Kattvakt


För de dagar då det tar emot att åka till jobbet

Var därför fasta och orubbliga, mina älskade bröder, och arbeta alltid hängivet för Herren,
eftersom ni vet att ert arbete i Herren inte är förgäves.
1 Kor 15:58


Vi har hysteriskt roligt


Nickar deltagande och kliar mig i huvudet varje gång min vän Sofie säger någonting.


Klappar ständigt min låtsashund Fido som ligger så fint i mitt knä.


Sofie, hon pratar med tungan utanför munnen hon.


Ibland ställer hon sig upp och försöker förmedla något till mig via rörelser.


Trycker upp överläppen ovanför tänderna och inleder med "det går lika bra med selleri" innan vi säger något.


Sofie gör grimarser mot mig innan hon säger något.


Sen sätter hon pekfingrarna i öronen när hon pratar.


Okej, det går inte alltid till så här när jag och Sofie har en konversation. Utan boven i dramat heter "Helt hysteriskt" och är ett dunderkul brädspel. Se själv liksom! Det går ut på att man ska gissa vilket ord den andre har på sin bricka och under tiden har man en massa roliga tvång som man måste göra ifall man inte vill att motståndaren ska kamma hem poäng. Så här kul hade vi när jag sov över hos henne en helg :D


Hoppas ni också fick er ett gott skratt, kära läsare ^^


Sofie är så söt när hon har skrattanfall ♥

Bärhjälp

Hjälpte en äldre dam hem med matkassarna här om dagen. Det såg liksom så tungt ut när hon gick där och fick stanna varannan meter för att ställa ner dem och vila...

Länkning

Min vän Angelica (klicka) har länkat till min blogg med en jättefin beskrivning! Kan inte annat än rörande tacka ♥

"Den är mycket intressant, och Sofie är en fin tjej som gärna svarar på frågor om det mesta. Hon är trevlig och skärpt och en riktig vän som alltid finns där."

Varför "Craxyknas" ?

Ibland händer det att någon frågar vart bloggens namn "Craxyknas" kommer från. Tänkte att det kanske är på tiden att jag berättar det för er. Dags att avslöja det stora namn-mysteriet! "Äntligen" tänker ni eller hur ^^

Vi ska gå tillbaka ungefär åtta år. Tiden innan Facebook, tiden då Lunarstorm fortfarande var hetast på nätet. Jag var så klart medlem där och mitt alias var Crazy_About_Jesus. Hur töntigt som helst, jag vet, men så var jag ung och nyfrälst också så ni får ha överseende. Hursom, min kompis skulle söka på mig men skrev en bokstav fel så det blev Craxy_About_Jesus och vips så var mitt smeknamn "Craxy" fött.

Andra delen av mitt bloggnamn är inte lika komplex. Jag är rätt så knasig av mig så mina vänner la till "knas" på slutet :)


And that's the story behind Craxyknas, dear readers!
Tänk om jag på den tiden haft en aning om hur länge det skulle hänga med mig sen :)

Sov gott


Det känns så mycket finare att gå och lägga sig med en vacker sommarnattshimmel utanför fönstret ♥

Vilodag

I söndags efter kyrkan satte jag mig i en gunga och njöt av solen och värmen med en bra bok. Det var så underbart att jag blev kvar där ett par timmar faktiskt. Men det är väl så det ska vara på en vilodag :)


Kvällens tankar bär på djupa frågor


Vad gör den rosa bilen så speciell att just den får vara med på baksidan?


Varför blev den här bilen så mycket mindre än de andra bilarna?
Ungefär så här hög klass är det på mina tankar en trött lördagskväll som den här ^^

Som en vind i ditt hår

Det finns en del som säger att de inte kan tro på Gud eftersom de inte kan se honom. Då brukar jag fråga om de tror på vinden. För det är med vinden som det är med Gud. Vi ser inte själva vinden men vi vet att den finns där när trädens blad börjar dansa. Jag tror inte på Gud för att jag påstår mig kunna se honom. Jag tror på Gud för att jag ser hans verk i och runt omkring mig. När jag ber får jag svar. När jag talar med Gud svarar han mig i en stilla viskning likt vindens sus. Det har hänt mig och mina vänner allt för ofta för att det ska kunna kallas slump. Jag behöver inte se Gud för att tro att han finns. Jag behöver bara titta på effekterna av min tro för att bli övertygad ♥


Efterarbete

Nackdelen med bakning; mycket disk. Lika bra att hjälpa pappa och mamma med diskmaskinen ikväll. Även om det kan verka som en liten kärlekshandling så vet jag hur lättade pappa och mamma blir när jag tar hand om den för då slipper dem tänka på'et och kan vila en stund istället. Ära sina föräldrar var det visst :)

Mina muffins blev förresten inte alls så höga som jag hade hoppats! Alla ni bakexperter där ute, hur i all sin dar gör man för att få dem att höja sådär mycket som bara caféer lyckas med och som blott är dröm när man bakar hemma? Jag vill att den drömmen ska bli verklighet! Är någon kär läsare som kan lära mig kanske? :)


Himmel vad gott: Sockerkakemuffins

Efter två sexdagars långa arbetsveckor är det skönt att äntligen ha en dag ledigt! De dagar jag jobbar börjar alltid med en timmes pendlande så idag njuter jag av att inte behöva gå någonstans. Eller jo jag har tagit en sväng till tvättstugan men det är allt. Skönt att vara hemma och bara bo och leva. Det finns ju en anledning till att jag väljer att inte flytta närmare Stockholm där jag egentligen spenderar de flesta av mina timmar. Det är så vilsamt här där jag bor. Att få se vackra gröna träd istället för stora gråa lägenhetshus. Igelkottar som rumsrerar i buskarna istället för råttorna som springer över Södermalms gator. Så tyst till skillnad mot storstadens hetsiga rytm. Tidigare idag satt jag ute en stund och bara lyssnade. I mig bor det minsann ingen storstadstjej det är ett som är säkert, haha :)

Lantlig som jag är ska jag ställa mig och baka alldeles strax. Muffins fulla med bär. Bakade på en sockerkakesmet som grund, med några särskilda finesser som jag upptäckt höjer receptet ännu mer. Följ med mig och se hur jag gör när det vankas muffinsbak i mitt (eller just nu mina föräldrars) kök:

50 g ekologiskt smält margarin (som originalreceptet förutom att jag brukar höfta lite)
1,25 dl ekologisk mjölk (som alltid brukar bli 1,5 dl men asch inte är det så noga)
3 ekologiska ägg (ett mer än originalreceptet säger för jag inbillar mig att det blir godare då)
2 dl ekologiskt socker (inga konstigheter)
3-4 tsk eko-vaniljsocker (nästan dubbelst så mycket än vad receptet rekommenderar för jag gillar vanilj)
3 dl eko-vetemjöl (varav gärna 1 dl grovt vetemjöl så de blir lite mer mättande och inte fullt så onyttiga)
1,5 tsk eko-bakpulver (som vanligt alltså)
Massa ekologiska bär (lite roligare och lite lite nyttigare)

Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop allt till en jämn smet. Om man vill vara säker på att bakpulvret och vaniljsockret fördelas jämt i smeten kan man blanda dem i en enskild bunke tillsammans med mjölet. Vill man vara extra noga så säger originalreceptet att man ska vispa ägget och sockret poröst innan man tillsätter mjölken och margarinet och sen mjölblandningen. Grädda i ungefär 10 min i nedre delen av ugnen. Sen det viktigaste; ÄT!


Armed and ready to take on the kitchen! Mitt vapen är en gammal trogen elvisp!
När jag var liten gjorde pappa pannkakssmet med den och nu är det min tur att bruka den :)


Ni glömmer väl inte att slicka skålen? Bland det bästa med hela bakningen ju :)
Lova mig att ni inte glömmer att slicka skålen!


Blandar man i en massiv mängd blåbär i smeten blir muffinsarna lila. Istället för karamellfärg ^^


Så här är tanken att det ska bli tillslut. Fast den här gången tänkte jag sätta formarna i en sån där muffinsform av järn ni vet (klicka här ni som inte vet) för att hindra att dem flyter ut så mycket och istället växer sig på höjden under gräddningen. Har aldrig gjort det förr så vi får se mitt experiment blir som jag tänkt. Om man vill kan man, innan man blandar i bären i smeten, spara någon dl av smeten i en annan skål för att sen ringa över lite vit smet i formarna. För att styla lite liksom och göra att de ännu proffsigare ut som ni ser på den översta muffinsen, om jag får säga det själv :)


Blanda i hela bär i smeten för att ge muffinsarna ett härligt bärgömme som bara väller ut när man ska äta så att man nästan får äta med sked för att inte drälla överallt. Åh vilken njutning :D

Ängel runt halsen

I onsdags hade jag min enda lediga dag den här veckan. Jag njöt av att få byta miljö för en dag och stack till kyrkan för att inventera böcker i bokshopen. Det var nån som ojade sig över att jag skulle upp tidigt och inte vila mig när jag väl var ledig men den oron förstår jag inte alls. Det var ju mitt eget val. Vi hade jättekul vi som hjälpte till, skrattade och skämtade. Hade inte alls haft så kul om jag valt sovmorgon istället. Som tack för hjälpen bjöds vi på lunch (himmelsk god ceasarsallad) och en gåva från bokshopen. Jag fick ett sött hänge i form av en ängel som jag spanat på lite grann men inte hunnit köpa. Sicken tur att jag inte hann det förresten för nu blev det ju en jättevacker gåva istället. Nu hänger ängeln runt min hals som en stadig påminnelse om Guds änglars beskydd över mitt och ditt liv :)


Se, jag sänder en ängel framför dig, och han skall bevara dig på vägen och
föra dig till den plats som jag har förberett ♥ 2 Mos 23:20

RSS 2.0