Gud på Centralstationen ^^

Var på BK3 i helgen. Det var ganska skoj =) Ray predikade om Ruts bok. Och Clas, Carolina, Josef, Olsson och Severin var där. Samt Josefine som jag inte sett på länge =)

Ni vet Stockholm Citys nya kampanj om deras omröstningar (de stora gröna och oranga pratbubblorna med ja eller nej i dem) hade en ny fråga. "Tror du på Gud?" stod det på dörrarna till pendeltågen på Centralstation. Ascoolt tycker jag! =D Fast de hade stavat Gud med liten bokstav... *hum*

På onsdag åker vi i Credo-klassen till Österrike på en påskkonferanse. Det kommer vara flera tusen från hela Europa där. Jag har inte alls fattat hur stort det kommer bli... Jag är klart säker på att det kommer vara värt de där 29*2 timmarna i buss tur och retur ^^

Var hos Elias i lördags och tittade på Melodifestivalen. Det var skoj =) Fel låt vann visserligen... Jag hejade på Amy eller tvillingarna. Trots det tror jag att vi har en bra chans i Eurovision. Det vore kul att se Eurovision tillsammans med klassen men då har Credo slutat för terminen och Johanna med fler har börjat packa sina väskor... ='(

Glad påsk, allihopa!

Min första visdom

Hehe, jag vet att titeln på inlägget låter helt fel ^^
Men det jag menar är helt enkelt att jag lagt upp min första visdom på http://www.visdom.nu.

Att ignorera fakta förändrar inte fakta. av: Craxyknas (2008-03-14 22:27:36)

Så kom igen, ge mig nu!

;-)

Bokrean slutade inte i förra inlägget...!

Nej, det får ni absolut inte tro! ;-)

Idag fick jag ett paket från http://www.bokus.com. Det var så att bokus tv-reklam är en av de reklamerna som inspirerat mig enormt och jag var bara tvungen (!) att gå in dit och checka läget. Och snacka om att de levde upp till mina förväntningar! Eller, helt ärligt så var de långt bättre än mina förväntningar ^^ De säljer pocketböcker för 36 kr! Inte ens på pocketshop har de så billiga böcker. Dessutom är det fraktfritt så här i bokreans tider!

Jag köpte två pocketböcker. Bra att ha på tåget ^^ Den första heter "Never let me go", av Kazuo Ishiguro, som är en roman om kloning. Jag hoppas det blir en spännande läsning om en debattfråga som jag är säker strax blir mer aktuell med den teknik vi har idag och de ständiga framgångarna vi gör. Samt med människans barnsliga och högmodiga "behov" av att leka Gud...

Den andra heter "De gnostiska evangelierna", av Elaine Pagels, som handlar om just de gnostiska evangelierna. Författaren är professor i religionshistoria på Princeton University i USA. Det är lite spännande för jag vet inte om hon är emot eller för de gnostiska evangelierna. De flesta tecknen pekar på att hon är emot dem men helt hundra är jag inte som sagt. Även om boken lär vara bra i vilket fall som helst så vore det extra kul att läsa en bok som faktiskt är för dem, särskilt eftersom hon är professor! Boken kallas för ett "vetenskapligt väldokumenterat arbete". Det får vi allt se... ;-)

Ett riktigt kap som ni säkert förstår! Så bra att inte ens Rickard kunde motstå frestelsen! =D Han köpte "Tjänsteflickans son", av August Strindberg samt "The way of the ninja - secret techniques", av Masaaki Hatsumi. Inte för att jag förstår hur teknikerna ska vara hemliga efter det här...^^

Bokrean har inte bara fört med sig roliga böcker utan jag har upptäckt en annan sak också. Rickard ser extremt attraktiv ut när han läser...! Hehe.


Bokrea!!

Kan man vara lyckligare?! XD

I onsdags hittade jag två böcker; "Barnens kokbok" och "Allt du behöver veta". Rickard hittade en massa på bokrean, men tyvärr hade han inte pengar till allt ;-) Däremot hittade en bok om samurajer, som heter Samurajer.

Barnens kokbok är superb bra! Den har enkla recept (till och med hur man kokar ägg!!), ordförklaringar, frukosttips, smårätter, huvudrätter, dessärer, kockens tips, lite lyxigare versioner av gamla enkla maträtter samt nya spännande läckerheter. Hihi, älskar! ♥  

Allt du behöver veta är också en bok för sig. Ibland är den asskoj, ibland helt dum, ibland väldigt faktafylld och hela tiden väldigt underhållande ^^ Det är då alltså en bok på 500 sidor där de sammanfattar allt möjligt som kan vara bra att veta, typ världen, människan, hemmet osv. Och jag vet att titeln överdriver lite (det vet författaren också) men de har en massa referencer till böcker som tar upp ämnena på ett djupare plan om man är intresserad.

Idag var jag och Susanne på bokrean i Södertälje. Hade egentligen tänkt gå en promenad men regnet tyckte inte som vi ;-) Och då fick Susanne på samma gång lämna in sitt cv lite här och där ^^ Och vi hittade ju några fynd idag också =D Hon hittade Filmkokboken (hette den så?) samt en kokbok om jordgubbar och rabarber.

Själv hittade jag Änglar och demoner för (håll i er nu) 10 kr! Akademibokhandeln gick back, men jag gick stort i plus ;-D Visserligen är den boken full (!!!) av faktafel men jag vill verkligen läsa en actionfylld bok där det hela tiden händer saker och det är så spännande att man inte kan sluta läsa. Och 10 kr, vem kan motstå det? ;-)

Sen kan jag ju säga att jag i tisdags köpte en bok som inte hade rea. Morgondagens Gud heter den. Visst låter titeln väldigt postmodern? Grejen är att den inte är det ^^ Snarare upplyser den oss om den kunskap om Gud som vi med åren gått miste om.

Med den naiva tron att jag kommer hinna läsa lite annat än bara facklitteratur när man går Credo, ser jag glatt fram emot spännande tågläsning ^^ Om inte annat så sparar jag dem till i sommar då jag ändå kommer åka fram och tillbaka till Sthlm pga mitt sommarjobb =)

Jag är en lycklig bokmal ^^

♥ Kram på er alla ♥

RSS 2.0