Gud tar sommarlov?!

http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=2de059b86e7a8af2b4fc

http://www.godtube.com/view_video.php?viewkey=034d54bf002239fd1374

Det är helt sjukt egentligen att så många kyrkor har sommaruppehåll! Tim, en amerikansk missionär i Sverige, blev helt chockad när han fick höra det och frågade om det var på allvar. Och jag förstår honom så väl. Gud tar ju aldrig sommarlov. Och vår Gudsrelation slutar inte vara mindre nödvändig på sommaren! Icke!

Det märks verkligen efter Credo speciellt. Där har man andakt varje dag, umgås i en kristen brödrar- och systerskap varenda dag och får undervisning om den kristna läran varenda dag. Och så plöstligt slutar Credo... Och sommaruppehållet tar vid?! Plötsligt kan man inte gå i sin egen hemförsamling längre och det blir knappert med att hitta en kyrka på söndagarna. Vad hände då med allt man fick uppleva på Credo, och det övriga året när man alltid har en kyrka att gå till på söndagarna? Det försvinner och vips står man där helt ensam som kristen och ska klara sig själv i 2-3 månader. Seriöst, det är ju helt galet fel. Det här har verkligen varit en prövning för mig den här sommaren, liksom för många andra kristna i vårt avlånga land, och kommer säkerligen att vara det kommande somrar. Tyvärr.

Därför blev jag så glad när jag hörde lovsångerna högst upp. Det var så fruktansvärt länge sen jag hörde en lovsång... Jag kunde inte sluta le, inte ens om jag hade försökt. Vilken glädje! Vilken lycka! Vilken Far vi har i Gud! Tack och lov för att han aldrig tar sommarlov från sina älskade människor... ='-)

Kommentarer
Postat av: Kung Clas

Vilken glädje det var att få visa de låtarna för dig, jag trodde inte du skulle bli så glad. Ännu bättre var att få dela den glädjen :D (seriöst finns det något bättre än nära och kärleksfull kristen syskongemenskap!)

2008-07-12 @ 22:17:16
URL: http://www.nogg.se/kungclas
Postat av: Josefine

Då får man se det positiva med det. Isället för att bara gå till samma kyrka hela året får man under sommaren verkligen chans att tvingas ut i att upptäcka andra kyrkor. I Södertälje har vi t.ex. Hagaberg (om man vill undvika St:a Ragnhild, en död kyrka) som har gudstjänst under hela sommaren (dock inte mässa) och som dessutom ligger väldigt nästa stationen. Nu har man ju verkligen chans att upptäcka andra kyrkor och församlingar i stan. Pingst brukar också ha tror jag.

2008-07-14 @ 11:03:31
URL: http://japanen.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Men anledning till att vi har uppbehåll är dels konfaläger och konfa som tar 3veckor och dels att stellan ska få lite semester, och Stellan är vår präst och det är så vår kyrka vill ha det: En fast präst, inte som i t.ex. ragnhilld där det är nya typ hela tiden. Bra tips på kyrkor i sthlm är ju helt klart Clara och även Betlehemskyrkan (det är så den heter va?)Clara framför allt. Går gärna dit med dig nån gång om du vill:) Kramar

2008-07-16 @ 01:22:38
URL: http://rebec.blogg.se/
Postat av: Craxyknas

Clas: Vad underbart att du säger så! Eller hur, det är bland det bästa som finns!



Josefine: Ja, det är klart att det kan vara kul att upptäcka andra kyrkor också. Men sommaren är liksom så lång. Okej om man hade gjort det då och då men sommaren är ändå ca två månader lång. Och på en sådan tidsperiod kan man lätt få kämpa med sin tro för att man inte har någon stadig bas.



Rebecca: Vad kul att få kommentar från dig! =D Ja, det är klart att Stellan ska få semester och att konfalägrena ska få ta sin tid. Men med minst en präst till så skulle det inte bli som i Ragnhild, att det är ny hela tiden, utan det skulle vara två stadiga präster man känner. Och det tror jag inte skulle påverka församlingen negativt, tvärt om! De skulle kunna kompletera varandra med idéer och när den ena tar semester osv. Men det är ju bara en lösning i just vår kyrka. Jag menade inte detta inlägg som en pik just på Hovsjö kyrka.



Sen tycker jag det är lite trist att det blev så mycket kritik mot just S:ta Ragnhild i och med detta inlägg. Det är ändå en kyrka mitt i stan som har ett antal besökare varje söndag (även på sommaren) så något måste den ju ändå ha som tilltalar några. Inte för att detta är någon kritik mot mina kära kommentatorer. Ville bara påpeka det positiva också.



Kram till er alla!

2008-07-18 @ 23:01:01
URL: http://craxyknas.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Hehe, jo men då måste vi ju hitta en till bra präst som tilltalar församlingen och som inte är "korrupt":P Men det är klart att det är ju en riktigt bra lösning, då skulle det inte heller behöva vara uppbehåll en söndag i månaden. Jo, Ragnhilld tilltalar ju väldigt mkt de äldre och är ju bra för sina regelbunda besökare, den passar inte riktigt alla, fast det är ju svårt att göra det, är nog inte många som gör det.

Ses imorron:) kram

2008-07-19 @ 16:22:55
URL: http://rebec.blogg.se/
Postat av: Craxyknas

Rebecca: Ja, det är sant och självklart att den eventuella prästen inte får vara korrupt! Men någon sådan präst borde det väl finnas någonstans i vårt avlånga land ;) Annars får vi se vart Gud leder oss helt enkelt =) Det var kul att träffa dig och gänget i Clara =D Många kramar! PS: Kommentera gärna mer, kära du. Det är så roligt^^

2008-07-28 @ 22:03:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0