Beneath the dying Son

En av sångerna de sjöng för oss på påskkonserten. Efteråt gick jag hem och sökte på youtube för att lyssna på den igen och igen och igen och ig... Ja ni fattar. Det behövs fler fräscha moderna lovsånger. Finns allt för mycket profan (icke-kristen) musik där ute som har sånt häftigt framträdande men vars förskräckliga text skär i öronen så att man inte står ut. Vi behöver visa världen att Gud kan vara rätt cool han också! Jag märker att människor idag söker efter mer action än bara lugna psalmer. De vill ha glädje och feststämning och vi har ju världens potensial för det i dagens kyrkor så varför inte utnyttja det liksom. Vår kallelse är ju att vara som en jude för judarna och därmed som en svensk för svenskarna och därför bör vi väl ge folket vad de önskar tänker jag. Jag känner att jag vill berätta för er vad det är jag tänker på när jag sjunger med i den härliga texten...

Like a million other mornings just the same. The people of the town begin their ordinary lives. Unsuspecting of a world about to change.
Något hela församlingen lärde sig i höstas, när en av våra pastorers unga döttrar hastigt gick bort, är att vi inte har en aning om vad som väntar oss imorgon. Du kan fatta ett beslut som är avgörande för resten av ditt liv utan att du behöver vara medveten om det. Det kan komma något eller någon i din väg som vänder upp och ner på allt du fem minuter tidigare litade fullständigt på. På det som på den tiden såg ut som vilken annan dag som helst, hände ett mirakel på korset som inte ens lärjungarna kunde ana just då. Men det är klart att det skapade reagerar när Skaparen själv går i döden.

Little did they know that on the other side of town.
The sin of all humanity would bleed beneath a crown. Of a man whose only blame was being born a king. Att korsfästa på den tiden korsfästa de grövsta förbrytarna var inget ovanligt. Det var bara det att Jesus var oskyldig. Hans enda skuld bestod i att vara den han sa att han var. Att folket inte trodde på honom var inte hans fel. Tror du på honom?

And I wish that I could have felt the rain on me.
Regn som är så vanligt och välbekant. Hur kändes det regn som föll när livsanden for ur den som ursprungligen skapade regnet?

"Is this what you've been telling me 2000 years!"
Även för den icke-troende måste ju detta säga något om att Jesus död var något utöver det vanliga. Två tusen år är en lång tid och kyrkan är fortfarande aktiv och växande. Måste ju finnas någon anledning till att kristendomen är så djupt rotad, tycker du inte.

But no one stopped to notice that before this day would end t
he sick and the afflicted needn't ever hurt again. Gud står framför dig och varenda fiber i hans kropp längtar efter att få hela dig från allt ont och all lidelse. Tack vare Jesus död på korset kan han faktiskt göra det också. Tack Jesus!

The fulfillment of a promise had been done.
Det dröjde inte en dag efter att människan valt fel väg förrän Gud lovade henne en väg tillbaka, lovade att göra allt han kunde för att föra henne hem igen. Bara tre kapitel in i den tjocka Bibeln finns första profetian om Jesus Kristus.

I would have heard with my own ears.
Undrar hur det hade känts att stå nedanför sin Fader, mästare och Gud och se honom dö - för min skull. Ofattbart... Men det är i den verklighet och sanning som jag lever.


Din tur att lyssna. Vad rör sig i ditt sinne under speltidens gång?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0