Helvetet - vad tror ni?

TheSide ställde en fråga i en kommentar som jag tänkte att vi kunde prata lite om. Skriv en kommentar om vad du tycker och tänker om saken. Och joina vår diskussion. Ni vet ju att jag älskar när vi kör tvåvägskommunikation här på bloggen. :)

"Vad anser ni helvetet vara för något?"

Kommentarer
Postat av: Jonas

Till att börja med tror jag att en bra definition av Helvetet är en plats där Gud inte är närvarande, hur denna plats/dimension/tillstånd/tomhet gestaltar sig har jag hört både många bra och många dåliga förslag på...

2009-05-29 @ 23:46:46
Postat av: Kung Clas

En tanke jag hört är att det är ett utslocknade (såsom atiester uppfattar döden och österländska religioner uppfattar att bli en del av alltet intressant nog). Det som talar för detta är att de bibliska utsagor om helvetet blir motsägande om de tolkas bokstavligt, det ska vara en brinnande eld men också ett mörker...dessutom en plats helt utan Gud måste ju nästan bli totalt utan liv. Jag är inte säker att jag ansluter mig till detta men den är tankevärd.

2009-05-30 @ 00:23:38
URL: http://classekung.blogspot.com
Postat av: Craxyknas

Jonas: Jo, så tänker jag också. Och så skriver teologen och apologeten Stefan Gustavsson i sin bok "Gör som Gud - bli människa" så vi är inte helt ute och cyklar. Men sen finns det ju dem där utsagorna i Bibeln som Kung Clas talar om också...



Kung Clas: Oj, det har jag inte tänkt på förut. Att en plats utan Gud är detsamma som en plats utan liv. Det måste det ju ligga något i faktiskt. Men... Dem där bibliska utsagorna. Måste man tolka dem bokstavligt? Jag tänker att man kan tolka dem poetiskt också. Liksom, om jag känner mig som om jag är omringad av ett mörker (deprimerad kanske) kan jag känna en brinnande eld i mitt inre (kanske hat). Förstår du hur jag menar? Vad säger du om det?

2009-06-01 @ 15:46:28
Postat av: theside

Kung clas: kan det vara så att helvetet är en plats skild från Gud och därför upplever man mörker och en plåga och ångest liknande den om man va i en eld?



Craxyknas- hur vet man vad som är poesi o inte i bibeln

2009-06-02 @ 06:44:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0