Mammor är bra

"Do you think your mother is to old, useless and of no real value? Sell your mother!"

Jag älskar min mamma. Det var hon som födde mig till världen och hon har sett till mig i hela mitt liv och kommer fortsätta göra det. Nej, hon är verkligen inte perfekt men vem är det. Jag är inte perfekt, ändå har min mamma älskat mig från första början. Hon och pappa skaffade mig för att de ville ha mig, jag var och är önskvärd tack vare dessa underbara människor. Detta gör henne till allt annat än gammal, värdelös och än mindre värd att säljas för Sprite.

Miljoner av människor ser dessa reklamskyltar varenda dag. Vad är det för budskap vi sprider till våra medmänniskor egentligen, till vår nästa generation om att respektera sina föräldrar? Plötsligt blev det himla tydligt att vi lever i en bristfällig värld. Jag vill aldrig mer köpa Sprite, jag vill inte stödja deras ideologi någonstans.

Nu kanske du invänder att reklamen ändå är lite rolig. Men då måste jag bara säga att där har du fel. Respektlöshet är inte roligt. Det är bara dumt. 1 Korintierbrevet kapitel 16 vers 14 säger att vi ska låta allt hos oss ske i kärlek, vilket inkluderar humor.

(Jag hade kunnat hålla på i photoshop för att ta bort lampans reflektion och snygga till bilden som man gör nu för tiden. Men eftersom man får komma som man är på min blogg så lät jag bli med gott samvete :)Kommentarer
Postat av: Maria

Jag tyckte inte heller om den reklamen..

Aldrig att jag skulle sälja min mamma (eller pappa) för en fånig drickas skull2010-05-11 @ 18:36:43
URL: http://www.yamas-my-life.blogspot.com
Postat av: Krona

Extra! Muslimer attackerade Lars Vilks – gav honom en ”dansk skalle”http://www.youtube.com/watch?v=JdyKmzEdHwshttp://www.nationell.nu/

2010-05-11 @ 22:41:17
Postat av: frida

det låter kul. jag har varit på stan med ett par vänner :)

2010-05-12 @ 22:50:42
URL: http://fridasvedh.blogg.se/
Postat av: Sabine

Ja, för vissa kan ju det här med skämt vara för svårt att hantera.

2010-05-13 @ 16:37:08
URL: http://vetauriel.se
Postat av: Kung Clas

Det jag tror Sprite var ute efter var att göra en reklam som förvånade och ingen hajade vad det handlade om. Jag hörde den jättemycket på spotify innan afficherna kom upp. Så jag kollade hemsidan de har för att se vad det är frågan om. Det handlar alltså att vinna Sprite med hjälp av sina mammor.Själva idén är nog att göra något så förvånade att folk blir nyfikna och kollar in hemsidan. Rätt smart reklamknep faktiskt.

2010-05-14 @ 01:15:52
URL: http://classekung.blogspot.com
Postat av: Craxyknas

Maria: Verkligen. En del reklam är bara överdriven.Frida: Hoppas ni hade trevligt :)Sabine: Jag är glad att jag inte är en av dem :)Kung Clas: Att vinna Sprite med hjälp av sina mammor lät mycket finare! Jag fattar idéen och det är ett smart knep. Men också ett väldigt fult knep. När ska samhället börja lära oss respekt och uppskattning istället för crap like this?

2010-05-16 @ 00:35:40
Postat av: Joel

Ja jag fattar verkligen inte denna kampanj

2010-05-24 @ 23:36:32
URL: http://joeldisney.blogspot.com
Postat av: Craxyknas

Joel: You and me both :)

2010-05-25 @ 21:18:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0