Sex - på liv eller död

För några dagar sedan skrev den kristna feministen och bloggaren Clara Lidström en väldigt bra artikel i Expressen. Helt otroligt att den kom med i kvällspressen! Läs den här, om du inte redan gjort det.


Min favorit-CITAT ur artikeln:


"Man vill gärna tro att oönskade graviditeter och könssjukdomar skulle minska om preventivmedel var kostnadsfritt. Men faktum är att gratis kondomer funnits på ungdomsmottagningar länge."

"Vad spelar gratis gummi för roll, om man inte är nog trygg med sin sexpartner för att våga be att det ska användas?"

"Vi besökte ungdomsmottagningen och fick vi lära oss om hiv, men ingen nämnde ordet kärlek. Vi fick höra om säkert sex, men ingen pratade känslor. Vi fick kondomer, men ingen brydde sig om vår självkänsla."

"Avhållsamhet är tabu i debatten. Den som ifrågasätter svenskarnas sex-vanor blir avvisad med påståenden om moralism. Plötsligt är sex väldigt privat. Men när behandlingen av smittade årligen kostar samhället miljarder är det inte längre en privatsak. Det handlar om folkhälsa."

"Problemet är att man har förminskat betydelsen av sex. Hur gärna vi än vill inbilla oss att det bara är en fråga om lust så stämmer inte det. Saker kan hända, kondomer kan spricka, glömmas bort eller struntas i. Sex är på liv och död. Hiv och graviditet är två tänkbara utgångar."

"Vad händer när p-piller blir gratis? Förmodligen kommer sexuellt överförbara sjukdomar öka. Ingen vill väl käka kola med papper på? Det som var tänkt att frigöra tjejer blir i stället en belastning."

"Berätta att det inte finns säkert sex - bara sex som är något säkrare."

"Det är klokt och modigt att tänka ett extra varv innan man delar det mest intima."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0