Kära 2012... Du har fel

Jesus lär oss i Matteus 24:36-39:

Men om den dagen eller stunden vet ingen något, inte himlens änglar, inte ens Sonen, ingen utom Fadern. Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla - så skall Människosonens ankomst vara.

Alltså. Det här är sanningen. Det är bara Gud Fadern som vet när domedagen kommer. Inte ens Människosonen Jesus själv vet det. Domedagen kommer utan att någon vet om det, vi människor kommer vara fullt upptagna med att leva våra liv så vi kommer inte heller vara helt hundra på när det sker. Så, nu vet vi hur det ligger till på riktigt :)

Fast förmodligen visste ni läsare det redan. Och egentligen var allt jag ville tipsa er om ett inlägg på en humorblogg som jag tyckte var rätt så lustigt. Skratta med mig genom att klicka här. Kom igen, erkänn det var kul :)

Kommentarer
Postat av: teggan

sv: mmm spice girls är nostalgi!



och tack så mycket! :D

Puss

2010-12-19 @ 00:07:39
URL: http://teggan.blogg.se/
Postat av: louise

är det mayaindianerna du syftar på?



som fortfarande är det främsta framstående folkslaget genom tiderna?

i hela männsklighetens historia..



jag tror att det är högst sannolikt att det blev komplikationer med tanke på att folket dog ut.

det fanns helt enkelt ingen med behörighet kvar att räkna.



ren tillfällighet att det blev 2012. men sen kan man ju försöka sätta sig in i situationen att hugga ut år efter år efter år i...många många generationer höhö



btw har hittat din blogg nu, uppenbarligen! kram louise

2010-12-20 @ 04:26:22
Postat av: Craxyknas

Teggan: :D



louise: Nu när du säger det så är jag inte så sjukt insatt i vilka det är som påstår att jorden går under 2012, men mayaindianerna låter väldigt bekant. Ja det har du rätt i att räkningen måste varit klurig. Vet du hur de räknade ut det? Haha ja det verkar så! Jättekul tycker jag :D Kram, syster Sofie <3

2010-12-21 @ 00:43:24
URL: http://craxyknas.blogg.se/
Postat av: louise

ja du systeryster, ska försöka sammanfatta lite vad jag vet om just mayafolket! enjoy!



Mayaindianerna var ett folk som levde i Sydamerika mellan åren 250-950 e.Kr. Fast det visste du nog. Vad som är intressant med Mayaindianerna var deras besattahet av tiden. Genom att studera himmeln så lyckades de komma på ett tidssystem som anknöt till astronomiska observationer av solår, månår och Venus synodiska perioder. Andra matematiskt väl definierade tidsperioder hade rituella ändamål utan synbar anknytning till kända naturcykler. Sin matematik baserade mayaindianerna på talet 20. Genom att studera mayakalendern så har forskare med gapande munnar fastslagit att mayaindianernas förståelse för cykler av planeter, solsystem, stjärnor och till och med galaxer vida övergick de kunskaper vi hade för bara 20 år sedan. De visste till exempel att vår galax roterade runt ett svart hål och hur jorden förhöll sig till det, något som vi först greppade på 90-talet.



Mayakalendern innehåller också en rad profetior om vissa naturcykler och händelser i framtiden. Men här är det relevanta: Mayakalendern slutar den 21 December 2012. Enligt deras planetära cykel så kommer då jorden och solen stå i en perfekt linje med vår galax "ekvator", något som vi med moderna mätinstrument nu kunnat verifiera. Mayaindianerna menade att då skulle jorden, som vi känner den, gå under. Vissa hävdar att på den 21:a December så kommer jorden genomgå ett så kallat "pole shift" som innebär att de magnetiska knytpunkterna (nordpolen och sydpolen) kommer flyttas vilket kommer leda till globala naturkatastrofer och till slut mänsklighetens undergång.



Den som startade den här "rörelsen" var en kille vid namn José Argüelles som var fascinerad av det gamla kinesiska spådomssystemet I Ching (förändringsboken) som är den äldsta bevarade boken i kinesisk kultur. Det går till såhär: Du kastar tre mynt sex gånger och om två av mynten är klave så målar du ett helt streck på ett papper. Om två av mynten är krona så målar du två streck bredvid varandra. Du gör alltså det här 6 gånger och får då fram ett hexagram som du kollar upp i boken och så ger den dig råd om kärlek, karriär osv.



Vad José gjorde var att han tog dessa 64 olika hexagram och räknade samman dom till en matematisk graf. När han studerade den här grafen testade han att göra den till en tidsskala. Han började med datumet då I Ching är daterad och gick helt enkelt framåt. En graf, som ni vet, går upp och ner och när han tittade på stora civilisationers uppgång och fall så märkte han att de stämde förvånansvärt överens med hans tidsskala. Romarrikets fall, amerikas upptäckt, andra världskriget osv. Tidslinjen slutade i alla fall på ett väldigt speciellt datum: 21 December 2012. Först flera år efter sin upptäckt så ramlade han över mayakalendern. När han såg att de två profetiorna stämde överens var domedagshysterin ett faktum.



Oj, blev lite långt...

hoppas du fick lite svar iaf :D kram louise

2010-12-21 @ 04:00:25
Postat av: Craxyknas

lousie: Wow, syster. Visst skrev jag att du var smart i inlägget om dig? Väldigt kunnig minsann :) Tack för du tog dig tid att svara! Kramar syster <3

2010-12-26 @ 22:07:57
URL: http://craxyknas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0