Ordkul på bröllop

Idag var jag på bröllop. Mikael från Credo tog sin Nina till sin äkta maka. Så underbart roligt att få dela deras fantastiska dag tillsammans med dem! Dessutom var vädret verkligen somrigt.

Dem hade en gästbok där. När jag skulle skriva ville Andreas vara lite rolig och gav mig ett ord som jag skulle försöka få in i min hälsning. Ordet var gurkburk. Lyckades jag bra? :)


Helvetet - vad tror ni?

TheSide ställde en fråga i en kommentar som jag tänkte att vi kunde prata lite om. Skriv en kommentar om vad du tycker och tänker om saken. Och joina vår diskussion. Ni vet ju att jag älskar när vi kör tvåvägskommunikation här på bloggen. :)

"Vad anser ni helvetet vara för något?"

Vi snackar faktiskt inte raketfysik här

Jag har börjat läsa en blogg som är väldigt rolig. Dem lägger upp bilder på olika misslyckanden, och några få sucéer. Här är ett smakprov. Jag tyckte den var väldigt rolig. Samtidigt som det ligger riktigt mycket sanning i det. Faktiskt.Vilket sätt att locka folk till kyrkan... Har dem failat på det eller, tycker ni?

Craxy's tankeställare - Att hjälpa

You don't need a reason to help people.
- Final Fantasy IX

Craxy's tankeställare - Vilka är vi?


Hej, jag heter Sofie......och jag är älskad av Jesus.

Vem är du?

Det finns en anledning till att det heter "make LOVE to someone"

Intressant artikel.

UnderbaraClara är i farten igen med några citat jag verkligen vill sprida för vinden:

"Det är klokt och modigt att tänka ett extra varv innan man har sex."

"Det är jätteviktigt att den här debatten inte har kristna förtecken. Det är inte religiösa ledare eller gamla gubbar som ska prata om det här, utan det ska unga människor göra. Man har gjort det så enkelt för sig i dagens sexualundervisning med inställningen 'om ni har kondom är det bara att köra'. Men det enda som verkligen skyddar mot sjukdomar, eller att känna sig utnyttjad för att man har varit med fel person, är avhållsamhet."

Och hon har så rätt. För två år sedan önskar jag att någon i min kyrka hade satt sig ner med mig och sagt det här till mig. Istället för att döma mig, ta sig tid och prata med mig på ett språk som jag förstod och lystrade till. Då hade jag förhoppningsvis tänkt en extra gång innan jag i förälskelsens blindhet gav bort detta värdefulla till helt fel person. Då hade jag kunnat vara stolt och glad över att jag i kyrkan på min bröllopsdag kunde ge min blivande hela mitt allt. Men det kan jag inte nu. Så snälla, hjälp till att sprida denna varsamhet. Tillsammans kan vi förhindra att fler unga människor gör samma misstag som jag.

Ser ni felskrivningen i bildtexten..? Haha.

Craxy's tankeställare - Godhjärtad

Jag tycker ditt hjärta är fint som vill hjälpa till.
- TheSide till AndreasTCraxy's tankeställare - Kämpa!

Så länge kvinnor gråter som nu tänker jag kämpa;
så länge små barn får gå hungriga tänker jag kämpa;
så länge män döms om och om igen till fängelse tänker jag kämpa;
så länge det finns ett fyllo kvar,
så länge det finns fattiga och trasiga flickor kvar på gatan,
så länge det finns en enda mörk själ som inte nåtts av Guds ljus tänker jag kämpa.

Jag tänker kämpa ända till slutet!

- William BoothCraxy's tankeställare - Gemenskap i Kristus

"Vi ska ändå spendera hela evigheten tillsammans, vi kan lika gärna börja prata nu."
- Jonas Gardell


Blå himmel...

Äntligen snackar vi sex

"Varför ska kyrkan vara tyst om sex, när inte Bibeln är det? Samhället runt omkring är ju dessutom väldigt fixerat vid sex. Därför är det viktigt att fråga sig: Har Gud skapat oss för relationer, utan att ha något mer att säga om hur de ska se ut? Är det så att Höga Visan bara är poesi?"

Låt det här bli en förebild för oss andra!

Tyckte sista frågan var lite lustig... När intervjuaren frågar vad dem menar med "praktisk undervisning för vardagen", haha. Men om man läser hela artikeln ser man att undervisningen inte bara kommer handla om sex utan "även om förhållanden, relationer och äktenskap i stort". En sådan kurs går jag gärna när det blir aktuellt. Kan nog vara nyttigt och bra på många olika sätt. :)

Credo-spex

Under lördagen på Credohelgen riggade vi upp en dator i hallen där man kunde spela in sig själv. Sen klippte dem ihop några av filmklippen. Så här tokigt kan det gå då, haha. Mycket nöje! :)

Jag är faktiskt med i filmen. Ett antal gånger. Bl.a. både i första och sista scenen. Nu kan ni inte missa mig. :)


"Inte alltid överens, men ständigt lyssnandes"

"På ena sidan lunchbordet: Jonas Gardell, författare, artist och hedersdoktor i teologi.
På andra sidan: Stefan Swärd, konsult, pastor, ordförande i Evangeliska frikyrkan.
Och mitt ibland dem: Jesus, Guds son, messias, frälsare."

Läste nyss den här spännande artikeln där Jonas Gardell och Stefan Swärd möts för ett lunchmöte.
Väldigt intressant, det här vill jag läsa mer om.

Har ni några tips?

Tankar om givande

Har ni följt AndreasT och TheSide intressanta diskussion här på min blogg? Om inte tycker jag ni ska läsa den nu. Den är rätt lång men väldigt bra. Och värt att fundera över.

Jag vet inte om det är min sak att lägga mig i vad pengarna går till.
Varning för ganska grovt exempel, jag ska dra det hela till sin spets. Om de bad dig, skulle du ge pengar till unga nazister som öppet går ut med att de aktivt vill döda alla judar och behöver pengar till nya gaskammare? Det är klart du inte skulle. Fram tills sekunden att du ger bort dina pengar är det fortfarande dina pengar. Dina pengar som du förvaltar och ansvarar över. Då gäller det för dig att du ser till att du ger av dina pengar till något trovärdig som du litar på går till något som du vill stödja. Ta t.ex. Jesu liknelse om talenterna (Matt 25:14-30). Du har fått dina pengar att förvalta på bästa sätt. Antingen gräver du ner dem i en grop eller så sätter du in dem på banken.

Jag kan inte tänka mig annat än att det är rätt att ge när en människa ber om det.
I grunden är det en tanke som är hur vacker som helst. Men om inte människorna du ger till klarar av att ansvara för gåvan gör det ju inget gott och uppbyggande alls. Tänk dig när du var liten och bad dina föräldrar om godis varenda dag. Gav dem det till dig varenda gång du bad dem? Nej, för du vet att det inte skulle vara bra för dem i längden. Frågan är ju om dem på gatan ber dig om pengar för att dem vill köpa sprit eller mat. Då är det ju bra att göra som TheSide skrev, gå och köpa en hamburgare till dem istället.

Har ibland hört att om man ger till [främmande och tiggande] folk [på gatan] att de då bara tar det till sprit och så, och att det därför är en dålig sak att göra. Det jag är rädd för är att folk alltid har ursäkter för att inte göra nåt, nånsin.
Absolut, så kan det säkert vara många gånger. Och då är det ju jättebra att du visar på ett gott exempel som faktiskt ger. Det kan nog få dem att tänka tanken, och gör det säkert lättare att ta steget om de vet att de inte är ensamma. :) Ännu bättre är det ju om visar för dem att du tänker över dina gåvor med vishet och varsamhet. Och inte bara ger till allt och alla, vem som helst.

Jag ger hellre mina få pengar jag har någonstans där jag vet att de verkligen gör bästa möjliga effekt för människorna som jag ger till.
Det gör jag också. Jag vill inte hjälpa en alkoholists spritkonsumtion bara för givandets skull. I längden skulle det kunna bli förödande och sluta hemskt illa. Det vill jag inte vara en bidragande orsak till.

Hade jag själv bett nån om pengar eller vadhelst, ja då hade jag ju inte velat få avslag.
Åter igen, en så otroligt fin tanke i grunden! Men du är antagligen/förhoppningsvis ingen alkoholist eller knarkare. Du kan antagligen ansvara mer för pengar än vad dem skulle kunna. Åter igen kan man ju tänka på när man var barn och bad ens föräldrar om godis hela tiden men inte fick det av en anledning, en vädligt bra anledning.

Folk brukar aldrig ge, detta har jag själv sett otaliga gånger så nog har jag erfarenhet om det hela, så om inte annat för detta så vill jag åtminstone ställa upp.

Ännu en jättevacker tanke! Men vill du ge bara för givandets skull, eller vill du ge för att hjälpa till? Att gå och köpa en hamburgare att ge dem är ju många gånger smartare och bättre än att ge dem pengar.

Om man aldrig ger till någon så finns risken att man missar en person som inte luras och faktiskt behöver pengar eller vad det nu kan gälla.
Sant. Å andra sidan. Ger du till varenda en som ber dig, även unga nazister som vill bygga nya gaskammare, riskerar du att hjälpa en massa människor ner i skiten. Det är därför ansvar är så viktigt.

Har du nåt tips om mindre organisationer eller saker som man kan skänka till, som du skulle tycka var bra?

Alltså, tyvärr har jag inte så många. Jag kan ju tipsa om Credo, skol- och studentorganisationen som jag är väldigt aktiv inom. Eller Credos bibelskola, Credo Akademin. Jag gick där förra året och det förändrade mitt liv totalt. Verkligen en bibelskola som är ett i sitt slag, den enda riktigt apologetiska bibelskolan. Det finns också nykterhethetföreningen jag är med i, VITA. Jag gick med där för att jag tyckte de verkade ha bra koll på vad Bibeln säger om alkohol och sånt, och så fokuserar de mycket på barnen som kommer i kläm. Annars tycker jag det är bra att ge till sin egen församling då och då.Vad säger du?

Tack, Media, för att ni inte skrev något om oss!

Ni vet, media nämnde ju knappt något alls om Jesusmanifestationen innan. Det enda var typ att det på Polisens hemsida varnade för att det kunde bli problem med trafiken den dagen. Men varför? Det hade folk ingen aning om. Jag har tänkt lite (för ovanlighetens skull). Kanske behöver det inte vara så negativt? Ingen av dem skulle direkt bry sig om dem visste att det bara var "en massa knasiga kristna" som envisades med att hålla på. Men om dem inte är förvarnade, och därmed inte fått tid till att gro sina fördomar, tror ni inte det skulle öka deras nyfikenhet? Jag menar, det ovanliga och överraskande brukar väl väcka folks nyfikenhet?Ser ni han med mobilkameran, haha?


Vi såg en regnbåge på vägen till Kungsträdgården. Enligt Bibeln är det ju ett gott tecken... :)

Styrka från Herren - genom sjukdom och hälsa

Tro mig, jag VILL verkligen blogga just nu.
Men jag är sjuk och har helt slut på ork. Känns som att sova är allt jag gör.
Därför blev jag så lycklig i morse när jag hörde den här otroligt vackra sången på radio.

Jag bara satt där, log och lät mig uppfyllas av Hans fantatiska styrka...Craxy's tankeställare - VärldsrevolutionDet behövs så lite. Egentligen.

Sanning eller önskedröm?

Jag har alltid trott att det står i Bibeln att om man ger och är givmild så ska man få dubbelt tillbaka. Men nu när jag sökte på Folkbibeln på nätet och inte hittade något sådant ställe blev jag plötsligt tveksam. Har jag bara fått för mig att det står så? Hjälp mig, vet ni hur det ligger till?Var står det i så fall?

Ett enkelt men betydelsefullt bönesvar

Igår hittade pappa sin ring igen, i boden på vår tomt. Tack alla ni som bad, Gud hörde oss!
Hoppas verkligen det här får vara ett tecken åt mamma!


Halleluja - vi är frälsta!Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning
genom vår Herre Jesus Kristus.

1 Tess 5:9

Pouring heart, growing seed


"Vad är Guds rike likt? Vad skall jag jämföra det med? Det är likt ett senapskorn, som en man tar och lägger i sin trädgård. Det växer upp och blir ett träd, och himlens fåglar bygger bo bland grenarna."
Luk 13:18-19


Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar.
Matt 11:29

Kristet syskonskap online

"Här finner du Sveriges kristna bloggar samlade i en bloggkatalog." Så står det på deras hemsida. Och det är precis vad det är. Ordagrant. Och nu finns jag också där. Så att fler ska kunna hitta hit. :)
Vad tycker ni om att det står "pimps and hoes" rakt över min bild? Lite lustigt är det allt, haha.

Poesi på kylskåpet

Min första seriösa. Ganska stolt faktiskt. :)
 

Hjälp, min pappa har tappat bort sin ring...

En fin ring men en blå safirsten i, som han fick från min mamma och mormor för ungefär 20 år sedan. En speciell ring som pappa brukade ha på sitt lillfinger varenda vakna minut han hade.

Det var en vanlig torsdagsmorgon. Pappa gjorde sin morgonrutin som vanligt. Badrummet, frukost, hämta hö från boden till kaninen. Och så i bilen till jobbet upptäckte han plötsligt att ringen var borta. Helt out of the blue bara sådär.

Igår kom jag och min temperära inneboende, Elisabet som är Credo inspiratör i Göteborg, hem till mina föräldrar. Kanske var det så att mamma märkte att det kom in två personer med Helig Ande boende inom sig, för helt plötsligt började hon fråga oss frågor om bön. Om man kan be till Gud om man tappat bort något, som pappas ring nu då. Vi fick ett jättefint samtal och även vittna lite. Jag hoppas verkligen att Gud tog till vara på tillfället hos mamma...

Nu har jag och Elisabet lovat att vi ska be Gud om att vi ska hitta ringen igen. Kan inte ni också hjälpa till?


Så här ser den ut.

Craxy's tankeställare - Gardells nya bok är tragisk...

Han fick mig att gråta igenkännande när jag som mobbat barn läste hans "En komikers uppväxt". I dag gråter jag över hans förvirrade Gudsuppfattning. En utmärkt författare och komiker. Men som teolog imponerar han inte.
    - Nasrin Sjögren i Dagen.Bildbevis for real

Jag har ju skrivit ganska mycket om Credohelgen. Typ här, här och här. Och ni vet ju hur usel jag är på att lägga upp egna bilder från olika event jag skriver om. Det är helt enkelt alldeles för krångligt för att jag ska orka lägga upp så många.

Därför var det bra det som vår käre Generalsekreterare skrev om på sin blogg. Om ni klickar på den här länken får ni se ett eget litet bildspel från vår helt fantastiska Credohelg. Jag tänkte att det ju kunde vara lite kuligt.

Jag finns med på en bild. Fanns du med? :)Be för Sverige

Var ni med hyllade Jesus den dagen? ♥

Vi var i Vasaparken först. Vi fick se några fina dansuppvisningar från några Jönköpings-bor. Och lyssna på en fin kör från Betlehemskyrkan där en av mina fina vänner var med och sjöng. Och solen sken på oss med strålande ljus.

Just då verkade vi inte vara så många ändå. Det var när vi ställde upp oss i tåget som vi märkte hur många vi egentligen var... Och när vi anlände till Kundsträdgården, då fick vi se hur många vi egentligen egentligen var...!

Vilken härlig känsla det var! Att stå i Kungsträdgården tillsammans med 18,000 andra kristna och bara tillsammans ägna oss åt det som förenar oss, ge all pris och ära till Herren Jesus. ♥

Såg ni vilken otroligt lång artikel DN skrev om allt? Kolla här, och gläd dig! :)Favorit i repris - på lördag kör vi på full gas!

Ni glömmer väl inte Jesusmanifestationen nu på lördag?

"Jesusmanifestationen vänder sig inte mot något, är ingen demonstration och marknadsför inte någon särskild kyrka. Den lyfter fram kärnan i den kristna tron som vi alla kan samlas omkring, det som förenar oss - Jesus Kristus. Jesus Kristus förkunnas, upphöjs, tillbeds och är centrum i allt som sker denna dag."
- Jesusmanifestationens hemsida.

Ni vet väl hur det går till? Vi samlas på olika torg runt om i vår kära huvudstad, och sen går vi våra vandringar och samlas i Kungsträdgården. För att alla tillsammans upphöja Herren.

Tänk att alla som befinner sig i Kungsträdgården på lördag antingen är din broder eller syster i Kristus, eller någon ännu ofrälst som får se hela detta stora vittnesbörd. Den tanken är ju enorm! Åh, jag längtar! ♥

Just nu lutar det åt att jag kommer vara i Vasaparken. Vart kommer du vara? Var du med förra året också?


RSS 2.0