Ska vi leka internationella bokveckan?


Har ingen aning om det faktiskt är internationella bokveckan just nu och vad det i så fall innebär, men det är alltid kul att leka, tycker ni inte. Bara det att jag fick typ världens kortaste mening. Vilken mening fick ni?

På Europakonferens

Här sitter jag och säljer fantastiska böcker. Kom och handla av mig!Tävling på Instagram

Jag vill tipsa er om en Instagramtävling som Livets Ord Förlag har nu i helgen under bokmässan i Göteborg. Älskar att det var så lätta tävlingsvillkor den här gången, och ett så eftertraktat pris. Passar väl perfekt för en fattig student på Skrivarakademin!
 
Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen. För visst är du med och deltar?
 

Bokrea

Ni bara måste kika in på CredoAkademins webshop. Just idag har de nämligen halva priset på allt!
 
CredoAkademin är ju en bibelskola med apologetisk inriktning och som säljer böcker på samma tema. Apologetik betyder "försvar för en åskådning, särskilt för den kristna tron", citat ne.se. Jag kan säga att jag hade inte varit kristen idag om jag inte kommit i kontakt med apologetik. Så jag tycker verkligen att du ska ta vara på den här chansen. Själv har jag redan läst hälften av deras sortiment. "Kristen på goda grunder" av Stefan Gustavsson och "Inga enkla frågor" av William Lane Craig är de jag rekommenderar varmast, det är två böcker som alla kristna mår bra av att ha i sin bokhylla. Och "Den där Jesus" av David Wramneby är en jättebra bok att ge bort till dina vänner som är nyfikna på den kristna tron. 
 
Klicka här eller på bilden för att ta dig en titt, och låt mig veta om du köper något ♥
 
 

Livet som singel #6

Känner ett behov av att förtydliga mig så att det inte blir några missförstånd. Kärleksbrevet jag skrev om igår är alltså till en tjej.

Kärleksbrev

Någon av mina vänner, faktiskt en av er som läser min blogg, kommer få ett brev fullt med egentillverkad kärlek den här veckan. Gissa vem?
 
Ledtråd: När man bor över 60 mil från varandra och inte kan träffas så lätt för att visa kärlek, då får man skicka det via brev istället.
 
 

Kristen Skolgrupp

Jag försöker starta en kristen skolgrupp på min skola. I onsdags satt jag kvar sent efter sista lektionen och pysslade ihop några affischer. 
 
Det här är Anki, min klasskompis med sprudlande personlighet som hjälpte till och höll mig sällskap när jag satte upp mina affischer. Hon kommer bli en underbar författare!
 
Jag försökte göra något personligt, intressant och uppseendeväckande.
Hur tycker ni att jag lyckades?
 
Affischerna har jag fått från Credo. Jättesnällt. Allt jag behövde göra var att fylla i dem. Är så glad över att jag slapp designa dem själv för det hade verkligen inte blivit snyggt.
 
Inget krav på samfund eller kyrka. Bara den mest grundläggande frågan som förenar alla oss som troende kristna: Tror du på Jesus?
 
Jag sätter upp affischer. Raraste Anki tar kort. Dreamteam ♥
 
Det blev fem affischer på fem anslagstavlor, en på nästan varje våning i skolhuset.
 
Uppsatt och klart.
 
 Går du också på Folkuniversitetet i Stockholm? Då hoppas jag vi ses på onsdag!

EuropakonferensOm en vecka är det dags för min kyrkas årliga Europakonferens!
 
I år ska det handla om "Breath of life" med andra ord livsande. Talarna kommer vara bl.a. Bray Sibley, César Castellanos, Sara Castellanos, och så klart våra egna pastorer Lennart och Carolina Torebring. På lördagskvällen bjuder Soulfire Revolution på konsert. Barnen kommer ha en egen konferens så även barnfamiljer kan komma utan att behöva tänka på barnvakt. Kan du inte vara på plats fysiskt så kan du följa hela konferensen på Internet via vår livestream. Och det bästa är att entrén är gratis.
 
Läs mer på konferensens egna hemsida, klicka här.
Varmt välkommen!
 
27-29 september ♦ Södermalmskyrkan ♦ T-bana Skanstull ♦ FRI ENTRÉ
 
  
  Smakprov på Soulfire Revolution. Så att ni får ett hum om hur de låter.
Jag lyssnar på "We Sing" mest hela tiden, och musikvideon är ju explosivt bra!

Kyrkoval: Resultat

Vilka var då de stora vinnarna i kyrkovalet?
 
Socialdemokraterna (S) fick en tredjedel av rösterna och därmed flest röster totalt, 29,43 % för att vara exakt. Och här är det intressanta; Borgerligt alternativ (BA, ett numera politiskt obundet parti men med rötter i Moderaterna) fick tredje störst andel röster med sina 12,55 %. Ett av de partier jag tipsade om i min mini-guide vann faktiskt över de borgerliga. POSK (Partipolitiskt Obunda i Svenska Kyrkan) fick hela 15,25 %. POSK gick upp med 2,5 % sen förra valet jämfört med (S) som "bara" gick upp 1,1 %.
 
Vad jag inte kan begripa är hur Frimodig Kyrka (FK) lyckades ner 0,35 % från förra valet till ynka 4,75 %. Sverigedemokraterna (SD) dubblerade sin procent till 5,95 % vilket innebär att de gick om (FK) med marginal. Hur i all världen kunde vi låta det hända?
 
Undrar om inte POSK blev de stora vinnarna i årets kyrkoval ändå. Se bara på deras resultat hos oss hemma i Södertälje. Här gick de om (S) i procent vilket resulterade i exakt lika många mandat som (S). Visst, segern är inte vunnen än. Men sådan framgång i minst ett pastorat är ett bra första steg mot vårt mål att göra kyrkan helt fri från politik.
 
 
Jag hämtade det mesta av min fakta från Aftonbladets artikel om kyrkovalets resultat. Klicka här för att läsa den du också.

Han målar Jesus

"Han målar Jesus" säger min vän upphetsat. Jag klickar på play och... ser ingenting. Bara en massa slumpmässiga penseldrag som inte följer något som helst mönster. Färgglatt kladd. Där syns absolut ingen Jesus. "Vad pinsamt, jag kan ju inte ljuga och säga till henne, som strålar så glatt, att jag inte ser något speciellt" tänker jag och försöker hitta på något sätt att förmildra mina ord. Men det var innan vi såg till någonstans i mitten av klippet. Då konstnären lyfter tavlan och visar upp den för publiken. Med stor triumf. Vilket mästerverk!
 
(Klippet går tydligen inte att visa på bloggen utan bara på YouTube. Men klicka på länken "Titta på YouTube" i mitten av myrornas krig så lovar jag att ni kommer se något riktigt coolt.)
 
We will never be the same ♥

Livet som singel #5

Så många barn som skrek och gallskrek på IKEA i helgen. Har aldrig varit lyckligare över att jag är singel utan barn. 

Du har väl röstat?

Nu har mamma, pappa och jag gått och röstat. Till och med katten följde med oss till vallokalen. Det tog oss totalt tjugo minuter från att vi lämnade huset och kom tillbaka hem igen. Det är minuter som alla kan och bör avvara. Jag hann trots att jag har läxor som pockar på min uppmärksamhet idag. Kom igen, var inte sämre än vår katt. Gå och rösta. Hindra (SD) och alla andra politiska partier från att utnyttja plattformen. Sverige behöver din röst. Du har till kl 20:00 på dig.
 
Och som sagt, läs min mini-guide till Kyrkovalet 2013 om du fortfarande känner dig osäker. Klicka här!

Mini-guide till Kyrkovalet 2013

Idag är det kyrkoval. Rösträtt gäller för dig som är medlem i Svenska Kyrkan, fyller 16 år senast idag (på valdagen) och som var folkbokförd i Sverige den 1 augusti tidigare i år. Det är tre val vi röstar till; kyrkofullmäktige (lokalt), stiftsfullmäktige (regionalt) och kyrkomötet (nationellt). Vart du hittar din vallokal kan du läsa dig till på ditt röstkort, och har du av någon anledning förlorat ditt röstkort räcker det att du har din vanliga legitimation med dig. Är det något mer du undrar över kan du läsa om dagens kyrkoval på Svenska Kyrkans hemsida, klicka här
 
Om du ännu inte bestämt dig för hur du ska rösta så har här jag skrivit en liten mini-guide till dig. Alternativen du har att välja mellan är följande:
 
 
Frimodig kyrka: Frimodiga kristna som vill ha en lika frimodig kyrka. Det enda alternativet som utan kompromisser vågar erkänna äktenskapet som ett förbund mellan man och kvinna. Ett konservativt alternativ. De står för en kyrka som tillhör Jesus utan politiskt inflytande. I längden vill de avskaffa kyrkovalet och hoppas att de själva en dag inte längre ska behöva finnas som röstbart alternativ. Jag känner flera utav de som står på alternativets vallistor och de är alla trogna partiets namn, djärva och frimodiga. 
 
 
POSK (Politiskt Obundna i Svenska Kyrkan): Om du håller med om att politiska partier inte hör hemma i kyrkan men inte riktigt vet hur du ser på äktenskapet - då är det här partiet för dig. Jag skulle vilja kalla de för ett enfrågeparti eftersom frågan om politik inom kyrkan är den enda fråga de ger ett tydligt och säkert svar på. De har inte så mycket annat vettigt att komma med för att vara ärlig. 
 
 
Öppen kyrka: Ett alternativ för dig som är emot politik men för hbtq inom kyrkans väggar.
 
Annat politiskt parti: Riksdagspartiernas valprogram i kyrkovalet är i princip detsamma som deras valprogram i riksdagsvalet. De skiljer sig inte markant utan har du koll på ett parti inför riksdagsvalet har du automatiskt koll på partiet inför kyrkovalet. Det är bara att applicera deras åsikter på kyrkan istället för riksdagen. Personligen litar jag inte på något politiskt parti inför kyrkovalet. Oftast har de ingen aning om vad de pratar om eftersom det är så få av de som är vana kyrkobesökare. Inte ens Kristdemokraterna (KD) sitt namn till trots. Man kan inte applicera politiska åsikter på kyrkan eftersom det handlar om religion och inte samhälle, så är det bara. Det sägs att kyrkan numera är skild från staten. Upp till bevis, säger jag.  
 
Själv kommer jag rösta blankt. Jag hade tänkte rösta på Frimodig Kyrka, men det var innan jag fick reda på hur de egentligen ser på oss som är aktiva inom frikyrkan. Trots att de gärna vill ha våra frikyrkliga röster. En privat historia som totalt svek mitt förtroende för dem. Jag borde ha gått till tidningen med den. Nu får jag nöja mig med att rösta blankt. Jag har funderat hela våren på om jag borde bry mig om att rösta eftersom jag inte litar på något röstbart alternativ. Sen kom det fram att Sverigedemokraterna (SD) tänkt använda kyrkovalet som en plattform för mer inflytande inför riksdagsvalet och så får det inte gå till. (SD) utnyttjar kyrkan maximalt och jag tänker protestera genom att använda min röst.
 
Gå och rösta. Det är värt det även om du som jag bara gör det för att stoppa (SD). Din röst är alldeles för viktig för att inte användas. Att rösta är det enklaste sättet vi har att göra vår åsikt hörd. Slösa inte bort din chans.
 
Gå och rösta!

Tre saker jag hunnit med ikväll

[x] Läxan tills imorgon (läsa fyra noveller)
[x] Matlåda tills imorgon (kycklingsallad)
[x] För lite sömn... (alltid)
 
Vad har du ägnat din kväll åt?

RSS 2.0