Sanning eller önskedröm?

Jag har alltid trott att det står i Bibeln att om man ger och är givmild så ska man få dubbelt tillbaka. Men nu när jag sökte på Folkbibeln på nätet och inte hittade något sådant ställe blev jag plötsligt tveksam. Har jag bara fått för mig att det står så? Hjälp mig, vet ni hur det ligger till?



Var står det i så fall?

Kommentarer
Postat av: Theside

luk 6:38 Ge, och ni skall få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall Gud ge er i famnen. Ty med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er.



kanske?



2009-05-11 @ 22:50:56
Postat av: Rebecca

Du kanske tänker på nåt i stil med :

Luk 6:35 Nej, älska era fiender, gör gott och ge lån utan att hoppas få igen något. Då skall er lön bli stor, och ni skall vara den Högstes barn, eftersom han är god mot de otacksamma och onda.

Luk 6:38 Ge, och ni skall få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall Gud ge er* i famnen. Ty med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er."



Jag kan inte minnas att jag läst att man ska få dubbelt tillbaka, inte vad jag kan komma på nu, och eftersom du inte hittat det så är det nog inte formulerat så heller.

2009-05-12 @ 20:08:52
URL: http://rebec.blogg.se/
Postat av: Andreas T.

Visste knappt att det fanns nåt som kallas för "Den svenska folkbibeln", men nu såg jag det när jag slog upp det.



På tal om detta med att få tillbaka 'dubbelt upp': Det måste väl vara det som 'Theside' nämner Luk. 6:38 . Men i min Bibel (1917 års översättning) så står det aningen annorlunda nämligen såhär:



"Given, och eder skall bliva givet. Ett gott mått, väl packat, skakat och överflödande, skall man giva eder i skötet; ty med det mått som I mäten med skall ock mätas åt eder igen."



Det står alltså åtminstone ordet 'överflödande' i denna översättning. Förresten här finns Bibel 1917 hos 'Runeberg-sidan':

<http://runeberg.org/bibeln/>, gå gärna in där och titta för den som är intresserad.



Men en annan intressant sak står i Mar. 10:28-31 , nämligen detta:



"Då tog Petrus till orda och sade till honom: »Se, vi hava övergivit allt och följt dig.» Jesus svarade: »Sannerligen säger jag eder: Ingen som för min och evangelii skull har övergivit hus, eller bröder eller systrar, eller moder eller fader, eller barn, eller jordagods, ingen sådan finnes, som icke skall få hundrafalt igen: redan här i tiden hus, och bröder och systrar, och mödrar och barn, och jordagods, mitt under förföljelser, och i den tillkommande tidsåldern evigt liv. Men många som äro de första skola bliva de sista, medan de sista bliva de första.»"



Det nämns ordet 'hundrafalt' i texten ovan; alltså bättre än 'dubbelt', men denna text var ju om att följa Jesus, men ändå, det kan ju vara uppmuntrande i alla fall.





Hej då.





2009-05-12 @ 23:09:33
Postat av: Craxyknas

Tack, hörrni, för er respons! Men det var inget av de bibelorden jag tänkte på. Så antagligen har du rätt, Rebecca, att det är något jag fått för mig. AndreasT, vilket häftig sida du hade där (Bibeln 1917)!! Tack för den! :) Också kul att visa dig att Folkbibeln också finns, det är verkligen en bra översättning. :) Jajamen, väldigt bra bibelord. Även om det inte riktigt var det jag letade efter.

2009-05-14 @ 15:01:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0