Reder ut missförstånden


Love is in the air

Gud ler mot mig så jag blir alldeles varm :)

Gyllene morgon

När Gud väcker en tidigt bara för att han vill umgås med en. De bästa bland mornar. Allt runt en sover. Världen är stilla, tyst och mörk. (Så när som på getingen som surrade i mitt fönster igår morse.) Finns inget som stör, det är bara du och Gud. Och trots att man sovit färre timmar än vanligt så känner man sig piggare än på länge. Bönens kraft väcker en att lyssna på lärjungavis.

Efter en sån välsignad morgon spelar det ingen roll att jag var uppe kl 05:15 för att hinna till jobbet ♥

Dubbelt hurra, dubbelt med kärlek och fest

För tjugo år sedan fick min pappa den bästa födelsedagspresenten man någonsin kan få, min sötaste lillasyster! Idag firar vi dem båda med pompa och ståt ♥


Då vet jag att jag har jobbat för länge #2

När jag kan digitalboxtillverkarnas telefonnummer i huvudet utan ansträngning.

Kräftskivan


Clas fyllde 25 år och bjöd in till kräftskiva :)

Vi välkomnades med den bästa grannhälsningen någonsin. Åt kräftor till tusen. Förutom när Sofie försökte äta upp mig. Clas öppnade sina presenter och fick nästan mer än han orkade bära. Bland annat en rolig kran som man sätter på läskflaskans hals och sen kan man vända på flaskan och enkelt öppna kranen när man vill fylla på sitt glas. Clas lekte med den. Vi satte på partymusik och dansade kvällen ut. Blev helt snurriga. Stort grattis, Clas och tack för en kul kväll :)
Läsarfråga: Ofrälsta nära och kära

Fick en bra fråga från Sara som jag ville svara på :)

"Hur hanterar du att dina föräldrar inte är frälsta? Det står ju i Bibeln att de som inte tror på Jesus kommer att hamna i helvetet. Tror du att dina föräldrar kommer att göra det?"

Det finns ingenting som säger att hoppet är ute för mina föräldrar. Jag tror att alla som inte tror på Jesus kommer gå förlorade, som du säger. Men mina föräldrar har fortfarande hela livet på sig att omvända sig. Så för att svara på din första fråga, hur jag hanterar det. Jag fortsätter be för dem i tron om att Jesus har en fantastisk plan för min familj. Bibeln talar inte bara om historier om helvetet utan den bär även på flera kärleksfulla löften om vad Jesus längtar efter att göra i våra familjer. Alltså för att svara på din andra fråga, om jag tror att mina föräldrar kommer gå förlorade. Nej. Jag har inte gett upp hoppet. Kommer aldrig göra det heller.


Kramkalas
Dagens bibelord: Hjälp!

"Vi har inte en överstepräst som är oförmögen att känna med oss i våra svagheter, utan en som har prövats på alla sätt och varit som vi men utan synd. Låt oss därför frimodigt träda fram till nådens tron för att få förbarmande och nåd i den stund då vi behöver hjälp."

Hebreerbrevet kapitel 4 vers 15 och 16


Fåfänga

Jag hade så brottom i morse att jag inte hann borsta mitt hår innan jag var tvungen att springa till bussen. "Kan man gå ut såhär" tänkte jag medan jag sprang och mitt nytvättade hår tovade sig som bäst. Hann oroa mig både för mitt trollika utseende och alla stackars grannar som måste blivit förskräckta. Sen kom jag ju på att jag faktiskt inte är ensam om det här fenomenet. Vad var jag egentligen orolig för. Allas hår blir väl frissigt efter duschen, jisses. Säg den som inte känner igen sig i det liksom.

Slutade med att jag inte borstade håret förrän jag kom fram till kontoret, haha. Det är ju trots allt bara oborstat hår. Ingen atombomb precis. Världen går inte under. Puh :)


Då vet jag att jag har jobbat för länge #1

När jag stoppar chipsen i kylskåpet och lämnar dippen på bänken. Som jag gjorde igår alltså... :)

And every tear he'll wipe away

Ett decennium har gått sen Ground Zero ersatte tvillingtornen.

När jag fick reda på olyckan så hade jag just börjat högstadiet. Vi hade rast och jag gick till ungdomsgården där dem hade tv:n på och alla satt bänkade. Jag minns att jag tyckte det såg så overkligt ut som om allt vore en film, en hemskt dålig film. Ändå känns det lika verkligt idag som det gjorde då, jag menar det kunde lika gärna ha hänt igår och inte för hela tio år sedan. Fast så är det väl för de flesta av oss kan jag tro. En sån stor tragedi sätter djupa spår i mänsklighetens historia.

Det är då jag längtar som mest till himlen. Vår slutdestination. Tänk den underbara värld som vår fantastiske Far förberett åt oss där... ♥

Sometimes it's hard but you gotta believe.

There's a better place, where our Father waits and every tear He'll wipe away. The darkness will be gone, the weak shall be strong. Hold on to your faith. There will come a day. The song will ring out, down those golden streets. The voices of earth with the angels will sing. Every knee will bow, sin will have no trace in the glory of his amazing grace. I know there's coming a day.


"There will come a day" av Faith Hill

Kvällspromenad

Jag och Clas tog en kvällspromenad igår när jag slutat jobbet. Klockan var nästan midnatt och vi var i stort sett de enda som var ute. Det var bara 7eleven som var öppet. En ovanlig känsla. Vi passade på att gå vilse i Stockholm och leta efter ingången till Narnia :)

Café Söder

Thank God it's friday!

Vi har cafékvällar i kyrkan varje fredag kl. 20 hela hösten. Lokalen är nyrenoverad, fikat är hembakat och sällskapet är världens bästa. Dessutom bjuder varje kväll på ett helt nytt tema. Södermalmskyrkan Götgatan 87 i Stockholm is the place to be helt enkelt! Kom dit och häng med mig och mina vänner vetja :)Säljtävling

Jennifer vann vår interna säljtävling vi hade på jobbet igår. Hon är verkligen värd den lunch jag är skyldig henne nu :) Idag tar jag revanch!

25 år

Jag vill skänka ett STORT GRATTIS till mina älskade föräldrar som firade 25 år som gifta igår!

Vi snackar silverbröllop, people! Stora grejer det här! Tänk den dag vi sitter där med så många år på nacken tillsammans med den vi älskar och valt att dela livet med... Det är vackert när kärleken är stark ♥

Tack, mamma och pappa, för alla dessa år och allt gott ni fyller mitt liv med :')


Searching for a heart that will love him


Favoritmiddag

Jag har skapat en ny katergori här på bloggen. "Och Gud såg att det var gott" heter den. Handlar om mat alltså, eller ätbara saker i allmänhet. Jag har köket som intresse så jag tror det kommer bli roligt. För att inleda den nya kategorin vill jag dela med mig av en av mina favoriträtter. En rätt som pappa alltid lagat till oss så länge jag kan minnas. Otroligt god och oförskämt lättlagad. Den är bäst helt enkelt :)

Kasslergratäng med ananas
Du behöver:
Kassler
Ananas (om den är på burk så se till att den ligger i egen juice, så slipper vi onödigt socker)
Riven ost

Gör så här:
Lägg den skivande kasslern i en ungssäker form. Lägg på skivad ananas. Strö riven ost ovanpå alltihop. Sätt den i ugnen på ungefär 175 grader tills osten smält. Koka lite ris till. Ät och var glad :)


From the rooftops I proclaim that I am yours


Jakten på den ovärderliga skatten

Allting började med att min vän Carl-Henrik hittade en korg med pappersrullar på sin vind. Bara det är lite mystiskt då det inte finns någon vind där han bor... Oh well. Dessa pappersrullar visade sig innehålla en spännande saga. Om en fantastisk kung som hade precis allt man kan tänkas önska sig. Allt, utom en sak. En legendarisk skatt som kungen bara läst om i sina många böcker. Det sades vara det vackraste som någonsin skådats på denna jord. Så ljuvlig att världen tycktes stanna upp när man fick syn på den, så vacker att den satte spår i ens själ för en evig tid efteråt! Ja ni förstår ju att kungen inget hellre önskade än att få denna dyrbaraste av alla skatter i sina ägor.

Kungen och hans fina drottning grubblade i tre dagar och tre nätter innnan de äntligen på hur de skulle gå till väga för att finna skatten. Han skulle sända ut sina tappraste krigsmän i ett fälttåg. De skulle genomsöka hela världen, läsa varenda skrift som någonsin skrivits om skatten, gräva i varenda åker som legenden talade om. Och efter 23 års sökande... Fann de äntligen skatten! Kungen ställde till fest för att fira kungarikets lycka!

Men något fruktansvärt som inte kungen kunde styra över var på väg in över kungariket. Försvagade av pesten, invaderades riket och den ovärderliga skatten rövades bort som krigsbyte.

Som tur är slutar inte sagan där! Carl-Henrik lade märkte till att nedre delen av sagan var bortriven. Kunde det vara så att det fanns en fortsättning på den spännande sagan...?! I sin iver att ta reda på vad som hände med skatten efter bortrövandet var det nu Carl-Henriks tur att samla ihop sina tappraste vänner för att söka efter sagans fortsättning - och skatten också givetvis ;)

En tidigt lördagsmorgon berättade han för oss om sina fyra vänner som han trodde bar på ett antal ledtrådar som kunde leda oss i rätt riktning i vårt sökande. Uppdelade i olika lag stack vi till Stockholms Universitet för att leta upp hans vänner! Alla lag fick en varsin rulle med sagans första del att ta med sig. Rullar som Carl-Henrik för övrigt hade penslat med blöta tepåsar för att få ett gammaldags stuk över dem. Fyndigt!

Det var så lustigt för själv var jag helt övertygad om att Carl-Henrik hade klätt upp fyra riktiga personer som skulle sitta där och vänta på oss. Hade inte förvånat mig det minsta så påhittig som han är. Vi sprang alltså in på Universitetet och ropade efter Harry, Peter, Nils och Lena. Frågade dem som satt och studerade om de visste något om en skattjakt men de tittade bara oförstående på oss. Carl-Henrik skrattade när vi berättade detta för honom... För när vi rusade runt och letade efter riktiga människor, så borde vi egentligen ha letat efter fyra pappersark :P

Mitt team, Ella och Miro, studerade ledtråden noga. Själv tog jag kort på den så att vi slapp memorera alltihop på plats. Det gäller att vara smart när man är på skattjakt! :)

Harry pratade alltså om en röd bod någonstans. Men vart i allsin dar skulle vi börja leta? En av de andra ledtrådarna gav oss en hint!

Lenas pappersark berättade om äventyraren Indiana Jones och hans tämligen okända besök i Stockholm. Han hade varit på jakt efter skatten, men när Hollywood inte hade råd att göra en film utav det kallades Indiana hem igen. Ryktet säger dock att han i sin frustration, innan han åkte, klev på en Djurgårdsfärja och ristade in namnet på det område där sagans andra del var nedgrävd. Hm, intressant...

Peter bar på en mycket spännande detalj om kapten Jack Sparrows dagboksskrivande. Hans dagbok hade ett så kallat lösbladssystem. Varenda gång Jack skrivit klart ett inlägg rev han ur bladet och lämnade det på den plats han befann sig på just då. Man skulle alltså kunna kartlägga vart Jack varit om man hittade hans dagboksinlägg. Men vad har det med skatten att göra tänker du? Ja du får väl hänga med och se :)

Nils ledtråd då? Mitt team hittade faktiskt aldrig den trots att Carl-Henrik försäkrade att han placerat ut hela tre stycken av dem. Som tur var berättade han också att just Nils ledtråd hade varit ett villospår. Tur för oss ^^

Hursom, tillbaka till den första ledtråden om Indiana Jones och Djurgårdsfärjan. Mitt team insåg att det var dags för oss att åka lite båt! Det är förresten bara Carl-Henrik som är så klurig att han lämnar en ledtråd på ett föremål som rör sig, dessutom utan att berätta för oss vilken av de fyra färjorna det gäller... Det blev en del åkande fram och tillbaka haha :P


Den första färjan vi hamnade på var tydligen fel. Vi passade på att sola istället :)


Hurra för att vara med i bästa teamet!

Så efter ett par turer hittade vi äntligen Indiana Jones "inristning"! Vi hoppade på spårvagnen utanför Gröna Lund för att leta vidare!
Väl framme på Prins Eugens Waldermarsudde tog det en stund men tillslut hittade vi den röda boden som Harry pratat om! Vi letade som tokar bland stenarna bakom boden. Vissa offrade till och med sina torra kläder som ni ser. Som det visade sig hade ett annat lag hittat sagans andra del och gömt den ännu mer så att vi inte alls kunde hitta den. Reglerna sa att man fick förstöra för dem andra om man kunde så varför inte :P

Carl-Henrik, snäll som han är, mötte upp oss i Gamla stan för att berätta sagans andra del för oss istället. Vi hade ju ändå kämpat tappert :)

Sagans andra del löd ungefär så här: Den ovärdeliga skatten blev en legend och så hade den förblivit om det inte varit för kapten Jack Sparrows besök i Stockholm år 1520 då han råkade få syn skatten i den vindsvåning där han övernattade! Skatten uppfyllde Jacks alla tankar och hemligheten spreds sig. En adelsman fick nys om den och han erbjöd Jack en möjlighet att ta skatten från Sverige och föra den till England där den skulle bevaras. Planerna delgavs i en av Stadsholmens smalaste gränder, men ingen vet vad som hände med skatten efter det. Ryktet säger dock att den aldrig nådde England utan att Jack istället grävde ner den i utkanten av Stockholm. Exakt var någonstans förtäljer dock inte historien...

Jakten fortsatte med ny energi!


Vi gick i Jacks fotspår och letade bland Stadsholmens smalaste gränder.


I en av luckorna där hittade vi något spännande...


Se där, ett av Jack Sparrows dagboksinlägg! Adelsmannen hade visst tipsat Jack om att springa till Skeppsholmen där en stor båt låg förtöjd! Tur att Jack skrev ner det så att vi kunde fortsätta vår skattjakt :)

Tydligen var den stora båten omöjlig att missa. Vi klev alltså ombord på den stora båten till höger i bild.


"Leta efter rep", sa han :)


Ett till av Jacks dagboksinlägg! Adelsmannen hade visst lurat honom för att själv lägga fingrarna på skatten! Jack bestämde sig för att bygga en eka och i skymningen ro iväg till en hemlig plats. Dold av mörkret tänkte han där gräva ner skatten tills hela hysterin lagt sig!

Tycker förresten det är väldigt lustigt att en man på 1500-talet använder smilegubbar när han skriver... ;)Carl-Henrik tipsade om att man behövde nedfällda träd för att bygga sig en eka. Vi gick runt på Skeppsholmen tills vi hittade ett par. Jag fick klättra lite men vad gör man inte för en ovärderlig skatt :)


I en av stubbens djupaste hålor låg nästa dagboksinlägg! Efter Jacks skryt om hur trött han var efter att ha huggit sig en eka... så avslöjade han att han tänkte åka till en trappa i Bergianska trädgården där det skulle gå att klättra upp direkt från båten. I riktning mot norr för där var tydligen svårast att bli upptäckt. Sen skulle han rita sig en skattkarta också för han är tydligen rätt glömsk den där kaptenen. Den skulle vi allt hålla utkik efter!


Färden gick alltså vidare till Bergianska trädgården. Det ligger lite utanför Universitetsområdet. Vi var alltså tillbaka där vi började. Klurige Carl-Henrik alltså... :P


Den här bilden tog jag bara för att jag skulle kunna skriva att vi var "på spåret"! För det här är ju egentligen helt fel håll om man ska till Bergianska trädgården... ;)
Vi hittade i varje fall trappan tillslut! Ellas tur att klättra :)


Vi hade hittat skattkartan! OJOJ så nära vi var nu :D


Inte för att vi var dem första men ändå :P


Dags att bege sig mot Finnstugan!


Det var en bit att gå men vi njöt av hur vackert under tiden :)


Vi hittade våra vänner som hade signerat skattkartan strax före oss, hehe.


Tadaaa; Finnstugan! Så nära, så nära, så nära nu...!


Så hittade vi den stjärnbemärkta platsen tillslut!


Vi hade spadar med oss. Ja den skulle ju vara nedgrävd, skatten.


Kan ni gissa vad den ovärderliga skatten var för något...?! En spegel!
Den ovärderliga skatten är alltså du själv


En väldigt lyckad skattjakt måste jag säga och Carl-Henrik är ett geni som lyckas knepa ihop allt på egen hand! Fast lite mör blev man allt. Skattjakten som planerades att ta ungefär 2 timmar.. tog nämligen bara 9 timmar. Behöver jag nämna att jag somnade på tåget hem...? :)

Svanfamiljen
Nära naturen

En dag när jag hade lite dötid att göra mig av med tog jag spårvagnen ut till Waldemarsudda och njöt en timme eller så. Tänk vilken vacker oas vi har där bara en tio minuters resa från storstaden. Perfekt för dig som är precis som mig som gillar att det händer så mycket i storstaden men som i hjärtat egentligen inte alls är en storstadstjej utan trivs bäst i den rogivande naturen :)


När Johanna är i farten

En måndag för länge sen gick jorden under två gånger på raken. Båda gångerna på grund av en dödlig pantomi av vinterkräksjukan. Måste vara riktigt illa när den bryter ut så här mitt i sommaren. Vi sörjde vårt nederlag. Sen gick vi vidare till Trivial Pursuit. Kapitulerade till barnfrågor efter halva omgången.

Så kan det gå när Johanna är på besök i stan och frågor om vi inte kan ställa till en spelkväll för henne. Ser ni hennes busiga blick liksom. Som upplagt för en kul kväll :)


Dröm stort, jobba smått

Jag har märkt hur Gud börjat uppfylla mina små drömmar. Ni vet ju att jag stod som volontär i min kyrkas bokshop i början av sommaren (och ni som inte vet kan klicka här). När jag stod där bakom kassan påminde Gud mig om en dröm jag fick när jag var runt femton år. Min dröm om att en dag stå som volontär i en vacker butik där jag får hjälpa människor och där inkomsterna går till en god sak. Jag kunde knappt röra mig när jag insåg att det var precis det jag gjorde just i den sekunden. Min dröm som jag själv nästan halvt glömt bort. Men vår Gud är ju den som har räknat varenda hårstrå vi har och någonsin haft på vårt huvud. Då är det klart att han kommer ihåg våra innersta drömmar också och han längtar efter att uppfylla dem tillsammans med oss. ÅH, kan knappt vänta tills han börjar uppfylla mina STORA drömmar! Kan ju bara bli bättre efter det här :D

En av de sakerna jag blev ombedd att göra när jag stod i bokshopen var att ordna skyltfönstret inför Mors Dag. När jag satte igång tvivlade jag på om jag skulle klara av att fixa till något vackert för jag har aldrig sysslat med varken dekoration eller inspiration på det sättet förr. Jag drog fram ungefär allt kvinnligt och mammigt vi hade i shopen, haha. Och se så bra det blev tillslut! Riktigt stolt över mig själv! "Egoboost" som Blondinbella skulle säga! 

Ännu ett par områden man erövrat dåra - check ;)Just on time

Kommer ni ihåg inlägget jag skrev i somras där jag bad att Gud skulle ha något för mig innan augusti? Well, den 25 maj började jag på mitt jobb! Gud är god och aldrig försenad :)

(Här är inlägget jag talar om, klicka.)

Ingenting

Idag är jag förresten ledig. Har passat på att göra ingenting idag för det är så sällan jag har tid för det numera... ;)

Vad vore livet utan mystik

"Tänk om det faktiskt är så att ingen formel kan göra rättvisa åt den kärlek jag känner för mina barn. Tänk om hela mitt liv ingår i en stor plan, tänkt, planerad och given mig av en kärleksfull Gud. Tänk om det jag känner när jag sitter i en kyrka inte är av denna världen. Humanisterna har helt enkelt fel. Gud finns. Inte nog. Han finns.

Allting av värde som har hänt mig har varit av sådan natur att världens allra matematiker inte varit i närheten av att formulera det. När jag tänker tillbaka på mitt liv är det ingenting av det rent världsliga som tar någon plats. Det mystiska, det mytiska, den hela tiden på gränsen dansande kärleksordet, är det som tar mest plats. Det som inte går att bevisa är en stor och väsentlig del av mitt liv.

Det är bevis nog för mig."

Citat ur Marcus Birros krönika i Aftonbladet som sätter orden mitt i prick. Läs hela krönikan på denna länk (klicka) :)

RSS 2.0