Gamla julkalendrar

Ja, jag har spenderat en tid av mitt lov att göra sådant som räknas som slöseri med tid om man gör det ofta ;-)
Men det har varit skönt, har verkligen behövt det!

En sak jag har gjort är att ha sett gamla julkalendrar på youtube. Har sett "När karusellerna sover", och näst tänkte jag se "Mysteriet på Greveholms slott" - min favorit bland gamla julkalendrar =) Vilken är din favorit?

Fick med ett citat från "När karusellerna sover" som jag tyckte var så roligt så jag bara måste skriva det här ^^
"Vi kommer alla att minnas det. Jag minns det redan!"

Kul, va? XD

PS: Susanne, det var ingen lätt utmaning du hade där! Men jag kämpar på så det kommer snart.

Abort är mord!

Håller du inte med mig?
Då tycker jag du ska ta och titta på den här videon.
Som visar sanningen om hur en abort verkligen ser ut.

Håller du fortfarande inte med, efter några minuter in i filmen?
Spola då fram till 3 min och 10 sek...

http://www.apg29.se/blogg.php?artid=1144


Chrildren are dying.
The world is watching.

What will you do?

Hur mycket pingstvän är du?

Hehe, hittade det här testet.
Jättekul, hehe ^^
Man känner verkligen igen sig och förstår vad de menar, typ kristna intärn-skämt ;-)

Jag blev 81% pingstvän och räknas som "tvättäkta pingstvän".
Haha XD

Spela spel på Internet

Spelsida. Vekar roligt =)

Fågelmat + födelsedag

Mamma har hängt upp fågelmat i vårt träd i trädgården, för småfåglarnas skull. Det är bara det att de tjuvaktiga skatorna käkar upp allt utan att lämna något till småfåglarna. Så nu försöker vi komma på alla slags knep för att de ska låta bli. Nätpåsen bet de sönder. För tillfället har vi dem i ett glas som vi har hängt i trädet. Det verkar funka så där, för skatorna försöker välta ner den så att alla nötter hamnar på marken, men tji får dem, haha, samtidigt som de tyvärr får med sig en och annan nöt då och då. Vi funderar på att göra ett nät av ståltråd. Då kanske dem äntligen ger sig. Mamma tycker så synd om småfåglarna när skatorna stjäl deras mat.

Just det, jag har äntligen satt min nya laptop på laddning! =D Som jag fick när jag fyllde år (eller rättare sagt veckan efter när vi firade mig). Vad fick jag mer då? En bok, som jag inte önskat mig men som mamma trodde jag skulle gilla. En cd, Jerry Williams - Greatest hits, som är riktigt bra! Min älskade syster gav mig ett hemmagjort armband, som jag självklart älskar! En burk marmelad fick jag också. Och sen väntar jag fortfarande på mormors present. Den kom väl i veckan när jag var i Transtrand. Men jag har inte varit i Åkeshov än så just nu vet jag inte. Men det gör jag imorgon.

Imorgon ska jag och Josefine se Wall-E. Roligt =)

Och här är länken till Credos inspirationsblogg. Som jag hoppas jag, vårt team och de andra teamen i övriga Sverige kommer skriva i snart =)

Världens bästa hemgrupp

Jag upplever verkligen att Gud finns med på våra möten!

Vi går verkligen in för att läsa Bibeln. Inte att läsa så mkt som möjligt utan att verkligen gå in på djupet. Jag menar, vi började i mars, då vi började på Johannesevangeliet, och nu har vi kommit till ungefär Joh 4. Och det är inte för att vi inte tycker bibelläsningen är viktig. Snarare tvärtom, helt tvärtom. För samtidigt som vi läser Johannesevangeliet så läser vi Bo Giertzs bibelförklaring på bibelboken, som är allt annat är lättläst och lättsmält. Visst händer det att vi kommer in på sidospår men så länge de handlar om Gud så låter vi dem komma eftersom det visar att vi har ett behov att ta upp de ämnena, ett behov vi vill och behöver få uppfylla.

Det är också en anledning till varför vi inte kommit så långt i Johannesevangeliet än, för att det viktiga för oss är inte att vi absolut måste läsa Bibeln varenda gång utan snarare att vi tar hänsyn till våra andliga behov. Och jag tänker att det ändå är det som ska är hemgruppens syfte, att tillfredställa våra andliga behov som vi inte får tillfredställda i kyrkan annars. Som idag t.ex. så läste vi inte någonting, utan vi bad bara. Jag tar nog tillbaka det där ordet "bara" förresten. För snacka om att det var givande! Jösses! Precis vad jag, och jag tror och hoppas, alla andra i gruppen behövde ikväll! Och som sagt, Gud var verkligen med. Det märktes i bönen, och det faktum att två av de profetior jag sett blev uppfyllda på mindre än två timmar ikväll. Att Gud är med märks även i vår fina gemenskap. Alla får vi komma som vi är, där vår gemensamma utgångspunkt är att vi tillsammans vill lära känna Gud mer.

Vi är också otroligt jämställda i vår grupp (i brist på ett bättre ord). Jonna säger t.ex. gång på gång att hon inte ser sig själv som en ledare, utan mer den som representerar vår hemgrupp på ledarsamlingarna och den som organiserar gruppen genom att föra oss tillbaka på rätt spår om vi t.ex. hamnar på sidospår som inte handlar om Gud. Men vi är alla med och bestämmer lika mycket och vi får alla vara med och säga det vi vill ha sagt. Och ikväll fick jag svar på ett antal andliga funderingar jag hade. Det känns så skönt att kunna öppna sig för en mindre grupp i kyrkan och få konkret hjälp av dem andra som verkligen visar öppet intresse. Väldigt bra hjälp också!

Några andra saker jag uppskattar är att vi inte fikar utan äter riktig mat på våra möten, och att vi träffas på helgerna istället för på de redan fullproppade vardagarna (vilket hade varit extra jobbigt för mig, att pendla mellan Stockholm och Södertälje ännu mer än vad jag redan gör).

Idag var Elisabeth med för första gången, och jag tror hon kommer tillföra gruppen mycket. Annars är det jag, Josefine, Jonna och Rebecca som är med. Prata gärna med oss om ni vill vara med i vår hemgrupp =) Eller maila: [email protected]. Ni är mer än varmt välkomna! ♥

Nytt blogg-tips

Kolla här! En massa intressanta inlägg =)
Finns också på mina länkar under namnet Richard Lium.

Hållbar livsstil

Jag ska tipsa tre vänner om denna sida: www.hallbarlivsstil.com. Och tänkte jag på er, mina trogna läsare ^^
Så gör en visit på sidan, vetja och kolla läget lite. Den är bra! =)

Frimodig kyrka

Om mindre än ett år är det dags för kyrkoval. Gör det bästa och bli medlem i Frimodig kyrka här. Medlemsavgiften är max 150 kr vilket jag tycker är värt att betala för att stödja det bästa valet i kyrkovalet. Och om ni är smarta och vill läsa lite om vad dem står för kan ni läsa en väldigt kort version här och den bästa och längre versionen här.

Är denna blogg bra?

Jag har hittat en ny blogg. Som jag inte vet är bra eller om den sprider falsk lära. Hjälp mig, vad tycker ni?

Bön för Indien

  • Att oroligheterna upphör.
  • Låt folken få återvända hem.
  • Må dödandet ska upphöra.
  • Att de ska få förnödenheter.
  • Att myndigheterna ska agera.
  • Guds nåd över hela Indien och Indiens befolkning.
I Jesus namn - amen!

Tankar...

"Det går ingenstans så underligt till som i världen!" - Okänd, hittat på en toalett.

Varför är just livet målet, varför är just livet så bra?
För livet är så fantastiskt, särskilt när vi tar med Gud i bilden.
Jämfört med alternativet.

Citat på bussen

"Vi är alla
all de andra
fast vi vet inte om det
och din vän går i dig fast du
inte ser hans spår!"

Sandro Key-Åberg, Sverige, 1922-1991.
Ur "På sin höjd", 1972.

Jag hittade det här på bussen en gång.
Hm, jag tyckte det var bättre då.
Men jaja, det är väl ändå lite bra ^^

Uttråkad som bara den...!

Hela veckan har varit väldigt hektisk och jag har längtat efter att få bara koppla av en stund. Och nu är jag i Södertälje hos mina kära föräldrar med världens chans att vila. Och vad händer? Tristessen kommer... Är inte det dubbelmoral så säg? Jag skulle kunna se film, krypa upp i soffan med en bok, ringa någon, kanske baka, tvätta, läsa Bibeln, städa... En massa saker alltså. Men orka... Det är ju bara tråkigt ju. Så, vad gör man nu? Det hade varit mycket roligare om jag hade haft sällskap. Någon att krypa upp i soffan tillsammans med... Och bara hålla om, mysa, säga gulliga saker till... Otur.

Yes, nu fick jag något att göra: rumsarrest ^^ I typ 2 min så att pappa kunde lasta ut bilen. Ni vet, vi ska ju fira mig och min pappas 90-åriga moster imorgon.

Ja, men nu var det klart. Vad ska jag göra nu då? *suck*

Jaja, på måndag ska vi till Transtrand. Hela  teamet. På utbildningsvecka. Och träffa de andra teamarna i Götet och Lund. Samt alla ELU-are och ett par teamare. Ska bli så roligt =D

Bli medlem här

GratisKläder.se - Samla poäng till presentkort på kläder.
PengarGratis.se - Samla poäng som, ja faktiskt, förvandlas till riktiga pengar sen.

Designa egen t-shirt

Hittade det här. Jag funderar på att göra en med texten:

Craxyknas
Mitt kristna liv - nu öppet för allmänheten
http://craxyknas.blogg.se

Känns det bekant på något vis? ;-)

Det vore riktigt coolt och roligt =D Men det är ganska dyrt för bara en t-shirt... Kanske värt det dock med tanke på den unika texten. Men då får det nog bli en annan månad. Har redan shoppat den här månaden ^^

2000-talets syn på sex

Jag har läst en sann tänkvärd artikell. Klicka på länken och läs den nu också! Och efter det kan du ju bli medlem i YES om du vill, se länk bland mina länkar i menyn. Det behövs...

Just can't get enough!

Alltså, jag vet att jag tjatar. Men jag bara älskar den här videon, så är det bara! Och jag bara måste säga det igen ^^ (Förresten är det inte exakt den videon jag la upp för ett tag sen... Den här är bättre =) )

Jag har aldrig längtat till Gud så mycket som jag gör när jag ser på den här...

Få koll på när jag skriver något nytt

Följ min blogg med bloggkoll.

Jag hittade bloggkoll.se och tänkte att den ju kan vara användbar ^^
Jag har lagt till några av era bloggar.
Och nu kan ni följa mig också! =D

Äntligen öppnar media ögonen!

Nu kan man läsa om förföljningen i IndienSvenska Dagbladet. Äntligen!

För er som vet lite mer om bakgrunden kan kolla in den här länken.

Och igår brändes ytterligare en kyrka ner...

För er som är facebook-medlemmar kan gå med i gruppen ""Stop the violence against christians in India - now!" och kolla på deras första sida efter ännu mer länkar.

En ny kurs om kristen tro: Glad You Asked

Spelar Gud någon roll? Hur var Jesus egentligen? Hur kan Gud tillåta allt lidande? Vem är människan? Leder alla religioner till Gud? Finns det en absolut sanning? Kan man lita på Bibeln? Varför är religion sådan dubbelmoral?

En ny kurs om kristen tro!

Här kan du ställa frågor, diskutera din tro eller icke-tro och komma till egna slutsatser om några av livets viktigaste frågor.
Kursmaterialet har använts över hela Europa.

På Café Utsikten, men utsikt över Stockholms takåsar, möts vi till mat, film och samtal om de stora livsfrågorna.

När: 8, 15, 22 oktober, 5, 12, 19, 26 november, 3 december, kl. 18:00-20:30.
Var: Café Utsikten, Rehnsgatan 20, högst upp, Stockholm.
Pris: 30 kr/kväll. <-- Billigt.

Mer info och anmälan: Stefan Gustavsson, [email protected], 0708-433 162.Jag tänkte försöka dyka upp här några gånger. Det kan ju vara svårt med mitt varierande schema... Men fråga gärna på bloggen innan varje träff om jag kommer den gången så svarar jag =) Eller maila till [email protected].

Glöm dock inte att du måste anmäla dig innan! Förhoppningsvis kommer jag locka med en person hit som verkligen betyder mycket för mig. Vem? Hemligt, kom dit och se istället ^^

Härligt svängig och rolig musik!

Jag har lyssnat igenom pappas cd:en. Och hittade en underbar låt som jag inte kan sluta digga till ^^ The Coasters - Yakety Yak. Alltså, klicka på länken och kolla här på texten så kommer du iaf få ett gott skratt ;-D Den rimmar, känns igen, får en att skratta, får en att röra sig till musiken och på slutet är den bara bäst när allt liksom utmynnar i yakety yak för det är ju precis så det är! Sen är det några killar som gjort en ganska rolig video till låten här ^^

Dem har också gjort en annan rolig låt jag bara måste tipsa om ^^ Det är ganska lätt att höra texten, och den är så lustig! Här måste jag tipsa om två bra länkar ;-D 1. Lång härlig video! Med en kille som spelar asbra och verkar vara helt whatever *haha* 2. Älskar hans dans på slutet. Shysst flow liksom ^^

Enjoy!
Minst lika mycket som jag gör ^^

Inspirationsdag, Ö-vik

Tänkte berätta lite mer om igår.

Jag fyllde år, kan jag ju börja med att säga. Ljuva 20-årsdag ^^ Fick grattis-sms =) Teamet kom in med en cheesecake vid frukosten och sjöng för mig. Sen på kvällen sjöng alla deltagarna på dagen för mig också, haha. Niklas överraskning *glad* =D Men under dagen glömde jag nästan bort att jag fyllde år. Hade ju fullt upp ^^

Vi hade bokbord där. Värvade några medlemmar (varav tre var Guds och min förtjänst ;-). Gav bort lite Credo-tidningar och andra Credo-prylar. Minglade lite med Ny Generation =) God mat. Bra schema, så det rådde ingen förvirring. Snackade med lite folk. Bland annat Linnéa från Nolaskolan där jag och Andreas varit i fredags och bad med kristna skolgruppen när de hade morgonbön. Roligt =) Hon skulle finnas på facebook men jag hittar henne inte... *snyft*

Vi körde Laserdoom också! =D Hehe, det var något jag aldrig gjort förut. Mitt första intryck: jag kommer bli mörkrädd... Men det var jättekul =D Roligt att prova på för första gången på dagen man fyller 20, hehe ;-D Inte för att jag var bra direkt. Jag var ganska dålig. Men Andreas däremot, han fick jättemycket poäng! Det här måste jag göra om. Någon som vill hänga på? ^^ Det ligger ett typ precis vid Credo-huset.

Något mer jag ska nämna är att det var asbra seminarium! WOW! Det var länge sedan jag hörde något sådant. Ämnena: Ekumenik, personliga relationen med Gud samt diakoni/mission. De var så pass bra så jag tänkte faktiskt lägga upp mina anteckningar på min blogg sen. Så nu har ni något att sukta efter ;-)

Kristina från Duvemåla

Åh, vilka underbara sånger!!
Elin, min teamkompanion, tipsade mig.
Och nu älskar jag den =D
Särskilt "Du måste finnas".
Sök på YouTube nu direkt ^^

Vilket välkomnande man får när man kommer hem från turnén...

Tänk att det kan ta ca 1 timme och 10 min att ta sig mellan Rådmansgatan och Åkeshov... Fick stå och trängas på en buss som tog evigheter, för det är ju en spricka i en bro. Tack och lov för Andreas dock, som hjälpte mig med min otympliga väska i alla trappar! *tacksam* =) Oturligt nog ska jag vara i Södertälje imorgon kl. 09.30. Jag tror jag måste åka typ vid halv sju... *suck* Och inte går det att avboka heller. Ska ju till doktorn. För att kolla mitt munsår. Usch, hoppas de fixar det här snabbt... Även om det är tveksamt... =/

Men nu är jag iaf äntligen hemma! Har ju varit på turné i Norrland. Väldigt roligt =D Och vi har gjort mycket värdefulla saker när vi var borta! Men det är klart det är skönt att komma hem också =) Efter en hel vecka är man liksom ganska trött ^^ Och så saknar jag ju mina kära grupper här nära Stockholm. ♥

Igår hade vi inspirationsdag i Ö-vik. På min födelsedag =) Äntligen 20 år! *gammal* ;-)  De kom in med cheesecake vid frukosten och sjöng. Och sen sjöng alla deltagarna på lägret för mig och Sofie (som fyller 21 idag) när Niklas överraskade oss. Det var jättekul, hehe ^^ Har träffat en massa härliga människor den här veckan!

Men nu är det som sagt skönt att vara hemma igen. Imorgon kommer Susanne hit till mig =) Stackaren, det kommer ta evigheter för henne... Hoppas hon tycker det är värt det. Vill ju träffa henne =)

Sen om den vecka bar det av igen. Denna gång till Transtrand. Tänk, då ska vi träffa alla ELU:are igen! =D Senast vi sågs var på Helsjön i augusti. *längtar*

Hå och hej med Farbror Frej

HAHAHAHA
Jag håller på att garva ihjäl mig när jag tittar på denna! XD

Jösses, Farbror Frej, vad bäst du är!
Jag vill även passa på att rekomendera att söka på Farbror Frej på youtube efter fler klipp att garva ihjäl sig åt!

Vem?

Jag älskar den här låten! Texten är så otroligt välskriven och talar verkligen till en.Vem kan älska mig? - Carola


Jag trodde aldrig livet var så svårt
Jag trodde aldrig hjärtat var så hårt
I människor som älskade varann
Jag trodde på att drömmen den var sann
Nu står jag här och orkar inte mer
Nu undrar jag om Gud hör när jag ber
Alla mina ord har tagit slut
Det känns som allt mitt hopp har runnit ut
Och alla mina tårar

Vem kan älska mig och se
Se mig som jag är

Kan älska nu och här
För den jag är
Och vem kan älska och förstå
När tiden börjat gå
Att allting måste ordna sig
Vem kan älska mig

Och när jag ser den värld jag lever i
Ett litet barn som ropar inuti
För alla har vi röster av behov
En längtan att bli älskad och betrodd
Jag trodde att du kände mig så väl
Men jag har mycket mera i min själ

Än allting som du inte kunnat se
För kärleken den måste våga ge
Jag ropar ut i natten

Vem kan älska mig och se
Se mig som jag är
Kan älska nu och här
För den jag är
Och vem kan älska och förstå
När tiden börjat gå
Att allting måste ordna sig
Vem kan älska mig

Alla mina tårar som finns kvar
Alla mina frågor som jag har
Jag måste få ett svar
Och hitta hem igen

Jag väljer tro
framtiden
sanningen
Om vem jag är

Helt fel nyhet

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3422919.ab

Inte för att den här händelsen ovan inte är hemskt. Men detta är då banne mig absurt!

Tusentals kristna förföljs i Inden! Och de har mage att visst informera från Indien, men de vänder bort huvudet från de verkliga stora och hemska händelserna och tar istället upp en sån här nyhet som sannerligen inte alls är så stor i jämförelse med förföljelsen?!

"Varning för starka bilder" står det. Men jämfört med bilder från förföljelsen är det verkligen ingenting!

Men kristna är inte värda att uppmärksammas eller? De är bara dumma i huvudet, lider av inbillningar och hallucinationer och är inte värda lika mycket som andra människor. Eller...?

Jag blir så arg, det här är verkligen diskriminering om något!


RSS 2.0