För en godare värld; Gud verkar genom pannkakor

Kära läsare, har ni hört talas om "Pannkakskyrkan"? Deras hemsida har en härlig förklaring på deras verksamhet, den riktigt sprudlar av glädje :) Så här lyder den i förkortad version:
"Som namnet antyder så har det något med himmel och pannkakor att göra. Allt började för några år med några ungdomar som kände en nöd för ungdomar i Uppsala och kände att vi som kyrka, och speciellt ungdomar i samma generation, har ett ansvar och borde göra något för den generation vi växer upp med. Vi drömmer och längtar om att verkligen få betyda något för just dig! Precis där du är i livet just nu. Vi som är med i pannkakskyrkan har helt olika bakgrunder men har alla upplevt hur Gud har rört och förvandlat våra liv på ett olika sätt. För många av oss är det absolut bästa som någonsin har hänt oss. Vi räknar och firar månader, år sedan allt började! Vi vill inte vara tysta med det vi fått uppleva och sett, utan vi vill ge dig möjligheten att också få se och uppleva det! Tänk efter, om om det finns en Gud som vill leva tillsammans med dig, som vill ta hand om dig, va med dig, skratta och gråta, och vad som än händer så finns Han där.. Hey universums Skapare!! Vore inte det great?! Hur som helst så är du mycket välkommen att få en pannkaka! För vem gillar inte pannkakor?!" Du som vill läsa deras fullständiga förklaring kan klicka här.

Pannkakskyrkan hade nyligen ett litet evenemang i Uppsala. En av dem som var där var tydligen författaren till bloggen Hela Pingsten (klicka här för att läsa). Nu har han skrivit ner några av de vittnesbörd de fick ta del av på det här eventet. Helt toppen för oss att läsa, eller hur! För det är alltid lika fantastiskt att läsa om hur Gud verkar och vi bär frukt när vi bara går ut och älskar och ger av oss själva till andra underbara människor som Gud har ett så stort hjärta för. Den här gången handlar det om helande och matunder. Är inte det spännande så säg :D Vill du också läsa kan du klicka dig fram till inlägget här. Jag har kopierat lite smakprov: 

”'Alltså, det här är ju läskigt', sa han. Därefter fick de be för killens lungor. Han rökte väldigt mycket vilket hade gjort att de tagit skada. De la händerna på honom och bad. Även tjejen som inte var kristen ville vara med och la sin hand på honom. När de hade bett färdigt tog alla bort sina händer utom hon, som fortsatte be. Plötsligt skrek hon till och tog bort handen. Hon sa att hon kände hur hans rygg blev varm – trots att han hade jacka på sig."

"De smärtor som han hade haft i fem år hade en kväll försvunnit helt plötsligt och oförklarligt. Tidpunkten var exakt densamma som när Benjamin bad till Gud att smärtorna skulle försvinna på en pub inte långt därifrån. Mannen dog senare i cancern, men under hans sista tid slapp han de smärtor som hade plågat honom, något som gav hans ateistiske son mycket huvudbry."

"...berättade en av tjejerna hur de en kväll för några månader sedan hade väldigt lite pannkakssmet. Sorgsna insåg de att de var tvungna att gå hem tidigare än de hade tänkt. När en av dem räckte efter flaskan för att hälla i smet (de flesta pannkakskyrkor har smeten i stora tvålitersflaskor för att det ska vara enkelt att transportera och hälla i stekpannorna) förvånades hon över hur tung den var. När hon tittade på den såg hon hur den hade fyllts med smet till omkring tre fjärdedelar. Glada och aningen omtumlade fortsatte gänget att dela ut pannkakor, och när grillkolen var slut hade de fortfarande lite smet över. Ingen var framme och grejade med dem. Ändå innehöll en av dem plötsligt pannkakssmet som några sekunder tidigare inte existerat. De gick runt och frågade alla om någon hade fyllt på flaskan, men alla nekade. Och vad skulle de fyllt på den med?"


Jag har själv aldrig varit ute med pannkakskyrkan. Men jag har vänner som har det och jag fascineras över vilka häftiga vittnesbörd Gud ger dem! Pannkakor kan vara gott på fler än ett sätt uppenbarligen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0