Okänt datum

Harold Camping heter domedagsprofeten som "förutspått" att världen kommer gå under imorgon lördag den 21 maj. Dagen har skrivit artikelar på ämnet som du kan läsa här (klicka) och här (klicka). Han säger att han ser tecken på undergång t.ex. svåra jordbävningar och sexuella perversioner. På sin hemsida (klicka här) har han lagt ut en massa bibelord som han säger visar på att Gud förr givit människorna en förvisning om när någon stor händelse är på ingång. Överst på hemsidan kan vi läsa Apg 17:31 där Paulus säger i en predikan att Gud fastställt ett datum för domedagen.

Här är grejen. Det är sant att det finns tecken på att jordens undergång är nära, så som svåra jordbävningar och sexuella pervesioner om man ska ta de exempel Mr Camping återger. Bibeln säger att skapelsen suckar och våndas (Rom 8:22) i sitt förgängliga tillstånd i väntan på Guds härlighet och jag tror att jordbävningarna är en del av skapelsen våndor då jag inte kan tänka mig att jordbävningar var med i Guds goda plan från början. Bibeln säger att somliga människor i sista tiden inte ska stå ut med den sunda läran utan välja lärare efter sina begär (1 Tim 4:3) och sexuella begär är säkert inberäknat där. Det är helt sant att Gud ger sina barn en fingervisning om när det börjar närma sig, som sagt det finns tecken. Och det är fullständigt sant att Gud redan har bestämt ett datum för när domedagen ska äga rum för jag är fullt förvissad om att Paulus predikade Guds ord i Apostlagärningarna.

Men att Gud ger oss tecken på att det är nära är verkligen inte detsamma som att sätta ett datum. Här är det som Mr Camping fått om bakfoten. Det är inte upp till människan att veta det exakta datumet. Det är upp till mäninskan att vara vaken och uppmärksam på tecknena, som Skriften säger på många ställen bl.a. i Luk 12:38, men att veta datumet är Guds sak och ingen annans. Som Jesus själv säger i Matt 24:36 att "om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern". Det är alltså bara Gud Fadern och ingen annan som känner till själva datumet. Inte ens Sonen (a.k.a. Jesus) vet och då är det ändå Jesus som vi väntar på.

Men som min vän Clas påpekade. Lite lustigt är det att det falska domedagsdatumet är samma datum som vi har Jesusmanifestation här i Sverige, haha! Det är väl ett bra sätt att fortsätta vaka om inte annat. Vi ses i Kungsträdgården i morgon, vänner! För ni kommer väl?! :)


Jesusmanifestationen för 2 år sen, Kungsträdgården. Proppfullt :)

Kommentarer
Postat av: Anton Wiréen

Om det här "mötet" så att säga, äger rum varje år, när äger det rum i så fall?"Bless the Lord my soul, and bless Gods holy name"

2011-07-02 @ 01:13:46
Postat av: Craxyknas

Anton Wiréen: Är det Jesusmanifestationen som menar så brukar det vara i början av sommaren varje år, vanligtvis i maj har jag för mig. Nästa år är det den 12 maj i Stockholm. Mer info hittar du på deras hemsida: http://www.jesusmanifestationen.se :)

2011-07-03 @ 01:00:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0