Jesus inför hela Europa

Inte för att hon sjunger om Jesus direkt. Jag ville mest att ni skulle notera hennes Taizé-kors :)


Tack så mycket

Jag har blivit länkad. Av en tjej som tycker att jag har bra argument och tar upp intressanta ämnen. Se där :)

Oaktiv? Javisst

Om ni undrar varför jag inte uppdaterar min blogg varje dag. Om ni undrar varför jag kan låta det gå en dag eller två eller sju utan att jag skriver något eller ens svarar på kommentarer. Det betyder inte att jag inte bryr mig om er eller uppskattar det fina ni skriver! Visst älskar jag att skriva. Visst vill jag att min blogg ska spridas och bli större. Självklart är ni läsare viktiga för mig, era kommentarer är en stor glädje för mig ska ni veta. Men, det finns ju även saker oberoende av min dator som gör livet värt att leva.

Gud. Vänner. Kyrkan. Att hälsa på mina föräldrar i Södertälje. Sovmornar. Spelkvällar. Städning. Pyssel. Dagdrömmar. Äventyr. Njutning. Introduktion på Universitetet. Min privata dagbok. Kvällste med en god bok och kaka till. Sånt som har allt för mycket värde för att försummas.

Så om ni undrar vart jag är när jag inte är här hos er. Jag försöker bara leva. Jag försöker bevara min själ, som Herr Glandberger uttrycker det så träffande. Jag sörjer att det gick så illa för honom, ett grymt öde jag inte önskar mig själv eller någon annan.

Men som sagt - jag är riktigt glad att ni finns och förgyller mitt liv min själ med ytterliggare en guldkant. Det händer faktiskt att jag saknar er ibland, när jag är ute på andra äventyr. Rätt ofta skulle man kunna säga till och med. Tack för att ni finns, kära läsare. Tack för att just du finns och för att du finns just här ♥


Att ta hand om HELA lilla hjärtat...

Gästbloggare

Titta här, jag har gästbloggat :D

Det började med att Henrik bloggade om Frizon där diskussionen i kommentarfältet handlade om hur man ska nå ut med evangeliet till ungdomar, de som inte vet om det är lärjungar, de som inte tagit ställning och de som tror sig vara kristna för att de växt upp med kyrkan men aldrig förstått vad evangeliet handlar om egentligen. Så jag skrev en liten analys på Sveriges kristenhet idag. Henrik gav mig beröm och tog till sig det jag skrev på allvar så pass att han sa  att han själv behövde höra det och göra något åt det. Vilket föredöme va, en lärjunge som är villig att formas! Jag blev paff men mest rörd när han frågade om han fick publicera min kommentar som en gästblogg. Självklart fick han det! Jag blir alltid jublande glad när Gud använder mig så att jag får tala in i andra människors liv.

Kanske kan det tala in i ditt liv också? Faktum är att jag själv behöver jobba på det jag skrev. Det är en sak att ha en teori om problemet, det är en annan sak att faktiskt göra något åt det så att problemet tillslut upphör att existera. Så kom igen, låt oss göra en kraftansträngning tillsammans. Vad tycker du om det jag skrev? Hur ska du göra för att förändra vår situation? Berätta för mig :)


Ett hjärta för världen

Godnatt-bön

När våra ögon sluter sig
låt hjärtat ha sin frid i Dig.
Om vi din väg har övergett
förlåt oss nu och led oss rätt.

Amen

Jag har slängt ut blåa soffkuddar och en fjärrkontroll (svart) genom fjärde våningens fönster

Vi renoverar tempus gemenskapsrum just nu förstår ni. Så jag är inte alls sur om ni trodde det. Tvärtom har Gud givit mig stor frid idag. Genom mina fina vänner som jag älskar så mycket. Precis när jag behövde det som mest också. Jösses, vad Gud är god. Jösses, vad Gud är god mot just mig. Gud måste älska mig ganska så mycket. Och det är hans djupa kärlek jag bygger mitt liv på - den bästa livsgrunden någonsin. Tack, Jesus ♥

Nu börjar det #2

Imorgon söndag. Kl. 11:00. I Södermalmkyrkan även den här gången. Nu är det gudstjänsternas uppstart vi snackar om. Jag kommer vara där. DU är bjuden! Så jag räknar med att vi ses där också då :)


Pastor Lennart

Craxy's tankeställare - Vi ska förändra världen

"Om det inte förändrar världen vill jag inte göra det. Om det förändrar världen, låt oss göra det varje dag."
- Richard Witner

Nu börjar det

Ikväll kl. 19:00. I Södermalmkyrkan. Ungdomsgruppen har uppstart. Jag kommer vara där. DU är bjuden! Så jag jag antar att vi ses där :)


Big day @ the playground

Full house. En serie som har mycket som andra serier saknar.
Varm kärlek. Obrytbara familjeband. Humor som faktiskt är rolig och inte bara... dum. Förälskelser. God sensmoral. Och det sötaste och mest beundransvärda av allt - fantastiska barnskådespelare!

Se klippets första 53 sekunder - och leeeeeee :)


Hur kom det här sig? Vet inte.

Tack vare en kommentar här på min blogg kom jag till Nelly:s tävling där man kan designa en sko. Vanligtvis brukar jag strunta i sånna tävlingar (vinstchansen är så minimal att jag inte orkar lägga tid på det) men av någon oförklarlig anledning fick jag en infall den här gången och deltog. Fråga inte varför, jag är väl trött och har svårt att tänka ordentligt eller något för det är verkligen helt olikt mig :P

Så hur som helst, om ni vill får ju gärna rösta på min sko nu då om ni vill. Jag tycker ändå den blev fin - tänk "fredagkvällens vackraste glitterprinsessa" :)

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


För mycket Dagen för att inte sammanställa i ett enda inlägg

Ni har väl uppmärksammat Svenska Kyrkans bönesida? Enligt statistiken är det på det viset att många av er har det (för att nästan citera de gamla genierna Galenskaparna). Nu när det ska bli en bok med några av alla 31 000 böner så vet jag en andligt uppbygglig sak jag kommer önska mig i julklapp :)

Jag måste åter igen ge Ulf Ekman & Stanley Sjöberg ett enormt stort TACK! Det verkar som att deras ord haft verkan. Hör bara vad Benny Hinn säger nu: "Jag var så upptagen med mitt arbete att jag glömde bort min familj. Det är troligtvis det som är orsaken till alltihop och jag inser nu att det varit en felaktig prioritering." Eftersom erkännande av problemet är ett första steg mot helande och försoning och eftersom Gud uppmuntrar oss att erkänna våra synder för vår kristna syskonskara ser jag det här som ett gott tecken för Hinn. Det känns också bra att han själv går ut och uttalar sig, äntligen. Nu känns det mer trovärdigt när han säger att ingen omoral pågått mellan honom och White. Starkt jobbat, mr Hinn, tack för att du är ärlig mot oss! Mitt hopp var inte för intet, och nu har det ökat ännu lite mer :)

Stackars nunnor. I munkklostret Taizé (GRATTIS!) anpassar man klostret så att munkarna kan vara med så länge de bara kan. Det låter mycket mer familjärt än att "skickas iväg hur som helst" så pass att de rymmer...

Dessa nunnor diggar jag! Som använder världsliga ting för att sprida evangeliet. Och ska man ändå använda världsliga ting ska man väl passa på att använda de bästa, alltså skivbolaget som arbetat med flera stora artister. Abbedissan berättar "att de var oroliga över att det skulle påverka deras klosterliv, men efter bön kom de fram till att deras album skulle vara något bra om det skulle kunna beröra människor liv och hjälpa dem finna stillhet i sina liv." Härliga ni är, ni nunnor :D De måste vara himlans duktiga när de vinner en tävling där 70 olika kloster som deltagare!

Apropå att Jesus är ljuset i mörkret, här har vi ett vittnesbörd på det :)

Frågan är om kyrkan möter andligt motstånd, eller om de bör satsa på att motverka strippklubben på ett mer effektivt sätt? Jag röstar sorgligt nog på det senare. Prova kärlek, pastor Dunfee, istället för att börja prata om Djävulen. Jag vet att du menar väl och bara vill att Jesus ska erövra det han har rätt till, men jag är rädd att du pratar på ett språk som de varken förstår eller känner sig lockade av att vara en del av förstår du. Du har helt rätt i att Jesus sa att man inte kan dela territorium med Djävulen, men du har missat en avgörande punkt - det är just genom kärlek som Jesus vinner territorium från den Onde. Börja älska dem, så ska du se att det går dig och församlingen vägen sen :)

Forskning bekräftar det jag redan vet och har erfarenhet av :) Jesus kommer med frid. Bara att börja ta emot!

Richard Dawkins har gjort ännu ett underligt uttalande där jag nästan tycker han motsäger sig själv. Han bör ju kunna se på burkan utan att det vänder sig i magen på honom om han menar att han inte vill förbjuda den pga individuell frihet och valfrihet. Hur kan kvinnligt förtryck och valfrihet gå ihop? Jag förstår vad han menar, men jag kan inte förstå hur han sammanställer det till ett enda resonemang som låter vettigt och hållbart.

Ytterliggare en debatt jag inte förstår. När jag gifter mig vill jag att pappa ska leda mig fram till altaret som ett vackert tecken på att jag går från min bardoms familj för att bilda en ny egen familj tillsammans med min man. Vaddå kvinnoförtryck? Det blir väl vad man gör det till?

Jag följer också Nasrins augustiblogg. Hon skriver om bön. Eller sitt livs brist på bön. Eller hon skriver sina inlägg som att det vore böner. Eller hon skriver alltihop det där. Hursomhelst så är det en fantastisk blogg! Ärligare, djupare och mer insiktsfullt än något annat jag läst måste jag säga. En blogg som ger mig väldigt väldigt mycket. Jag önskar den kunde vara längre än bara augusti ut men tyvärr. Njut medan den finns.

Och på Frizon-bloggen läser jag glatt att Credo fortfarande ÄGER när de steker pannkakor allt vad de kan och Generalsekreteraren Daniel Älverbrandt sitter på taket till Nomaden med gitarren och rockar järnet! Så coola, vågade och nyskapande :D


Ljus i mörker

Psalm 18:29 Du låter min lampa brinna klart. HERREN, min Gud, gör mitt mörker ljust.

Psalm 107:14, 28-32 Han förde dem ut ur mörker och dödsskugga, han slet sönder deras bojor. Men de ropade till HERREN i sin nöd och han förde dem ut ur deras trångmål. Han stillade stormen och böljorna omkring dem tystnade. 30 De gladdes över att det blev stilla, och han förde dem till den hamn dit de ville. Må de tacka HERREN för hans nåd, för hans underbara gärningar mot människors barn, må de upphöja honom i folkets församling och prisa honom där de äldste sitter.

Jesaja 9:2 & Matteus 4:16 Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land skall ljuset stråla fram.

Jesaja 60:3 Hednafolk skall vandra i ditt ljus och kungar i glansen som går upp över dig.

Lukas 1:76-79 Och du, barn, skall kallas den Högstes profet. Ty du skall gå före Herren och bana väg för honom och ge hans folk kunskap om frälsning, att deras synder är förlåtna för vår Guds innerliga kärleks skull. I kraft av den skall en soluppgång från höjden besöka oss, för att ljus skall skina över dem som sitter i mörker och dödsskugga och styra våra fötter in på fridens väg.

Efesier 5:8 Ni var en gång mörker, men nu är ni ljus i Herren. Vandra då som ljusets barn.

Apostlagärningarna 26:17b-18 Till dem sänder jag dig, för att du skall öppna deras ögon, så att de vänder sig från mörker till ljus, från Satans makt till Gud. Så skall ni genom tron på mig få syndernas förlåtelse och arvslott bland dem som är helgade.

1 Johannesbrevet 1:5 Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom. Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret, så ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.Ni ser ju, Bibeln är full av ord som berättar för oss att Gud är ljus och att han hjälper oss ur mörkret. Och då har jag ändå bara tagit med ett urval. Därför blir jag väldigt glad när jag läser om de som tagit in allt detta och bestämt sig för att praktiserar orden i handling. De som inte gör som jag som undviker Pride genom att passande nog åka till mormor just då. Utan de som ställer sig mitt i smeten och kärleksfullt berättar om Gud på en plats och en nivå som mottagarna förstår. Det kan ju löna sig riktigt bra tillslut (med förhoppningen att de inte faller tillbaka till mörkret senare då såklart). För vart behövs ljuset som mest om så inte i mörkret, det är ju där det får lysa upp :)

Varför jag inte vill vara med på Pride tänker jag berätta mer om i ett senare inlägg, bland annat i det med frågorna som ni väntar på. Men för att ingen ska behöva ta illa upp citerar jag Roul Åkesson som jag tycker uttrycker sig mäkta bra och på pricken:

- Media har skapat en bild av att vi hatar homosexuella, det är ju helt felaktigt. Det är intressant att få vara med och bryta den bilden. Vi älskar alla människor och omvändelsen gäller för alla.


En vecka hos mormor

Igår sa jag till pappa att jag älskar honom. Han svarade med glad uppsyn "mm, bra" och öppnade bildörren för att åka på lunch. "Älskar du inte mig?" frågade jag med ett leende. Han skrattade muntert och mumlade något om att det var så självklart att det inte behövdes sägas. "Säg det ändå", bad jag. Då tog han mig i armen, drog mig intill sig och viskade i mitt öra de tre magiska orden, med samma munterhet i rösten som tidigare. Jag har visst en blyg liten lång pappa jag. Kanske kan det bero på att min vän vittnade hela händelsen, eller så är han bara sådär naturligt söt av sig ändå min kära pappa :)

Det ligger något skimrande vackert i att få bli godnattkramad av sina föräldrar trots att man fyller 22 i år. Att lösa korsord tillsammans med både mamma och mormor och ibland till och med pappa när han har tråkigt. Att hitta en sockerkaksblandning i min mormors skafferi och jag ser hur mormor ler jättestort med glimten i ögat för en så enkel sak som att hon får vara med mig och bröa formen medan jag vispar smeten. Att gå på Scandic hotells restaurang, äta buffén tillsammans med mormor där jag får hålla hårt om hennes arm när hon ska ta mat för att man är lite bräcklig när man är 88 år och tack vare alla rabatter behöver vi endast betala 76 kr för hela festmåltiden. Att åka till Erikshjälpen, där jag hittar en massa små mysiga fynd som mamma berömmer mig för och där mormor köper mig världens sötaste present; ett rivjärn för 12 kr. Att mamma helt oplanerat plötsligt får en kram av min kusin och hans tjej på en random antikaffär i metropolen (?) Bollnäs bara sådär, hoppsan vilken överraskning! Att få höra att jag är väluppfostrad av mammas gamla skolkamrat som kommit över på middag. Att pappa lovar mig en omgång minigolf hemma i Stockholm eller Södertälje för att den traditionella minigolfen i Bollnäs var stängd den dag regnet höll sig borta. Att åka till Växbo kvarn där mina kära föräldrar köper mig världens vackraste uppläggningsfat (jag trodde väl aldrig jag skulle önska mig något så onödigt som ett uppläggningsfat) och en stor tekopp av keramik med vackra poetiska ord på bara för att de vill det. Att höra mamma leka sightseeing när vi åker in i Bollnäs igen efter en eftermiddag av äventyr, och sen hennes förvåning när hon inser att jag spelat in varenda ord hon sagt.

Och nu efteråt så ringer mormor och säger att det är tomt i sin lägenhet när hon inte har någon inneboende i tv-rummet längre. Medan jag vet att jag ska tänka på och minnas min söta mormor varje gång jag river morötter till min morotskaka. Det är något alldeles särskilt med familjen och jag känner mig jättevälsignad med min ♥
Om Benny Hinn

Jag åkte på kvällsmötet förra lördagen. Det har varit så mycket snack om Hinn på sistone att jag ville åka dit och skaffa mig en egen uppfattning, passa på att ta chansen när han ändå var i Uppsala liksom. Dessutom ville Gud att jag skulle åka så vem är jag att protestera då ;)

Om mötet: En timmes inledande lovsång var en bra grund för mötet. Särskilt med tanke på allas delade meningar om Hinn så är det gott att bjuda in den helige Ande ordentligt så vi mer säkert följer i Guds fotspår. Jag var där, så jag kan säkert vittna om att Guds Ande var där med oss i kyrkan. Kanske att det var lite mer fokus på Hinn än vad som var nödvändigt när vi ärade Gud, men å andra sidan kan jag också misstänka att det ibland handlade om kulturskillnader. 

Jag tror inte Hinn hyste något agg mot barnen eller menade att de inte var välkomna i kyrkan. Det var inte alls så han uttryckte sig. Han bad dem bara att de springa i gångarna vilket han har helt rätt i för det bör ingen göra pga utrymningsmöjligheterna utifall det skulle börja brinna. Han bad föräldrarna hålla i sina barn av den anledningen att vi i församlingen skulle kunna behålla fokus från Gud utan att bli distraherade. Så allvarligt är det inte om man verkligen lyssnar på vad det var han sa och inte drar förhastade slutsatser. Fokus på Gud vill vi ju alla som var på mötet ha, och han bad inte föräldrarna gå ut med barnen vilket han säkert gjort om han inte tyckt de var välkomna i kyrkan. Varför göra en höna av en fjäder?

Om den gnostiska predikan: Allt Hinn sa var inte bakom flötet. Jag fick en del nytt som var värt att ta till sig. Ett exempel är hans liknelser för treenigheten, t.ex. den om solen. Klotet är Fadern, ljuset är Sonen och värmen är Anden. Faktiskt en verklighetstrogen liknelse; i Guds ord bekänner sig Sonen vara ljuset, när jag känner Anden är det ofta som en värme i mitt bröst och Fadern är liksom basen i själva solklotet, typ bossen som Hinn själv sa. Han berättade också om Jesus offer, han lämnade inte kärnan i vår tro utanför. Kyrkan jublade när han berättade om det, personligen tror jag det var för att Hinn gjorde offret levande och mäktigt på något vis. Samtidigt vet jag ju att vissa lurendrejare gärna invaggar en i en falsk trygghet innan han lägger in sin falska stöt.

Men, jag förstår att Ulf Ekman tillsammans med den kristna världen reagerade negativt när Hinn började snacka om kroppen, anden och själen som han gjorde. Hinn berättade om en kvinna som var sjuk i cancer. Döden var nära stående för henne om jag inte missminner mig. "You don't got cancer", hade han sagt till henne. "It's your body who's got cancer." Jo, Hinn svävar faaarligt nära den gnostiska gränsen. Det låter som om döden var något bra, eftersom när hon dog skulle hon "slippa" kroppen och därmed bli av med cancern. Vi kristna tro säger inte alls att döden är något bra, tvärtom var det ju just döden Jesus övervann på korset och det är därför vi prisar Jesus idag. Men ändå... Kvinnan hade börjat le när han sagt så (om man ska tro Hinn) så han måste ju ha gett henne hopp, och jag tror nog Hinns ord kan ha varit fyllda med hopp om man är obotligt sjuk liksom kvinnan var. Jag önskar verkligen att det var så enkelt att Hinn bara uttryckte sig lite klantigt och inte alls menade något gnostiskt utan bara ville förmedla hopp om att Jesus har tagit på sig sjukdomarna på korset så vi slipper dem när vi kommer till honom. Samtidigt som Hinn borde kunna uttrycka sig bättre då han är en så pass van talare som han är. Åh, Hinn varför måste du göra det så svårt för oss att veta om du är en sann troende eller bara en som gillar att stå i rampljuset som vissa påstår?

Om Benny Hinns person: Här är det första jag undrar över hans spruckna äktenskap. Om han nu jobbar på det så mycket han, som han påstår själv, varför åker han då runt och predikar så mycket? Varför stannar han inte hemma med sin familj och jobbar på det intensivt istället för... säg den här helgen han var i Sverige? Inte det att jag inte är tacksam och glad för att han kom hit och för att jag fick vara där och lyssna, och inte heller det att jag har något emot predikningar och evangelisationsresor i sig. Jag undrar bara över hans prioriteringar, om det är viktigt för honom att lösa problemen som han gör sken av då bör han ju prioritera det högt. Nog för att man ska följa sin Gudskallelse, nog för att det är viktigt och låter jättekul att få resa till andra länder och predika, nog för att Gud ska vara nr 1. Men samtidigt har Gud gjort det tydligt i sitt ord att familjen ska vara högt prioriterad också.

T.ex. fjärde budordet ("du skall hedra din mor och din far") som visar på vikten av att hålla ihop med och ta vara på den familj Gud välsignat en med. Matt 5:23-26 lyder "Därför, om du bär fram din gåva till altaret och där kommer ihåg att din broder har något emot dig, så lämna din gåva framför altaret och gå först och försona dig med din broder, och kom sedan och bär fram din gåva. Var angelägen om att göra upp med din motpart när du är med honom på vägen, så att din motpart inte överlämnar dig till domaren och domaren överlämnar dig till fångvaktaren och du blir kastad i fängelse. Amen säger jag dig: Du slipper inte ut därifrån, förrän du har betalat till sista öret." Gör inte det ganska klart att vi bör försona oss med varandra innan vi tjänar Gud och offrar till honom. Eller?

Tit 1:6-7 talar om att en ledare ska vara en mans hustru. För att inte tala om om det självklara bibelordet där Jesus själv säger att den som skiljer sig från sin hustru/man av någon annan anledning än otukt blir orsak till att äktenskapsbrott begås med henne eller honom, Matt 5:32. Hinns ex-fru har inte uttalat sig och Hinn själv påstår sig iaf inte göra något som går emot Guds ord. I vilket fall så tänker jag att man bör kunna leva ett helgat liv om man ska komma och tala på en så står händelse inför så många människor från världens alla hörn. Man är en förebild på scen, särskilt då de som är kända liksom Hinn är. Jag menar inte att han bör vara perfekt och syndfri, för vore det fallet skulle vi omöjligt kunna ha kristna ledare då ingen oss stämmer in på den beskrivningen. Jag menar bara att vi, medvetet eller omedvetet, ser upp till den som står på scenen och då bör de som frivilligt ställer sig på scenen i det rampljuset ha stå för samma sak som Guds ord. Jag tänker att Hinn åtminstone bör ha tagit en liten paus från sina uppdrag efter skilsmässan just av den anledningen. Jag håller helt enkelt med Stefan Swärd i det han säger här.

För att nämna Paula White ännu en gång. Om ryktena nu inte är sanna, om de inte har överträtt Guds ord som de själva påstår, då undrar jag varför i all sin dar de väljer att gå hand i hand öppet på gatorna. Särskilt nu när Hinn går igenom en skilsmässa, som han dessutom påstår sig försöka rädda. Väldigt oklokt.

I övrigt har jag ingen som helst förståelse för Hinns lyxleverne. När Maria smörjde Jesu fötter med olja klagade Judas på att det var en dyr olja som de hellre kunnat sälja och ge pengarna till de fattiga, Joh 12:1-8. Jesus tillrättavisar honom med orden att de fattiga finns alltid hos dem men att Jesus har vi inte alltid. I den bibeltexten lär vi oss att vi kan ära Gud även på det sättet att vi ger honom lite lyx. Men jag kan ändå inte rättfärdiga Hinn här alltså. Privatplan och de lyxigaste hotellen, varför duger bara det allra lyxigaste? Jag slår vad om att Hinn hade klarat sig bra genom att åka kommunalt flyg och bo på vanliga Scandichotell (om nu vandrarhem är helt uteslutet) precis som oss vanliga människor får göra. Här kan man åter knyta ann till det här om att vara en förebild, han bör vara försiktig med vilka signaler han sänder ut.

Jag tycker det är konstigt att Hinn vägrar uttala sig i media om någonting alls. Jag förstår att man inte hinner med alla intervjuer han säkert blir erbjuden, men kom igen något bör han ju kunna säga själv istället för att tala genom andra. Det skulle vara ärligt mot oss som intresserar sig för honom och hans arbete. Kan det vara så att han inte kan stå för allt, t.ex. de falska profetiorna han verkar ha kommit med och alla andra misstankar runt omkring han själv och hans arbete? Att Hinn vet att han talat osanning och då är det bättre att tiga och verka bra än riskera att försäga sig i en intervju? Det vore hemskt tråkigt om det vore så. Jag önskar så att Hinn var en ärlig man som bara stött på lite motstånd, men jag blir orolig när jag läser artiklar som dessa.

Det verkar trots allt som om Hinn har tagit till sig kritiken. Stanley Sjöberg och Ulf Ekman har haft djupa samtal med honom. Det känns ändå skönt, att hans vänner inte såg mellan fingrarna utan försökte hjälpa honom med hans problem istället. Känns jättehärligt att vi har sådana förebilder i Sverige! Kanske kan denna saga sluta bra tillslut tack vare dem? Mitt hopp är i alla fall inte helt ute :)

Om helanden: Ja, det är ett faktum att Sverige behöver en förnyad tro på helanden! Det är en biblisk princip som vi allt för sällan ser hända i vårt land och som vi kristna svenskar tyvärr tyvärr allt för ofta har en skeptisk tilltro till och inte vill räkna med i första hand. Så helandemöten? Jajamen, ge oss gärna fler för jag tror vi behöver dem här.

Sen gäller det ju att man har fokus på Gud och bara Gud så att helandemötena får göra sann verkan från den sanne Guden och inget annat. Jag blir rädd när jag läser artiklar och blogginlägg som säger att allt bara är show, som menar att Hinn har lockats av framgångens syndiga frestelser och som påminner om att Bibeln pratar om villolärare som utför mirakler i Jesu namn men inte i hans "kraft". Särskilt denna artikel som nämner människor vid deras riktiga namn vars vittnesbörd inte stämmer överrens med Hinns och berättar att hans påstådda helanden saknar bevis. Det är allvarliga påståenden här! Men, det finns ett stort men. Jag var där förra lördagen. Kyrkan jublade och klappade händerna mer än en gång. Guds Ande var med oss. Människorna på scenen, de föll av Guds Ande och inget annat, vi skulle ha märkt om det varit några tveksamheter där. Och ytterliggare ett starkt vittnesbörd, jag har en kompis som föll av Guds kraft år 2003 under Hinns förra Sverigebesök. Så Hinn kan ju inte bara vara ute och cykla... Eller...? Det är så svårt att veta vad man ska tro. Jag saknar Hinns egna uttalanden, så att vi kan få hans egen historia, en förstahandskälla hand varit gott att ha.

Om resten: Jag hoppas jag inte dömer ut Hinn för hårt i mitt inlägg. Jag har försökt bilda mig en egen uppfattning om allting, med grund på det jag vet om Bibeln och mitt sunda förnuft. Även om min slutsats mest består i att jag är kluven och riktigt vet vad jag ska tro. Hur tycker ni det gick för mig?

Varsågod, lite bilder också :)

Kära läsare, vad tycker du om Hinn och mina tankar om honom?


RSS 2.0