3 gånger Dagen

Sturmark diskriminerar religiös tro
"När Sturmark i sin bok skriver att "centrala värden är respekt för människors värdighet, frihet, demokrati, jämställdhet och rättstatsprincipen" undrar man var den troende människans frihet består av?"

Äntligen en artikel som tar upp problemet med Sturmarks sekulära drömsamhälle. Det går inte att utrota religionen i det offentliga rummet och samtidigt prata om ett samhälle med fria människor. Jag skulle inte vara ett dugg fri utan min religion. Att vara fri innebär väl att man får välja trosuppfattning själv. Låt mig då tro på Jesus om jag vill, offentligt och inte bara privat. Vad är det som gör den sekulära trosuppfattning mer auktoritär och "friare" än den religiösa? Det låter mer som diktatur i mina öron.

Dödahavsrullarna ska läggas ut på nätet helt gratis
"Det blir möjligt för alla att läsa de 30 000 fragmenten och att söka i dem. (...) Projektet görs i samarbete med Googles dotterbolag i Israel. Med hjälp av den nya teknologin, framtagen av amerikanska rymdprogrammet Nasa framträder nu ord och bokstäver som bleknat bort genom årtusendena, vilket kan ge forskare nya inblickar."

Tack! Det var på tiden. Det här är sannerligen dokument som bör offentliggöras, dokument som alla bör ha rätt till att få läsa. För visst är det så att kristendomen har arkeologiska fynd att bygga upp sin tro med! Och nu kan alla få veta det - yey :)

Våga välja vilan
"Det är inte fult att vara trött. (...) Många springer fortare än de orkar. Man glömmer att stanna upp och fundera på vart man vill, och vart man är på väg. (...) Att den där tiden när man bara är, faktiskt är nödvändig. (...) Betona att han inte sjunger långsamhetens lov - snarare tempoväxlingarnas. (...) Att vila är att ta ansvar. (...) Det är i vilan som kärleken växer."

En gripande historia om en pappa som förlorat båda sina barn, men där glädjen mot alla odds har övervunnit sorgen. Många visdomsord som förklarar en hel del om varför Gud gav oss en vilodag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0