Sprida glädje

"Dags att sprida glädje till vår värld" tänkte jag och ritade en glad gubbe på handen. Eller, det kan ju också ha att göra med något så simpelt som att jag hade tråkigt när jag väntade på tvättmaskinen i tisdags. Eventuellt.


Sådant som gör vardagen extra fin #1

Det här var jag med om i förra veckan. Kliver på tåget och hör någon bakom mig prata om "kristna mc-klubbar". Jag vänder mig nyfiket om, och vilka sitter där om inte två av mina finaste vänner. På ett ögonblick byttes min trötthet ut mot ett varm hjärta.
 
Vad har du i ditt liv som gör din vardag sådär extra fin? Skriv en kommentar och dela din glädje med oss! Så får vi alla le en smula extra idag ♥

Vi twittrade om ledarskap

Jag twittrade om ledarskap tidigare i veckan.
 
Vill du läsa fler tweets från mig så heter jag branedal. Själv tycker jag om att läsa tweets från gudsfruktiga kristna ledare, bokförlag, humoristiska twittrare, politiska twittrare med vett, de bästa skådespelarna från tv-serierna jag följer, intressanta tidningar, organisationer jag stöttar, mina vänner, bloggare och personer vars åsikter jag inte alls håller med om. Vilka tycker du om att följa på Twitter? Tipsa gärna!

Musikalresa till London

För några månader sedan berättade jag för Facebook om min omöjliga dröm att åka till London och gå på musikal. En vän kommenterade att hon hade samma dröm och frågade om vi skulle åka. Jag tappade hakan. Jag som hade trott att det skulle dröja år innan det blev möjligt.
 
Så vi bokade flygbiljetter, musikalbiljetter och boende på ett Youth Hostel (vandrarhem) för att komma undan extra billigt. Vad gör det när vi ändå bara tänker sova där. Musikalerna vi ska se är Les Miserables och The Lion King. Kan ni förstå hur häftigt det ska bli? Jag har inte förstått det själv än!
 
Vi åker imorgon. Datorn får stanna hemma, men jag har spenderat kvällen med att förbereda tre stycken tidsinställda blogginlägg så att ni ska ha något kul att läsa när jag är borta. Ni får gärna kommentera något vackert till mig så har jag något kul att läsa på söndag när jag kommer hem ♥
 
Har packat halva resväskan. Andra halvan är reserverad för brittisk shopping!

Live från Suzette

(Det här skulle ha publicerats redan i förmiddags. Det höll dock in min mobiltelefon med om, som bestämde sig för att krångla så pass att det inte gick då. Jag publicerar inlägget som live ändå eftersom det var min ursprungliga tanke och för att jag faktiskt skrev ihop inlägget på plats (och för att det låter snyggt). Men nu vet ni alltså hur det egentligen ligger till.)
 
I fyra dagar har vår kyrka varit fullproppad med människor som fått ta emot undervisning och inspiration från världsevangelisten och bönekvinnan Suzette Hattingh. Det har varit både teoretiskt och pratktiskt, precis vad jag kände att jag behöver höra. Det har varit ett rent privilegium att få lyssna till. Nu är vi väl rustade för nästa utmaning som vi ska ägna hela den här sommaren åt. Men mer om det en annan gång.
 
Idag blev 11 st personer helade på plats! All ära till Gud! 
 
Församlingen på väg ut efter morgonens möte.
 
Kom igen, nu intar vi Sverige åt Jesus ♥

Varför jag älskar Jesusmanifestationen

Pingstaftonen är här. Jag hoppas att ni har bokat in Jesusmanifestationen senare i eftermiddag. Det finns många saker jag älskar med Jesusmanifestationen. Jag älskar att hela Sveriges kristenhet går tillsammans för att visa för hela landet vem vi tror på. Den här dagen spelar det ingen roll vilket samfund du tillhör. Den här dagen ser vi bortom allt som skiljer oss åt och samlas kring det som är viktigast: vår gemensamma övertygelse att Jesus Kristus är Herre! Ett starkt vittnesbörd om att när allt kommer omkring så är det tron på Jesus som är avgörande. 

 

Jag älskar att det kommer stora bussar med människor från olika delar av landet. Vilket engagemang. Vilken övertygelse.

 

Jag älskar att profan media skakats om ordentligt i sina grundvalar tack vare Jesusmanifestationen. År 2008 hade vi vår första manifestation. Trots att den ägde rum mitt i centrala Stockholm, trots att det var över 12,000 kristna som samlades och trots att det var första gången på över femtio år som något liknande hände i Sverige - så var det i princip ingen profan media som rapporterade om det. Så får det inte gå till. En sådan stor och viktig händelse får inte gå ouppmärksammat förbi. Det fick profan media lära sig den hårda vägen genom all den kritik de fick ta emot för att inte ha uppmärksammat manifestationen. Ett misstag som flera av dem sett till att åtgärda de följande åren. Märker ni vilken avgörande skillnad vi gör för vårt älskade land när så väl högkyrkliga katolikersom karismatiska mc-klubbar väljer att gå tillsammans för att prisa vår Gud.

 

Jag älskar att knäbörja mitt i en vårblommande huvudstad tillsammans med tusentals av mina kristna syskon, förenade i vår kärlek till Gud och Sverige. Vilken gemenskap. Vilken överlåtelse.

 

Jag älskar nedräkningen på manifestationens hemsida. Vilken spänningshöjare. Idag får vi äntligen vara med om det här stora miraklet ännu en gång. Se nu till att du inte missar en av årets största händelser.


Livestream

Bönen är i full gång och om minder än en timme är det Suzette Hattingh som intar scenen! Är ni lika laddade som jag? För dig som har oturen att inte kunna närvara på plats vill jag tipsa om möjligheten att följa oss på avstånd. Klicka här för att komma till helgens livestream. Varsågod att dela välsignelsen tillsammans med oss ♥

Heja Sverige

Kvällen har spenderats hemma i soffan under en varm filt. Med en kopp te i handen och en påse ostbågar på bordet så har jag och föräldrarna följt kvartsfinalen i ishockey-vm. Just som jag skriver detta är det riktigt spännande. Sverige ska just skjuta sista straffen. Och... där blev det förlängningsstraffar. Sverige sätter sin. Kanada missar - och vi är i semifinal! Jag tycker att vi ska vara riktigt stolta över att vi slog ett så bra lag som Kanada. Tvärtemot allas förväntningar. Vågar vi hoppas på två svenska segrar den här helgen? Jag tänker så klart på ishockey-vm och Eurovision Song Contest. Båda två spelas på vår hemmaplan. Det kan bara vara till vår fördel, eller hur? Det tror jag.
 
Alltså, för att sammanfatta. Det här innebär att Sverige bjuder på Suzette Hattinghs besök, Jesusmanifestationen, final i Eurovision Song Contest, semifinal i ishockey-vm och (om vi vågar hoppas på det) kvartsfinal och final efter det - alltihop på en och samma pingsthelg. Det måste vara första gången i Sveriges historia som så mycket bra händer på så kort tid, på hemmaplan, samtidigt. Vilken milstolpe. Tack, Gud.
 
En parentes: Egentligen är det väldigt lustigt att jag bloggar om ishockey. För mina kunskaper inom sport är minst sagt begränsade. Men, uppenbarligen handlar det mer om att våga tro och hoppas än att äga mycket kunskap. Se här vad jag twittrade just som Kanade gjorde 3-2. I slutändan, hade jag rätt eller hade jag rätt? Jag hade  rätt. Nöjd. Jag tänker aldrig sluta heja på Sverige. Oavsett vilket område det rör sig om.
 
 

Suzette Hattingh: Påverka din nation

 
I helgen är det pingst. Då får vår kyrka finbesök utav självaste Suzette Hattingh!
 
Hur presenterar man en kvinna som Suzette? Hon ledde förbönen i världsevangelisten Reinhard Bonnkes missionsorganisation "Christ for all Nations" i hela 16 år. Nu för tiden leder hon sitt eget missionsarbete via organisationen "Voice in the City" som hon själv varit med och grundat. Hon brukade predika i sin rullstol, innan Gud helade henne. Förra gången hon besökte vår kyrka bad jag i tungor på ett kraftfullt sätt likt inget jag tidigare upplevt. Den här kvinnan är en riktig bönekämpe.
 
Kyrkan har fastat och bett halva den här veckan. För att visa Gud att vi menar allvar och för att förbereda oss på vad som komma skall. Man kan säga att förväntningarna är höga. Sverige väntar på sin väckelse.
 
Fredag kl 19:00
Lördag kl 10:00 & 18:00
Söndag kl 10:00
 
Dessutom bön en timme innan varje möte. Det är öppna möten med fri entré. Du vet platsen: Södermalmskyrkan, Götgatan 87, t-bana Skanstull. Låt inte det här tillfället gå dig förbi. Kom och bli inspirerad av en riktig Gudskvinna ♥

Grattis, käraste Jessica

Idag fyller underbara Jessica år! Jag bestämde mig för att skicka ett lite kreativt mms istället för ett vanligt grattis-sms dekorerat med massa emojis. När det här inlägget publiceras är vi mitt uppe i att överraska vår älskade vän med ett litet firande. Hon kommer bli så väldigt förvånad om jag känner henne rätt. Det är inte mer än vad den vackra kvinnan förtjänar. Gud ska välsigna henne så rikligt ♥
 
Närbild, så ni ser ordentligt.

Första maj: Cykelutflykt

Det blev första maj. Ledig från skola och jobb. Jag och några vänner från kyrkan hade planerat en cykelutflykt. Det var molnigt men när solen kom fram så njöt vi ordentligt. Bilderna är från vår slutdestination Ulriksdals slottspark. Dit måste ni åka när ni får chansen. Så vackert och fridfullt. Det är livsnjutning på hög nivå.


Hemlig 70-årsfest

Nu ska jag berätta för er vad jag hade för mig när alla andra var på tjejkväll i kyrkan.
 
 
 Det här bilderna skulle ha publicerats på lördagsmorgonen. Jag skulle ha berättat att jag var på väg till "hemlig ort" för "hemliga aktiviteter". Ett mystiskt litet inlägg. Men blogg.se-appen bestämde sig för att inte fungera på hela helgen så mina planer gick i stöpet. Bilderna hamnade endast på Instagram, och ni får de nu istället.
 
Min morbrors fru fyllde 70 år och hela släkten skulle överraska henne med en födelsedagsfest. Hon blev så överraskad och nästintill mållös. Jätteroligt att se. Sen fortsatte helgen med god mat, tipspromenad, sång, mys med bara några månader gamla bebisar, gruppfotografering, övernattning och söndagsfrukost. Nästa gång hela släkten träffas är när en av mina kusiner tar studenten i juni. Det blir trevligt.

Jag vet svaret

- Om man inte vet vad det är man letar efter, hur vet man då när man har hittat det?
- När det man hittat kan ge en svaret på vad det var man letade efter.

Friskhetstecken

Efter åtta dagar av den värsta förkylningen jag haft på flera år (utan överdrift) så börjar jag äntligen se slutet på eländet. Hur märker jag det? Jo, min sångröst börjar komma tillbaka. Vilken lycka! Firade med att sjunga ett antal kärlekssånger till Jesus. Samtidigt som jag bakade ostkaka. Sången lät väl inte lika bra som den brukar göra när jag är helt frisk men ändå. Jag är övertygad om att Jesus, musik och ostkaka är en utmärkt medicin i min strävan att bli fullständigt fri från min täppta näsa. Tror ni inte? 

RSS 2.0