Gud, kom var mitt allt...Christ in me.
Be my everything.
You are everything.
Jesus everything.


Jag vill att Gud ska vara mitt allt och vara med mig i allt jag gör, men det är så svårt ibland...

Första sidan

Nä, jag ska inte tjata om att jag var med i tidningen.
Jag vill inte förstora mig själv till något när det är Gud som är stor på riktigt.
Men jag måste bara få visa er att jag inte bara var med i tidningen, utan att jag även hamnade på första sidan!Jag tycker att det är ganska coolt och jag måste ju ändå få glädja mig lite granna ^^Var det någon av er som såg och läste artikeln? Vad tyckte ni? :)Tack alla ni fina vänner som sagt så härliga ord om artikeln, kul att se att den blev uppskattad! :)

Mitt kök

Ni vet ju att jag tack vare Gud har flyttat, och det är jag så glad för. :) Jag hoppas min grannar är trevliga. Vi är nio stycken som delar kök, och när jag kom hem från konfalägret möttes jag av den här lappen ovanför ugnen... Hehe.


Det bådar väl gott, hehe ;) Men dem jag träffat är faktiskt riktigt riktigt shyssta! Och det finns mycket kärlek i köket också. Titta bara här, bra ord att lägga på minnet... :)


Björnvänner på spännande äventyrVad tror ni dem ska hitta på? :)

Kärlek är något man gör

Ty i Kristus Jesus beror det inte på om vi är omskurna eller oomskurna,
utan om vi har en tro som är verksam i kärlek.

Gal 5:6Are you down with the dc Talk*

Words come easy but don't mean much
When the words they're sayin' we can't put trust in
We're talkin' 'bout love in a different light
And if we all learn to love it would be just right

Hey, tell me haven't ya heard?
Luv, is a serious word
Hey, I think it's time ya learned
I don't care what they say
I don't care care what ya heard
The word luv, luv is a verb

Simple and plain, L-O-V-E
Ain't all that junk that ya see on TV

It's a myth that there ain't no hope and
Luv is enough if it's unconditionally
Givin' now you're living out the Great Commission

Back in the day there was a man
Who stepped out of Heaven and he walked the land
He delivered to the people an eternal choice
With a heart full of luv and the truth in His voice
Gave up His life so that we may live
How much more luv could the Son of God give?
Here is the example that we oughtta be matchin'
Cause luv is a word that requires some action**


*dc Talk = decent christian talk
**Gissa vem den här versen handlar om...

Craxy's tankeställare - Mening med livet

"Most of us live without knowing what we live for. Surely this is life’s greatest tragedy, far worse than death. Living for no reason is more tragic than dying for a reason, for living with no reason is not living but mere existing, mere surviving."

Intressant (och helt irrelevant) fråga

Vad inne på den här bloggen igår. Där ställdes en ganska intressant, men också totalt onödig, fråga:

Om du var tvungen att ta bort ett evangelium ur Nya testamentet
(och jordens existens hängde på det), vilket skulle du välja?

Intressant? För att den kan ge nya aspekter på hur vi ser på evangelierna. Totalt irrelevant? För att det aldrig kommer ske. Jordens existens kommer aldrig bero på huruvida man tar bort ett evangelium ur NT eller inte. Tvärtom är det Jesus och evangelierna som räddar världen.

Dem flesta i omröstningen hade valt Markusevangeliet. Min vilda gissning är för att det är det kortaste evangeliet. Jag valde Matteusevangeliet. För jag gillar att Markus är så kort och lättläsligt. Det är bra för nykristna att läsa och bra att använda i konfirmationen och liknande. Och Lukasevangeliet är fullt av liknelser som gör att vi lättare förstår Guds hemligheter, vilket vi simpla människor sannerligen kan behöva. Och Johannesevangeliet är mycket djupare än de andra, och jag älskar att gå djupare in på saker och ting, särskilt Gud. Men Matteus är främst riktade till judarna, och idag finns det inte lika många judar på samma sätt. Så ja, jag skulle ha valt att ta bort Matteus.

Därmed inte sagt att jag inte tycker GT:s profetior om Jesus är viktiga! Tvärtom! Det här är ju bara hypotetiskt. Utifall jordens existens hängde på det liksom. Ett litet kul tanke-experiment.


Vilket evangelium skulle du tagit bort? Varför?

Min första tidningsintervju

Har ni sett va? Jag är med i tidningen idag!

Den kristna tidningen Dagen skriver idag om kristna hatbrott. Och då passade dem även på att intervjua mig om skolans miljö och motståndet man möter där. Så igår mötte jag upp en intervjuare och en fotograf utanför Värmdö gymnasium på Gullmarsplan, den enda skolan i Stockholm som Credo hjälpt till att starta upp en kristen skolgrupp på den här vårterminen som gått. Ledaren för kristna skolgruppen heter Sofia ♥ och hon är jättesnäll och duktig på alla hörn och kanter. Jag är så obeskrivligt glad att hon vill göra det här för Jesus och att lilla jag har fått vara med och hjälpa till!

- Jag har alltid stått för den jag är, tron på Gud är en del av mig och jag kan inte dölja det.


Klicka på bilden för att komma till artikeln. :)

Ses vi på Sverige festpunkt?!

Om man är kristen ungdom och mitt uppe i sommarlovet kan man ju inte missa alla fantastiska läger, festivaler och grejer om arrangeras för fullt så här i sommartider! Så nog för att jag redan varit på konfirmationsläger en månad ska ni inte tro att lägerlivet är slut för det. ;-)

Den 27 juli är det dags för TEJP! Lägret börjar inte förän den 28 juli egentligen men eftersom jag är ledare ska jag vara där en dag tidigare. Jag ska vara med i lägrets trivselgrupp och arrangera fritiden och se till att ingen någonsin har tråkigt. Samt hålla i ett endagarsseminarium som heter "Lek, lek, lek" tillsammans med Andreas som också varit Credo inspiratör i år. Gissa vad vi kommer syssla med... ;-) "Att leka, skratta och ha kul tillsammans. Tre gåvor från Gud som vi i det här seminariet vill utnyttja till max!" Så står det på beskrivningen till seminariet.

Ses vi där tro? Kanske är det dig jag får som granne när jag åker lägerbussen hem den 2 aug? :)Klicka på bilden... :)

Lägret på facebook

Ni vet status-rutan på facebook. Det här är det som stått i min status-ruta den senaste månaden. Det får redogöra konfirmationslägrets sammanfattning. Vissa saker kanske är lite interna så fråga gärna om du undrar över något. :)Internet är segt när man är ute i bushen.


Det är natt på Hjelmseryd stiftelsegård... ♥

Konfirmanderna säger att dem ska få mig att bada om dem så ska kasta mig i vattnet. Jag gillar inte att bada. Men jag gillar bus! Och jag gillar mina konfirmander ännu mer ♥

Har haft ledig dag och suttit ute i solen och studerat Bibeln :)

Blev utkastade på gruset igår av några konfirmander och idag fick jag peppar i soppan. Men jag har inte fått bada än... :P

Samuel avslöjade vart ALLA (!!) tre ledarna gömde sig i kurragömma! Ni vet Thomas Tvivlaren? Från och med nu kommer Samuel bli känd som Samuel Förstöraren :P

Imorgon kommer mina föräldrar på besök till denna fridfulla plats :)

Har ringt några finfina vänner och njutit av solens värme i väntan på mina föräldrars ankomst :D

Myrorna har sakta med säkert börjat ta över Hjelmseryd stiftelsegård. Men vi har nyinköpt myrmedel! Snabbverkande, haha!

Hemlängtan i mitt bröst…

Har blivit erbjuden ett jobb! :D Jag tackade nej, men du kanske känner någon att rekommendera? Volontär i ett år, i en församlings ungdomsarbete, i världens minsta by här i Småland. Hör av dig genast!


Ett verkligt mirakel har skett; jag har tagit året första dopp på egen fri vilja! ^^

Lugnet före stormen, imorgon kommer det 35 döva hit och på måndag kommer gammelkonfirmanderna och kör i gång busveckan!

Igår väckte vi konfirmanderna kl. 01 på natten, satte ögonbindlar på dem och tog dem till en fin kulle för att grilla, mysa, se soluppgången och njuta av Guds vackra skapelse. Älskar nattaktiviteter, hihi :D

Sista lediga dagen - jag ska låsa in mig på mitt rum och njuta!


Ajajaj... Aldrig kul när ambulansen kommer på besök... Rebecca snavade och vi tror hon stukade foten. Be gärna för henne, det kan hon behöva... :(

Funderar på om jag ska dö frivilligt i Mördarleken. Jobbigt att alltid tänka på att aldrig vara ensam...


Rappade fram en presentation av mig själv förut idag, ganska stolt faktiskt ^^

Ni vet hon som funderade på att ge upp i Mördarleken? Hon vann just den! :D :D :D (Jag alltså...)


Autografjakt! Jag är den som vann en novelltävling i gymnasiet och som föddes med ett "hål" i halsen.

Skriver diplom och vykort som hejdå-presenter :)


Konfirmation! Så vacker den var :)

Försökte få gammelkonfirmanderna som serverade vid konfirmationsmiddagen att fjäska lite för oss (som hämnd för konfirmandernas fjäskdag de hade för oss ledare i torsdags) och bad om allt möjligt. Bl.a. massage, dryck flera gånger om, roliga historier... När jag bad om en dans blev jag erbjuden en privat lapdance... :P

Uppesittarnatt! Promenad, bad, grill, filmtajm, underbart sällskap :)

Snart är jag hemma och får krama alla mina fina vänner igen! ♥

Är hemma! Kom till Bromma så får du en kram :)

Saker jag redan saknar med Hjelmseryd: 1. Alla underbara människor, så fin gemenskap det är där! 2. Lugnet, som där är så påtagligt men som inte existerar på något vis i Sthlm. 3. Att det är naturligt att be 3-4 ggr om dagen. 4. Att få lagad mat serverad åt sig varje dag. 5. Platsen i sig, det är så vackert och mysigt där.

RSS 2.0