Ett avslutat kapitel

Hej kära läsare. Idag ska jag vara sådär nästan jobbigt personlig. Ni kanske undrar varför jag inte skrivit om Marcus på ett bra tag. Jag tänkte att jag skulle berätta för er att det är för att vi gjort slut. Vi kom båda fram till att vi inte kände att vår relation var rätt. Gör lite ont precis som det brukar göra när relationer brister. Men i längden så är jag helt hundra på att det är för det bästa. Visst händer det att jag behöver luta mig mot Guds axel och låta tårarna svämma över men på det stora hela så mår jag bra. Nästan bättre faktiskt. Och det gör han också, fast på sitt håll. Marcus är en bra kille på många sätt. Bara inte rätt för mig. Så är det. Kram på er!

Frågoveckan 2: Homosexuella äktenskap?

Första delen i Frågoveckan skrev jag här :)

Andra delen av Frågoveckan handlar om ett känsligt men viktigt ämne att tala om i dagens Sverige. Jag vill bara börja med att säga att jag är noga med att inte skriva homosexuella, jag skriver homosexualitet. Homosexuella är lika mycket människor som oss andra och jag hatar dem INTE. Jag försöker följa Jesus i frågan och Jesus hatar ingen. Gud älskar oss alla, det gör han sannerligen! Men, därmed inte sagt att han älskar alla våra gärningar. Gud älskar lögnaren (människan) men inte lögnen (handlingen). Gud älskar tjuven (människan) men inte stölden i sig (handlingen). Det är skillnad. Som tur var har vi alltid det valet att vända oss tillbaka till Gud. Han står alltid med vidöppen famn och en ständig längtan att bara få omsluta oss i sina armar. Där talar vi sann kärlek. För vilken Gud skulle vi ha om Gud inte haft någon moral? Om Gud inte hade någon rätt att tycka till om det vi gör av våra liv, ja då skulle han ju inte vara mycket till en Gud. Vad skulle vi då ha för ”nytta” av att tro på honom? Vi skulle klara oss bra utan Gud om det vore så. Tack och lov att det inte är så. Att Gud är Gud innebär att han är allsmäktig, allvetande, skapare av himmel och jord, Herre över allt levande – han är så mycket mer än vad vi är. Alltså vet han nog rätt bra vad han talar om i Bibeln och vi kan lita på honom med full tillförsikt. Med den inledningen kan jag ge er mina svar på frågorna.Min frågvise läsare som kom med frågorna heter Julia, som gav mig en riktigt utmaning. Tack, Julia! :)

Minns att du skrev att du inte tycker att du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan, varför inte?

Ja, det minns jag. Det finns ingen anledning till att de ska få det. Ingen som inte är kristen bör gifta sig i kyrkan. Kyrkan är och förblir en kristen byggnad, en vigsel i kyrkan med en präst är och förblir en kristen ceremoni där Gud välsignar makarnas äktenskap. Om du inte är troende ska det gå lika bra om inte bättre för dig att gifta dig borgligt, där du får en vigsel som varken är kristen eller religiös.

Varför ska man som okristen homosexuell pressa kyrkan till samkönade vigslar när det finns ett icke religiöst alternativ.

För det finns verkligen bara två skillnader mellan en kyrklig och en borglig vigsel. Den första skillnaden är Guds välsignelse.

Varför vill du ha en välsignelse från en Gud du inte tror på?

En stor högtidlig fest på en vacker plats kan du gott få utanför kyrkan. Den andra skillnaden är rättigheterna. Så om ni nu måste

debattera om något bör ni snarare debattera om att partnerskap får samma rättigheter som borgliga heterosexuella vigslar.


Jag är nästan chockad över hur få det är som inser hur absurd den här debatten är. Som att jag skulle gå till en moské och kräva att de vigde mig där. Det finns ingen som helst anledning till att jag skulle göra det. Jag håller inte med deras tro, jag har andra vigselalternativ men jag kräver det ändå för de bör visa mig respekt och inte diskriminera mig. De får passa sig, så inte jag och mina vänner fixar en stor parad som går genom Stockholm varje år så att media hänger ut dem tills de blir tvungna att ändra sin tro för min skull…? Hör ni inte hur konstigt det låter?Sen finns det ju dem som säger sig vara både kristen och homosexuell. Men, jag förstår inte hur de kan läsa bibelord som t.ex. Romarbrevet 1:24-28, 32 (Nya Testamentet) utan att reagera: Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen. Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse. Och eftersom de inte ansåg det vara något värt att ha kunskap om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag, så att de gjorde sådant som är mot naturen. Sådant gör de, fastän de mycket väl känner till Guds rättvisa dom, att de som handlar så är värda döden. Ja, de samtycker också till att andra gör det.

 


Gud uttrycker sig oerhört tydligt om vad han anser om homosexualitet. Ni har helt rätt när ni pekar på bibelord som säger att kärleken är stört och övervinner allt, för absolut är det så. All kärlek är bra kärlek. Men ni väljer att bortse från en väldigt viktig aspekt som medföljer om man väljer att leva i ett homosexuellt äktenskap eller i vilket välfungerande äktenskap som helst faktiskt; sex. All sex är inte bra sex. I Bibeln har Gud väldigt strikta regler på det sexuella området, och det är något bra för det behövs för att det inte ska gå illa. I William Lane Craigs bok ”Inga enkla frågor” på sida 149-152 berättar Craig om skrämmande statistik om följderna av homosexuella sexuella handlingar som media- och filmvärlden tragiskt nog väljer att inte uppmärksamma. Så bara för att det finns bibelord som talar om kärlekens stora kraft betyder inte det att man kan bortse från bibelord som fördömer homosexuella handlingar. Det funkar inte som så att man bara kan stryka de rader man känner för, de rader som inte passar in i sitt egna tankemönster. Om Gud existerar så kan vi inte strunta i vad han säger och vi måste ta med allt han säger om saken och inte utelämna det vi inte förstår eller håller med om. Om vi vill tro på Jesus och låta han vara Herre i våra liv måste vi rätta oss efter honom och inte tvärtom. Då får vi istället undersöka saken så vi lär oss varför Gud säger som han säger. Om vi börjar klippa, klistra och stryka i vår Bibel är det inte kristen tro vi talar om längre i och med att det är på Bibeln - Bibeln i sin helhet - som den kristna tron grundar sig på.

 


Om du som icke troende homosexuell inte håller med oss finns det ingen som kräver att du är med i vår kyrka (om du är medlem i kyrkan pga ditt dop kan du när som helst välja att gå ur). Om du tror på den kristna Guden och samtidigt är homosexuell bör du ta dig en funderar på vad du värdesätter högst i ditt liv och vilket alternativ du vill hänge ditt liv åt; din sexuella läggning eller Gud och Guds egenskrivna ord Bibeln. Prästen Erik Johansson är ett väldigt bra exempel. Han är homosexuell präst men han har valt att inte leva ut sin läggning. Erik har istället grundat organisationen Medvandrarna som vill vara ett ljus i mörkret för alla dem som kämpar med sin sexualitet däribland homosexualitet.När vi säger
att vi inte tycker homosexuella ska få gifta sig i kyrkan är det inte för att vi fördömer dem. Utan det är precis som med vilken synd som helst. Lögn, mord, svek, avundsjuka, stöld, homosexuella handlingar och så vidare. Allt detta vill Gud att vi ska vända oss bort ifrån helt enkelt för att det inte är bra för oss. Det är inte som vissa säger att vi vill att de ska gå med skuld och inte har rätt att vara sig själva. Tänk om lögnaren skulle gå runt och ljuga och alla skulle tycka det var okej för att han inte ska behöva känna skuld över vem han är. Finns nog ingen som tycker det skulle vara rätt. Nej, vi tror helt enkelt att det finns något bättre. Kristna tror att vi är skapade av Gud till man och kvinna. Och eftersom Gud är god tror jag han skapade oss på det sätt som var mest gott. Tack och lov är Gud så kärleksfull att vi får komma till honom med alla våra synder så förlåter han oss och leder oss in på den bästa vägen istället, helt enkelt för att han bryr sig om oss. Det är den Guden som Bibeln berättar om. Det är den Guden som vi kristna tror på. Håller du inte med? Ja då är det som sagt, inte längre kristen tro du tror på. Sann fakta förändras inte bara för att vi vägrar tro på den eller för att vi tycker annorlunda. Bibelns texter förändras inte och inte heller det faktum att det är tack vare den nedskrivna Bibeln, som berättar om Gud, som den kristna tron är bevarad så länge som 2000 år efter att Jesus dog och uppstod. Oberoende av att det idag finns de som kallar sig kristna utan att tro på Bibeln ord. Det betyder bara att de missat vad den kristna tron grundar sig på.


Min präst är homosexuell, tycker du att det är fel? Alltså, att homosexuella kan prästvigas. Varför om så är fallet?

Bibeln är det vi bygger vår kristna tro på. Prästen ska vara ett föredöme för Gud och för den kristna tron. Som vi ser i frågan innan så fördömer Bibeln och Gud homosexuella handlingar (precis lika mycket som Gud fördömer lögn, stöld, mord och andra synder så det handlar om ett större perspektiv än bara homosexualitet). Och varför i all sina dar vill man vara ett kristet föredöme om man inte vill leva efter det som den kristna tron står för?

De som tycker homosexualitet är okej pratar gärna om respekt - men vad hände med att respektera Bibeln (som varit densamme i 2000 år utan att förändras), kyrkan, de troende och framför allt GUD? Hade det inte varit för Gud hade vi varken haft Bibel, kyrka, troende eller prästämbete idag. Det låter ju bara dumt att vi inte ska låta Gud själv vara Herre i sin egen kyrka, eller hur.


I slutändan så spelar det ändå ingen roll. Till sist är det alltid Gud som har sista ordet eftersom det är han som har makten, och när Gud uttrycker sig så tydligt i sitt ord så går det inte att ta miste på vad han tycker. Med andra ord, vi kan säga hur mycket som helst att Gud välsignar homosexuella äktenskap och prästviga hur många homosexuella män och kvinnor som helst. Vi kan skrika det på ett högt berg så alla hör, vi kan skriva in det i lagen, vi kan välja att stryka över de rader i Bibeln som talar mot det vi säger. Och vi kommer ändå bara vara en irriterande fluga i Guds storhet. Bara för att vi säger att Gud välsignar något så behöver det inte alls betyda att han faktiskt gör det. Lika lite som han skulle ge oss en fyrkantig cirkel åt oss om vi krävde det annars... Det är helt enkelt logiskt omöjligt för Gud att gå emot sitt egna ord i Bibeln. Gud har ingen skyldighet att rätta sig efter våra tankemönster. Däremot, har vill all skyldighet i världen att rätta oss efter honom eftersom det är han som sitter på tronen.

Men precis som jag skrev i början, Jesus hatar inte homosexuella! Lika lite som han hatar oss övriga syndare. Jesus älskar oss! Vilket är en otrolig nåd om man tänker på så många misstag och snedsteg vi gjort i livet. Ingen av oss är perfekt, eller hur. Inte jag heller. Ni ska bara veta vilka stora synder Jesus har förlåtit mig för. Det är det som är häftigt med Gud. Han är alltid villig att förlåta. Bara vi ångrar oss och kommer tillbaka till honom så kommer han älska oss mer än vi någonsin trodde var möjligt. Och det gäller oss alla, oavsett vilken synd vi har begått. Alltså även homosexuella synder. Gud har en oändlig nåd för oss! Det är aldrig försent att vända om. Det är bara att säga till Jesus att du vill vara hans. Jag lovar. Försök får du se :)

Det här är några av de aspekter och tankar jag tror på och står för.
Vill du läsa mer om kristen tro och homosexualitet är det här mina tips: sju skäl till att homosexuella inte ska kunna ingå äktenskap, bloggen "en kristens bekännelser", insändare I, insändare II och tidningen IKON intrevjuar två kristna gay-killar.Egoboost


Ty så älskade Gud världen... Ty så älskade Gud mig.
Det är bra för självförtroendet att vara kristen :)


Bästa sidan att gilla på Facebook

You may not like me, but Jesus thinks I'm to die for ;)

Sofie, du är Guds glädje & behag

Idag var en sån där som inte började bra. En sån där dag där jag har massor av saker att hinna med, men då jag vaknar sent i ett kallt rum med huvudvärk utan vare sig ork eller inspiration. Men med hoppet om att Gud älskar mig och vill mitt bästa började jag lyssna på en underbar predikan som jag vill dela med er. Kära läsare, för den handlar om er också. Och det är viktigt. Byt ut mitt namn mot ditt namn i rubriken så får du se. Huvudvärken har faktiskt börjat lätta och får jag bara vila hos Gud en stund innan jag sätter igång tror jag det ska gå bra. Varför är du emot dig? Gud är för dig

Gud älskar dig! - Anna Dieden from UngdomsOas on Vimeo


Frågoveckan 1: Om Craxyknas - mig själv alltsåKära läsare, ni är så grymt bra på att fundera djupt och ställa svåra & söta frågor och nu är jag äntligen klar med svaren! Det tog fem sidor i Word att skriva alltsammans på, trots jätteliten text, så jag har blivit tvungen att dela upp svaren i flera delar. De andra delarna är på väg - snart! Tack för ert (stooora) tålamod. Jag vet att jag är hemskt sen. Och jag har egentligen ingen ursäkt mer än att jag drog ut på det för länge och att jag är hemskt ledsen för det. Förlåt mig. Jag håller på att lära mig.

Ungefär som på bilden har jag sett ut nu när jag gjort mitt bästa för att svara er. Förutom att jag såg lite gladare ut. Förutom att jag skrev på datorn istället för på papper. Jag hade inte klänning på mig, det låg inte någon hårklämma bredvid mig och kortet är taget ett helt annat datum och på en helt annan plats...
Men ändå, ni fattar grejen. Poängen är densamma ;)

Julia hade lite frågor att bjuda på :)
Hur många läsare har du ungefär?
Det varierar beroende på hur ofta och hur bra jag skriver, men mellan 400-500 unika besökare per månad brukar det vara. Och en hel del sidvisningar också faktiskt ;)

Har läst någonstans att du skulle skriva om hur det var när du blev frälst. Kan du inte göra det?
Tack för att du påminner mig om det, Julia, för det har du fullständigt rätt i att jag sagt :) Inlägget finns i mitt huvud så det gäller bara att få ner det på papper (internet) också vilket jag ska se till att göra snarast.

Vilken kyrka tillhör du?
I sju år har jag varit medlem i svenska kyrkan, närmare bestämt Hovsjö kyrka i Södertälje-Tveta församling och det är där jag blev frälst och var konfaledare i somras. Men om två veckor, den 26 september, kommer jag bli medlem i en frikyrka här i Stockholm, Södermalmkyrkan där jag trivs som aldrig förr. Spännande tider!

Vilken är din favoritvers i bibeln?

Kära du, det är ju omöjligt att bara välja en bland alla tusen guldklimpar! Men en favorit jag har är Uppenbarelseboken 22:20-21. Det är de två sista verserna ur hela Bibeln, som får mig att bara längta längta efter Jesus och drömma om den fantastiska framtid som väntar oss i evigheten samtidigt som att jag blir påmind om att det är brottom att vittna om Jesus för slutsignalen är nära. Hör bara vilket gigantiskt hopp orden är fyllda med: Han som betygar detta säger: "Ja, jag kommer snart." Amen, kom, Herre Jesus! Herren Jesu nåd vare med alla.

Min vän Johanna är så härligt kul, hihi ^^
Vilken är den bästa låten i hela världen enligt dig??
Ack så svår fråga, kära du. Musikvärlden är allt för stor och härlig för att jag ska klara mig med bara en favorit. Filmmusik, det nyaste på topplistan, gamla godingar, country, lovsång, vackra toner utan text, inte fullt så vackra toner kanske men en fantastiskt välskriven text, rim, barnlåtar, dansant, kärleksballader, toksånger utan rim och reson som bara är hysteriskt roliga, musikaler, latino, disney, schlager är bara ett urval jag lyssnar på. Så just för att det är ett så omöjligt val ger jag er min mixade Spotifylista istället. Kanske inte det svaret du bad om precis, men jag tänker att det ju ändå avslöjar en hel del om vem jag är ^^

Elisabet caught me of guard med frågeveckans sötaste fråga...
Hur kan du vara så otroligt härlig och söt och fin??? :D
Haha. Kära, Elisabet… Vet inte hur många gånger jag har skrivit om mitt svar här. Alla mina ord har liksom sprungit iväg och gömt sig på den här frågan – de är alldeles för generade förstår du. Jag ser på Jesus, är det bästa svar jag har kommit på. Tack och lov att du lämnade din mailadress så jag kan maila och berätta hur rörd jag blev av din fråga :') Tack! ♥

Och så finaste Anny :)
varför får jag inte träffa dig oftare? när kommer du och hälsar på ? :)
Hehe, så söt! Jag hälsade ju på dig och Catte för bara några veckor sen. Vill ni ha besök igen så säg till :)

Ikväll

Min brandvarnare piper om att det är dags att byta batterier. Problemet är att jag inte vet hur och dessutom är för kort, så istället ger den mig huvudvärk. Förutom det har jag en grön mössa på knoppen och längtar tills imorgon då jag får krama mamma

Bättre bön

Sakta men säkert, glädjen börjar komma tillbaka mer och mer. Så här uselt vill jag aldrig må igen! Nu har jag i alla fall fått ett tips på hur jag ska be nästa gång glädjen överflödar för mycket, att Gud låter glädjen flöda mer imorgon istället. En mycket smartare bön.

Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte!" Ja, ditt ansikte, HERRE, söker jag, dölj inte ditt ansikte för mig. Driv inte bort din tjänare i vrede, du som har varit min hjälp. Släpp mig inte, överge mig inte, du, min frälsnings Gud. Jag är viss om att få se HERRENS godhet i de levandes land. Hoppas på HERREN, var stark och frimodig i ditt hjärta, ja, vänta på HERREN!

Verser ur Psalm 27Ps: Den här veckan publicerar jag svaren på frågorna... :)

Jag hade fel, ber om ursäkt

Nasrins blogg var visst ingen Dagen-blogg utan en Ikon-blogg. Måste jag ju berätta för er bara för att rätta till mitt misstag :)

Dokumenterat mirakel: Blinda ser, döva hör, förlamade går...

Jag höll på att börja gråta glädjetårar när jag såg den här filmen. Efter 22 år i rullstol - så går hon faktiskt. Se hennes överflödande glädje. Hör hennes kristna syskons jubel när hon reser sig. Lägg märke till hur hela församlingen bara fortsätter ära Gud och bara bryter förlamningens grepp om henne. När vi prisar Gud händer saker. Amen, vi har en stor mäktig och sannerligen god Gud ♥

Lova att ni ser åtminstone de första 8 minuterna - åtminstone!


Halleluja! Vad säger ni va? :')

Min dag har varit usel. Och det är så himla roligt!

Igår var en fantastisk dag fylld till bredden med himmelsk glädje! Jag var sådär glad att det bubblade i alla mina kroppsdelar. Jag hade kunnat springa en mil utan att bli andfådd (bildligt talat) och ville skrika glädjetjut så högt som möjligt. Asså vi snackar flera liter glädje här! När jag låg i sängen och inte kunde sova av adrenalinet trots att klockan var mycket så sa jag till Gud på skarpen att "nu får du ta och lugna dig, jag klarar inte att ta in hur mycket som helst".

Idag var jag trött och klädd i svart (vilket jag aldrig brukar vara annars, jag älskar färg för mycket). Jag kom försent till kyrkan (inte så jättemycket men tillräckligt för att det inte ska ligga på plussidan). Gudstjänsten var bra men berörde mig inte alls lika mycket som den brukar göra. Kyrkan drog ut på tiden så jag vart stressad då jag skulle träffa några vänner på lunch. Och så kände jag mig ledsen för att jag inte hann vara social i kyrkan innan jag var tvungen att rusa. Det var jättekul att träffa mina vänner men jag märkte att jag inte orkade vara social, inte ens när vi pratade om saker jag är riktigt intresserad av och engagerad i. Jag kan komma på minst tre gånger idag där jag fått vittna om min tro för människor (vilket är en ohyggligt massa gånger på bara en dag!!) men jag har inte haft den där sprudlande glädjen eller ett lika stort hjärta för det som jag brukar ha när jag får äran att vara en del av världens ljus. Jag har saknat den där lilla extra gnistan så att säga. En riktigt usel dag helt enkelt, för att sammanfatta det enkelt.

Så idag när jag skulle ta tunnelbanan hem stampade jag med foten i tanken åt Gud och frågade sådär barnsligt tjurigt vart all glädje tagit vägen?? Det var då Gud påminde mig om vad jag bett om dagen innan. Då kunde jag bara skratta och tacka Gud, hahaha :D

Det här har lärt mig åtminstone tre viktigare lärdomar. 1. Gud har humor. 2. Gud hör bön. 3. Gud tar våra böner på stort allvar :)

Nu ska jag fixa pannkakor. Jag har det i alla fall så bra att min mjölk inte hunnit surna trots att datumet gått ut :)


Om man aldrig provar lär man sig ju ingenting, eller hur ;)

RSS 2.0