Hur sen är jag på en skala...

...när jag inte ens har önskat er, kära läsare, en god jul och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

Jag veeet, nästa oförskämt sen att önska god jul först nu. Men "bättre sent än aldrig" är väl en bra fras tycker ni inte. Jag firade julafton hemma med mina kära föräldrar och syster. Gudstjänst på förmiddagen. Lite Kalle Anka vid tre. Det goda julbordet. Och sen presenterna. Den vanliga rutinen för oss med andra ord. Vi hade en mycket god jul tillsammans. Hur var er jul? Bra hoppas jag? Jag vill passa på att tacka er för ett fint år! Utan er läsare hade det inte blivit mycket av den här bloggen. Jag är tacksam för varenda en av er ska ni veta :)

Ni är guld värda allihopa, ja mycket mer än så faktiskt. Gud tyckte ni var värda att dö för. En bra vetskap att starta det nya året med tycker jag ♥


Dagens bibelord - Sorg & Tröst

"Saliga är de som sörjer, de skall bli tröstade."
Matteusevangets femte kapitel fjärde versen

Julevangeliet version: cool


11-årig hjälte
En kunglig bädd

Jesus sov säkert som en prins i denna ^^


Viktigt att nämna i jul: Nötkrämen

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. I jul kan du publicera årets viktigaste bloggpost. En bloggpost som ger fler barn chans att överleva och utvecklas. Då gör du nämligen inte bara fler uppmärksamma på att barn dör i onödan utan du ser även till att re:member skänker sex påsar nötkräm. Nötkrämen skickas till de barn som behöver det mest. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att få ihop så många påsar nötkräm som det bara är möjligt.

Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera. Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att sex påsar av den som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva. Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv ♥

PS: Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop.

Barn-och-notkram

Chokladvinnartrenden

Just det, har ju glömt berätta för er hur det gick på chokladhjulet för Clas! Det sisådär kan man väl säga. Alltså, han vann ju som ni ser. Sen att det var tröstpris är väl en annan sak... Chokladvinnartrenden håller i sig även i år ;)

Fjärde advent: Julmarknad (igen)

Det enda juliga jag gjorde den här advent var att gå på julmarknad (igen) med en god vän. Hittade allt utom julklappar till andra... Jag var med om en massa annat kul i helgen också givetvis men inget av det har med julen att göra så det tar vi en annan gång :)

Tredje advent: Julfest


Den tredje advent bjöd Clas in till sin årliga julfest :)


Han hade gjort det ordentligt julfint (tillsammans med R2D2 i soffan) och dukat upp med ett litet mini julbord med köttbullar, prinskorv, potatisgratäng, falafel för vegitarianen, julmust, våra lussebullar, brieost på pepparkakor, glögg, skumgummitomtar och annat smågodis. Med allt detta på menyn kan inte en julfest slå fel!


TOMTEN KOM! TOMTEN KOM! TOMTEN KOM! Jättetrist att Arvid gått och köpt tidningen så att han missade tomten, han blev helt förtvivlad när han kom tillbaka och vi berättade vem vi haft på besök... ;)


Vi njöt vi av att lyssna till julevangeliet. Och det kunde inte ha blivit en bättre tredje advent än med goda vänner sällskap och så här mycket julmys :)

Ett särskilt hej till er idag

God eftermiddag, kära läsare! Idag säger vi hej på björnas vis :)


Söndagsskoj

Dear Noah, 

We could have sworn you said the ark wasn't leaving till 5.

Sincerely, Unicorns

Andra advent: Julmarknad

Den söndagen var vi egentligen på den underbara Julkonserten i min kyrka och den kan ni läsa om och se fantastiska bilder från på kyrkan hemsidan (klicka här). Jag vill istället berätta om julmarknaden jag var på med mina föräldrar lördagen strax innan andra advent :)


Vi åkte till Norrköping och Löfstad slotts ljuvliga julmarknad!


De bjöd på varm glögg vilket behövdes i den kyliga blåsten. Söta mamma gör roliga miner ♥


Där fanns det en massa söta stånd som sålde allt möjligt, verkligen allt möjligt. Vi smakade olika korvar och köpte ett par stycken till vårt julbord som vi ska ha på julafton. Jag älskar smakprov! Här snackar vi korv i en helt annan dimension än Findus från Ica ;)


Tomtenissarna spelade julvisor i slottsboden


En släde full av julkappar? Ja tack! ...men jag kanske får vara glad över att vi i alla fall vann en flaska glögg i lotteriet :)Mamma köpte jättenystöpta ljus. Åh jag älskar den här hemmagjorda känslan, inställningen att man faktiskt inte alltid måste köpa nytt från affären utan att man faktiskt kan fixa mycket själv hemma. Den inställningen ska jag också ha när det blir min tur att skaffa familj, det är min dröm :)


Inne i slottet hade de dukat upp för jul som det såg ut på den tiden då det fortfarande bodde folk här. I rummen stod det guider som hade klätt ut sig i gammalmodiga kläder och i princip allt lystes upp enbart av levande ljus så det var lika mörkt som det brukade vara då de inte hade elektricitet. I det gamla köket bakade dem pepparkakor på eget recept. Ja ni kan ju gissa vilken fantastisk stämning det var att gå runt där!


När vi gått klart vår rundvandring hade det blivit mörkt ute


Vi tog en sista runda förbi godisståndet. Remar är liksom ett självklart inslag i julmarknaden, dem kan man ju inte bara hoppa över.


Så tog vi en sista titt på allt julpynt innan vi åkte hem. Årets första julmarknad var helt helt underbar :)

Första advent: Julmys


När det var första advent bestämde jag och min bror Clas att vi skulle inviga julen med ett ordentligt julmys!


Satte stämningen med en "levande" brasa. Så här gör vi i storstaden ^^


Hembakat adventsfika, det hör ju till givetvis. Här ser ni förresten förklädet jag berättade om för er tidigare :)


Ett sånt mumsigt gäng lussebullar vi fick till!


Med glögg att dricka till ur små tjusiga koppar som dessa var det inte så svårt för den första julefriden och känslan att infinna sig...


Jag vet någon som tyckte att det var gott i alla fall :)

Man tager vad man haver, och ger till dem som inte haver

Min kamera var alldeles ny och fin men jag saknade ett kamerafodral till den. Vågade knappt ta med den någonstans eftersom jag var så rädd att den skulle mosas av alla andra saker jag hade i min väska. Då var det någon smart person som kom på att Clas hade ett fodral till övers som han inte använde. Så fick jag det av honom, snäll som han är. Passade min kamera perfekt och vips kunde jag ta med mig kameran vart jag ville och noga dokumentera och bevara alla mitt livs ljuvliga ögonblick. Skönt att spara in ett par slantar på att köpa ett nytt. Kanske låter som en liten sak att få men jag blev jätteglad för det ska ni veta :)

För något år sedan fick jag reda på att Clas inte ägde något köksförkläde. Jag tror det var i samband med att hans skjorta blev alldeles mjölig när vi skulle baka något. Jag kom på att jag faktiskt hade ett extra förkläde hemma som jag bara använt ett fåtal gånger. Nu för tiden bor det förklädet hemma hos Clas där det kommer till nytta mycket mer än vad det hade gjort om det legat kvar i mitt gamla förråd :)

En vinnartrend som håller i


På en julmarknad för några år sedan var jag med när Clas spelade på chokladhjul och vann 200g på första försöket. Några år senare pratade vi med varandra på telefon när han spelade igen och vann en liten chokladkaka. Nu har vi gjort det till vår egna lilla tradition, att vi ska vinna choklad till Clas. Vi har till och med planerat in det i kalendern, ja det var lika bra. Ikväll får vi se om vi har lyckan med oss även i år :)


Chokladfest

Vad gör man när man inte gillar choklad men vinner tre stora chokladkakor på jobbet?

En chokladkaka gav jag bort till en tjej som hade en tuff dag på jobbet, tänkte att hon kunde behöva lite uppmuntran. Nog blev hon glad alltid. Och förvånad. Älskar när enkla handlingar kryddat med lite extra omsorg får folk att tappa hakan :) Jag försökte bjuda alla som satt omkring mig men ingen ville ha. En snubbe på en annan avdelningen hade inte ätit frukost, stackarn, så han fick också lite choklad att stilla den värsta hungern med. Men att göra sig av med så mycket choklad visade sig vara svårare än man kan tro. När jag hade gjort allt detta hade jag fortfarande hälften kvar! Då skickade jag ut det här till hela kontoret och då blev det fart på fler :)


Vingummina åt jag faktiskt några stycken av själv. Resten fick mamma när jag kom hem ^^ Och för er som undrar så tog jag bara kort på hälften av det jag vann.

Pengar växer inte på träd! ...eller?


- Jag undrar varifrån dem fick tanken att det var en sedel till var och en. Själv hade jag hade förtjust samlat på mig allihopa för här gäller det att ta vara på tillfället!
- Gillar paret som tar ett par stycken, och sen pekar ut trädet för de andra som går förbi. Dem vill dela med sig av glädjen och förvåningen. Det är därför vi krisna talar om vår tro, people. Vi vill dela med oss av allt gott.
- Kvinnan med cykeln som inte vill ta för sig av någon sedel, men som ingen undgår att hon är rejält nyfiken då hon står och beskådar trädet i bakgrunden medan hon talar i telefon - jättelänge.
- Kvinnan i jeans och klackskor som inser att det värdefulla ögonblicket måste dokumenteras i ett foto innan hon i lugn och ro kliver fram och rikligt tar för sig av gåvorna.
- Mannen i röd t-shirt som fotar, ringer en vän och noga inspekterar sedlarna på nära håll. Utan att till synes plocka med sig någon av dem.
- Mannen på cykeln som får syn på den lösa sedeln på marken, men som aldrig tittar upp och därmed missar den verkliga guldgruvan som finns i trädet.
- Alla de som böjer huvudet för att inte stöta ihop med löven och sedlarna. Alla de som missar miraklet eftersom de är för snabba i sin iver att inte beblanda sig med det. För pengar växer inte på träd, det vet ju alla! Eller hur?
- Mammorna som stoppar ned ett par sedlar i barnvagnen. Föräldrar som för vidare den gudagivna gåva de själva fått en gång.
- Främlingar som aldrig skulle ha tilltalat varandra om det inte vore för just pengaträdet.
- De som går förbi trädet flera gånger utan att upptäcka det.
- Den siste mannen vi får se, som tittar på trädet utan att verkligen se det.

Hur reagerar du när du hör mirakelhistorier och om sånt som logiskt sett verkar för bra för att vara sant? Ta chansen. För tänk, bara tänk, om det fanns den minsta möjlighet till att det faktiskt var sant ändå. Tänk vad du då skulle gå miste om... En risk jag inte vill ta i alla fall.

Härligt med kvinnliga förebilder

Obehagliga saker som ingen av oss helst vill tala om. Obehagliga saker som vi ändå måste tala om. Så länge som det är gömt inom oss så kan vi aldrig bli fullständigt fria och helade från det. Lögnen och en falsk fasad skall inte göra oss fria. Sanningen skall göra oss fria. Något du gjort som du skäms för eller något som någon gjort mot dig som du skäms för. Tala med Gud öppet och ärligt om det som hänt. Tala till dig själv öppet och ärligt. Inte för att Gud inte redan vet det, men för att vi behöver sätta ord på det. Hemligheter håller oss fångna. För mig blev det mycket lättare att ta avstånd från den synd jag hade så lätt att falla för efter att jag bekände min kamp för Gud, för mig själv och för några få utvalda vänner. Inte en gång möttes jag av fördömelse heller. Snarare befrielse. Det finns en väldigt makt i de ord vi talar ut ska ni veta.

Det här är Joyce Meyers egen berättelse om hur Gud tog henne från ett liv fyllt med sexuellt utnyttjande och skräck, till det värdiga liv hon har idag med ett 43-årigt äktenskap bakom sig med fyra barn och tio barnbarn där hon vara till väldig nytta för Guds rike... Ladies and gentlemen, jag ger er hennes livs vittnesbörd! <--- Klicka där

"To give God you pain - and let Him turn it into gain. Give God you mess - and let Him turn it into your message. That's the biggest black eye you can give to the devil. Your journey is worth it. Don't give up! Christ is your healer, and He will heal us everywhere we're hurt." ♥

Lärdomar från Arga Snickaren

Vilka godbitar bjöd Stockholm Late Show oss på denna gång då? Varsågod och ta en titt på detta som vi fick lära oss när vi hade Arga Snickaren på besök i studion:

1. Ha alltid en plan
2. Kommunicera mera
3. Bygg inte sängar i köket
4. Låt din kameraman gå ut innan du slänger igen dörren

:)

Vad gör man när man har bokat tråkiga tvättstugan en sen söndagskväll?

Lösningen ser ut så här:
Spotify i mobilen + Glad pop-lovsång = Party mellan tvättmaskinerna!

Vaddå ska man inte lova Gud i allt man gör? Ja men då så :)


"My redeemer lives" av Hillsong

Disney On Ice

Ikväll slår vi ett slag för Disney här på bloggen.Jag älskade Disney som barn och trots att jag är 23 år nu så har kärleken inte tagit slut. Tvärtom faktiskt. Nästan så jag älskar dem mer nu när jag är vuxen och förstår mer av filmerna. När jag får barn är det dessa filmer vi ska titta på när det är fredagsmys! Vem vet, kanske tar jag med dem på Disneys is-show i framtiden också? Disney är ju redan så magiskt på film, hur mycket mer magiskt kommer det inte vara på is då? Håller tummarna riktigt hårt för en vinst här :)

Klicka på bilden för att vara med i tävlingen du också :)
Lova bara att du tar med mig om du vinner!

RSS 2.0