Craxy's tankeställare - Gudsbevis (mitt framför ögonen på dig)

När vi ändå har pratat om det ganska nyss...

"Den som ser världens perfektion och ändå förnekar Guds existens är en dåre."
- Albert Einstein

Denna tog jag i Schweiz när jag var där nu i somras - magnifikt :)


Kommentarer
Postat av: theside

jaa, visst vare fint där! Otroligt.



2009-10-13 @ 11:25:04
Postat av: Craxyknas

Ja, jättefint! Så mäktigt. :)

2009-10-14 @ 09:21:07
Postat av: j

Einstein var agnostiker, det där är enbart ett missvisande citat då han inte trodde på en personlig gud utan såg det som en synonym för den vetenskapliga strukturen.



2009-10-14 @ 16:46:57
Postat av: Craxyknas

J: Vilken tro Einstein hade har jag hört lite olika teorier om. Men även om jag skulle byta ut Einsteins namn till "okänd", eller något i den stilen, så skulle citatet vara lika sant för det. Den som ser världens perfektion och ändå förnekar Guds existens är en dåre. Guds existens är självklar om man tittar på världens utformning och funktioner och hur allt i den hänger ihop. Det kan inte vara en slump, det är fullständigt omöjligt. Så oavsett vem det är som har sagt detta citat, så faktum kvarstår. Så är det. Gud finns.

2009-10-15 @ 11:23:11
Postat av: j

Cirkeldefinitioner är fruktansvärt underhållande, det är vackert därför är det skapat och det är vackert för att skaparen skapade det. Ungefär lika källkritiskt som bibeln

2009-10-16 @ 01:52:17
Postat av: Craxyknas

j: Usch, ja det där du skriver är verkligen ett cirkelargument. Jag är så lättat att jag inte drar den. Som jag skrev i min förra kommentar, Guds existens är självklar om man tittar på världens utformning och funktioner och hur allt i den hänger ihop.



Alltså, lite utförligare denna gång. När jag ser hur höst blir till vinter och vinter till vår och vår till sommar. Hur bina samlar mat och på samma gång sprider vidare blommornas frön så att de kan fortsätta föröka sig. När jag ser hur solen går ner på natten (på de flesta ställen iaf) så att vi ska kunna sova och vila då. När jag tänker på att jorden är perfekt placerad för vårt klimat, så att vi inte fryser ihjäl som vi skulle om vår planet var aningen längre bort från solen och att vi inte brinner upp som vi skulle om vår planet låg aningen närmare solen. Hur flyttfåglarna flyger iväg över vintern och hittar tillbaka till samma plats på våren igen. (Ja, jag kan mer.) När den som ser allt detta och ändå förnekar att allt detta inte kan vara en slump, ja då ser den inte det uppenbara tragiskt nog. Gud finns.

2009-10-16 @ 15:56:31
Postat av: Anonym

Låter som du öppnat en bok om naturvetenskap. Baserat på forskare där bara ett fåtal procent säger sig vara religiösa. Så jag vet inte vem du argumenterar för.



Att du avslutar ditt stycke med "tragisk" påvisar bara tesen om den emotionella kontroll som religion alltid använder sig.

2009-10-19 @ 21:17:19
Postat av: Nils

Anonym: "den emotionella kontroll som religion alltid använder sig."



Vilket totalt skitsnack av en liberal-taliban!

1) Vilka religioner? Alla eller bara de du inte gillar - av någon anledning?

2) Kontroll? Som kommunisternas kontroll, eller kanske som den misshandlande farsan. Eller kanske som datorprogrammerarens makt över användaren?

3) Är det verkligen sant som Du säger?

4) I så fall, vad säger att kontroll av imperfekta människor är de facto dåligt? Är det inte kontroll utövad av imperfekta människor över imperfekta människor som är dålig? Om den/det Perfekta kontrollerar den imperfekta med kärlek och omtanke är det väl snarare "god uppfostran"! Precis som en god förälder leder sitt/sina barn mot mognad och erfarenhet?



Jesus är Herre!



2009-10-21 @ 12:53:33
Postat av: Ella

Thihi här vart de hett om öronen av olika discutioner. Urs för att göra sig livet compliserat sejer jag. njut istelet av renget som siprar mot fönstret eller solen som värmer även på kyliga dagar. Man ska försöka vara lite gladare när mörkret kommer närmare! Det är jue snart vinter! ^^



jag tycker om bilden massor!

2009-10-23 @ 13:24:55
URL: http://talestotell.blogg.se/
Postat av: j

Glömde bort diskussionen tills jag såg bokmärket.



"1)Vilka religioner? Alla eller bara de du inte gillar - av någon anledning?"

- Jag tycker inte om någon religion.



"2)Kontroll? Som kommunisternas kontroll, eller kanske som den misshandlande farsan. Eller kanske som datorprogrammerarens makt över användaren?"



- Det går nog att applicera alla 3 exempel på kontrollen som skett i ett kristet Europa, kommunistiskt då åsiktsfriheten på många sätt har varit obefintlig, misshandelsfullt då det skedde många i religionens namn. Slutligen så kan man också påstå att det mesta var på förhand programmerat av den romerska kejsare som valde att byta statsreligion för att vinna kontroll över de miljoner kristna plebejer som fanns.



"3) Är det verkligen sant som Du säger?"

- Antagligen, tills bevisad motsatsen.



"4) I så fall, vad säger att kontroll av imperfekta människor är de facto dåligt? Är det inte kontroll utövad av imperfekta människor över imperfekta människor som är dålig? Om den/det Perfekta kontrollerar den imperfekta med kärlek och omtanke är det väl snarare "god uppfostran"! Precis som en god förälder leder sitt/sina barn mot mognad och erfarenhet?"

- Diskuterar vi politik? Människors styrs av ingenting annat än samhällsnormer uppsatta av densamma.

Den enda teokrati du lär hitta idag är nog Iran.

2009-10-25 @ 20:24:27
Postat av: j

* "..skedde många dåd.."

2009-10-25 @ 20:25:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0