mycket besprutningar och gifter de proppat dem fulla med bara.)


...och bilar?! De hade ALLT! Allt - utom vykort. Vilket såklart var det jag letade halvt ihjäl mig efter ;)Plötsligt tuffade ett tåg förbi i varuhuset (?) Rundtur för barnen. Gulligt :)
Hade jag varit liten (mindre) hade jag blivit helt upprymd!


Colombianerna är väldigt artiga och ivriga att passa upp på en. När vi kom till hotellet den här kvällen hade städerskorna lagt chokladbit på kudden. Sött :) Fast min rumskompis Sofie (vi har samma namn hehe) fick min, jag är ju inte vidare förtjust i choklad. Inte alls faktiskt. Efter att vi avslutat dagen med lite bibelläsning och efter att Sofie räknat sina pengar (en underlig kvällsrutin hon fick för sig att syssla med minst en gång per dag) somnade vi trygga i Guds varma famn...

Vinterland

Jag tror att Gud är större än snökaos och inställda bussar :) 
Jesus får bana vägen för mig ikväll när jag ska på cellgrupp och ungdomsmöte!

Colombia dag 3


Måndag - och ÄNTLIGEN konferensdags!!!!
Sueño är spanska för "dröm" vilket var temat för konferensen; Guds dröm för mitt liv.


Nedräkning - 3 sekunder kvar...!


Så vandrade dagens värdar ut på scen, och vi var igång!


Lovsång. Eller ska man säga lovsångskonsert, varenda lovsångstillfälle var nämligen som en enda stor konsert. Stod en hel hop med konferensdeltagare och hoppade framför scenen och på bilden får ni en aning om hur fantastisk ljussättningen var. Ska man prisa Gud kan man väl lika gärna göra det med stil!


Den här dagen spelade bandet Generación 12. Ett spanskt band från MCI som sjöng på spanska, men med tolkning i öronen och texten på stora bildskärmar gick det relativt bra att hänga med ändå. Språk är intressant och efter att ha sjungit sångerna några gånger känner man igen dem. Ungefär så här bra lät det :)


Pastor Céasar Castellanos, grundaren av MCI, undervisade oss utifrån hur David besegrade Goliat. Att David var en simpel fåraherde, det som gjorde skillnad var inget i honom själv utan det faktum att Gud utvalt honom. Är du en normal simpel människa? Bra, då är du kvalificerad för att göra Guds verk. "Lord, use the nothingness in me." Utifrån berättelsen när Jesus mättar 5000 män med 5 bröd och 2 fisk lärde vi oss att Gud kan multiplicera de allra minsta gåvor om vi bara lägger dem i Hans händer för Han att använda. Bara så frö av tro - det fröet kommer växa sig större.


Vi åt kvällsmat på köpcentret. Jag åt jättegoda creepes med glass, grädde och massa bär till.

Sent på kvällen gav Gud mig något som mitt hjärta länge längtat efter. Gud är liv och Han vill hela mig på alla områden i mitt liv. Vägen dit har varit sjukt smärtsam på många sätt. Å andra sidan har ingen påstått att det är lätt att följa Jesus. I efterhand kan jag bara säga att det är värt det. Även om processen gör ont vill jag hellre sluta befriad och helad än gå bärandes på bitterhet och rädsla för resten av livet. Tycker du inte? ♥

Hemlig gäst

Den 24 november 2010 fick jag andra, tredje gradens brännskador i ansiktet. Den korta versionen är att mitt hår hamnade i lågan när jag skulle släcka ett helt vanligt ljus där hemma och jag hamnade på sjukhus i ca två veckor. Fast jag gillar den längre versionen bättre. Den som ger utrymme för alla detaljer om hur Jesus var min klippa, aldrig lämnade min sida och ständigt gav mig hopp och tro på framtiden så att jag orkade hålla modet uppe.

Imorgon ska jag berätta den längre versionen för Betlehemskyrkans ungdomsgrupp kl. 19:30. Jag är tydligen "hemlig gäst" kvällen till ära. Känner mig oerhört hedrar må jag säga. Särskilt eftersom jag inte har preseterat något för att komma dit utan jag har bara upplevt hur Gud har omslutit mig i sin famn när jag behövde det som mest. Vilket ju är ett privilegium som alla kristna har. Min förhoppning är att ungdomarna blir peppade till att fördjupa sin relation med vår himmelske Far ♥

Du är varmt välkommen att komma och lyssna. Klicka här om du behöver karta. Annars kommer jag publicera den skrivna versionen här på bloggen alldeles snart, fast roligast vore ju om ni kom imorgon och fick höra den live :)


Brännskadad javisst - men lika glad för det, tack Jesus :)

Colombia dag 2

Med tanke på den långa flygresan och för att vi skulle gå upp halv sex resten av veckan för att hinna till konferensen i tid, passade vi på att ta en sovmorgon den här dagen. Vid lunch åkte vi till ett köpcenter och växlade från amerikanska dollar till colombianska pesos. Colombia har rätt så stor inflation och är väldigt ojämt fördelad ekonomiskt sätt. 28.000 colombianska pesos är ungefär lika med 100 svenska kronor. Vi kände oss allt lite rika när vi fick massa sedlar i handen märkta "50 mil" ^^


Vi åt hamburgare på El Corral, Colombias hamburgerestaurang.
Fast inte snabbmat som på McDonalds utan det här är en seriös fin restaurang.


De serverade oss på dessa gigantiska brickor. Imponernade så mycket de kunde balansera på samma gång!


Pommes friten kom i dessa snygga behållare! Betydligt mer lyxigare än McDondalds pappersbehållare.


På alla bord, bredvid salt- och pepparkaren, fanns det plasthandskar. Vet egentligen inte om det var sanitära skäl eller för att slippa kladda när man äter sin hamburgare. Väldigt osvenskt var det i varje fall. Min rumskompis, Sofie provade :)


Efter lunchen åkte vi till "gamla stan". Svängde förbi huset där Colombias president bor.


Utanför var Colombias flagga hissad. Såklart!


Vakterna stod på rad. Bara jag som finner det gigantiska vapnet lite obehagligt?


Det kom en parad :)


Gamla stan bjöd på mycket fint.
Vackra detaljer och gamla hus t.ex.


Tillsammans med massa coola träd som inte alls finns i Sverige. Han på bilden är förresten Daniel, ungdomsledare i kyrkan :)


På kvällen fick vi får första skymt av den gigantiska kyrkan Misión Carismática Internacional. Vilken syn! Kyrkan ute ände. Jag tycker vår kyrka med plats för 800 pers är stor men vår kyrka skulle få plats tio gånger om i MCI gigantiska kyrkolokal. Men så har dem ju 120.000 medlemmar också... ;)

Colombia dag 1


Lördagkväll den 22 januari och snälla colombianer från kyrkan Misión Carismática Internacional (MCI) mötte upp vår grupp på nästan 30 personer när vi landade i Bogotá.


Där var fler som väntade på att ta emot sina närastående. Jag tyckte det såg ut lite som på film :)


Vi åkte till hotellet och sov ganska på en gång. 12 timmars flyg med 6 timmars tidsskillnad hade gjort oss alla lite möra. Men nog somnade jag med ett leende på läpparna. Vad i all sin dar var Guds tanke med att jag skulle åka på den här konferensen på andra sidan jordklotet? Skulle sannerligen bli spännande att upptäcka!

Jag är en upptagen kvinna

Igår gjorde jag ingenting på dagen. Det tog så mycket tid att jag inte ens hann äta. På kvällen gick jag på kyrkans ungdomsmöte. Där hade jag tid att äta.

(Det här har egentligen ingenting med någonting att göra. Tyckte bara det var lite roligt.)

Dela med sig II

"Du får fram att givmildhet inte är så svårt utan kan vara så enkelt och vardagligt."
Clas om mitt inlägg "Dela med sig".

Tack, Clas, för att du uppmärksammade det! Det behöver inte vara svårare än så. Faktum är att allt man behöver är något att dela med sig av. Jag drar en lättnadens suck och njuter ännu mer av givmildhetens söta frukt :)

Rise up church for a holy meet

Ikväll ska jag på ungdomsgrupp i min älskade kyrka. Jag ska vara mötevärd. Oboy vad jag är lyckligt taggad!

Vi har förresten fått en ny hemsida märkte jag idag. Kolla in den här - tycker den ser himla proffsig ut :)

Borta bra men hemma ÄR bäst

Colombia var säkerligen en av mitt livs bästa resor. Men elva dagar hemifrån får en ändå att se vardagliga saker ur ett helt nytt ljus; hur skönt det känns att skriva på mitt tangentbord och så vackert hem vi har välsignelsen att få bo i.

Dags att lägga in alla mina 373 bilder i datorn så jag kan skriva om min fantastiska resa nån gång :)

RSS 2.0